Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes
High Interest
The Maestros VIP 1

Three audiophile systems up to 3000 € for the best sounding summer days & nights !

advertisers-banners-bar

care orchestra
Τρείς προτάσεις audiophile συστημάτων που θα “μαγέψουν” τους μουσικόφιλους.
(έως 3.000,-€)

Three audiophile systems up to 3.000 €, for the best sounding ever summer days & nights.

“Glorious Upper-Fidelity Combinations !”

by hiendnews.gr e-magazine & audiophile’s news portal team

ΣΥΣΤΗΜΑ-ΠΡΟΤΑΣΗ # ONE

Ολοκληρωμένος Ενισχυτής Musical Fidelity A1 (model/edition 2023).– Η μεγάλη επιστροφή ενός «δωρικού» κατά την άποψη μας, κλασσικού και για πολλούς αξεπέραστου στα χρήματα ολοκληρωμένου ενισχυτή. Σχεδιασμένος τα ’80s από τον θρύλο Tim de Paravicini, στην σημερινή, βελτιστοποιημένη ηχητικά επανέκδοσή του, ο compact ενισχυτής της Musical Fidelity μοντέλο A1 προσφέρει 25 (μόλις) θεϊκά τρανζιστοράτα watts σε τάξη Α. Ασφαλέστατα, τον επιλέγουμε ως βάση μας σε αυτόν τον συνδυασμό. Μια βάση για μια «αιρετική» καλοκαιρινή πρότασή μας, διότι πράγματι θερμαίνεται αρκετά -έως πολύ- ιδίως αυτούς τους μήνες και απαιτεί απλά & μόνον να μην βρίσκεται εγκλωβισμένος, διεκδικώντας ένα δικό του αεράτο ράφι (με το air-condition ανοικτό για τους ακροατές, ίσως)! Τι είναι όμως λίγη παραπάνω ζέστη μπρος στα κάλλη; Υπό την έννοια ότι Α-ληθινό είναι ό,τι δεν περνάει στη λήθη, ό,τι δεν ξεχνιέται… εδώ έχουμε έναν μουσικό μονομάχο. Σημειώστε ότι εσωκλείει εργοστασιακά και αξιόλογο phono-stage κεφαλών πικάπ για όσους τα θέλουν όλα σε ένα. Απολαύστε λοιπόν χροιές-ευγένεια, διαφάνεια, ρυθμικότητα, εκφραστικότητα και ανώτερη αληθοφάνεια σε φιλική τιμή, αν αναλογιστούμε το υψηλό ηχητικό ανάστημα του.

Cambridge Audio DacMagic 200M (DAC-Ψηφιακή Πηγή & Wireless). Συνεχώς, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, καταβαλλόταν έντιμη προσπάθεια από την Cambridge Audiο ώστε να παρουσιάζει σε λογικό κόστος μια ψηφιακή πηγή (μετατροπέα) ως αναπόσπαστο μέρος της συνολικότερης επιτυχίας audiophile συνθέσεων. Σήμερα, έχουμε το μουσικό κουτάκι DacMagic στην έκδοση 200M, κατέχοντας πλέον και αποκωδικοποίηση MQA εκτός από τα DSD αρχεία ήχου υψηλής ανάλυσης που υποστηρίζει, προσφέροντας διαχρονικά και είσοδο ακουστικών (και προενισχυτή/volume όπου είναι αναγκαίο). Ο ήχος του DacMagic που μάλιστα αλλάζει αισθητά διαλέγοντας διαφορετικό ‘φίλτρο’ μέσω επιλογέα, κατά κανόνα καθαρός και αέρινος, απαλός-ευγενικός, με δυνατότητα απόδοσης εντυπωσιακών διαστάσεων μιας καλοηχογραφημένης μουσικής σκηνής. Αν και οι πηγές είναι και …θέμα γούστου, σίγουρα το κρατάμε στα χρήματα.

 

Pro-Ject Audio Ηχεία Δαπέδου μοντέλο BOX 10 DS2. Εδώ ο κατασκευαστής ορίζει πως και με δέκα μόλις watt ανώτερης ισχύος κάποιου ενισχυτή, το Ευρωπαϊκής κατασκευής BOX 10 DS2 μοντέλο θα “ξυπνήσει” για τα καλά. Δεδομένης της τιμής του (κοντά στα χίλια διακόσια ευρώ το ζεύγος), επισφραγίζουμε την ανωτερότητα ήχου εντός αυτής μας της πρότασης. Οκ, δεν ακούγεται πιο “ευαίσθητο” από την μέση οδό των 88db (@ 1W/ 1m) μα αποδίδει απροβλημάτιστα στην οδήγηση ενός Musical Fidelity Α1 και σε μεσαιουψηλές εντάσεις, σε συνάρτηση με το μέγεθος και την εγγενή δυνατότητα στάθμης αυτού του ηχείου. Περαιτέρω, στην έκδοση Pro-Ject Audio BOX 10 DS2 ο κατασκευαστής αποδεικνύει μεγάλες ερμηνευτικές ικανότητες στο ζητούμενο της κατηγορίας, καθώς με την βοήθεια του ενισχυτή & πηγής της πρότασης μας μεταπηδά με τεράστια άνεση από το εισαγωγικό πεδίο (που θα υπέθετε κανείς) στο ύψος που θα χαρακτήριζε το ηχείο μιας ετικέτας τιμής περί των διπλάσιων χρημάτων.


ΣΥΣΤΗΜΑ-ΠΡΟΤΑΣΗ # TWO

Ολοκληρωμένος ενισχυτής & wireless streamer Audiolab UK 6000A Play. Μια μουσική όαση στα περίπου χίλια εκατόν εξήντα ευρώ. Τα έχει όλα: DTS Play-Fi και προενισχυτή κεφαλών πικάπ (phono-stage κινητού μαγνήτη) και ψηφιακό μετατροπέα της Sabre [ES9018K2M Reference DAC] με πολλές ψηφιακές εισόδους, συν ασύρματη διασύνδεση. Πάνω από όλα όμως, βάζουμε την ποιότητα κατασκευής και τα πενήντα watts σε τάξη Α/Β @8Ω. Μόλις βρει κατάλληλο ηχείο παραδίδει ασυναγώνιστη ροή στην κατηγορία του, ογκώδες και πενταδιάφανο χαμηλό καθώς και βελούδινα πρίμα. Οι φωνές και τα έγχορδα (ηλεκτρικά ή ακουστικά) είναι το μεράκι του. Ο πλούτος και η ωριμότητα της μεσαίας περιοχής του 6000A είναι σπάνιος. Τι άλλο να προσθέσουμε; Ακούστε τον έτσι κι αλλιώς, σε ότι ηχείο βρεθεί κοντά του -ας μην είναι το ιδανικότερο- και τότε θα καταλάβετε τι σημαίνει ηχητική υπέρβαση στα χρήματα.

Pro-Ject Audio Πικάπ μοντέλο Debut PRO. Εφόσον στη δεύτερη πρόταση μας πρωτοστατεί ο ολοκληρωμένος ενισχυτής της Audiolab UK όπου ενσωματώνει ψηφιακή πηγή – μετατροπέα, προκρίνεται εδώ μια αναλογική πηγή. Ένα πικάπ που χαρακτηρίζεται στις μέρες μας πρωταγωνιστής στα οκτακόσια ενενήντα εννέα ευρώ. Carbon βραχίονας, ρυθμίσεις για κάθε κεφαλή, προτεινόμενες μετέπειτα αναβαθμίσεις σε ακρυλικό πλατό & μεταλλικό υποπλατό… αυτό είναι το δυνατό χαρτί της Pro-Ject Audio στην κατηγορία <1.000 €! Στο πέρασμα βινυλίων ακόμη και με την εισαγωγική στη γκάμα της Ortofon κεφαλή μοντέλο 2M Red χαρακτηρίζεται αναλυτικό και αποκαλυπτικό, με πειστικές χροιές, διόλου φωτεινό. Χορταστικό στις χαμηλές του, λεπτομερές σε όλο το φάσμα, με σαφή αίσθηση της ατμόσφαιρας κάθε παραγωγής δεν θα μπορούσε να βρεθεί ιδανικότερη επιλογή. Καλοδεχούμενο του Debut PRO κάθε μουσικό πρόγραμμα, από rock/jazz/heavy metal έως όπερας & κλασσικής. Το στάδιο προενίσχυσης phono του ενισχυτή της Audiolab UK 6000A Play έδεσε γάντι με το εργοστασιακά σεταρισμένο Pro-Ject και την κεφαλή που διαθέτει. Σούπερ συνδυασμός !

ELAC ηχεία βάσης μοντέλο Carina BS243.4. Κερδίζοντας πολλούς ανταγωνιστές σε έκταση, ακρίβεια εικόνας και ‘αέρα’ στα πάνω συχνοτικά ρέτζιστρα καθώς και εξάγοντας με την πολύτιμη βοήθεια του Audiolab (ολοκληρωμένου) ενισχυτή πλουσιότατο & ταχύτατο χαμηλό, το Γερμανικό βάσης συναρπάζει. Προσφέροντας συνολικά μια ερμηνεία αναφοράς, που ξεφεύγει στα σίγουρα από τα όρια της κατηγορίας ως τα 3.000 €. Το συνολικό άκουσμα θα ερχόταν ένα “κλικ” προς το φωτεινό αν επιλέγαμε παντού επάργυρα καλώδια, ενώ με αυτά της Esprit Audio σειράς Beta ή τα Hyper Achromatic της Atlas Cables όλα δένουν σαν “Ελβετικό ρολόι”. Ως ηχοσύστημα είναι ικανό να αποδώσει εντυπωσιακά το μέγεθος ειδώλων και να εστιάσει-περιγράψει κάθε μουσικό με σπάνια ακρίβεια.

ΣΥΣΤΗΜΑ-ΠΡΟΤΑΣΗ # THREE

Περισσότερα σε συχνοτική πληρότητα αλλά και δυναμική έκφραση από το προσιτό τρίδρομο ηχείο δαπέδου της Γερμανικής Quadral Signum 70 δεν βρίσκουμε στους καταλόγους λοιπών κατασκευαστών. Κατεβαίνει μια χαρά και με τον …μετρονόμο στα 32Hz (!) στις χαμηλές, ενώ η ευαισθησία του και η δυναμική ατάκα του –στην πράξη- το προορίζει ακόμα και για παρτενέρ κάποιου λαμπάτου ενισχυτή με είκοσι-τριάντα watt διαθέσιμα. Δραστήριο και πολυτάλαντο, δεν θα σας κρύψει τις μικροδυναμικές σε χαμηλές & μεσαίες εντάσεις. Ταχύ και διαυγέστατο, προσφέρει υφή και λεπτομέρεια που μας βάζει σε πειρασμό για «παντρέματα» ακόμη και με αρκετά ακριβούς ενισχυτές. Διαθέσιμο σε μαύρη ή λευκή λάκα. Για να παραμείνουμε εντός ορίων δαπάνης εδώ, τον προτείνουμε με τα εξής παρακάτω συνοδά.

Musical Fidelity V90-DAC (DAC Ψηφιακή πηγή – μετατροπέας). Εξοικονομώντας χρήματα και κερδίζοντας παράλληλα από τις συνολικές ηχητικές επιδόσεις του ψηφιακού αυτού digital to analog, μας λύνονται πολλά θέματα στο κομμάτι της ενίσχυσης. Για το V90-DAC έχουν γραφτεί πολλά, ως και βραβεύσεις στα τριακόσια του μόλις ευρώ. To dacάκι αυτό αποτέλεσε εδώ και καιρό την έκπληξη, υιοθετώντας αρκετά στοιχεία από ακριβότερα ψηφιακά της Musical Fidelity του παρελθόντος. Αποτελεί το καλύτερο δείγμα γραφής της εταιρίας σε μια δύσκολη κατηγορία, με τεράστιο ανταγωνισμό. Όμως, η υπεροχή στην μουσική άρθρωση, η υγρασία στην μεσαία και υψηλή περιοχή καθώς και ο αποδιδόμενος αέρας μιας καλοηχογραφημένης, «παλλόμενης» σκηνής που ξέρει να εξάγει, το κατατάσσουν υψηλότερα από κάθε άλλο ψηφιακό στην τιμή του.

Tsakiridis Devices Aeolos Ολοκληρωμένος Ενισχυτής 2 x 35 Watt, (λυχνίες 4 x EL34, 4 x 12AT7). . Με αυτά και με αυτά, κάνοντας οικονομία λόγο ύπαρξης του εξαιρετικού ψηφιακού V90-DAC, μπορούμε να εισάγουμε στο πακέτο-πρόταση μας και τον ολοκληρωμένο λαμπάτο (στην έκδοση με λυχνίες ΕL34-EH εξόδου) της Ελληνικής Tsakiridis Devices μοντέλο Aeolos Integrated. Η αίσθηση ισορροπίας σε σχέση με το φυσικότερο μέγεθος σωμάτων, η πειστική αρμονική ανάπτυξη και το τρισδιάστατο της σκηνής (“παίζοντας” τόσο και με την δυνατότητα επιλογής μέσω διακόπτη λειτουργίας σε τριοδική τάξη-Α) μας ζεσταίνουν και πάλι περισσότερο από ότι πρέπει. Σίγουρα, κοντά βρίσκεται ο κλιματισμός αλλά και η βραδινή δροσιά που ζητά μουσική ! Εκφραστικός και δραματικός χωρίς να το παρακάνει, τόσο στην rock όσο και στην κλασσική (πολύ σημαντικό αυτό για εμάς), οδηγεί μια χαρά και υποστηρίζει με άνεση κάθε καλοσχεδιασμένο τρίδρομο ή δίδρομο. Χωρίς ίχνος σκληράδας στην τρίοδο, μας αφήνει πάντοτε με πλατύ χαμόγελο, ιδίως σε εντάσεις νυκτερινής απόλαυσης.

Τιμής επιτρέποντος, “χώρεσε” στην πρόταση και το πικάπ της DUAL μοντέλο DT-500 (με κεφαλή Audio Technica) και ενσωματωμένο phono-stage! Ένα πανέμορφο πικάπ, που στο μέλλον θα ζητήσει απλά μια ικανότερη κεφαλή κινητού μαγνήτη. Μαζί με τον λαμπάτο ενισχυτή και τα ηχεία της Quadral ετοιμαστείτε να ταξιδέψετε με την άνεση σας σε αναλογικά τοπία!

Στις καλωδιώσεις ηχείων,digital και interconnect προτείνουμε ανεπιφύλακτα τα μοντέλα της Esprit Cables, Nordost Cables & Atlas Cables. Στα καλώδια τροφοδοσίας έχουμε μια νέα & μεγάλη έκπληξη, τα προσιτά AC-power Schuko Cables της Ludic Audio. Στα αξεσουάρ βελτιώσεων παραμένουμε πιστοί στις βάσεις στήριξης (audiophile feet) της Soundcare superspikes by SEAS και στα “έξυπνα” φίλτρα AC ρεύματος της Nordost σειράς QRT Plug-Ins AC-Enchancer & AC-Harmonizer επάνω στο “for audio designed” πολύπριζο της Ludic Audio που ναι, μαζί κάνουν θαύματα εντός δευτερολέπτων αφήνοντας υπαρκτά κέρδη στον τελικό αποδιδόμενο ήχο. – hiendnews.gr (2023)

 

About HiEndNews

IXOEPILOGI 2023 VIP
x

Check Also

High-End Show at the MOC 2023 [Highlights] Part Six !

HIGH-END AUDIO MUNICH MOC SHOW 2023 Highlights της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής Έκθεσης Home Audio Μέρος Έκτο ...

High-End Show at the MOC 2023 [Highlights] Part Five !

HIGH-END AUDIO MUNICH MOC SHOW 2023 Highlights της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής Έκθεσης Home Audio Μέρος Πέμπτο ...

High-End Show at the MOC 2023 [Highlights] Part Four !

HIGH-END AUDIO MUNICH MOC SHOW 2023 Highlights της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής Έκθεσης Home Audio Μέρος Τέταρτο ...