Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes
High Interest
50 Cambridge Audio

The BLACK BOX Audio Video Show 2022 Presentation [Part Three]

advertisers-banners-bar

contact e-mail: abouthifi@gmail.comcare orchestra 

BLACK BOX SHOW 2022

 

ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ

by Demos Dravopoulos

HIFI POWER

Ομολογουμένως είχαμε αρκετό καιρό να δούμε εκθέματα από την αντιπροσωπεία της περίφημης McIntosh USA αλλά και Cary USA πλέον, την HiFi Power. Επιβλητικό στο δωμάτιο το ιδιαίτερο αυτό τετράδρομο McIntosh XR100 ηχείο (δεξία). Δέκα (!) μονάδες midrange, ένα tweeter και τέσσερα εξάιντσα woofers συνθέτουν την Αμερικάνικη άποψη McIntosh στα δαπέδου. Αριστερά, πιο κοντά στο audio rack, η Ελβετική σχολή με το ηχείο της Piega Acoustics σειράς Premium να φέρει ribbon μονάδα υψηλών συχνοτήτων και καμπίνα από αλουμίνιο. Ένα πλήρες σύνολο από προ-τελικό της Cary Audio USA στην καθαρά λαμπάτη οδήγηση.

Cary Audio USA. Από τα παλαιότερα και διασημότερα brands του high-end audio, επιστρέφει σήμερα στην χώρα μας μέσω της HiFi Power. Με τον τελικό μοντέλο CAD 120S MKΙΙ σε ισχύ έως 120 Watts ανα κανάλι στην κατάσταση Ultralinear ή 60 Watts ανα κανάλι σε τριοδική τάξης Α λειτουργία (επιλογή μέσω διακόπτη). Παρέχει εισόδους τόσο balanced (XLR) όσο και RCA. Οι οκτώ λυχνίες εξόδου επιλέγονται εργοστασιακά και εδώ είναι οι KT88 της Electro-harmonix. Στο μέρος της προενίσχυσης είδαμε το έτερον ήμισυ, τον λαμπάτο προενισχυτή Cary Audio μοντέλο SLP 98 νέας γενεάς ο οποίος έχει λάβει άπειρες καλές κριτικές στην ένδοξη πορεία του. Διατίθεται τόσο ως line-only όσο και με ενσωματωμένο phono-stage.

Ακόμη ένα κλασσικό μοντέλο που πέρασε σε επόμενο στάδιο. Mαζί μας, ο Cary Audio λαμπάτος ολοκληρωμένος SLI-100. Πρακτικά είναι η εξέλιξη του SLI-80. Φορά τις λυχνίες εξόδου Tungsol ΚΤ150 και αποδίδει 100 watts ανά κανάλι ως Push-Pull, Ultra-linear τάξης AB1.

Το δεύτερο σύστημα του δωματίου βασισμένο στον Cary Audio SLI-100 ολοκληρωμένο και ηχείο της Piega μοντέλο βάσης Premium 301 δέχθηκε πολύ καλά σχόλια. Εντυπωσίασε και εμάς με το μουσικό ‘άγγιγμα’ του και τον πλούτο αρμονικών. Υφές εγχόρδων και παρουσία των φωνών αποδόθηκαν με πολύ φυσικό τρόπο, κάτι που χαρακτηρίζει μόνο κορυφαίες προτάσεις και συμπράξεις μεταξύ τους. Ένα από τα αστέρια της έκθεσης. Βέβαια, το μικρό κουτάκι από κάτω, φαίνεται να κάνει απίθανη ‘δουλειά’ ως ψηφιακή πηγή.

Ορίστε λοιπόν, ποιος είχε τον ρόλο του ψηφιακού μετατροπέα & πηγής στο μικρότερο εξαιρετικό σύστημα της HiFi Power: Το DACάκι/Προενισχυτής της Arylic S50Pro+ που λειτουργεί επίσης ως ασύρματος δέκτης με Bluetooth 5.0 aptX-HD, chipset της Sabre ESS 9023, έξοδο SUB (!) και USB/Optical είσοδο/έξοδο. Στην απίθανη τιμή των περίπου 270 ευρώ.

Σειρά ολοκληρωμένων και τελικών της McIntosh, τόσο υβριδικών όσο και λαμπάτων. Το μοντέλο MA352 ως υβριδικός ολοκληρωμένος φορά λυχνίες στο προενισχυτικό του στάδιο και διαθέτει ισχύ 200 watts σε φορτίο ηχείου 8Ω, 320 watts σε φορτίο ηχείου 4Ω όπως και ισοσταθμιστή πέντε συχνοτικών περιοχών.

Αν υπάρχει ένα και μόνο μοντέλο που έκανε και συνεχίζει να κάνει την McIntosh υπερήφανη τόσα χρόνια, αυτό είναι το κλασσικό “275”. Τελικός ενισχυτής με λυχνίες KT88, σε σημεία παραμένει ίδιος και απαράλλακτος ενώ σε άλλα εξελίσσεται. Στα τριάντα κιλά του, μια σοφή επιλογή εφόσον γνωρίζουμε εκ των προτέρων αν υπάρχει το σωστό ηχείο-ταίρι. Αποδίδει 75 watts λαμπάτα σε όλα τους, στο κανάλι.

TSAKIRIDIS DEVICES

Η γνωστότερη Ελληνική εταιρία κατασκευής λαμπάτων ενισχυτών και προενισχυτών (κυρίως) Tsakiridis Devices επανέρχεται στα εκθεσιακά δρώμενα ως οφείλει. Επιλέγει φέτος το ηχείο της Usher Audio μοντέλο Dancer Mini-Two Diamond (Diamond DMD dome tweeter 1.25″) ευαισθησίας 90db και καλωδιώσεις της επίσης Ελληνικής Signal Projects Cables. Τα υπόλοιπα είναι καθαρά… δική της υπόθεση !

Προενισχυτής και τελικοί Tsakiridis Devices μοντέλα Alexander (Line Edition 1930 €) και Apollon Ultima monoblocks λαμπάτα με λυχνίες όμως τις Gold Lion KT88 (~2650€ σε λυχνίες 6550 έως 3400€ το ζεύγος με επιλογή του πελάτη αν οι οκτώ λυχνίες εξόδου θα είναι οι Tungsol ΚΤ150. Υπάρχει επίσης η έκδοση Ultima -εδώ- με την διαφορά ότι εξοπλίζεται με οκτώ εξόδου Tungsol ΚΤ170 βάση καταλόγου, στα 5620€). Σε αυτές τις τιμές και με τέτοιο υψηλό επίπεδο ήχου τα πράγματα γίνονται πάρα πολύ δύσκολα για τον ανταγωνισμό. Η συνδεσμολογία των λυχνιών ισχύος βρίσκεται πλέον στο 50/50 Ultralinear & Τριοδική, χωρίς τον παλαιότερο επιλογέα Triode/UL, μια απόφαση που οι αδελφοί Τσακιρίδη κατέληξαν ως ιδανική σε όλα. Αρμονικές και χωρική πληροφόρηση πέρασαν με άριστα, η στερεοφωνική εικόνα προβάλεται ταχύτατα, το σύνολο προ-τελικού αναλύει πολύ καλά κάθε σημείο της παραγωγής σε πολλά επίπεδα. Μεγάλες διαστάσεις σκηνής, πυκνή υφή με διαφάνεια αλλά και η ‘δραματικότητα’ των ειδώλων με τρόπο πιστά λαμπάτο. Tsakiridis Devices στα καλύτερά τους. Και η χωρική τοποθέτηση των οργάνων, φάνηκε ξεκάθαρη σήμερα στο δωμάτιο του Radisson Blu. Ασφαλέστατα ορθή επιλογή. Επαναλαμβανόμαστε αλλά ξεπερνά κατά πολύ τις επιδόσεις όπου προδιαθέτει η τιμή τους, η τιμή ενός συνόλου προ και τελικών μονομπλοκ λαμπάτων μαζί με το κόστος των λυχνιών.

Οι Apollon Ultima στην Black Box Show ’22 εμφάνισή τους και Gold Lion λυχνίες εξόδου. Κάθε εποχή και καλύτεροι.

Και τι δεν είχε το δωμάτιο της Tsakiridis Devices από μοντέλα τελικών και ολοκληρωμένων: τελικός Artemis Ultima, ο νέος Aeolos Plus ολοκληρωμένος, πιο δίπλα ο single-ended Theseus Ultima σαν μια γιορτή λυχνιών.

Μονομπλόκ τελικοί Single Ended Triode σε τάξη Α με την λυχνία 300B όπως της Tsakiridis Devices και το μοντέλο Achilles δεν βρίσκεις παγκοσμίως, στην τιμή των 1932 € το ζεύγος ! Ακούστε τους με την πρώτη ευκαιρία, εφόσον το ηχείο σας αλλά και ο χώρος σας δεν ζητά συχνά κάτι παραπάνω από 8 watts. Ζωγραφίζουν μουσικά τοπία.

Ότι ανώτερο έχει κατασκευάσει και διαθέτει η Tsakiridis Devices. Ένας υπερ-ολοκληρωμένος με λυχνίες Tungsol KT170 και τροφοδοσία σε ξεχωριστό σασί ως βάση του μηχανήματος. Σύντομα περισσότερα για αυτόν, στο hiendnews.gr !

Περιζήτητο σε όλο τον κόσμο, το “δοκιμαστήριο” λυχνιών (και κατάστασης, “ζωής” αυτών) Tsakiridis μοντέλο Daedalus Tube Tester στην τιμή των 1760 €. Υποδέχεται τόσο τις περισσότερες προενισχύτριες όσο και σχεδόν όλες τις εξόδου (EL34,845,211,300B,KT88,KT90,KT150,KT170,6550,6L6 κ.α.), μετρά σχολαστικά και με ακρίβεια εξάγει συμπεράσματα.

Τα μοντέλα Zeus ΜΜ/ΜC λαμπάτος προενισχυτής κεφαλών πικάπ (από 1200€) και Athena AC Line Conditioner Φίλτρο ρεύματος εως 2000W (900€).

Super Athena σημαίνει απαλλαγή από θορύβους και άλλα ‘άσχημα’ που εισέρχονται στον ήχο με την απουσία φίλτρου μέσω της παροχής AC ρεύματος (συνήθως).

AUDIODESIGNER

Εντυπωσιακό το μεγάλο Magnat Transpuls 1500 (Full-size retro-style δαπέδου με 15″ woofer και tweeter κόρνας) με τιμή κοντά στα 1700 ευρώ το ζεύγος. Δώστε του έναν αξιόλογο ενισχυτή και θα σας αποζημιώσει με ήχο που θυμίζει έντονα εποχή 70s-80s.

Η αντιπροσωπεία Audiodesigner παρουσιάζει τα Γερμανικά ενεργά Hedd Audio TYPE 20 Mk2. Τόσο σε Studio όσο όμως και σε Home περιβάλλον προβάλλει την μουσική με ακρίβεια, ουδετερότητα και έκταση. Αυτή άλλωστε είναι και η ‘δουλειά’ του. Περίπου στα 2.100 € το κάθε ένα, ως ενεργά.

Magnat υβριδικός ολοκληρωμένος ενισχυτής, πηγή με bluetooth & Magnat ηχείο που φέρει tweeter φόρτισης κόρνας.

Καλωδιώσεις για όλα τα ‘κέφια’, σημεία (ψηφιακά ή αναλογικού σήματος) από την Oehlbach όπως και βύσματα τερματισμού.

Συνεχίζεται σε επόμενα μέρη (Part Four & Five)

advertisers-banners-bar

care orchestra

 

 contact e-mail: abouthifi@gmail.com 

About HiEndNews

EPOS DIAPASON VIP 2023
x

Check Also

Three audiophile systems up to 3000 € for the best sounding summer days & nights !

Τρείς προτάσεις audiophile συστημάτων που θα “μαγέψουν” τους μουσικόφιλους. (έως 3.000,-€) Three audiophile systems up ...

High-End Show at the MOC 2023 [Highlights] Part Six !

HIGH-END AUDIO MUNICH MOC SHOW 2023 Highlights της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής Έκθεσης Home Audio Μέρος Έκτο ...

High-End Show at the MOC 2023 [Highlights] Part Five !

HIGH-END AUDIO MUNICH MOC SHOW 2023 Highlights της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής Έκθεσης Home Audio Μέρος Πέμπτο ...