Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes
High Interest
Golden vip top 3

The BLACK BOX Audio Video Show 2022 Presentation [Part One]

advertisers-banners-bar
contact e-mail: abouthifi@gmail.com
care orchestra 

BLACK BOX SHOW 2022

 

Μια νέα διοργάνωση-έκθεση Ήχου & Εικόνας υψηλής πιστότητας ξεκινά την πορεία της αυτό το Σαββατοκύριακο, 5 & 6 Νοεμβρίου 2022. Η Έκθεση ονομάζεται Black Box Show Audio/Video (powered by YellowBox) και εξελίσσεται στο ξενοδοχείο Radisson Blu Park Hotel (Πεδίον του Άρεως, Αθήνα) . Το e-περιοδικό & audiophiles news portal hiendnews.gr επισκέφτηκε την πολύ επιτυχημένη διοργάνωση όπου και σας παρουσιάζει αναλυτικά εκθέτες και εκθέματα. Με συνολικά υψηλό ηχητικό επίπεδο των εκθετών κέρδισε και τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις. Είναι χαρά μας να βλέπουμε δύο επιτυχημένες διοργανώσεις φέτος, ενώ το ενδιαφέρον του φιλόμουσου κοινού απεδείχθη πράγματι πολύ μεγαλύτερο από τις προβλέψεις !

by Demos Dravopoulos

ATHENS PRO AUDIO

Η αντιπροσωπεία της περίφημης Γαλλικής Focal στην χώρα μας, τόσο στον χώρο του Home Audio όσο και σε αυτόν του Professional Audio, εγκαινιάζει στην μεγάλη σάλα του ισογείου του Black Box Show ’22 το νέο τρίδρομο Utopia. Μιλάμε φυσικά για το flagship ηχείο Focal μοντέλο Stella Utopia EM EVO. Το ‘αδελφάκι’ του μέγιστου Grande Utopia EEM, μέλη της κορυφαίας σημερινής σειράς Utopia III EVO. Παρουσιάστηκε σε συνδυασμό με ηχοσύνολο της Naim Audio.

H άριστη ποιότητα κατασκευής του Focal Stella Utopia EM EVO, το ηχητικό επίπεδο που γενεά με γενεά ανεβαίνει σημαντικά όπως και η ικανότητα των Naim Audio να οδηγήσουν και να αποδώσουν σε ρεαλιστικές στάθμες με ζηλευτό πλούτο και φυσικότητα μεσαίας περιοχής τα μουσικά ζητούμενα, άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις.

H Focal είχε να ανταγωνισθεί μόνον την …Focal στην φετινή σάλα της Athens Pro Audio.

Πάντως, τα ενεργά ηχεία της Grimm Audio LS1 be των 29.500 € ανά ζεύγος θεωρούνται από πολλούς ‘studio pros’ μια κατηγορία από μόνα τους, άρα δεν γίνεται να απουσιάσουν ανάμεσα στα Naim & Focal !

Elipson Audio από την Γαλλία, συμπαθέστατη και προσιτή με πολλές προτάσεις ηχείων σε κάθε κατηγορία τιμής αλλά και πηγών, ενισχυτών. Χαρακτηριστικά τα ηχεία Elipson σε μορφή σφαίρας. Η Elipson διαθέτει και μια μικρή γκάμα πικάπ με κορυφή της το πανέμορφο μοντέλο Chroma Carbon των 549 €. Αξίζει να το γνωρίσετε.

Tα ενισχυτικά και οι πηγές της Naim Audio καταλαμβάνουν αποκλειστικά ένα δικό τους audio rack. Naim Audio σειράς 500 από την οποία ξεχώρισε ο επικεφαλής Network Streamer & Player (που βλέπετε πάνω-πάνω) ενώ ακολουθούν οι προ και τελικοί ενισχυτές.

Θαυμάσαμε και πλατό με υπογραφή της ξακουστής SME, αν και δεν το περιμέναμε !

Μια ακόμη επιτυχημένη επιλογή της Athens Pro Audio, η Music Hall και τα πολύ αξιόλογα πικάπ της (για όλες τις τσέπες). Το μεγάλο μοντέλο mmf 9.3 πρώτο και καλύτερο.

Focal και Γαλλική συνέχεια με τα ηχεία της σειράς Kanta (~7.000€-10.600 € για τα δαπέδου). Πηγή-ενισχυτές επίσης της Naim Audio. Πλούσιος σε σώμα ήχος και εδώ, διάφανος και ρυθμικά συνεπής από όσα βέβαια μας άφηνε ο γεμάτος κόσμο χώρος να καταλάβουμε.

Η Dutch & Dutch και το ηχείο 8C όπου είναι ένα υψηλής ποιότητας ενεργό,  συνδυάζει επαναστατική σχεδίαση με ισχυρό DSP και καρδιοειδές μπάσο. Ακρίβεια εικόνας ειδώλων, ουδετερότητα, ταχύτητα μεταβατικών. Εκπροσωπείται και αυτή από την Athens Pro Audio όπως και η Kii Audio (στην φωτογραφία Kii Audio βάση ηχείου). Έδειξε τις ενεργές δυνάμεις της στον πέμπτο όροφο του ξενοδοχείου, στο δικό της δωμάτιο.

EXCLUSIVE AUDIO

Η Exclusive Audio εκθέτει ένα σύστημα που συνυπογράφει ηχητικά την πορεία σαράντα και πλέον χρόνων στην πρώτη γραμμή του high-end audio ως αντιπροσωπεία. Το σύνολο απέδωσε εκπληκτικά τόσο τους σκηνικούς χώρους όσο και το τιμπρο κάθε ακουστικού ή ηλεκτρικού οργάνου. Βασίζεται στο νέο μοντέλο ηχείου Response 30S της Βρετανικής ProAc, με αναλογική πηγή το ανώτερο European Audio Team πικάπ μοντέλο Fortissimo και βραχίονα εφοδιασμένο με την κορυφαία κεφαλή της Van den Hul, προενισχυτή τον αξεπέραστο και θρυλικό (ως σχέδιο του βαρόνου του audio Tim de Paravicini) λαμπάτο EAR-Yoshino 912 με phono-stage και τιμή που φαντάζει απολύτως δελεαστική σε σχέση με τις επιδόσεις του. Στην θέση της ενίσχυσης τα επίσης κορυφαία λαμπάτα EAR 509 MkII monoblocks με εκατό watt ισχύος. Στα ψηφιακά τώρα, η Γαλλική state-of-the-art Metronome Audio και το μοντέλο της Digital Sharing DSC ενώ παντού ‘έδεσαν’ οι καλωδιώσεις της Esprit Audio σειράς Gaia.

Η συνεχώς γεμάτη κόσμο μεγάλη σάλα της Exclusive Audio κέρδισε ευθύς τους ακροατές με τον αέρινο και φυσικό μουσικό ορίζοντα όπου απέδωσε η διαχρονική επιλογή των EAR-Yoshino στα σημερινά ηχεία Response της ProAc. Το αναλογικό και το ψηφιακό μέρος του συνόλου έδιναν ρεσιτάλ αληθοφάνειας και μουσικής αβίαστης ροής. Αυτή η ηχοπρόταση θα υπηρετήσει σωστά τόσο τις audiophile επιταγές πολύ απαιτητικών ακροατών όσο και τους μουσικόφιλους λάτρεις των συστημάτων που παραδίδουν ανωτερότητα χωρίς εκπτώσεις, μα χωρίς τάσεις ανανέωσης (κάθε τρεις και λίγο) κυρίως στα μοντέλα των πηγών, ενισχυτών και προενισχυτών. Ο αισθησιασμός των Metronome (ψηφιακά αναφοράς), ProAc (audiophile ηχεία), Van den Hul (κεφαλή κινητού πηνίου στο εδώ σύστημα) & EAR-Yoshino (ενισχυτές λυχνίας σε καθαρή τάξη Α σχεδίασης του Tim de Paravicini) συναντά τον αναλογικό σημερινό κόσμο της European Audio Team & τις Γαλλικές ‘διαδρομές’ σήματος της Esprit Audio. Όσο για την διανομή AC Ρεύματος, αυτή αφέθηκε στην Oyaide και Titan Audio.

European Audio Team Fortissimo με κεφαλή Colibri της Van den Hul και λαμπάτη προενίσχυση [phono-stage] κινητού πηνίου, αυτή του μεγάλου EAR 912.

… όπως έγραψε το e-περιοδικό positive-feedback για τον προενισχυτή της E.A.R. 912 Professional Tube Control Centre με ενσωματωμένο λαμπάτο στάδιο phono-stage (mm/mc): “will take its place as my reference preamp against which all others will be judged. With a flexibility second to none and musical performance unmatched in my experience as a reviewer, you must consider the 912 as a contender for that first position on your audiophile shopping list. With a superb sounding, fully featured phono stage, you will need one less box on the rack. As the top preamp for quiet, black backgrounds coupled with spot on musicality and realism, you get the complete and fully evolved package. I would buy this before the British pound gets more expensive! The E.A.R. 912 Professional Tube Control Centre is the state of the art in preamp design and performance.

Τα διαχρονικά και αξεπέραστα για πολλούς λαμπάτα monoblocks της EAR Yoshino μοντέλο 509 MkII μια ακόμη φορά -έπειτα από αρκετό καιρό- ως οδηγητές των ProAc ηχείων επίδειξης της Exclusive Audio. 100W στα 4Ω ή 8Ω με χρήση λυχνιών εξόδου EL519. Δεν μπορείς παρά να εκτιμήσεις συνολικά την λεπτομέρεια, τον παλμό σε όλο το φάσμα αλλά και τον αέρα στις υψηλές συχνότητες. Στοιχεία που αναδεικνύονται προβαλλόμενα σε ένα ορίζοντα σκηνής τόσο ρεαλιστικό που είναι πολύ εύκολο να παρακολουθήσεις νοερά, τρισδιάστατα μουσικούς όσο και τις αναλογίες του κάθε χώρου ηχογράφησης, σε σπάνιο εύρος. Καθαρή απόλαυση φυσικότητας χροιών σε κλασσικά έργα όσο και σε jazz/rock/blues προγράμματα.

Από τα ανώτερα δείγματα ποιότητας στα χρήματα, το πικάπ Β-Sharp με κεφαλή Ortofon 2M Blue της European Audio Team. Έχει περάσει και από τον χώρο των δοκιμών μας.

Πρωτοπορεί στην γκάμα της European Audio Team το πλατό με τον επίπεδο carbon βραχίονα μοντέλο E-Flat, εδώ με την επίσης E.A.T. κεφαλή κινητού πηνίου Jo No. 5 (~990,-€) !

Tι να πρωτοπεί κανείς για το ψηφιακό επίτευγμα Le DAC (digital to analog μετατροπέα) της Γαλλικής Metronome Audio. Απέσπασε πέντε στις πέντε νότες (ως βαθμολογία) σε όλους τους επιμέρους τομείς από το e-magazine EnjoyTheMusic.com ως το καλύτερο μακράν στα χρήματα αλλά και ασχέτως κατηγορίας κατάταξης. Αναλογικές χροιές και ‘στόφα’, με ποιότητα κατασκευής που θα ζήλευαν ακόμα και τετραπλάσιας αξίας προτάσεις.

Οι καλωδιώσεις της επίσης Γαλλικής Esprit Audio παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε σύστημα της Exclusive Audio συχνά ανασύροντας στοιχεία που δεν τα έχεις προσέξει σε προηγούμενες ακροάσεις, καταλήγοντας σε μια τελική πληρότητα (και μόνιμο χαμόγελο) όσων τα επέλεξαν.

Μαγνητοστατικά ακουστικά της Sendy Audio (σε τιμή-σοκ βάση επιδόσεων) και λαμπάτος προενισχυτής HP4 της μοναδικής EAR-Yoshino, σχεδίασης του Tim de Paravicini.

Οι μουσικοί δεν μπορούν να έρθουν πιο κοντά σας. Ψηφιακός μετατροπέας της Metronome, μαγνητοστατικά Sendy Audio ακουστικά και προενισχυτής με λυχνίες της EAR-Yoshino. Επάνω στα πανέμορφα audio tuning racks της Esthetica Audio.

Στην εκθεσιακή σάλα βρέθηκε φέτος και ο ολοκληρωμένος-γίγαντας οδήγησης της Musical Fidelity που ονομάζεται M8xi. 550 Watts σε 8 Ohms φορτίο ηχείων (870W στα 4 Ohms); με peak 1.6kW στα 2 Ohms ! Οδηγεί τα πάντα μέχρις εσχάτων.

Στη μικρότερη ισχύ ο προσιτός ολοκληρωμένος της Musical Fidelity μοντέλο M2 Si και δίπλα του το M3 X Vinyl phono-stage.

Συνέχεια και πάλι με Μusical Fidelity και εδώ το βραβευμένο φέτος με ΕΙSA μοντέλο M6 X DAC (ψηφιακός μετατροπέας hi-res DSD & MQA). Αναζητεί αντίπαλο στην κατηγορία των 2.300 ευρώ. Από κάτω ακριβώς, ο ολοκληρωμένος ενισχυτής M6 Si και δίπλα το σετ της σειράς M6s προ & τελικού.

ProAc UK και δείγματα από την τρέχουσα γκάμα ηχείων της σειράς Response.

Davis Acoustics ηχεία από την Γαλλία και value-for-money για να απορεί κανείς.

Η μοναδική πρόταση πικάπ της Musical Fidelity, το ποιοτικότατο Roundtable με κεφαλή Ortofon και τιμή κάτω των χιλίων ευρώ.

Le Player & Streamer της Γαλλικής Metronome. Για τους connoisseurs των ψηφιακών απολαύσεων. Ατελείωτες οι άριστες κριτικές.

Λαμπάτοι προενισχυτές κεφαλών πικάπ mm/mc της European Audio Team και εξωτερική τροφοδοσία.

Η Davis Acoustics διαθέτει και προτάσεις ηχείων για υψηλή πιστότητα σε επαγγελματική εγκατάσταση χώρων ψυχαγωγίας, φιλοξενίας ή εστίασης μα και εξωτερικούς χώρους.

Τα μικρότερα και πολύ οικονομικά V90 & LX σειρών μοντέλα της Musical Fidelity δεν κάνουν ιδιαίτερες θυσίες στα χρήματα. Αντιθέτως. Δίπλα τους ο ΜΧ Streamer και ο προενισχυτής ακουστικών.

Tonar σημαίνει αξεσουάρ για πικάπ και … mats matter στον ήχο, για κάθε γούστο και πλατό.

Ενδοσκοπικά τα καλώδια της σημερινής Van den Hul !

Όλες οι κεφαλές κινητού μαγνήτη της κορυφαίας Nagaoka σε διάθεση.

Φεύγοντας δώσαμε τα συγχαρητήρια μας στην σημερινή ‘ομάδα’ της Exclusive Audio όπως και στους ανθρώπους που την ξεκίνησαν και αφιέρωσαν το είναι τους στην μουσική και υψηλή ηχητική πιστότητα. Αξίζουν την επιβράβευση των ακροατών, που και φέτος έλαβαν για την εξαιρετική εκθεσιακή παρουσία (και μάλιστα σε δύο εκθέσεις σε σειρά!).

Συνεχίζεται σε επόμενα μέρη (Part Two & Part Three)

advertisers-banners-bar

contact e-mail: abouthifi@gmail.comcare orchestraAbout HiEndNews

Nagaoka Exclusive
x

Check Also

Three audiophile systems up to 3000 € for the best sounding summer days & nights !

Τρείς προτάσεις audiophile συστημάτων που θα “μαγέψουν” τους μουσικόφιλους. (έως 3.000,-€) Three audiophile systems up ...

High-End Show at the MOC 2023 [Highlights] Part Six !

HIGH-END AUDIO MUNICH MOC SHOW 2023 Highlights της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής Έκθεσης Home Audio Μέρος Έκτο ...

High-End Show at the MOC 2023 [Highlights] Part Five !

HIGH-END AUDIO MUNICH MOC SHOW 2023 Highlights της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής Έκθεσης Home Audio Μέρος Πέμπτο ...