Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes
High Interest
LYRE VIP BIG

The BLACK BOX Audio Video Show 2022 Presentation [Part Four]

advertisers-banners-bar





contact e-mail: abouthifi@gmail.com


care orchestra




 

BLACK BOX SHOW 2022

 

ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ

by Demos Dravopoulos

SOLID FOUNDATION

Η αντιπροσωπεία high-end κορυφαίων και ιστορικών κατασκευαστών όπως Kondo (Audio Note Japan), Lavardin, Leben Audio, Bonnec, PMC, Bryston, ΖΥΧ, Blumenhofer, Bauer Audio, FAL, Mactone και πολλών ακόμη αλλά και νεότερων όπως Talk / Edwards Audio, κεφαλών πικάπ Hana κ.α. δήλωσε παρούσα στα δωμάτια της Black Box φέροντας ένα σύστημα ζηλευτών επιδόσεων βασισμένο στους λαμπάτους ενισχυτές της Leben. Ξεκινώντας την περιγραφή μας από το κυρίως audio rack (δεξιά στην φωτο), εκεί βρισκόταν το πλατό της Bauer Audio “dps3” κίνησης με χρήση ιμάντα, εξοπλισμένο με την ικανότατη κινητού πηνίου κεφαλή της περίφημης ZYX μοντέλο R50 Bloom 3 και phono-stage με χρήση λυχνιών της μοναδικής Kondo μοντέλο GE-1. Τελικός ενισχυτής επιλέχθηκε ο Leben Audio CS-1000P Stereo με λυχνίες KT120 και εκατό watts ισχύος με προενίσχυση χωρίς την χρήση αρνητικής ανάδρασης και επίσης λυχνίες [12ΑΤ7 & 6CG7 General Electric] της Leben Audio RS-28CX Premium. Ο προενισχυτής αυτός διαθέτει και phono-stage ενώ έρχεται σε δύο σασί (πράγματι, μια σπάνια high-end πρόταση-ευκαιρία!). Στο ψηφιακό μέρος η πηγή της Norma Audio. Όσον αφορά ηχεία, η Solid Foundation εκθέτει τα τρίδρομα PMC Twenty5 26i ως ιδανικά για τον χώρο και εύκολα σε οδήγηση ακόμη και από ενισχυτές με τα μισά watts του Leben τελικού. Στο αριστερό rack το εκπληκτικό στα χρήματα πικάπ της Edwards Audio (σε κόκκινη “ενδυμασία”) μοντέλο ΤΤ6 με κεφαλή την θερμή Dynavector 10X5.

Με πηγή το αναλογικό δίδυμο Bauer Audio model dps3 & ZYX, το σύνολο απέδωσε καταρχήν πολύ καλές δυναμικές και ρυθμική συνέπεια με τις χαμηλές και μεσοχαμηλές συχνότητες να αποδίδονται καθαρά και ταχύτατα. Η ισορροπία (αλλά και η άριστη συνοχή με τα άκρα) σώματος και μεγέθους μεσαίας περιοχής με την άνεση στην παράθεση λεπτομερειών, κέρδισε από τα πρώτα λεπτά το ενδιαφέρον μας. Στην συνέχεια εκτιμήσαμε την σταθερή, κατά καιρούς φωτεινή και γεμάτη λεπτομέρειες στερεοφωνική εικόνα. Φυσικά, η Ιαπωνική σχολή (σε μεγάλο μέρος) εδώ δεν κρύβει την καταγωγή της.

Bauer Audio πλατό και βραχίονας εξοπλισμένος με την κεφαλή ZYX μοντέλο R50 Bloom 3.

Μια πρόταση που εκτιμούμε ιδιαίτερα, το πλατό-βραχίονας της Edwards Audio μοντέλο ΤΤ6, φορά την κεφαλή της Dynavector. Προσιτό και πλούσιο σε ήχο όσο ελάχιστα, κατατάσσεται στα κορυφαία value-for-money των τελευταίων ετών. Σύντομα περισσότερα στο hiendnews.gr !

Ο τελικός λαμπάτος με λυχνίες εξόδου KT120 της Ιαπωνικής Leben Audio, ανώτερο δείγμα σχεδίασης ενισχυτή από τον εξαιρετικό κατασκευαστή. Ισχύς στα εκατό watts. Δυναμικές, έλεγχος, εξέχουσα ροή και “ζωντανή”, ρυθμική παρουσία των μουσικών μέσω των ηχείων της PMC.

MF AUDIO

Η MF Audio εισάγει στην χώρα μας εκλεκτούς high-end οίκους, ιστορικά ονόματα όπως Lamm Industries, Magnum Dynalab, Nirvana Audio, Hørning Hybrid, Rockport Technologies, Verity Audio, Gershman Acoustics κ.α. Στο εκθεσιακό δωμάτιο κυριαρχούσαν τα monoblocks της Lamm μοντέλο Μ1.2 και τα ηχεία της Verity Audio μοντέλο Parsifal Encore. Εδώ και δεκαετίες αποσπούν βραβεύσεις και τα καλύτερα σχόλια από περιοδικά σε όλο τον πλανήτη.

Τα Lamm M1.2 με πρωτοποριακή υβριδική push-pull σχεδίαση και λειτουργία σε καθαρή τάξη Α διδάσκουν μουσική ακρίβεια και αληθοφάνεια. Τα συνόδεψε προενισχυτής λυχνιών της Lamm.

Κλασσικές σχεδιάσεις που προκαλούν έντονο ενθουσιασμό ακόμη και εντός δωματίου ξενοδοχείου. Ένα audiophile κεφάλαιο πρώτης τάξεως που στοχεύει κέντρο στο συναίσθημα.

ELIGO AUDIO CULTURE

Η Eligo Audio Culture από την Θεσσαλονίκη κάνει την πρώτη της εμφάνιση στο Black Box Show ’22 με πικάπ της Origin Live, τον Ουγγαρέζικο (το λέει και το όνομα) Audio Hungary ολοκληρωμένο ενισχυτή σε τάξη Α μοντέλο A50i και ηχεία της AudioSolutions βάσης από την Λιθουανία. Κεφαλές της Phasemation όπως και phono-stage συνόδεψαν το αναλογικό μέρος της Origin Live. Στο τελευταίο επίπεδο του audio rack (της Ελληνικής Chameleon) και ένας εκλεκτός Lavardin ολοκληρωμένος.

Συγκεκριμένα, ο ανανεωμένος στην γκάμα ολοκληρωμένος λαμπάτος ενισχυτής της Audio Hungary A50i σε τάξη Α φορά τις λυχνίες ΚΤ170 ως ανώτερη δυνατή επιλογή – παραγγελία. Προ ετών είχε περάσει από τις δοκιμές μας και ο μικρότερος A20i. H σκηνή σε αυτό το δωμάτιο είναι σαφώς καθορισμένη με καλή αίσθηση του αέρα και της κίνησης, καλά επίπεδα λεπτομέρειας και ανάλυσης όπως και δυναμικές-έλεγχο.

Ένα σύστημα ‘δωματίου’ επιδόσεων, βασισμένο κυρίως στην αναλογική πηγή του με την κεφαλή & phono-stage της Phasemation να προάγει μουσικότητα και ευκρίνεια.

AUDIO VETERANS

Προσιτές και αξιόπιστες λύσεις για την διανομή ρεύματος μας παρουσιάζει η αντιπροσωπεία της Supra, Audio Veterans. Τα πολύπριζα Supra, τόσο με ενσωματωμένο DC blocker ή χωρίς, κάνουν αισθητή διαφορά στον ήχο.

Supra και συνέχεια με εκθέματα καλωδίων ηχείων, interconnects μα φυσικά και (τα ξακουστά) ρεύματος.

Η Supra διαθέτει και ψηφιακά καλώδια για όλες τις εφαρμογές ήχου και εικόνας.

Συνεχίζεται σε επόμενο μέρος (Part Five)

advertisers-banners-bar





contact e-mail: abouthifi@gmail.com



care orchestra



About HiEndNews

Auralic VIP
x

Check Also

BLACKBOX AV SHOW 2023 HIGHLIGHTS !

BLACKBOX AV SHOW 2023 – HIGHLIGHTS To BLACKBOX Audio Videο Show επέστρεψε και φέτος, δυνατό-ηχηρό-ποιοτικότερο ...

HXOS & EIKONA SHOW #HES 2023 – HIGHLIGHTS !

ΗΧΟΣ & ΕΙΚΟΝΑ SHOW 2023 – HIGHLIGHTS Είναι και φέτος μεγάλη μας χαρά που παρευρεθήκαμε ...

S.I.N. Audio Boutique [Interviewed by hiendnews.gr e-magazine / English Edition]

  S.I.N. Audio – Interview 2023 [by hiendnews.gr e-magazine & audiophile news portal] “We create ...