blog, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, shop/, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, wp, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30,
Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes
High Interest
Orpheus VIP 1-2 Heaven

The BLACK BOX Audio Video Show 2022 Presentation [Part Five]

advertisers-banners-bar

contact e-mail: abouthifi@gmail.comcare orchestra 

BLACK BOX SHOW 2022

 

ΜΕΡΟΣ ΠΕΜΠΤΟ

by Demos Dravopoulos

SOUND GALLERY

Καιρό είχαμε να συναντήσουμε σε έκθεση την Sound Gallery. Πανδημίας και διάθεσης επιτρέποντος, είμαστε πάλι μαζί. Αυτή την φορά με κεντρικό θέμα τα ηχεία της KEF μοντέλο LS60 Wireless. Ένα δαπέδου που ουσιαστικά γιορτάζει τα 60 χρόνια ακουστικής καινοτομίας του κατασκευαστή, το LS60 Wireless ήταν το όραμά της για ήχο υψηλής πιστότητας. Να που έγινε πραγματικότητα. Ένα ενεργό σύστημα ηχείων all-in-one που σας επιτρέπει να μεταδίδετε ροή από οποιαδήποτε πηγή και να συνδέεστε σε οποιαδήποτε οικιακή πηγή ήχου. Το εμβληματικό λεπτό σχέδιο είναι έργο του Michael Young και της ομάδας σχεδιασμού προϊόντων της KEF, με τα woofers του ηχείου τοποθετημένα στις πλαϊνές πλευρές.

Gato Audio από την Sound Gallery. Εδώ εμφανίζεται ο ενισχυτής AMP-150 ΑΕ (~4.200,-€). Προσφέρει ομολογουμένως lifestyle & compact εμφάνιση με διαθέσιμη ισχύ 2×150 watts στα 8Ω ή 2×250 watts στα 4Ω αντίστασης ηχείου. Χαρακτηρίζεται από ηχητική ουδετερότητα. Με την TwinFET τεχνολογία υλοποίησης η Gato υπόσχεται έλεγχο μαζί με ενθουσιασμό δυναμικών και διαφάνειας. Ο AMP-150 AE διαθέτει τόσο XLR όσο και φυσικά RCA εισόδους.

Περισσότερα KEF μοντέλα όπως τα ζεύγη LSX II (δεξιά), LS 50 Meta (κέντρο) και LS 50 Meta Wireless (αριστερά). Τα LS 50 Meta έχουν βραβευθεί με το ‘χρυσό’ What Hi-Fi? Awards 2022 !

Η εξαιρετική Amphion Audio βρίσκεται και αυτή στον χώρο (και στα χέρια) της Sound Gallery. Στην Black Box ’22 τα περισσότερα μικρά μοντέλα της, με εξαίρεση ενός δαπέδου.

Ακόμη ένας ολοκληρωμένος στην Ελληνική αγορά, αυτός της Alluxity Audio (8.350,-€) από τo Χέρνινγκ Δανίας. Υπόθεση solid-state τάξης A/B και ανώτερη ποιότητα κατασκευής με ευγενικά χαρακτηριστικά ήχου και 200 watts σε 8Ω φορτίο ηχείου.

hARt LAB

hARt Lab. Συμμετοχή και στην έκθεση Black Box ’22 όπως και στην Ήχος & Εικόνα ’22 φέτος!  H ομάδα των πολύ έμπειρων Ελλήνων σχεδιαστών-τεχνικών δεν χάνει καμία ευκαιρία παρουσίασης όσων κορυφαίων high-end προτάσεων της. Όλα τα μοντέλα σειράς Tune περνούν στον χώρο την μουσική με ακρίβεια, εκπληκτική ωριμότητα και ενέργεια. Τα ηχεία Guarneri Tradition της θρυλικής Sonus Faber αποδίδουν μαζί τους εξαιρετικά.

Ο ήχος του δωματίου ‘μεγάλωσε’ ακόμη περισσότερο τα θρυλικά δίδρομα βάσης Guarneri της Sonus Faber, με αποτέλεσμα να μας εντυπωσιάζουν σε σώματα και χαμηλό ερχόμενα όσο πιο κοντά γίνεται στο μοντέλο Sonus Faber δαπέδου Amati Futura! H Harmonic Audio Reference Tunes (hARt Lab) αποδεικνύει πως η υβριδική υλοποίηση των τελικών και η άριστη (με πολλές καινοτομίες) ποιότητα κατασκευής του λαμπάτου προενισχυτή Tune πέφτουν κέντρο στο ζητούμενο ήχου: να φέρουν τα καλύτερα και από τους δύο κόσμους. Δεν προσεγγίζουν τον ήχο ενός Single Ended Τριοδικού λαμπάτου, ούτε τείνουν προς τα push-pulls. Διαθέτουν σοβαρές δυνατότητες οδήγησης και κατακτούν μια μοναδική θέση στην ψυχή των μουσικόφιλων (και της παγκόσμιας high-end κοινότητας).

STEPCOM

Ηχεία Fyne Audio και ενισχυτές-πηγές Hegel ο συνδυασμός που προτιμάται από την StepCom. Καθαρές γραμμές χαμηλών, τακτοποιημένη και στρωτή μεσαία, διάφανα πρίμα. Ιδιαίτερα πειθαρχημένα στο εκθεσιακό δωμάτιο, με συγκεκριμένα όρια σκηνής και καλή περιγραφή λεπτομέρειας. Η ισχύς των μικρότερων Hegel ενισχυτών υπερκαλύπτει τις ανάγκες οδήγησής τους.

Η Fyne Audio διαθέτει πολύ μεγάλη γκάμα επιλογών. Ένα μέρος της βολεύτηκε στο ξενοδοχείο, χωρίς την δυνατότητα ακρόασης των περισσοτέρων (όπως άλλωστε είναι και λογικό).

Θαυμαστά τόσο τα μικρότερα όσο και τα μεγαλύτερα higher-end Fyne ηχεία σειράς F1. Στα δεξιά το μοντέλο Fyne Audio F1-8 (7.980 €). Όπως προτάθηκε από την StepCom, ιδανικά να αφεθεί στην οδήγηση των προ και τελικού της Leema Acoustics.

Μα και για τους μικρότερους χώρους, η Fyne Audio λέει ‘ναι’ με δελεαστικές προτάσεις ηχείων. Στο TV-rack διακρίνουμε και πάλι συσκευές της Leema Acoustics σειράς Elements.

ROIS ACOUSTICS

Minoas από την Ελληνική Rois Acoustics (αριστερά). Ανοικτής μπάφλας. Με την απουσία καμπίνας ξεχνάμε τους όποιους συντονισμούς μιας κλασσικής σχεδίασης ‘κουτιού’ αλλά και ερχόμαστε πιο κοντά προς το ουδέτερο και καθαρό σε όλο το φάσμα. Δύο δεκαπεντάιντσα woofers κάτω και το οκτάιντσο της Tang Bang χάρτινου κώνου full-range (πλήρους φάσματος) για τα ‘δύσκολα’ μεσαίας και υψηλής συχνοτικής περιοχής. Αν και έχουμε προσέξει τον ήχο του Μίνωα και στο παρελθόν (είναι σε παραγωγή εδώ και έξι, ίσως και περισσότερα χρόνια), φέτος μας ακούστηκε μια ιδέα αυστηρός σε κάποια ηχογραφήματα πάντως διαυγέστατος και γοργός. Θα θέλαμε κάποια στιγμή να απολαύσουμε αυτό το δίπολο σχέδιο και με Single Ended λαμπάτο ενισχυτή (ας προσθέσω, με μια λυχνία 211 ή 845), διότι αποτελεί ανοικτό δρόμο με τα 96dB ευαισθησίας του. Ελαφρώς μπροστά από τον Μίνωα (δεξιότερα στην φώτο) το νέο μοντέλο ηχείων Status 8.4 της Rois Acoustics, πρόσφατη έκδοση του κορυφαίου ηχείου της σειράς Status, να υπόσχεται απολαυστική μουσικότητα με δυναμικό χαρακτήρα και λεπτομερέστατη απόδοση των ηχογραφημάτων.

Μαγνήτης νεοδυμίου, κώνοι από επεξεργασμένο χαρτί, phase plug από αλουμίνιο, υφασμάτινη ανάρτηση. Μια ποιοτική full-range μονάδα οκτώ ιντσών που τα ‘βάζει’ με τις διαθέσιμες επιλογές-προτάσεις της Fostex σε ήχο, αν όχι και με κάποιες πολύ ανώτερες -ίσως- και εξωπραγματικού κόστους. Στον Μίνωα, φυσικά.

Στον χώρο της Rois Acoustics και ενισχυτές της Ελλήνικής F.I.M. Audio Lab. Επιστροφή στην καθαρή τάξη Α ως εδώ επιλογή του τελικού ενισχυτή (σε κοινή θέα) με ισχύ 35W σε 8Ω αντίστασης ηχείου. Διπολικά transistor ισχύος πολύ υψηλής γραμμικότητας. Τονίζεται με μεγάλα γράμματα στο Ιταλικό σασί του ως ένας Hi-End ενισχυτής καθαρής τάξης Α, που όμως ο κατασκευαστής του ξεκαθαρίζει: δεν πιστεύει στα εξωτικά hi-end ‘μυθεύματα’ (όπως δηλώνει και στην ιστοσελίδα του) και στα πολύ ακριβά ενεργητικά-παθητικά στοιχεία. Αριστερότερα και το νέο μοντέλο της F.I.M., ένας ολοκληρωμένος σε τάξη Α ισχύος 2 X 40 Watts.


advertisers-banners-barcare orchestraAbout HiEndNews

Expo VIP #2
x

Check Also

The BLACK BOX Audio Video Show 2022 Presentation [Part One]

  BLACK BOX SHOW 2022   Μια νέα διοργάνωση-έκθεση Ήχου & Εικόνας υψηλής πιστότητας ξεκινά ...

HXOS & EIKONA SHOW 2022 – EXPO Presentation [Part Five]

    HXOS & EIKONA SHOW 2022 – EXPO Presentation [Part Five]   by Demos ...

HXOS & EIKONA SHOW 2022 – EXPO Presentation [Part Four]

    HXOS & EIKONA SHOW 2022 – EXPO Presentation [Part Four]   by Demos ...