Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes
High Interest
Exclusive VIP EAR

Pro-Ject Debut Turntables Upgrades – The Three Aces !

advertisers-banners-bar
contact e-mail: abouthifi@gmail.com


Pro-Ject Debut Turntables Updates 2021

by hiendnews.gr e-magazine

Τα Pro-Ject Audio Debut Carbon PRO & Debut Carbon EVO πικάπ ανεβαίνουν ηχηρά επίπεδα με τις προτεινόμενες αναβαθμίσεις σημείων, σχεδιασμένες αποκλειστικά για αυτά ! Γνωρίστε τις τρεις σημαντικότερες βελτιώσεις στην εδώ παρουσίαση μας και βγείτε συνολικά κερδισμένος όσο λίγοι.

H Αυστριακή Pro-Ject Audio μας έχει καλομάθει φέτος σε πρωτόγνωρης ηχητικής κλάσης οικονομικά πικάπ. Ο λόγος φυσικά για τα Debut Carbon EVO (599,-€) και Debut Carbon PRO (839,-€), μοντέλα τα οποία προσφέρουν άριστο ήχο και μουσικότητα στα χρήματα. Έχουν επιμεληθεί σε κάθε σημείο που παίζει σημαντικότατο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα και με την εμπειρία των σχεδιαστών της Pro-Ject φτάσαμε πλέον να μιλάμε για ουσιαστικό προβάδισμα. Αν και αναλυτικότερα για αυτά τα μοντέλα μπορείτε να μάθετε στις δοκιμές του hiendnews.gr και ευρύτερα του διαδικτύου, σε αυτή την παρουσίαση κοιτάμε αποκλειστικά και προτείνουμε τρεις απίθανες, οικονομικές και εύκολα αναγνωρίσιμες βελτιώσεις όπου σχεδιάστηκαν (και) για τα Debut EVO & PRO. Με μικρή εκταμίευση, ο αναλογικός ήχος σας σκαρφαλώνει σε νέα υψηλά χωρίς καν να αλλάξετε την κεφαλή ή τον προενισχυτή phono !

Debut Alu Sub-Platter (149,-€) ! Το Debut Alu Sub Platter αναβαθμίζει όλα τα πικάπ Debut κατακτώντας  εύκολα ανώτερο επίπεδο επιδόσεων. Προσθέτοντας περισσότερη μάζα στο πλατό πετυχαίνουμε ακόμα περισσότερη απόσβεση θορύβου και τους ανεπιθύμητους συντονισμούς. Η ειδική επεξεργασία του αλουμινίου κατά τη παραγωγή βελτιώνει την ακρίβεια περιστροφής (ταχύτητα) και τη σταθερότητα της (Wow & Flutter). Συμβατό με όλα τα πικάπ Debut, ειδικά κατεργασμένο αλουμίνιο υψηλών αντοχών. Αυξάνει την ακρίβεια ταχύτητας και τη βραχυπρόθεσμη σταθερότητα ταχύτητας (Wow & Flutter) Υλικό: υποπλατό από αλουμίνιο με τον άξονα από ανοξείδωτο ατσάλι συνολικά 700 γραμμαρίων!

Το να αντικαταστήσουμε το υποπλατό των Debut Carbon είναι για όλους μας παιχνιδάκι. Χρειάζεται μηδενική εμπειρία, ενώ οι σαφείς οδηγίες αλλαγής του εργοστασιακά πλαστικού με το ‘Alu Sub-Platter’ που μας έδωσε η αντιπροσωπεία Orpheus Audio είναι τόσο απλές και κατανοητές: μέσα σε τρία λεπτά έχετε προχωρήσει στην αναβάθμιση, προφανώς στον χώρο σας. Αφού αφαιρέσετε το πλατό του πικάπ σηκώνοντάς το, βλέπετε το υποπλατό το οποίο φορά και την ζώνη του μηχανισμού περιστροφής ως belt-drive σχολής πικάπ. Αφαιρώντας την ζώνη αυτή και σηκώνοντας χωρίς καμία εμπλοκή το πλαστικό υποπλατό, τοποθετείτε στην θέση του το αλουμινένιο Alu Sub-Platter της αναβάθμισης, επανατοποθετείτε την ζώνη περιστροφής & πλατό και ξεκινάτε τις ακροάσεις ! Αν στήσατε το πικάπ μόνοι σας κατά τις οδηγίες του εγχειρίδιου όπου το συνοδεύει, θα θυμάστε το απλό της διαδικασίας. Στα ακούσματα… Επιτόπου οι διαφορές που απορρέουν είναι κραυγαλέες. Μιας που το υπόλοιπο σύστημά μας είναι στρωμένο και σε συνολική δράση πλέον των τριακοσίων ωρών από την ημέρα απόκτησης, το πρώτο πράγμα που διαπιστώσαμε είναι μια καλύτερη ροή και αίσθηση ακρίβειας κάθε νότας σε όλο το φάσμα. Η ανάλυση και η ευκολία παρακολούθησης λεπτομερειών περνά πράγματι σε επόμενο στάδιο. Κερδίζοντας αισθητά σε ομοιογένεια και παράλληλα σε διαύγεια από συχνοτικό άκρο σε άκρο, η αναβάθμιση αυτή μας άφησε στην αρχή άναυδους και έπειτα πολύ τυχερούς για την επιλογή μας στα ζητούμενα χρήματα. Μεγάλο κέρδος είχαμε και στο λεγόμενο PRaT (Pace, Rhythm, and Timing) – παρακολουθούμε τα μουσικά μέτρα μπαίνοντας καλύτερα στον ρυθμό ταυτόχρονα και με καθαρότερες εικόνες των οργάνων/μουσικών σε όλο το εύρος της σκηνής. Εξοπλίζοντας τα Debut με το Alu Sub-Platter, τα ουσιαστικά ατού είναι τόσο ξεκάθαρα και απτά όπου παραμένοντας και πάλι κάτω από τα χίλια ευρώ συνολικής δαπάνης σε αναλογική πηγή, δεν μπορούμε να φανταστούμε κάτι πιο απολαυστικό σε αυτή την κατηγορία επιλογής. Προτείνεται χωρίς δεύτερη σκέψη.

Acryl IT Acrylic Platter (135,-€) ! Ο αντικαταστάτης του μεταλλικού πλατό των Pro-Ject αναβαθμίζει τα πικάπ σειράς Debut (ή και 1Xpression) στα πρότυπα των κατά πολύ ακριβότερων. Το Acryl IT είναι κατασκευασμένο από ακρυλικό με σατινέ επιφάνεια και φέρνει μεγάλες διαφοροποιήσεις στον ήχο, σε σχέση με τον προκάτοχο της θέσης του. Μειώνει αισθητά του συντονισμούς σε σχέση με τα μεταλλικά πλατό των Debut μοντέλων και σας επιτρέπει να τοποθετήσετε τον δίσκο βινυλίου κατευθείαν επάνω του, χωρίς την χρήση κάποιου ματ ενδιάμεσα.

Ο αντικαταστάτης του μεταλλικού πλατό των Pro-Ject ήρθε για να αποδείξει ότι το ακρυλικό ως υλικό κάνει την διαφορά.  Τα αποτελέσματα συνδυαστικά και με το αλουμινένιο υποπλατό Alu Sub-Platter είναι τουλάχιστον εντυπωσιακά. Η νέα σύνθεση αυτή ως συνολική αναβάθμιση μας φέρνει κυριολεκτικά μπροστά σε μια άλλη αναλογική πηγή, όπου τίποτε στον ήχο της δεν προδίδει πως κοστίζει κάτω από 2.500 ευρώ! Το Acryl IT πλατό θα ευχαριστήσει όσους αναζητούν περισσότερη «υγρασία» στις φωνές μα και ανώτερη διαφάνεια.  Σε σύμπραξη με το υποπλατό υποσχόμαστε πως θα ενθουσιάσει τους κατόχους των Debut Carbon EVO ή PRO σε βαθμό μη προβλέψιμο. Διαπιστώνοντας την ευκολία με την οποία μπορούμε πλέον να λαμβάνουμε λεπτομέρειες και πιο φυσική ροή από το μουσικό πρόγραμμα (παραμένοντας με την ίδια κεφαλή, καλωδιώσεις και phono-stage) κατατάσσουμε αυτές τις προτάσεις-αναβαθμίσεις στην κορυφή των ‘πρέπει’ των κατόχων Pro-Ject. Η ακρίβεια, ανάλυση και ταχύτητα επίσης, άγγιξε πολύ ανώτερα επίπεδα επιβραβεύοντας για πολλοστή φορά την αρχική επιλογή μας ως έξοχη πηγή στην κατηγορία της – και πλέον αναβαθμίσιμη.

Ground It ‘E’ (149,-€) ! Αντικραδασμική πλατφόρμα πικάπ (isolation base). Η Ground it ‘E’ είναι μια σταθερή και ρυθμιζόμενη καθ’ ύψος πλατφόρμα για πικάπ, που θα μειώσει σημαντικά τις αρνητικές επιπτώσεις των δονήσεων-κραδασμών. Η χρήση της Ground it ‘E’ είναι πολύ απλή: Μην τοποθετείτε το πικάπ σας απευθείας σε επιφάνειες όπως γυάλινα τραπέζια, έπιπλα ή ράφια που μπορεί να είναι ευαίσθητα στους κραδασμούς, αλλά τοποθετήστε το σε αυτή την ειδικά σχεδιασμένη πλατφόρμα από βαρύ MDF σε φινίρισμα high-gloss piano και κώνους.

Η βάση στήριξης-απομόνωσης κραδασμών Ground IT ολοκλήρωσε το  έργο της αναβάθμισης και παρέδωσε σε όλους μας απολαύσεις και χαμόγελα, ανεπιστρεπτί. Πιο συγκεκριμένα η Ground IT βελτίωσε κι άλλο τις ήδη πολύ καλές χαμηλές και μεσαίες συχνοτικές περιοχές. Με την βάση και όλες τις άνωθεν βελτιώσεις, η ατμόσφαιρα της ακουστικής του κάθε χώρου ηχογράφησης ‘στολίζεται’ από παλλόμενες αρμονικές και διάρκεια νότας που πριν απουσίαζαν. Όλα αυτά δεν επιτρέπεται καν ως φαντασίωση να ‘έρθουν’ στον χώρο από μια τόσο χαμηλής αξίας κεφαλή κινητού μαγνήτη μέσα σε ένα μεσαίας κατηγορίας ηχοσύνολο – κι όμως αναβαθμίζοντας συνολικά το πικάπ μας τελικά φτάνουμε στο εφικτό. Οι ηχογραφήσεις σολιστικών έργων, για παράδειγμα πιάνου ή βιολιού, αποδίδονται ακόμη πιο ρεαλιστικά, με φυσικότερο σώμα στις μεσαίες-υψηλές και πολύ υψηλές νότες καθώς και μια προσέγγιση εσωτερικής “ηρεμίας-εκφραστικότητας” ιδίως κατά τα αργά περάσματα, κάτι που διαπιστώνουμε κατά κανόνα σε τετραπλάσιας αξίας και άνω προτάσεις αναλογικών πηγών. Κατακτώντας τέτοιες επιδόσεις με μια Ortofon 2M κόκκινη και ένα phono-stage των χιλίων περίπου ευρώ, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα προτεινόμενα λειτουργούν δραστικά φέροντας στο τέλος της σύνθεσης μια πληρότητα ζηλευτή.

Αντιπροσωπεία Pro-Ject Audio:

Διάθεση – Ακροάσεις:
 

About HiEndNews

Exclusive EAT VIP
x

Check Also

HIGH-END EXPO: Munich’s Audio MOC 2022 (+HiFi Deluxe) [Part Six]

“The HIGH END, the internationally renowned audio exhibition, is the undisputed leader when it comes ...

HIGH-END EXPO: Munich’s Audio MOC 2022 (+HiFi Deluxe) [Part Five]

contact e-mail: abouthifi@gmail.com “The HIGH END, the internationally renowned audio exhibition, is the undisputed leader ...

HIGH-END EXPO: Munich’s Audio MOC 2022 (+HiFi Deluxe) [Part Four]

“The HIGH END, the internationally renowned audio exhibition, is the undisputed leader when it comes ...