Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes
High Interest
Exclusive VIP EAR

Neotech Cables & Fruit Of The Tube: New Arrivals !

Οι πλέον επιτυχημένες σειρές Sahara & ΝΕΜΟΙ της Neotech, όσον αφορά τα interconnects σε ασήμι ή χαλκό.

Η Neotech Cables πρωτοπορεί στην σημερινή αγορά των high-end αλλά και ultra-high-end καλωδιώσεων. Με κορυφαίες προτάσεις ανά κατηγορία,  ξεπερνά πράγματι κάθε προηγούμενο υψηλό τόσο σε βαθμό σχεδίασης όσο και καθαρότητας αγωγών με στόχο πάντα μια πρωτόγνωρη σχέση τιμής διάθεσης / απόδοσης. Αποτέλεσμα να “παίζει” όπως διαπιστώνουμε στις ατερμάτιστες καλωδιώσεις, ίσως και χωρίς αντίπαλο σε παγκόσμια κλίμακα. Ο αντιπρόσωπος Fruit Of The Tube, διαθέτει πλέον άμεσα όλη της την γκάμα τερματισμένη εργοστασιακά ή bulk (χωρίς βύσματα, σε τιμή ανά μέτρο). Περισσότερα για τις σειρές interconnect & ηχείων NEMOI, NEMOS αλλά και τις κορυφαίες Sahara & Amazon καθώς και για καλωδιώσεις ρεύματος το επόμενο διάστημα. Σας παραθέτουμε για αρχή, τεχνικές πληροφορίες και φωτογραφίες. Μια αξιέπαινη και πολύ ενδιαφέρουσα γκάμα για το 2021 – απολαύστε την !

Ασημένιοι αγωγοί σε ότι ανώτερο μπορεί να διαθέσει φέτος η Neotech στα καλώδια ηχείων state-of-the-art.

Σειρά Sahara, state-of-the-art, καλώδια ηχείων.

H Neotech και η εμπειρία της στα καλώδια ρεύματος στην διάθεσή σας.

Interconnect ασημένιων ‘ορθογώνιων αγωγών’ δέκα χιλιοστών ως η ανώτατη δυνατή high-end πρόταση σε αυτή την τιμολόγηση. Πάρα πολύ λογικό το κόστος ανά μέτρο. Μόλις παραλάβαμε τα ασημένια 1220 της σειράς NEMOΙ για δοκιμή,τερματισμένα με επίσης RCA της Neotech.

Καλώδια ηχείων στην μεσαία κατηγορία από καθαρό ασήμι, μοντέλο NEMOS-1080.

Από τον κατασκευαστή:
.
Ο χαλκός χωρίς οξυγόνο “ενός κρυστάλλου” είναι ήδη γνωστός στους λάτρεις του high fidelity audio ως και μονοκρυσταλλικός. Μέσω της ειδικής μεθόδου της Neotech συνεχούς χύτευσης Ono, μπορεί να παραχθεί τελικός χαλκός μονοκρυσταλλικός σε ποσότητες άνω των 100 μέτρων. Αυτή η ειδική τεχνολογία τήξης είναι επίσης ειδικότητα της Neotech. Ωστόσο, η τεχνολογία της γίνεται όλο και πιο ισχυρή, με το νέο “ορθογώνιο” χαλκό (ή ασήμι) χωρίς οξυγόνο. Αυτός ο μοναδικός αγωγός σύρματος είναι το μοναδικό τους ιδιαίτερο “κόλπο”, ως οι ίδιοι το χαρακτηρίζουν. Παράδειγμα το καλώδιο Sahara υψηλής σειράς μα και τα NEMOI & NEMOS. Το κύριο χαρακτηριστικό είναι ο ορθογώνιος χαλκός που λύνει τα θέματα skin effects της Neotech, όπως θα διαβάσετε παρακάτω, με μια επιπλέον “επεξεργασία χαμηλής θερμοκρασίας”.
.
Κατασκευή all-in-house.
.
Είναι πολύ λίγες στον κόσμο οι εταιρίες παραγωγής highest end καλωδίων που φροντίζουν in house από το σχεδιασμό, την κατασκευή έως και την εμπορία όλης της γκάμας. Πώς να το πω; Οι περισσότεροι κατασκευαστές καλωδίων γνωρίζουν τι ζητούν σε αποτέλεσμα ήχου, αλλά λίγοι κατασκευαστές επενδύουν σε εξοπλισμό παραγωγής εξαιτίας αυτού, επειδή ο εξοπλισμός παραγωγής είναι αρκετά ακριβός. Όσοι ξέρουν πώς να σχεδιάσουν καλώδια ήχου παγκόσμιας κλάσης, συνήθως ζητούν από εργοστάσιο OEM να πληρεί προδιαγραφές και να χειρίζεται έως και την τελική επεξεργασία. Η Neotech φροντίζει να γίνονται όλες τις διαδικασίες in house, χωρίς να αφήνει κάποιο σημείο της παραγωγής σε τρίτους. Φίλοι που μόλις ξεκινούν με τα καλώδια ήχου, όταν βλέπουν την τιμολόγηση για παράδειγμα του Sahara  μπορεί να πάρουν μια ανάσα και να σκεφτούν το πόσο ακριβό είναι, όπως άλλωστε πάρα πολλές προτάσεις στην αγορά. Αν όμως θέλετε να γνωρίσετε το ύψος της σχέσης απόδοσης στα χρήματα της Neotech, ο κατασκευαστής προτείνει να ξεκινήσετε με πιο προσιτά καλώδια Neotech, ακόμα κι αν είναι κατά πολύ φθηνότερα από τον μέσο όρο τιμών μιας μεσαίας σειράς high-end προτάσεων στην σημερινή αγορά. Η ηχητική απόδοση είναι απίθανη και τιμά κάθε ευρώ σε ήχο, ιδίως στη διάθεση με το μέτρο και μη τερματισμένη εργοστασιακά.
.
Τα τεχνικά θέματα επιστρέφουν στον πρωταγωνιστή του άρθρου, την σειρά Sahara: αυτή η γραμμή balanced σχεδίασης έχει τρία βασικά ατού: τον σε ορθογώνιο σχήμα μονοκρυσταλλικό χαλκό, μεγάλη προσοχή στο διηλεκτρικό (σχεδίαση) και επεξεργασία εξαιρετικά χαμηλής θερμοκρασίας.
.
Ο χαλκός PCOCC αναπτύχθηκε για πρώτη φορά από την Furukawa Electric της Ιαπωνίας. Η πατενταρισμένη μέθοδος συνεχούς χύτευσης Ono χρησιμοποιήθηκε για την εξάληψη των πολλών κρυστάλλων χαλκού και για την εξάλειψη του χάσματος μεταξύ αυτών των κρυστάλλων. Γενικά, ο χαλκός χωρίς οξυγόνο “είναι” το οξειδωμένο συστατικό του χαλκού το οποίο απομακρύνεται με τήξη, αλλά οι κρύσταλλοι του χαλκού που διακρίνονται είναι πολύ μικροί και υπάρχουν και κενά μεταξύ αυτών. Όταν κόβουμε το χάλκινο σύρμα για να φτιάξουμε, δεν πρέπει να υπάρχει κρυσταλλικό χάσμα. Πολύ καλύτερο ηχητικά το αποτέλεσμα, από τον γενικά χαλκό χωρίς οξυγόνο. Ο μονοκρυσταλλικός χωρίς οξυγόνο που παράγεται από την πατενταρισμένη τεχνολογία Furukawa της Ιαπωνίας ονομάζεται PCOCC. Η αρχή παραγωγής της Neotech είναι η ίδια, η διαδικασία είναι ελαφρώς διαφορετική, το όνομα του διπλώματος ευρεσιτεχνίας ονομάζεται UPOCC (Ultra Crystallized High Purity Copper). Είτε είναι PCOCC είτε UPOCC, τα φυσικά χαρακτηριστικά είναι τόσο καλά. Γιατί δεν πρωτοστατεί η μέθοδος αυτή στον χώρο του highest end cabling; Ο λόγος είναι πολύ απλός. Η ταχύτητα διεργασίας είναι πολύ αργή και το κόστος παραγωγής είναι πολύ-πολύ υψηλότερο από αυτό του παραδοσιακού χαλκού χωρίς οξυγόνο. Μόνο καλώδια ανώτατης τιμής μπορούν να το υποστηρίξουν. Ως εκ τούτου, το Sahara  είναι ακριβό.
.
Η πρώτη εφαρμογή των ορθογώνιων αγωγών της Neotech ήταν στην σειρά Amazon. Tο πιο υψηλής ποιότητας ορθογώνιο μονοκρυσταλλικό “ασημί”, ακολουθούμενο από τη σειρά Sahara ορθογώνιου χαλκού. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των ορθογωνίων; Στους κύκλους των audiophiles θα έπρεπε ίσως να έχετε ακούσει τον όρο “εφέ δέρματος” (skin effect). Όταν ένας παραδοσιακός κυκλικός αγωγός μεταδίδει σήματα, η ηλεκτρική ενέργεια δεν ρέει ομοιόμορφα στον αγωγό, αλλά επικεντρώνεται στην περιφέρεια-επιφάνεια του αγωγού. Αυτό σημαίνει πρακτικά και ο όρος “εφέ δέρματος”. Δείχνει ότι όλα τα σήματα τρέχουν στην επιφάνεια του αγωγού. Αυτή η θεωρία επεκτείνεται στο άκρο με την εφεύρεση του σύρματος Litz, το οποίο χρησιμοποιεί ένα λεπτό σύρμα για να μειώσει το αποτέλεσμα του skin effect. Ο ορθογώνιος αγωγός της Neotech είναι μια άλλη καινοτομία. Ο αγωγός κατασκευάζεται σε ορθογώνιο, έτσι ώστε να μπορεί να εξαλειφθεί το αποτέλεσμα του skin effect. Αυτή η θεωρία ακούγεται καλύτερη σε σύγκριση με την προηγούμενη μέθοδο καινοτομίας Litz χρησιμοποιώντας εξαιρετικά λεπτές διαμέτρους καλωδίων. Χρειάστηκαν πολλά χρόνια για την Neotech ώστε να αναπτύξει αυτή τη νέα μέθοδο, η οποία θεωρείται προφανώς η καλύτερη τεχνική βάση.
.
Επεξεργασία εξαιρετικά χαμηλής θερμοκρασίας.
.
Το τελευταίο τεχνικό χαρακτηριστικό των Sahara  είναι η επεξεργασία εξαιρετικά χαμηλής θερμοκρασίας. Τέτοια επεξεργασία δεν βρίσκει κανείς μόνο σε προϊόντα ήχου, αλλά και σε ανταλλακτικά, σε προϊόντα που σχετίζονται με το γκολφ ή σε μαχαίρια για χρήση κουζίνας κλπ. Ο κοινός στόχος είναι η αύξηση της σκληρότητας. Πώς μπορεί η επεξεργασία εξαιρετικά χαμηλής θερμοκρασίας να κάνει τον ήχο καλύτερο; Δεν υπάρχει ακριβής τεχνική εξήγηση. Η λεγόμενη διαδικασία επεξεργασίας εξαιρετικά χαμηλής θερμοκρασίας χρησιμοποιεί υγρό άζωτο για να κρυώσει αργά στους -196 βαθμούς, να το διατηρήσει για μια χρονική περίοδο και στη συνέχεια, να αυξήσει αργά και πάλι τη θερμοκρασία. Αυτή η διαδικασία πρέπει να είναι πάντοτε αργή διότι το σύρμα θα γίνει εύθραυστο όταν η ταχύτητα αυξηθεί. Διαπιστώσαμε ότι η διαδικασία και επεξεργασία αυτή θα προκαλέσει κάποιες φυσικές αλλαγές στο καλώδιο, αλλά θα πρέπει να επιστρέψει στο αρχικό του σχήμα, μετά την επιστροφή στην κανονική θερμοκρασία. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, πολλά καλώδια ήχου υψηλού επιπέδου έχουν διαφημίσει την επεξεργασία θερμοκρασίας και υπάρχουν ακόμη και ειδικά χυτήρια που επενδύουν στα αποτελέσματά αυτής.  Ο λόγος επιτυχίας ενός ανώτερου ηχητικού αποτελέσματος μπορεί να είναι ότι τα μόρια γίνονται πιο σφιχτά, έτσι η σκληρότητα αυξάνεται και το μοριακό κενό άρα είναι μικρότερο. Αυτή μπορεί να είναι η αρχή και το τέλος, το “γιατί” με αυτή την τεχνική διαπιστώνεται ότι το καλώδιο θα ακούγεται ακόμα καλύτερα. Πιστεύουμε, ως κατασκευαστές, ότι η διαδικασία εξαιρετικά χαμηλής θερμοκρασίας επεξεργασίας της Neotech έχει μια δική της ηχητική υπογραφή.
.
Σε μετάφραση στα Ελληνικά, από την Neotech.

.

.
Αντιπροσωπεία – Διάθεση (bulk με το μέτρο ή τερματισμένα καλώδια Neotech) – Ακροάσεις
.

 

About HiEndNews

Focal Utopia II Side
x

Check Also

Hiend News 1st digital-EXPO 2021 is OPEN ! Enjoy: Part One of Showrooms !

Η ώρα έφτασε για την πληρέστατη παρουσίαση των φετινών εκθεσιακών χώρων προϊόντων ‘Ηχου Υψηλής Πιστότητας ...

Vincent KHV-200 new hybrid headphones pre!

Πληρέστατος και προσιτός ως Vincent, ο νέος της προενισχυτής ακουστικών μοντέλο KHV-200 βρίσκεται σε γραμμή ...

Metronome’s New Digital Sharing models: DSC – DSC1 – DSS

Η Γαλλική Metronome αποτελεί μια εξαίρεση στον ψηφιακό ήχο. Τον γνωρίζει όσο λίγοι και τον ...