blog, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, shop/, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, wp, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30,
Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes
High Interest
IDEON VIP 1

Mid-Year Audiophile Hiendnews Choices: On A Serious Note ! [Part 2/2]

advertisers-banners-barcontact e-mail: abouthifi@gmail.com


2022 Mid-Year Audiophile Hiendnews Choices: On A Serious Note !

Part Two

Ένα συνεπές update των προϊόντων που σας προτείνουμε, δεύτερο μέρος.

Clearaudio πικάπ Concept Active με κεφαλή κινητού μαγνήτη, προενισχυτή κεφαλών mm/mc και έξοδο ακουστικών (με ρυθμιστικό στάθμης).

Η υπεροχή των Γερμανικών Clearaudio σε κάθε σημείο, εδραίωσε το όνομα του κατασκευαστή ανάμεσα στα κορυφαία πέντε brands αναλογικών πηγών των τελευταίων τριάντα ετών σε όλο τον κόσμο. Το μοντέλο Concept Active που γνωρίσαμε, αποτελεί μια πολύ σοβαρή belt-drive επιλογή (κίνησης με χρήση ιμάντα) που κρατάμε για εσάς. Όσοι επιθυμούν να ανοίξουν την αυλαία του analog high-end και μάλιστα με ένα πικάπ στα όρια του plug-and-play, πανεύκολο στο στήσιμο, η επένδυση εδώ θα φέρει μεγάλο χαμόγελο. Η υποδοχή του έγινε με την εργοστασιακά τοποθετημένη εισαγωγική κεφαλή Concept V2 (MM-κινητού μαγνήτη) και μας άρεσε καθολικά. “Ανοιχτοσύνη” στην σκηνή, ακρίβεια εικόνας που το στέλνει στην κορυφή των επιδόσεων στα χρήματα, καλά φωτισμένη και πολύ εκφραστική μεσαία-υψηλή περιοχή. Το μοντέλο Active είναι το μόνο που ενσωματώνει ενισχυτή ακουστικών με ρύθμιση στάθμης εξόδου (τόσο των ακουστικών όσο και της εξόδου rca του πικάπ, εφόσον επιθυμείτε) , όπως και προενισχυτή κεφαλών mm/mc, ενώ παράγεται σε πολλούς χρωματικούς συνδυασμούς. Οι δε αναβαθμίσεις που μπορούν να γίνουν είναι αρκετές, με πιο συναρπαστική-ανατρεπτική στα αυτιά μας αυτή της εξωτερικής τροφοδοσίας μπαταρίας που η αντιπροσωπεία Orpheus Audio & σημεία πώλησης διαθέτουν σε μόνιμη ακουστική επίδειξη. Ίσως δεν θα το πιστέψετε αν δεν το ανακαλύψετε οι ίδιοι, αλλά με την επιλεκτική τροφοδοσία μπαταρίας ‘Smart Power 12V battery-DC’ οι επιδόσεις των Concept άνετα αγγίζουν το απρόσμενο. Οι φωνές όπως και η μεσαίες/υψηλές συχνοτικές αποκτούν ανώτερη υγρασία, ‘γραφή’ και ρεαλισμό, η ήδη χορταστική σκηνή ευρύνεται καθώς και η παρουσία των ερμηνευτών περνά πειστικότερα και σε μέγεθος στα αυτιά μας – όλες οι διαπιστώσεις με την ίδια εργοστασιακή κεφαλή που το συνόδεψε. Ένα πέρασμα από τα σημεία επίδειξης των Clearaudio θα τερματίσει κάθε σας αμφιβολία. H τιμή του μοντέλου Concept Active με την κεφαλή Concept MM ανέρχεται στα 2.269 € ενώ του εξωτερικού τροφοδοτικού μπαταρίας Smart Power 12V στα 839,-€.

Στην έκδοση Active ο κατασκευαστής εξοπλίζει τα πάντα σε ένα κομψότατο μοντέλο υψηλών ικανοτήτων: Προενισχυτή κεφαλών κινητού μαγνήτη ή πηνίου, έξοδο ακουστικών, subsonic φίλτρο, επιλογή ύψους κέρδους (gain) για τις κεφαλές κινητού πηνίου, δυνατότητα περιστροφής σε 33,3 45 ή 78 στροφές, δυνατότητα αναβάθμισης τροφοδοσίας και ενσωμάτωση ποτενσιόμετρου στάθμης της εξόδου του (rca) και ακουστικών.

Tim de Paravicini E.A.R. Yoshino model EAR 88PB λαμπάτος προενισχυτής κεφαλών πικάπ.

Όσοι έχουν ζήσει λίγο-πολύ τον ήχο των Esoteric Audio Research (EAR-Yoshino) καθώς αναγνωρίζουν τον Tim de Paravicini ως έναν από τους καλύτερους σχεδιαστές όλων των εποχών στον χώρο των λαμπάτων (και μη) audio προτάσεων, καλό θα ήταν να γνωρίζουν πως οι δημιουργίες του λάμπουν και σήμερα, παρά την πρόσφατη απουσία του. Όσοι πάλι δεν είχαν την ευκαιρία να ακούσουν κάποια μοντέλα του ή δε γνωρίζουν καν το όνομα αυτό και την επωνυμία της E.A.R., ας ανατρέξουν στο ιστορικό άρθρο-αφιέρωμα μας ως εισαγωγή (στο εξής link: Tim de Paravicini E.A.R. Yoshino – The Legend). Ο χρόνος για εμάς, έχει στιγματίσει ανεξίτηλα τις δημιουργίες του στην μνήμη μας. Ερχόμενοι στην πρόταση μας, ο προενισχυτής κεφαλών EAR 88PB θα φέρει κατά κανόνα ένα τελικό αποτέλεσμα που αποφεύγει αριστουργηματικά κάθε παραστράτημα ή σκληράδα στις υψηλές χωρίς να θυσιάσει διαφάνεια, άνεση ροής και λεπτομέρεια. Αναμένετε ολογραφικές και εξαιρετικής πειστικότητας μεσαίες. Δυναμικά που συνεχίζουν στο χαμηλό με την απαιτούμενη ισορροπία και παρουσία. Πανταχού παρούσα μια βελούδινη υφή που διατηρείται σε όλο το εύρος, συνεχίζοντας με ξεκάθαρη τοποθέτηση των μουσικών στον χώρο. Η προσωπικότητα & αίγλη των E.A.R. Yoshino δηλαδή, που δεν μπερδεύεις με τίποτε. Φορά τέσσερις λυχνίες τύπου PCC88, υποδέχεται δύο κεφαλές ταυτοχρόνως με επιλογέα Phono 1 / 2, παρέχει δυνατότητα επιλογής κέρδους κεφαλής κινητού πηνίου ή μαγνήτη (mc/mm), stereo ή mono λειτουργία και ποτενσιόμετρο στάθμης εξόδου. Όσοι ένθερμοι βινυλιόφιλοι στοχεύσουν και επιλέξουν τον 88PB λαμπάτο προενισχυτή θα αποζημιωθούν με συνολικά σπάνιες απολαύσεις.

Exclusive Audio

JBL ηχεία βάσης μοντέλο 4309

Η JBL δεν μένει άπραγη και έξω από το παιχνίδι για μεγάλα διαστήματα, έτσι επιστρέφει με το μοντέλο ηχείου βάσης ‘4309’. Η έκπληξη εδώ είναι πως καταφέρνει με μονάδες μεσοχαμηλών 6,5 ιντσών και υψηλών σε φόρτιση κόρνας -σε ένα δίδρομο σχέδιο- να κινήσει για πρώτη φορά τόσα ηχητικά ‘νήματα’ μαζί. Προσφέροντας απίθανη ανάλυση, περιγραφή χώρου, καθαρές χαμηλές αλλά και δυναμική πυγμή σε όλο το φάσμα (τηρουμένων των αναλογιών) παραμένοντας στα 87db/m/w ευαισθησίας και 4Ω αντίστασης, ζητά απλά και μόνον έναν στιβαρό παρτενέρ-ενισχυτή για να ξεφύγει αισθητά σε επιδόσεις από την κατηγορία τιμής του. Ακόμη, για να ‘έρθει’ ιδανικά στον κάθε χώρο υποδοχής του, ενσωματώνει έναν ισοσταθμιστή υψηλών συχνοτικών που ονομάζει “Ultra High Frequency Tonal Adjuster”, επιτρέποντας μεταβολές σταδίου του ±1dB στο άνω εύρος. Προτείνεται ανεπιφύλακτα ως κάτι το πράγματι ‘special’, εφόσον και η retro αισθητική του είναι επιθυμητή και τα προγράμματά σας εμπεριέχουν συχνά rock, blues ή jazz άλμπουμς. Σε διάθεση και προς ακρόαση από την εταιρεία Heaven Audio, τιμή 2.440 € (ζεύγος).

Heaven Audio

Brinkmann πικάπ-βραχίονας μοντέλο Bardo & 10.1 ιντσών

Πέρασαν δεκατρία χρόνια από την πρώτη εμφάνιση του πικάπ ‘Bardo’ της Γερμανικής Brinkmann. Ένα μοντέλο άμεσης (μαγνητικής) οδήγησης -κοινώς direct-drive- με κινητήρα χαμηλής ροπής, σε αντίθεση επί  παραδείγματι με την φιλοσοφία των περισσοτέρων σχεδιαστών ανάλογων προτάσεων.  Παραδίδει υποδειγματικές μετρήσεις,  ήχο αριστοτεχνικά δεμένο, με οργανική και ακριβέστατη παρουσία ερμηνευτών. H πληροφόρηση και παράλληλα ικανότητα του Bardo στην εξαγωγή μιας εξαιρετικά αρμονικής και απτής σκηνής, ιδίως όταν δέσει μαζί του μια καλή κεφαλή κινητού πηνίου, είναι ανεκτίμητη και χαρακτηρίζει το μοντέλο. Με τον βραχίονα Brinkmann 10 των 10.1 ιντσών, το Bardo απευθύνεται κυρίως σε όσους εκτιμούν το ‘κλασσικό’ και όχι ‘φαντεζί’, μα πάνω από όλα την αξιοπιστία, πιστότητα και την ανάγλυφη εικόνα όπου προασπίζει σε όλα του τα μοντέλα ο κατασκευαστής τους. Μια ασφαλέστατη, άριστη αγορά στην ώριμη περιοχή των διαχρονικών προτάσεων.

Esprit Audio ‘Gaia’ series καλωδιώσεις ultra high-end

Η γαλλική εταιρεία λειτουργεί με το μοντέλο μιας πλούσιας γκάμας όπου απαριθμεί περί των εννέα σειρών. Ακούγοντας το καλύτερο δείγμα γραφής της Esprit, σύμπραξη καλωδίων από την ακριβή σειρά Gaia, κυριολεκτικά ζήσαμε πρωτόγνωρες αλλαγές. Η τιμή των Gaia είναι ακόμη και για τους περισσότερους audiophiles και μουσικόφιλους (με χαρισματικά προφανώς συστήματα) απαγορευτική, ως ανέρχεται για τα ηχείων σε μήκος 2.5 μέτρων στα 17.900 ευρώ, το interconnect rca 1.2 μέτρα στα 10.800 ευρώ και τα τροφοδοσίας ρεύματος AC Shuko με μήκος 2 μέτρα έκαστο στα 9.930 ευρώ. Κυριολεκτικά όμως, η συνεισφορά τους ξεκλειδώνει κρυμμένες δυνατότητες, στα περισσότερα αξιόλογα συστήματα. Σε διάθεση ‘cost-no-object’ μπροστά στην ηχητική τελειότητα, μείναμε άναυδοι όταν διαπιστώσαμε τον νέο βαθμό απόδοσης σκηνικών διαστάσεων αλλά και ηχοχρωματικού ρεαλισμού ενός γνώριμου συστήματος με αυτά. Δεν υπήρχε επιστροφή. Λαμβάνοντας επιδόσεις πέραν κάθε φαντασίας αλλά και λογικής, μια γνωριμία με τα Gaia της Esprit Cables θα σας κάνει να αναθεωρήσετε με βεβαιότητα κάθε ενδοιασμό ως προς το νόημα μιας τέτοιας αναβάθμισης-εκταμίευσης. Η αντιπροσωπεία Exclusive Audio, διαθέτει προς επίδειξη και κατά πολύ οικονομικότερες προτάσεις (από ~300 ευρώ) της Esprit Audio Cables. Όλες οι σειρές ξεχωρίζουν και προσφέρουν απλόχερα, φτιάχνοντας μας την διάθεση. Βαδίζουν χαρακτηριστικά στο ίδιο δρόμο της υψηλής αισθητικής και αποδοτικότητας.

Exclusive Audio

Shunyata Research VENOM digital series ψηφιακά καλώδια

Ακούγοντας προσεκτικά τόσο καλώδια Ethernet, S/PDIF όσο και USB για audio εφαρμογές μέσα από την προσιτή σειρά VENOM της Shunyata Research, διαπιστώσαμε μια νέα ώθηση στην αίσθηση των δυναμικών όπως και μια πιο εντυπωσιακά αγνή & σωματώδη παρουσία κάθε μουσικού ειδώλου. Με ανωτερότητα στην απόδοση των ρυθμικών μερών, την διαφάνεια στις χαμηλές και μια αισθητή αποβολή θορύβων/τραχύτητας στις υψηλές και μεσαίες η συμμετοχή των ψηφιακών καλωδιώσεων της Shunyata Research ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη και χαρισματική. Προτείνεται ως μεγάλη αναβάθμιση με επιβλητική παρουσία. Στα περισσότερα συστήματα που έλαβαν μέρος, κέντρισαν εύκολα το ενδιαφέρον των συνακροατών μας. Διάθεση – Αντιπροσωπεία από την Golden Acoustics.

Golden Acoustics

Ideon Audio μοντέλο Ayazi MK2 digital to analog μετατροπέας

Λιτό στην όψη, με το όνομά του να βρίσκεται πλέον αρκετά χρόνια στη δημοσιότητα, η δεύτερη γενεά των Ayazi hi-res (MK2) μετατροπέων συνεχίζει και απηχεί. Προσεγμένο σε κάθε σημείο-στάδιο ως οφείλει ένα σύγχρονο Ελληνικό Digital to Analog ώστε να κάνει διεθνή καριέρα, εκπλήσσει με την ακρίβεια τοποθέτησης των μουσικών και την περιγραφή των αποστάσεων αναμεταξύ τους. Είναι εξαιρετικά ήσυχο χωρίς να μας ακούγεται σκοτεινό, θα ικανοποιήσει πλήρως όσους ζητούν λιγότερο χαρακτήρα-άποψη και περισσότερη πληροφόρηση. Διαθέτει έντονο δυναμικό παλμό και μια εύκολα αντιληπτή ωριμότητα-λεπτή ισορροπία, αποφεύγοντας αιχμές ή κάποια αναγνωρίσιμη λαμπράδα. Παρέδωσε κοντά στο άριστα της σχετικής κατηγορίας του, ιδίως μαζί με τα ακριβότερα ασημένια ή επάργυρα rca interconnects, παρά το δυσανάλογο ύψος της τιμής των δεύτερων. Σε διάθεση και προς ακρόαση στις εγκαταστάσεις της Exclusive Audio & Ideon Audio.

Ideon Audio

Exclusive Audio

About HiEndNews

THE MAESTROS VIP 2
x

Check Also

High-End Show at the MOC 2023 [Highlights] Part Two !

HIGH-END AUDIO MUNICH MOC SHOW 2023 Highlights της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής Έκθεσης Home Audio Μέρος Δεύτερο ...

High-End Show at the MOC 2023 [Highlights] Part One !

HIGH-END AUDIO MUNICH MOC SHOW 2023 Highlights της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής Έκθεσης Home Audio (Μόναχο, 18-21 ...

Luxman Has A New Flagship: PD-191A Turntable !

H Luxman παρουσίασε το νέο της κορυφαίο Πικάπ μοντέλο PD-191A Οι ταγοί του βινυλίου έχουν ...