Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes
High Interest
Exclusive EAT VIP

Mid-Year Audiophile Hiendnews Choices: On A Serious Note ! [Part 1/2]

advertisers-banners-barcontact e-mail: abouthifi@gmail.com


2022 Mid-Year Audiophile Hiendnews Choices: On A Serious Note !

Ένα συνεπές update των προϊόντων που σας προτείνουμε.

 

European Audio Team (EAT) C-Major πικάπ / C-Note βραχίονας

Η τολμούσα νικά λένε, έτσι και η κα. Jozefina Lichtenegger (ιδιοκτήτρια & CEO της European Audio Team) που κατάφερε να κερδίσει σε πολλά επίπεδα το ενδιαφέρον του audiophile κοινού, ξεκινώντας παραγωγή top-grade σειράς λυχνιών ECC88/ECC803, 300Β & ΚΤ88 ως E.A.T. και περνώντας γοργά στην κατασκευή υψηλού ηχητικού βεληνεκούς πικάπ, κεφαλών κινητού πηνίου & προτάσεις βραχίονα όπως και ολοκληρωμένους ενισχυτές & προενισχυτές κεφαλών βασισμένους στις λυχνίες. Πέρασαν από τις δοκιμές μας και από τα μέρη μας, τόσο ο προενισχυτής EAT E-Glo S Phono-Stage (link: δοκιμή προενισχυτή E.A.T. E-Glo S ) όσο και τα εισαγωγικά πολυπόθητα πλατό/βραχίονες. Στεκόμαστε φέτος στην mid-range πρόταση της εταιρείας μοντέλο πικάπ C-Major (με τον βραχίονα C-Note) που βάζει τα πολύ δύσκολα σε όλη την αγορά. Θα το χαρακτηρίσουμε ένα κλασσικό μοντέλο-επίτευγμα, προσφέροντας άριστες επιδόσεις και κορυφαία συναρμολόγηση/συνολική ποιότητα, μα διατηρώντας ταυτόχρονα το ύψος της τιμής λογικότατο σε σχέση με την απόδοση. Δικό σας με περίπου 3.000 ευρώ, σας περιμένει ως μια δεδομένη επιτυχία ανάμεσα σε πάμπολλες αναλογικές πηγές, στην αντιπροσωπεία και έκθεση της Exclusive Audio.

Exclusive Audio

Duevel Speakers model Enterprise

Χειροποίητα Γερμανικά Omnidirectional (ή αλλιώς παντοκατευθυντικά) ηχεία, τα αξιολογότερα στην κατηγορία τιμής τους. Μπορούν να προβάλλουν μια ολογραφική και αέρινη σκηνή στον χώρο ακροάσεών σας εύκολα και χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες τοποθέτησης. Τα ακούσαμε συνδυαστικά με ολοκληρωμένους ενισχυτές της Pathos Acoustics και το αποτέλεσμα ήταν τόσο φυσικό και αιθέριο σε βαθμό που παραμένουν στην ακουστική μνήμη μας ως κάτι το σπάνιο στα χρήματα. Πώς το κάνουν; Το μυστικό δεν είναι πλέον… μυστικό, μα στην τιμή διάθεσης των 2.600 ευρώ περίπου για ένα ζεύγος δαπέδου Duevel Enterprise, μπορεί να φέρουν τα πάνω-κάτω στον τρόπο απόλαυσης της μουσικής σας. Κοντά σας ανά πάσα στιγμή, στα σημεία διάθεσης και την αντιπροσωπεία Orpheus Audio.

Conrad-Johnson ολοκληρωμένος ενισχυτής CAV-45 S2

Ο ορισμός της συγκροτημένης και βελούδινης μουσικής απόδοσης λέγεται CAV-45 S2, φέρει την υπογραφή της Αμερικανικής Conrad-Johnson και έρχεται σε ένα σασί ολοκληρωμένου με μέγιστη ισχύ τα 60 watts (από δύο ζεύγη λυχνιών εξόδου EL34 της Mullard). Ο πιο ‘δυνατός’ εισαγωγικός integrated-control ενισχυτής που σχεδίασε και διέθεσε στην ιστορία της η C.-J. γνωρίζει πως να κερδίζει τις εντυπώσεις με… μη εντυπωσιακό τρόπο! Ανοικτός και δυναμικός ως ταίρι στα περισσότερα δίδρομα αλλά και με -κατά πολύ- μεγαλύτερα ηχεία από το ‘ανάστημα’ του. Στον αντίποδα, μερικά πολύ επιλεκτικά από αυτά και υψηλότερης ευαισθησίας τύπου κόρνας (>96db/w/m) έδεσαν ‘γάντι’ μαζί του, χάρη στην περίφημη “οργανική ησυχία” του. Οι CAV 45 είναι τόσο απαλοί μα δυναμικοί και τόσο περιγραφικοί, χωρίς αιχμές και έντονο χαρακτήρα, πάντοτε έτοιμοι για μια επίδειξη ισορροπίας που έκανε το δίδυμο των σχεδιαστών Conrad & Johnson διάσημο με τις δεκαετίες, ενώ τα μοντέλα τους κλασσικά και διαχρονικά σε ήχο. Μια εγγυημένη αγορά με περγαμηνές, απαλλαγμένη όμως από κάθε λύση ευφωνικότητας που έρχεται εις βάρος της ταχύτητας μεταβατικών ή της τελικής διαφάνειας. Ο ‘Control Amplifier’ αυτός, όπως τον βαπτίζει ο δημιουργός του, φέρει παθητικό στάδιο προενίσχυσης αφήνοντας τον τελικό να πρωταγωνιστήσει. Να ζητήσετε να τον ακούσετε στην έδρα της αντιπροσωπείας Golden Acoustics, εφόσον η περιοχή των πέντε με έξι χιλιάδων ευρώ είναι ανεκτή.

Golden Acoustics

Ideon Audio model Absolute Stream

Η Ελληνική Ideon Audio προχωρά ένα βήμα πιο πέρα, παρουσιάζοντας το νέο της high-end streamer μοντέλο Absolute Stream. Δοκιμάζοντας το τρέχον μοντέλο τον Φεβρούαριο του 2022 (link: https://www.hiendnews.gr/ideon-audio-model-absolute-stream-review/) διαπιστώσαμε πως το επίπεδο πληροφόρησης, ρυθμού & ροής μα και προσέγγισης της φυσικότητας των οργάνων με τον Absolute streamer στο σύνολο ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Τόσο συνδυαστικά με το κορυφαίο Absolute DAC της ιδίας (Ελληνικής) εταιρείας, όσο και με επιπλέον δύο ψηφιακούς high end μετατροπείς της αγοράς, οι επιδόσεις ακόμη και από τα Spotify & Tidal premium ήταν σαφέστατα παγκόσμιας κλάσης. Αυτό όμως που κάνει τον συνδυασμό των Absolute συσκευών της Ideon Audio πρακτικά ακαταμάχητο (για την υψηλή ομολογουμένως τιμή τους, που όμως ωχριά απέναντι στο κόστος υλοποιήσεων του ανταγωνισμού στην κατηγορία ποιότητας που ανήκουν) είναι η απόδοση του ρυθμού. Δεν είναι ότι αυτό το πολύ δύσκολο χαρακτηριστικό αποδίδεται με ακρίβεια μετρονόμου αλλά το ότι αυτό που συνοδεύει τη μουσική και όλα όσα ακούγονται είναι άψογα τακτοποιημένα, όλα εκεί που πρέπει, με τη σειρά που πρέπει.

Ideon Audio.

Audiolab UK model OMNIA all-in-one (ενισχυτής, προενισχυτής, streamer, digital-to-analog, cd-player)

Το Omnia της Audiolab UK το γνωρίσαμε πριν από περίπου ένα μήνα. Ανήκει στα πληρέστερα all-in-one της σημερινής αγοράς και κάνει αμέσως την διαφορά μιας και φέρει την ηχητική στόφα του μεγάλου βρετανικού οίκου της Audiolab. Ο ολοκληρωμένος ενισχυτής του πλαισιώνεται από ένα πράγματι θρυαμβευτικό digital to analog μετατροπέα, εκτοξεύοντας τις επιδόσεις σε νέο υψηλό εποχής. Διαθέτει σχεδόν τα πάντα που θα μπορούσε να ζητήσει κανείς από μια all-in-one συσκευή: streamer & internet radio υπηρεσίες με δυνατότητα αποκωδικοποίησης MQA, roon-συμβατότητα, εξαιρετικό chip-set κονβέρτορα της Sabre ES9038Q2M 32-bit, multi-room αποστολή ήχου και διαχείριση μέσω όλων των android/ios/windows κα. συμβατών κινητών/tablets/laptops, προενισχυτή κεφαλών πικάπ, αυτόνομο ενισχυτή ακουστικών, Bluetooth 5.0 (aptX/aptX LL) & Multi-Room Streaming, CD player & USB είσοδο για δίσκους/usb-sticks, έξοδο προενίσχυσης και πολλές ακόμα ψηφιακές & αναλογικές εισόδους/εξόδους. Ο ήχος του όμως, είναι που κάνει την μεγάλη διαφορά. Εύκολα αναγνωρίσιμο, το Omnia διακρίνεται από μια αναλυτική διάθεση και πολύ καλή ροή πληροφόρησης, με την μεσαία περιοχή να αποδίδεται ισορροπημένα, διαυγέστατη και ήπια σε αίσθηση. Το καθαρό και σωματώδες χαμηλό του χαρακτηρίζεται από πολύ καλό ρυθμικό παλμό, ενώ το συνολικό αποδιδόμενο σώμα των μουσικών ειδώλων ανοίγεται από τις πρώτες σκάλες της στάθμης. Μια συσκευή που πρέπει οπωσδήποτε να ακούσετε, εάν κινήστε στα πλαίσια των all-in-one συσκευών με ή όχι την παρουσία ενός πικάπ δίπλα του.

MÉTRONOME Le Player 3+ CD-Player & Digital To Analog μετατροπέας

Με την Γαλλική Metronome στα κλασσικά ψηφιακά, διαπιστώνεται εύκολα μια ιδιαίτερη εταιρική προτίμηση που σίγουρα οδεύει σε αυτό που λέμε ‘αναλογικό ήχο’. Τα εξαιρετικά πειστικά ηχοχρώματα συναντούν μια φυσικότητα στα μεγέθη ειδώλων και σκηνής. Ο “πολύχρωμος” πλούτος των αρμονικών κάθε νότας (και κατά έναν τρόπο ‘βινυλιακός’ σε αίσθηση) σχηματίζει τελικά μια εσωτερική ιδανική “λάμψη” και αγνότητα που κανείς αναζητά στα καλύτερα λαμπάτα σχέδια. Μια retro-modern πινελιά στην εμφάνιση και επίσης μια διόλου απαγορευτική τιμή για τα δεδομένα του επιπέδου του, συνθέτουν τελικά ένα high-end cd-player & αυτόνομο digital to analog μετατροπέα που αγαπήσαμε όσο ελάχιστους. Με το Le Player 3+ στην θέση της ψηφιακής μας ψυχαγωγίας, ακούσαμε φέτος τις αξιοπρόσεκτες διαφορές που μπορεί να φέρει σε μια σύνθεση ερχόμενο το streamer της Metronome μοντέλο DSS. Χωρίς υπερβολή, μας κατέπληξε στα πολύ γνώριμα ακούσματα κλασσικής & τζαζ μα και στις αγαπημένες μας ροκ επιλογές.

Exclusive Audio

Luxman model MQ-88uC Λαμπάτος Τελικός Ενισχυτής

Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη διαχρονικά λαμπάτα σχέδια όπως αυτό του MQ-88uC της Luxman που πιστεύει (όπως και εμείς) στην αρτιότητα και δραματικότητα του ήχου ανάλογων κλασσικών (push-pull σε τριοδική λειτουργία) υλοποιήσεων. Ο θρυλικός κατασκευαστής δεν σταμάτησε ποτέ, από το 1961 που πρωτοπαρουσιάστηκε ο SQ-5A, να παράγει λαμπάτες προτάσεις παράλληλα με τις τρανζιστοράτες στην γραμμή του. Στο τρέχον μοντέλο MQ-88uC τελικού ενισχυτή με 25 Watts ισχύ ανα κανάλι φορώντας δύο ζεύγη λυχνιών ΚΤ88 JJ-Tesla σε τριοδική συνδεσμολογία, θα ακούσετε ή καλύτερα θα απολαύσετε πάνω από όλα την πληρότητα σωμάτων και την χαρακτηριστική μουσική αύρα της Luxman. Εντύπωση δημιουργεί και η καθαρότητα στο βάθος της σκηνής, εκτός του μεγέθους αυτής, ενώ από τον ακροατή δεν θα λείψουν οι λεπτοφυείς λεπτομέρειες και η αίσθηση της ατμόσφαιρας του κάθε χώρου ηχογράφησης, που περνά πράγματι άνετα στα ηχεία. Η τιμή του στα 5.950,-€, παραμένει στο ύψος όπου βρισκόταν τα προηγούμενα χρόνια. Σε διάθεση και από την εταιρεία Heaven Audio. Στους χώρους της φιλοξενεί πλέον και προς ακρόαση πολλά από τα δημιουργήματα της Luxman.

 Συνέχεια στο δεύτερο μέρος των προτάσεων μας:

Mid-Year Audiophile Hiendnews Choices: On A Serious Note ! [Part 2/2]

 

About HiEndNews

GOLDEN 2 VIP
x

Check Also

Dominus Orchestra LP: The Tribute to Paice Ashton Lord’s, “Malice In Wonderland” 180 gram. LP & Video – Live in Athens, December 9, 2018

(αναδημοσίευση: ΔΙΣΚΟΡΥΧΕΙΟΝ / VINYLMINE, 2022) DOMINUS ORCHESTRA Eλληνικό tribute στο “Malice in Wonderland” των Paice ...

Living with plug-and-play Pro-Ject T1 SB Turntable on a 30K System !

Introducing Pro-Ject T1 SB as the analog source on a higher-end, ~30k euros audiophile system. ...

Metronome DSS Streamer / Server Presentation ! [Part Two]

Metronome’s Audio DSS Streamer/Server Presentation …as the center of a buttery smooth, superb sounding system ...