Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes
High Interest
CHAMELEON AUDIO TOP 3

Metronome DSS Streamer / Server Presentation ! [Part Two]

advertisers-banners-barcontact e-mail: abouthifi@gmail.com

Metronome’s Audio DSS Streamer/Server Presentation

…as the center of a buttery smooth, superb sounding system at Exclusive Audio Showroom!

by hiendnews.gr & D. Dravopoulos


.

.

Δεύτερος γύρος ακροάσεων & εντυπώσεων με επίκεντρο τον DSS streamer !

Κάθε αξιόλογο ηχοσύνολο έχει την δική του ιδιαίτερη, προσωπική έκφραση. Συχνά αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό προτεραιότητες και ζητούμενα αρεσκείας του ιδιοκτήτη του, δημιουργό της ‘χημείας’ του. Oι διαφορές από την μια μέρα στην άλλη μπορεί να είναι τουλάχιστον αισθητές έως τρανταχτές εφόσον σε αυτό έχουν αλλάξει για παράδειγμα και μόνον οι καλωδιώσεις ή οι βάσεις στήριξης των μηχανημάτων! Και ο πρόλογος αυτός γιατί θέλοντας να είμαστε έντιμοι και να περιγράφουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια τον ήχο σε έναν χώρο εκτός των πολύ-πολύ γνώριμων (δύο-τριών) των δοκιμών μας, θα πρέπει να μας περιμένει εκεί ένα σύστημα που επίσης ξέρουμε καλά. Η επιθυμία μας έγινε ακουστή στο showroom της Exclusive Audio, ως παρευρισκόμενοι για δεύτερη φορά με επίκεντρο τον DSS Server της Metronome. Στην επαναληπτική μας, να περιμένει εκεί κάτι σαφώς πιο οικείο αλλά και πιο διάφανο, αποκαλυπτικό στα αυτιά μας. Ξεκινώντας τις ακροάσεις με την αίσθηση της άφθονης, ή καλύτερα απεριόριστης διαθέσιμης ισχύος για τα ηχεία και τετραγωνικά του χώρου, ο ολοκληρωμένος ενισχυτής της Musical Fidelity μοντέλο M8xi αποτέλεσε την καθαρή πυγμή του συστήματος. Ως digital to analog μετατροπέας (DAC) στην θέση του Metronome Le Player 3+ την σκυτάλη έλαβε ο επί πολλών δοκιμών μας ‘σταθερός’ και σημείο αναφοράς high-end κονβέρτορας της Ideon Audio μοντέλο Absolute. Ένα Ελληνικό δημιούργημα που απέσπασε βραβεύσεις από το περιοδικό “The Absolute Sound” και πολλές διακρίσεις ως από τα κορυφαία ψηφιακά του σήμερα. Μαζί μας, τα ηχεία της ProAc μοντέλο K6 της ακριβότερης σειράς Carbon, όπου ‘καταλαβαινόμαστε’ καλύτερα. Mε καλωδιώσεις Van den Hul (τερματισμένες με WBT ακροδέκτες & Oyaide AC-Schuko τα ρεύματος) και interconnects της Esprit, έφτασε η ώρα μιας επανεκτίμησης την οποία χαρήκαμε πραγματικά. Γιατί ο στόχος ήταν να φτάσουμε ακόμη πιο κοντά στο ‘γνωρίζω καλά’ τον DSS ως streaming internet μουσικό διαβιβαστή των προγραμμάτων μας, αποκλειστικά και μόνον μέσω της εφαρμογής Tidal Premium services αυτή την φορά.

Musical Fidelity M8xi ολοκληρωμένος ενισχυτής με 550 Watts στο κανάλι σε φορτίο ηχείων 8 Ohms (870W στα 4 Ohms!). Οδηγεί χωρίς ίχνος κόπωσης τα περισσότερα ηχεία στον κόσμο. Έτσι και εδώ, τα Βρετανικά ProAc της σειράς Carbon !

Μπορούμε πλέον να σας περάσουμε ασφαλέστερα την αίσθηση που παρέδωσε στο δεύτερο μέρος αυτής της παρουσίασης η νέα σύμπραξη: O Metronome DSS streamer & server, συνυπάρχοντας με τον μετατροπέα Ideon Audio Absolute (κατά πολύ ακριβότερος του Metronome Le Player 3+), αδιαφορεί ολόψυχα να πάρει σοβαρά το οποιοδήποτε cd-player, λαμπάτο και μη, μεσαίας προς υψηλής κοστολόγησης και κατηγορίας. Αυτό απεδείχθη και με τον υπερ-αξιόλογο κονβέρτορα των Γάλλων εντός Le Player 3+, απλά τώρα σημειώθηκε η υπέρβαση τόσο σε ανάλυση όσο και σε διάθεση πληροφόρησης προερχόμενης από κάθε σημείο της μουσικής σκηνής, σε κάθε συχνοτική περιοχή. Για τις επαναληπτικές ακροάσεις καλέσαμε μέσω του Tidal Premium και πάλι δίσκους κλασσικής, όπως διάφορες βερσιόν του Τριπλού Κονσέρτου του Beethoven, το αποκαλυπτικό σε δυνατότητες παράθεσης λεπτομερειών από σύστημα σε σύστημα Rodrigo y Gabriella ‘Stairway to Heaven’ κιθαριστικό cover και πολλά ακόμη κομμάτια jazz & rock έως μέχρι και μια επιταγή του κ.Θανάση Μωραϊτη να ακούσουμε dance-επιτυχίες των ‘80s! Αν με το Le Player 3+ σε ρόλο μετατροπέα η έκφραση πήγαινε ξεκάθαρα προς το βινύλιο, με αδιαμφισβήτητη αναλογική υφή και πλούτο σωμάτων στα γνώριμα ηχογραφήματα, με το Absolute τα πράγματα οδεύουν προς το ουδέτερο, οι μουσικοί αποκτούν ακόμη μεγαλύτερες αποστάσεις μεταξύ τους, με εξαιρετική αίσθηση του περιβάλλοντα αέρα και θαυμαστές δυναμικές διακυμάνσεις. Κρουστά, ηλεκτρικές κιθάρες και σύνολα εγχόρδων απέδειξαν την ξεκάθαρη ελευθερία ύπαρξης στον χώρο τους όσο και την μεγάλη ανατροπή για τον ήχο που μπορεί κανείς να υποθέσει πως εξέπεμψε μια πηγή ξεκινώντας τελικά από διαδυκτιακό streaming και όχι κάποιο CD ή super audio CD. Ε, τώρα με 14 ευρώ τον μήνα που ανέρχεται η συνδρομή στην εν λόγω Premium δικτυακή υπηρεσία και 85 περίπου εκατομμύρια (!) κομμάτια σε πραγματικό cd-quality και υψηλότερες αναλύσεις, ανάμεσά τους σχεδόν τα πάντα από την δισκογραφική φαρέτρα των ECM, Harmonia Mundi, Sony, Deutsche Grammophon και χιλιάδες ακόμα αγαπημένες για την ποιότητά τους παραγωγές άλμπουμ όχι και τόσο γνωστών δισκογραφικών, η πολυτέλεια μα και έπειτα η οικονομία ενός τέτοιου ηχητικού αποκτήματος αποτελεί εθισμό μη αναστρέψιμο. Φυσικά δεν παροπλίζουμε ποτέ τις αναλογικές πεποιθήσεις και το βινύλιο, μα η κατά καιρούς βουλιμία μας να ακούσουμε τα ‘πάντα’ στα δευτερόλεπτα ενός ‘search’ καταλήγει πλέον τόσο ποιοτικά εδώ που θα τολμήσω να πω και προσωπικά πως απαξιώνει πολλές νέες τάσεις επένδυσης και επέκτασης στο κομμάτι του compact disc.

Ξεχνώντας για ώρα τα compact discs αλλά και τις αναλογικές προτάσεις της European Audio Team (E.A.T.), αφοσιωθήκαμε στο πόσο περιεκτικά και οργανικά ακούγονται τα ηχογραφήματα μέσω Tidal Premium internet service με βάση το αποκαλυπτικό σύστημα της Exclusive Audio: Musical Fidelity M8 & Ideon Audio Absolute DAC ως υποδοχείς του προσιτού για τα δεδομένα, Metronome DSS Streamer.

ProAc model Carbon K6 audiophile ηχεία, “hand-crafted in UK”. Σταθερή, διαχρονική αξία που παντρεύει ανώτερη διαφάνεια, ακρίβεια εστίασης, φυσικότητα σε χροιές με την πειστική σκηνική έκταση. Μαζί μας, στο showroom της Exclusive Audio.

Μεταξύ των κομματιών, καταλήξαμε πως τα “Full-Metronome” ψηφιακά στο σύστημα υπαινίσσονται έναν ελαφρύ εμπλουτισμό στον ήχο κατά έναν τρόπο πιο χρωματισμένο σε σχέση, με τάση να προμοτάρουν εντονότερα την φυσικότητα των ακουστικών και ξύλινων οργάνων ακόμα και σε μέτριες/κακές ηχογραφήσεις. Εν τέλει, όσα ακούσαμε και στις δύο επισκέψεις δεν είναι τίποτα άλλο από ένα νέο επίτευγμα, παραδίδοντας έτοιμο έδαφος για πρωτόγνωρες απολαύσεις streaming. Εκεί η κατά τα άλλα έκδηλη αγάπη της Metronome να περάσει και σε αυτόν τον πολύ δημοφιλή τρόπο ταχύτητας που ναι μεν, αποτρέπει τους συλλέκτες από την φυσική επαφή με τα εξώφυλλα και τα εσώφυλλα αλλά προσφέρει πολύτιμο καταφύγιο στους μουσικόφιλους που δεν μπορούν να ξοδέψουν (αλλά και να βρουν πλέον για να αγοράσουν) περισσότερα. Όσοι πάλι παραμένουν στις αδιέξοδες –πλέον- αντιφάσεις τους πριν ακούσουν και διαπιστώσουν αυτό το επίπεδο, καλό θα ήταν να περάσουν μια βόλτα από το showroom της Exclusive Audio μα και ευρύτερα από όπου μπορούν να βρεθούν (και με την ησυχία τους) πιο κοντά στα streamers αξιώσεων. Όταν κάτι δεν υπάρχει σε δίσκο βινυλίου ή compact disc στην αγορά, δεν αποτελεί πλέον έγκλημα να το βρίσκεις σχεδόν δωρεάν για πάντα, με τις ηχητικές εκτιμήσεις να απαλλάσσουν από το υπαρξιακό άλγος ενός DSS ανάμεσα σε πικάπ, κεφαλές, cd-players και DACs. Αυτή η παρουσίαση είναι και η δική μας επιβράβευση του Γάλλου κατασκευαστή, πρώτη κατηγορία και στον ήχο των high-end διαδικτυακών προτάσεων.

Διαβάστε εδώ στον παρακάτω διασύνδεσμο, το πρώτο μέρος της παρουσίασης του Metronome DSS Streamer / Server :

Metronome DSS Streamer / Server & Metronome Le Player 3+ as DAC presentation ! [Part One]

Τιμή Metronome DSS Streamer: 4.150 ευρώ.

Αντιπροσωπεία και Ακροάσεις Metronome Audio:

Exclusive Audio, τηλ.: 210 6710851.

About HiEndNews

THE MAESTROS VIP 2
x

Check Also

Mid-Year Audiophile Hiendnews Choices: On A Serious Note ! [Part 1/2]

2022 Mid-Year Audiophile Hiendnews Choices: On A Serious Note ! Ένα συνεπές update των προϊόντων ...

Dominus Orchestra LP: The Tribute to Paice Ashton Lord’s, “Malice In Wonderland” 180 gram. LP & Video – Live in Athens, December 9, 2018

(αναδημοσίευση: ΔΙΣΚΟΡΥΧΕΙΟΝ / VINYLMINE, 2022) DOMINUS ORCHESTRA Eλληνικό tribute στο “Malice in Wonderland” των Paice ...

Living with plug-and-play Pro-Ject T1 SB Turntable on a 30K System !

Introducing Pro-Ject T1 SB as the analog source on a higher-end, ~30k euros audiophile system. ...