Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes
High Interest
50 Cambridge Audio

Mamalos Cables presents the Epitome-Line !

The brand new flagship of Mamalos, “Epitome” nanotech speaker cables.

Η Ελληνικότατη Mamalos Cables δραστηριοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια στην κατασκευή προσιτών high-end καλωδιώσεων. Με την μεγάλη ροή νέων μοντέλων ανα τον κόσμο στο θέμα των καλωδίων, η εταιρία Mamalos εξελίσσεται και κινείται ανανεωμένη όσον αφορά την ναυαρχίδα της, εδώ με την ολοκαίνουργια πρόταση Epitome (speakers & interconnect cabling). Σας παραθέτουμε το δελτίο τύπου όπου αφορά την σειρά αυτή! Σύντομα κοντά μας σε πληρέστερη παρουσίαση-δοκιμή.

Το epitome sp είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης έρευνας των εργαστηρίων της mamalos cables στο οποίο εφαρμόζεται νανοτεχνολογία και συγκεκριμένα χρήση υπεραγώγιμων  νανοσωλήνων άνθρακα οι οποίοι παράγονται στην Ελλάδα! Γενικά, οι νανοσωλήνες άνθρακα είναι κύλινδροι γραφίτη και ανακαλύφθηκαν το 1991 από τον κ. Sumio Iijima. Έχουν διάμετρο της τάξης μερικών δισεκατομμυριοστών του μέτρου, είναι δηλαδή περίπου δέκα χιλιάδες φορές πιο λεπτοί από μια ανθρώπινη τρίχα. Ταυτόχρονα, αποτελούν το ελαφρύτερο, το σκληρότερο και το πιο αγώγιμο υλικό που υπάρχει σήμερα. Ενδεικτικά, κάθε μεμονωμένος νανοσωλήνας μπορεί να μεταφέρει έως και 1000 φορές περισσότερο ρεύμα από τον αντίστοιχο χαλκό.

Το epitome αποτελεί ταίρι του epitome interconnect, το οποίο επίσης περιλαμβάνει αγωγούς σε υγρή μορφή, και ενσωματώνει:

  • έναν καινοτόμο αγωγό νανοτεχνολογίας υψηλής αγωγιμότητας σε υγρή μορφή!
  • εξωτερικό ισχυρό περίβλημα από πλέγμα καθαρού χαλκού
  • ομοαξονική γεωμετρία αγωγών χαμηλής αυτεπαγωγής
  • βαριά θωρακισμένους ακροδέκτες με τη χρήση νανοτεχνολογίας
  • εξαιρετικά υψηλή απόδοση σε χαμηλή τιμή

Σύμφωνα με την εταιρία, κάθε στοιχείο αυτού του συστήματος καλωδίων έχει μελετηθεί και σχεδιαστεί με προσοχή στη λεπτομέρεια. Πρώτες ύλες, αγωγοί, θωράκιση, γεωμετρία, ακροδέκτες, περίβλημα, τα πάντα έχουν αναπτυχθεί μετά από μακρά έρευνα με στόχο το υψηλότερο δυνατό επίπεδο απόδοσης. Το αποτέλεσμα αποτελεί μια κορυφαία υλοποίηση υψηλής τεχνολογίας και ανώτερης ποιότητας κατασκευής, με απόδοση αναφοράς, αλλά με σημαντικά χαμηλό κόστος. Μια υλοποίηση προορισμένη και ικανή να υποστηρίξει και τα πιο απαιτητικά συστήματα. Κάθε “επίτομο” αποτελείται από δυο ξεχωριστούς αγωγούς πλεγμένους μεταξύ τους. Κάθε αγωγός περιλαμβάνει έναν βαριάς κατασκευής και υπερύψηλης καθαρότητας μονόκλωνο αγωγό ειδικά κατασκευασμένο από χαλκό ελεύθερο οξυγόνου προερχόμενο αποκλειστικά από πρωτογενές ελληνικό μετάλλευμα! Ο ελληνικός χαλκός εμπλουτίζεται σε μοριακό επίπεδο και σε πολύ συγκεκριμένες συνθήκες με υπεραγώγιμους νανοσωλήνες άνθρακα, μέσω της χρήσης ενός μοναδικού masterbatch το οποίο έχει αναπτυχθεί ειδικά από την mamalos cables. Στην συνέχεια, ο αγωγός περιβάλλεται από ένα ομογενοποιημένο μίγμα που περιέχει υπεραγώγιμους νανοσωλήνες άνθρακα, και το οποίο παραμένει σε υγρή μορφή τζελ μέσα στο καλώδιο σε συνθήκες υποπίεσης, σχηματίζοντας έναν ξεχωριστό αγωγό διαμέτρου τουλάχιστον 3,3mm σε ομοαξονική διάταξη με τον πρώτο. Οι δυο αγωγοί στην ουσία λειτουργούν ταυτόχρονα ως ένα αγώγιμο σύνολο, με τον εξωτερικό να μετατρέπει παράλληλα το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που σχηματίζεται γύρω από κάθε εμπλουτισμένο εσωτερικό αγωγό, ξανά σε σήμα. Περαιτέρω, η μετάδοση του σήματος μέσα στη δομή του υγρού αγωγού νανοσωλήνων γίνεται με διαφορετικό τρόπο από ότι μέσα από τη δομή του στερεού μέταλλου. Έτσι αυξάνεται τόσο η αγωγιμότητα του καλωδίου όσο και η συνολική ταχύτητα διάδοσης.

Το περιβάλλον ομογενοποιημένο μίγμα νανοσωλήνων έχει μελετηθεί ειδικά, έτσι ώστε να λειτουργεί επιπρόσθετα και ως ένα εξαιρετικό μέσο εξάλειψης των κραδασμών, εξαλείφοντας παράλληλα την τριβή των εσωτερικών αγωγών με το περίβλημα από PVC και έτσι την κάθε φυσική επαφή με το διηλεκτρικό. Ταυτόχρονα, και επειδή είναι χημικά ουδέτερο, εξαλείφει ολοκληρωτικά την οξείδωση. Επί πλέον, δεδομένου ότι οι νανοσωλήνες άνθρακα είναι επίσης εξαιρετικά θερμοαγώγιμοι, ελαττώνουν περαιτέρω τη θερμοκρασία λειτουργίας, μέσω του πατενταρισμένου συστήματος ψύξης που έχει ήδη αναπτύξει η εταιρία, ενώ παράλληλα μετά από λίγη ώρα τη σταθεροποιούν, με συνέπεια την περαιτέρω αύξηση της αγωγιμότητας αλλά και τη σταθερή λειτουργία στη μονάδα του χρόνου.

Η όλη κατασκευή περιβάλλεται από υπερύψηλης ποιότητας PVC το οποίο έχει υποστεί και αυτό ειδική επεξεργασία εμπλουτισμού μέσω νανοτεχνολογίας. Ένα ισχυρό και αγώγιμο πλέγμα από επικασσιτερωμένους αγωγούς καθαρού χαλκού περιβάλει τελικά το περίβλημα από PVC σε επίσης ομοαξονική τοπολογία, αυξάνοντας περαιτέρω την αγωγιμότητα, ενώ ταυτόχρονα προστατεύει τον κύριο αγωγό σήματος από μηχανικές καταπονήσεις και σκληρη χρηση.

Επίσης, χρησιμοποιείται ένας πατενταρισμένος μηχανισμός εσωτερικής ελαστικής ανάρτησης των αγωγών πάνω στους επίχρυσους ακροδέκτες, ο οποίος προσφέρει στο καλώδιο άριστη απομόνωση από τους κραδασμούς, σταθερή γεωμετρία και πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής.

Τέλος, χρησιμοποιείται μια, επίσης πατενταρισμένη, μέθοδος στεγανοποίησης η οποία το καθιστά αεροστεγές και υδατοστεγές, προσφέροντας περαιτέρω αντίσταση στην οξείδωση, σταθερή θερμοκρασία λειτουργίας και φυσική απομόνωση από τον υγρό του κόσμο…

Το αποτέλεσμα αποτελεί μια υβριδική επιλογή ειδικού αγωγού σήματος σε στερεά και υγρή μορφή, ταυτόχρονα. Το epitome sp θα μειώσει αισθητά το επίπεδο θορύβου του αγαπημένου σας συστήματος υψηλής πιστότητας επιφέροντας σημαντικές βελτιώσεις τόσο στη δυναμική περιοχή όσο και στις αρμονικές αποχρώσεις του σήματος, προσφέροντας ταυτόχρονα μια φυσική ισορροπία των θεμελιωδών ήχων της μουσικής και των αρμονικών της σε όλες τις ακουστικές συχνότητες. Θα παρατηρήσετε επίσης σημαντικές βελτιώσεις στην αντίληψη της περιβάλλουσας ατμόσφαιρας και την οργανική παρουσία, μια καλύτερη ανάλυση στην περιοχή των χαμηλών και τις καθαρότερες υψηλές συχνότητες που είχατε ποτέ φανταστεί.

Το καλώδιο τερματίζεται με υψηλής ποιότητας επίχρυσες μπανάνες κατασκευασμένες από καθαρό χαλκό. Οι αγωγοί προσαρμόζονται διπλά πάνω στους ακροδέκτες τόσο μέσω συνεχόμενης πίεσης όσο και ειδικής κόλλησης με ασήμι, ενώ η επιφάνεια της κάθε επαφής καθώς και των ακροδεκτών καλύπτεται στη συνέχεια από ένα ειδικό προστατευτικό λαδί, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η σταθερότητα των ηλεκτρικών επαφών και η αντοχή τους στο χρόνο. Το περίβλημα κάθε βύσματος καλύπτεται εσωτερικά με δυο επάλληλες στρώσεις του γνωστού masterbatch από αγώγιμους νανοσωλήνες άνθρακα δημιουργώντας μια ισχυρή θωράκιση. Ένα ιδιαίτερα λεπτό, σχεδόν διαφανές, στρώμα ειδικού βερνικιού εφαρμόζεται στη συνέχεια πάνω στη θωράκιση νανοσωλήνων το οποίο τη σταθεροποιεί, την απομονώνει και την προστατεύει, ενώ ταυτόχρονα προσδίδει απόσβεση από τους κραδασμούς στο σώμα του ακροδέκτη.

Κατά τα άλλα, παραμένουν όλα τα γνωστά χαρακτηριστικά των υψηλής ποιότητας επίχρυσων ακροδεκτών τους οποίους χρησιμοποιεί μέχρι σήμερα η εταιρία.Η εμφάνιση και το στυλ του epitome είναι τόσο ιδιαίτερα όσο και η τεχνολογία που ενσωματώνει. Είναι κατασκευασμένο για να αντέχει, και να εντυπωσιάζει τόσο με τον ήχο του όσο και με την ποιότητα κατασκευής του όπως ακριβώς αρμόζει σε ένα σύγχρονο καλώδιο ήχου υψηλής ποιότητας. Το εξωτερικό περίβλημα κατασκευασμένο από εύκαμπτο πολυαιθυλένιο σε συνδυασμό με τα θωρακισμένα επίχρυσα βύσματα από καθαρό χαλκό, προσδίδουν στο σύνολο πολυτέλεια και προστασία.

To epitome sp έρχεται στρωμένο ήδη από το εργοστάσιο. Η εταιρία χρησιμοποιεί μια ειδικά σχεδιασμένη για αυτό το σκοπό γεννήτρια σήματος. Το καλώδιο αρχικά υποβάλλεται για 24 ώρες σε κατάλληλο ηλεκτρικό πεδίο με σκοπό να φορτιστεί το διηλεκτρικό του και στη συνέχεια δέχεται για 48 ώρες στο εσωτερικό του ένα συνδυαστικό σήμα ευρυζωνικού θορύβου και σήματος διαμορφωμένης σάρωσης. Τέλος, στο καλώδιο παρέχεται εγγύηση τεσσάρων ετών. Με το epitome sp η mamalos cables συνεχίζει μια νέα γενιά ειδικών καλωδίων ανώτερης τεχνολογίας και υψηλής αισθητικής, πραγματώνοντας τη δέσμευση για συνεχή προσπάθεια στην εξέλιξη των προϊόντων της. Απευθύνεται σε ξεχωριστούς ανθρώπους, οι οποίοι αφιερώνουν μέρος της ζωής τους στην τέχνη της μουσικής αναπαραγωγής, με ένα προϊόν υψηλής μουσικής και αισθητικής απόλαυσης σε λογική τιμή, το οποίο μπορεί να υποστηρίξει ακόμη και τα πιο απαιτητικά συστήματα.

 

Αναλυτική παρουσίαση και περισσότερες πληροφορίες στο: www.mamalos.com

About HiEndNews

Exclusive VIP EAR
x

Check Also

Neotech Cables & Fruit Of The Tube: New Arrivals !

Η Neotech Cables πρωτοπορεί στην σημερινή αγορά των high-end αλλά και ultra-high-end καλωδιώσεων. Με κορυφαίες ...

Wilson Audio “Alexx V” coming soon!

Μια επανασχεδίαση που προσδιορίζει ένα υπερηχείο. Από τον θρύλο της Wilson Audio, σε παγκόσμια διάθεση ...

Pro-Ject Audio turntables new accessories for 2021

Λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του νέου πικάπ της Pro-Ject Audio μοντέλο Debut Carbon EVO ...