blog, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, shop/, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, wp, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30,
Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes
High Interest
Aphrodites 2 Side

Luxman Has A New Flagship: PD-191A Turntable !

advertisers-banners-bar
contact e-mail: abouthifi@gmail.com

care orchestraH Luxman παρουσίασε το νέο της κορυφαίο Πικάπ μοντέλο PD-191A

by hiendnews team

Οι ταγοί του βινυλίου έχουν κάθε λόγο να χαίρονται, καθώς η Luxman New York παρουσιάζει το κορυφαίο πολυαναμενόμενο μοντέλο πικάπ αναφοράς PD-191A ! «Τόσοι πολλοί λάτρεις της μουσικής μου εξέφρασαν πόση παραπάνω ευχαρίστηση απολαμβάνουν από τις πρώτες ακροάσεις με το PD-191A», δήλωσε ο κ. Jeff Sigmund (CEO). «Αυτός ο νέος αναλογικός ‘παίκτης’ είναι κάτι περισσότερο από άξιος διάδοχος της κορυφής. Προχωρά σε εντελώς νέο έδαφος, τόσο σε αξιοπιστία – λειτουργικότητα, κυκλώματα, μηχανική όσο φυσικά και σε ανωτερότητα ήχου.» Το μοντέλο Luxman PD-191A ενσωματώνει έναν ολοκαίνουργιο βραχίονα, νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης, πλατό και ματ πλατό όσο και ασύγκριτο ελεγκτή ταχύτητας περιστροφής (τύπου PWM/PID). Άλλα βασικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν τη σχεδίαση του πλαισίου της Luxman με άνω πλάκα αλουμινίου 15 χιλιοστών (!) και ένα πλατό αλουμινίου 5,2 κιλών. Το PD-191A έκανε το ντεμπούτο του στην Ιαπωνική αγορά πριν περίπου επτά μήνες και είναι τώρα διαθέσιμο σε όλο τον πλανήτη.

ΝΕΟΣ ΒΡΑΧΙΟΝΑΣ LUXMAN LTA-710 (TONEARM)

“Είμαστε περήφανοι που αναπτύξαμε από κοινού τον εντελώς νέο βραχίονα LTA-710 με την κορυφή της ομάδας αναλογικού ήχου της Ιαπωνίας, SAEC.”, δήλωσε ο κ. Jeff Sigmund (CEO). Για να εξάγουμε με απόλυτο τρόπο τις λεπτομέρειες του αυλακιού, ο νέος βραχίονας διαθέτει ένα κάθετο ρουλεμάν που εμείς αναφέρουμε ως ‘knife-edge bearing’. Προσφέρει εξαιρετική ευαισθησία ανάγνωσης. Το αποτελεσματικό κατ’ εμάς μήκος βραχίονα των 10 ιντσών (256 mm) όχι μόνο ελαχιστοποιεί το σφάλμα ανάγνωσης, αλλά βελτιώνει ακόμη (ως ίσως γνωστό) την απόσβεση έναντι των επιφανειακών κραδασμών. Το σφάλμα ανάγνωσης (tracking error) διατηρείται σε επίπεδα +1,07° έως -1,52°. Επιπλέον, αυτός ο μεταλλικός βραχίονας διαθέτει ρυθμιζόμενο anti-skating και ρύθμιση ύψους του έως και 22 χιλιοστά, επιτρέποντας την άριστη υποδοχή μιας μεγάλης γκάμας κεφαλών κινητού πηνίου ή όποιου άλλου τύπου. Το παρεχόμενο κέλυφος κεφαλής Luxman διαθέτει καλωδίωση DUCC (Dia Ultra Crystallized Copper), χαλκού με εξαιρετική αγωγιμότητα. – Luxman

Ενώ το νέο κορυφαίο μοντέλο PD-191A προσφέρει ταυτόχρονα την άνεση μιας συσκευής αναπαραγωγής high-end all-in-one με ενσωματωμένο τον LTA-710 από το εργοστάσιο, η Luxman προβλέπει ότι οι απαιτητικοί λάτρεις της μουσικής μπορεί επίσης να θέλουν να χρησιμοποιήσουν το πικάπ δοκιμάζοντας και άλλους βραχίονες. Για το λόγο αυτό, η εταιρεία θα εισαγάγει βάσεις για βραχίονες τρίτων κατασκευαστών 9 έως 10 ιντσών και μια εξωτερική βάση δεύτερου βραχίονα για μακρύτερους βραχίονες 12 ιντσών, ξεκινώντας από τον κλασικό SME-3012 ! Απίθανα νέα για τους έχοντες, πιστούς και μελλοντικούς επενδυτές στον ήχο του θρυλικού κατασκευαστή.

ΥΠΕΡΣΤΑΘΕΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΙΝΗΣΗΣ

Στην αναπαραγωγή βινυλίου, ακόμη και οι ανεπαίσθητες διακυμάνσεις της ταχύτητας του πλατό προκαλούν ταλάντωση του μουσικού τόνου, υπονομεύοντας τη διαύγεια και την ακρίβεια εικόνας. Για να το καταπολεμήσει αυτό η Luxman, δηλώνει πως το νέο PD-191A καταφέρνει να διατηρήσει όσο κανένα άλλο της μοντέλο στο παρελθόν, σταθερή ταχύτητα περιστροφής. Η μοναδική τροφοδοσία ημιτονοειδούς κύματος & διαμόρφωσης πλάτους παλμού της Luxman παρέχει εξαιρετικά σταθερό συνεχές ρεύμα στον κινητήρα μέσω ενός top-tier ‘brushless’ DC μοτέρ . Το πικάπ διατηρεί τη σωστή υπερ-σταθερή ταχύτητα μέσω και ενός συστήματος εξελιγμένου ελέγχου και προγραμματισμού που ο σχεδιαστής ονομάζει Proportional-Integral-Differential (PID) . Εισάγεται ένα ρολόι αναφοράς υψηλής απόδοσης για διόρθωση ταχύτητας, χρησιμοποιώντας έναν ταλαντωτή MEMS (micro ηλεκτρομηχανικό σύστημα), με εξαιρετικά χαρακτηριστικά. Ο κινητήρας οδηγεί το πλατό μέσω ενός νέου ιμάντα που δεν είναι μόνο ασυνήθιστα φαρδύς, αλλά προσφέρει επίσης μεγάλη διάρκεια ζωής χάρη στο νέο υλικό ζώνης της Luxman.

Ο τελικός εγγυητής της περιστροφικής σταθερότητας είναι το ίδιο το πλατό 5,2 κιλών, ερχόμενο με εξαιρετικά υψηλή ροπή αδράνειας, 0,7 t·cm 2 ,για να καταστέλλει ακόμη και μικρές διακυμάνσεις ταχύτητας. Μια τόσο βαριά ‘έδρα’ απαιτεί ρουλεμάν ικανά να διατηρούν εξαιρετικά υψηλή πίεση. Οι μηχανικοί της Luxman καθόρισαν ρουλεμάν ώθησης από πολυαιθεροκετόνη (PEEK) και ορειχάλκινα ακτινικά ρουλεμάν για αβίαστη ομαλή περιστροφή και πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής. Ως αποτέλεσμα αυτών των εξαντλητικών βελτιώσεων, το wow & flutter παραδίδεται με απίθανες μετρήσεις, λιγότερο από 0,04%, σταθμισμένο RMS! Το flagship μοντέλο PD-191A θα προσφέρει την μουσική με εκπληκτική ακρίβεια.

Το PD-191A ενσαρκώνει τη χαρακτηριστική δεξιοτεχνία της Luxman με την υποδειγματική εφαρμογή και σε φινίρισμα σημερινών προδιαγραφών. Η φινιρισμένη βάση από ξύλο τριανταφυλλιάς έρχεται σε αντίθεση με το επάνω πάνελ αλουμινίου, το οποίο διαθέτει και ‘παράθυρο’ παρακολούθησης στροφών strobe όπως βεβαίως και ξεχωριστούς επιλογείς ρυθμίσης ταχύτητας για 33-1/3, 45 και 78 rpm. Άλλα ανώτερα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν έναν κεντρικό άξονα 16 χιλ. μεγάλης διαμέτρου, συν αποσπώμενα καλώδια εξόδου και τροφοδοσίας IEC, έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες του να μπορούν να αντικαταστήσουν ή να αναβαθμίσουν με λοιπά καλώδια aftermarket. Η επιχρυσωμένη είσοδος εναλλασσόμενου ρεύματος στρέφεται κατά 180° για να υποστηρίζει καλύτερα τα πολύ βαριά καλώδια! Ένα προαιρετικό ακρυλικό κάλυμμα σκόνης με πάχος 4 χιλ. φέρει μεντεσέδες στήριξης ελατηρίου. Κάθε παραμικρή λεπτομέρεια βρίσκεται μελετημένη σε βάθος. Αυτή και είναι η κορυφή αναφοράς της σημερινής Luxman, ενός θρύλου να επιστρέφει δυναμικότερα από ποτέ άλλοτε ώστε να συνεχίσει την ιστορία στον χώρο της υψηλής ηχητικής πιστότητας!

Store & Web-Shop Διάθεσης – Ακροάσεις Luxman

HEAVEN AUDIO

About HiEndNews

PROFYRA 3 VIP 2023
x

Check Also

High-End Show at the MOC 2023 [Highlights] Part Two !

HIGH-END AUDIO MUNICH MOC SHOW 2023 Highlights της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής Έκθεσης Home Audio Μέρος Δεύτερο ...

High-End Show at the MOC 2023 [Highlights] Part One !

HIGH-END AUDIO MUNICH MOC SHOW 2023 Highlights της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής Έκθεσης Home Audio (Μόναχο, 18-21 ...

Προτάσεις Κλασικής Πασχαλινής Μουσικής [-HiEndNews.gr]

To audiophile e-magazine & news portal HiEndNews.gr σας Εύχεται Καλό Πάσχα με την αγαπημένη λίστα ...