Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes
High Interest
LYRE VIP BIG

Ludic Audio “Asgard” AC pass-through (passive) Power Distributor !

advertisers-banners-bar
Ludic Audio - Παρουσίαση Διανομέα AC-Ρεύματος 6 θέσεων μοντέλο Asgard

 

by D. Dravopoulos & hiendnews team.

Ludic Audio, πάντα μας εκπλήσσει ευχάριστα.

Ο κόσμος της Ολλανδικής Ludic ήρθε προσφάτως για να εδραιωθεί και στην χώρα μας από την αντιπροσωπεία Ακουστική Κρήτης. Πολύ καλά και έπραξε, διότι ο κατασκευαστής διαθέτει μια πραγματικά ασυναγώνιστη σε ποιότητα & τιμή γκάμα προϊόντων προς όλους εμάς τους ονομαζόμενους λάτρεις του ήχου υψηλής πιστότητας. Ναι, διαπρέπει σε καλωδιώσεις ρεύματος (AC τροφοδοσίας), ηχείων και interconnects όπως και ψηφιακά καλώδια, φίλτρα ρεύματος μα επίσης προϊόντα για το βινύλιο και τον άρτιο καθαρισμό τους. Προσθέστε στην γκάμα και racks, stands ηχείων, αντικραδασμικές λύσεις. Τι άλλο να ζητήσει κανείς, και μάλιστα σε τέτοιες απίστευτα χαμηλές τιμές;

Κατασκευή.

To Asgard ως passive φίλτρο / audiophile διανομέας ρεύματος προσφέρει έξι Ευρωπαϊκού τύπου Schuko AC εισόδους πρίζας διαθέσιμες προς τις συσκευές μας και μια -φυσικά- είσοδο για την σύνδεση του με την πρίζα παροχής τοίχου ή γιατί όχι, και σε σειρά με κάποιο ενεργό φίλτρο ρεύματος που μπορεί να προϋπάρχει. Όλες οι Schuko καλύπτουν τις υψηλότερες προδιαγραφές σχετικά με την αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες ή φωτιά (fire resistant, high temperature resistant, 30% glass fiber). Οι διαστάσεις του είναι 43 εκατοστά σε μήκος και περίπου δέκα εκατοστά σε πλάτος, ενώ και την στιβαρότητα του υπογράφει το βάρος των 3.3 κιλών.  Συνίσταται να τροφοδοτείται με γειωμένο καλώδιο σε γειωμένη πρίζα, διότι το πλαίσιο του είναι αγώγιμο, όπως δηλαδή τα περισσότερα φίλτρα ρεύματος ή πολύπριζα στην αγορά. Το μαύρο γυαλιστερό φινίρισμα και η οθόνη ένδειξης του βολτάζ κατατάσσουν το Asgard ως μακράν το ωραιότερο, ποιοτικότερο και σοβαρό σε όψη στα χρήματα. Μην ξεχνάμε και την σημαντικότητα των αντικραδαρμικών ‘feets’ στον ήχο, όπου ενσωματώνονται στη βάση του και διατίθενται στην συσκευασία του.

Ακούγοντας τις ηχοσυσκευές μας με AC διανομέα το Asgard.

Το μοντέλο αυτό της Ludic Audio δεν παρέχει κανενός είδους φιλτράρισμα από κυκλώματα ή μετασχηματιστές στα ρεύματα παροχής προς τις πηγές μας. Για κάποιους, αλλά και για εμάς, αυτό ακούγεται ιδανικό για χρήση με μεγάλους τελικούς ενισχυτές ή ολοκληρωμένους υψηλής ισχύος. Είναι απλά ένα ποιοτικότατο audiophile πολύπριζο – διανομέας έξι θέσεων – με προορισμό κυρίως συσκευές που η απουσία ενεργού φίλτρου AC είναι ξεκάθαρη επιλογή του κατόχου τους. Με ότι αυτό συνεπάγεται σε θετικό ή αρνητικό ηχητικά και δεν είναι της παρούσης να αναλυθεί. Ας δούμε πως αποδίδει το σύστημα μας μέσω αυτού, με καλώδιο λήψης ρεύματος του Asgard επίσης από την Ludic, συγκεκριμένα το εξαιρετικό Aesir Powercord AC. Πριν ξεκινήσουμε, τα συνοδά των ακροάσεων που επιλέχθηκαν εδώ: ηχεία της ProAc, καλωδιώσεις ηχείων & interconnects από την Van den Hul & Esprit Cables, ενισχυτές της Pathos Acoustics & Ελληνικής Porfyra Audio (Class A), ψηφιακός μετατροπέας (με χρήση λυχνιών 6SN7) επίσης της Porfyra Audio & CD-Transport Audiolab UK, πικάπ της Pro-Ject μοντέλο X2-B & Debut EVO όπως και phono-stage το πολύ προσιτό και ικανότατο Audiokultura Iskra (One).

Με ηχογραφήσεις τόσο σε βινύλιο όσο και CD που αναδεικνύουν τα δυναμικά, τη φυσικότητα και το χαρακτήρα μιας συσκευής, σε βραδινές και μεταμεσονύκτιες ακροάσεις, το Asgard παρείχε τροφοδοσία με τρόπο όπου επέτρεψε θαυμάσια μεταβατική ταχύτητα, άριστη ανάλυση στο επίπεδο των ενισχυτών & πηγών ως γνωρίζουμε στα καλύτερά τους, και με εντυπωσιακή ευγένεια. Σε όλες τις στάθμες, διακρίναμε ξεκάθαρα τον όποιο χαρακτήρα των καλωδιώσεων AC της Ludic (και λοιπών που τροφοδοτούν τις συσκευές μας, πχ. AC Oyaide ή Van den Hul) αφού ο διανομέας ρεύματος αυτός λειτουργεί χωρίς ενεργά κυκλώματα / φίλτρα και έτσι αποφεύγεται οποιαδήποτε επιλήψιμη -ίσως- αλλαγή ‘χρονισμού’ ή απόδοσης της αίσθησης ταχύτητας, μεγέθους σωμάτων ή χρωματισμών. Διατηρήθηκαν όπως και περιμέναμε η ισορροπία, η φυσικότητα των αρμονικών που αποδίδουν τα μηχανήματα μας, αλλά και χαμηλότερα οι όποιες ισχνές τάσεις επιθετικότητας ή παρουσίας κόκκου σε σχέση με ένα απλό-καλό πολύπριζο και συμβατικό καλώδιο τροφοδοσίας. Σε άλλα κομμάτια άλμπουμ κυρίως ροκ μα και κλασσικής μουσικής, βγήκαν στοιχεία όπως ξεκάθαρης ανωτερότητας στις δυναμικές, σε διαφάνεια και λεπτομέρεια που ίσως κάνει μερικούς να αναθεωρήσουν τις πραγματικές δυνατότητες και διαθέσεις ενός ενεργού, (συχνά) ακριβού audiophile AC φίλτρου.

Στα μεγάλα υπέρ του Asgard, ξεκινάμε από την τιμή διάθεσης στα 185 € και σε σχέση με την ανώτερη ποιότητα κατασκευής, αγγίζουμε τα όρια μιας πρωτόγνωρης νέας ευκαιρίας. Συναθροίζουμε το ότι μας επιτρέπει να το τροφοδοτούμε με ένα πολύ καλό καλώδιο ρεύματος της επιλογής μας, ώστε τα αρχικά ηχητικά-ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτού να ‘προχωρήσουν’ και ωφελήσουν τις υπόλοιπες συσκευές μας. Συμπληρώνουμε με την άμεση αποδοχή κερδών σε δυναμικές και ανάλυση, καθώς δεν περιορίζει με τον τρόπο κάποιων ενεργών φίλτρων την αίσθηση ‘πυγμής’ τελικών ενισχυτών ισχύος μα και κάποιων επίσης πηγών που δεν κάνουν καλό ταίρι εύκολα. Να βάλουμε και τα ενσωματωμένα tuning feets του, τα οποία βρίσκουμε στην συσκευασία και κάνουν πράγματι δουλειά αν το τοποθετήσετε στο πάτωμα και όχι σε κάποιο audiophile rack.  Στα κατά, στην περίπτωση που το σύστημα σας έχει πραγματική ανάγκη από ένα ενεργό φίλτρο ρεύματος, αποδίδει επιβεβαιωμένα χωρίς αυτό σκληρά ή ρηχά λόγω ‘φρικτής ποιότητας’ δικτύου παροχής σε κάποιες περιοχές (και συνήθως όλες τις ώρες πλην τις νυκτερινές) απομακρύνοντας σας έτσι από τις πραγματικές δυνατότητες των συσκευών σας… τότε κοιτάξτε άμεσα αυτή την λύση –γιατί όχι και της Ludic στα επίσης προσιτά μοντέλα Kratos ή Midgard.

Για όσους αποφεύγουν συνειδητά την ύπαρξη ενός active φίλτρου ρεύματος στο ηχοσύνολο τους ή και σε αντίθετη περίπτωση, επιθυμούν να επεκτείνουν τις AC Schuko κάποιου μικρότερου σε διαθέσιμες θέσεις AC φίλτρου, ας επιλέξουν το Asgard. Είμαστε βέβαιοι, δεν θα βρουν κάτι συνολικά ανώτερο στα χρήματα. Η ποιότητα και στιβαρότητα κατασκευής του, μας επιτρέπει να δηλώσουμε με βεβαιότητα ότι είναι η πρώτη μας επιλογή στην τιμή του, όπως για του λόγου το αληθές …πέρασε μόνιμα το κατώφλι μας! Η περιέργεια δε, για μια επόμενη ακρόαση του Kratos Power Silver ενεργού φίλτρου (και ακριβότερου ως flagship στην γκάμα της Ludic, στα μόλις 349 €!) δεν κρύβεται πια.

Τιμή Ludic Audio μοντέλο Asgard: 185,-€

Αντιπροσωπεία – Διάθεση & Web Shop

ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ

About HiEndNews

IXOEPILOGI 2023 VIP
x

Check Also

High-End Show at the MOC 2023 [Highlights] Part Six !

HIGH-END AUDIO MUNICH MOC SHOW 2023 Highlights της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής Έκθεσης Home Audio Μέρος Έκτο ...

High-End Show at the MOC 2023 [Highlights] Part Five !

HIGH-END AUDIO MUNICH MOC SHOW 2023 Highlights της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής Έκθεσης Home Audio Μέρος Πέμπτο ...

High-End Show at the MOC 2023 [Highlights] Part Four !

HIGH-END AUDIO MUNICH MOC SHOW 2023 Highlights της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής Έκθεσης Home Audio Μέρος Τέταρτο ...