Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes
High Interest
Hxodomi Jadis Banner

HXOS & EIKONA SHOW #HES 2023 – HIGHLIGHTS !

advertisers-banners-barΗΧΟΣ & ΕΙΚΟΝΑ SHOW 2023 – HIGHLIGHTS

Είναι και φέτος μεγάλη μας χαρά που παρευρεθήκαμε και σας παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα κατ’ εμάς εκθέματα (highlights) της έκθεσης Ήχος & Εικόνα 2023 [#HES2023]. Η ηχητική πιστότητα κατά την ακρόαση ηχογραφημάτων αποτελεί για εμάς έναν από τους πιο βασικούς συντελεστές απόλαυσης και πραγματικής ανακάλυψης της μουσικής στον κάθε οικιακό χώρο. Από τη μουσική που αγγίζει τις ψυχές μας, ο ρεαλισμός στον ήχο είναι σίγουρα ένας πηγαίος πλούτος έμπνευσης και αισθησιασμού.

Είχαμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε τον κόσμο του ήχου από διάφορες οπτικές γωνίες δοθείσης ευκαιρίας της καθιερωμένης συνάντησης του Ήχος & Εικόνα Show με πολλούς κορυφαίους κατασκευαστές Home Audio ανά τον κόσμο. Εξερευνήσαμε την τέχνη του ήχου μέσα από τη μουσική και την τεχνολογία, ενώ ανακαλύψαμε και όλα τα νέα μοντέλα καθώς και τον τρόπο τους, με τον οποίο ότι ακούμε αγγίζει και επηρεάζει τις συναισθηματικές μας αντιδράσεις & ψυχολογία μας.

Σε αυτή την έκθεση, ζούμε και ανακαλύπτουμε συνεχώς μουσική. Μαζί και την προσέγγιση στον ρεαλισμό κάθε μοναδικού συστήματος που διατίθεται ώστε να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας και την ενίσχυση της επικοινωνίας μας.

Ευελπιστούμε ότι και αυτή η διοργάνωση θα σας προσφέρει φωτογραφικά -από εδώ- μια συναρπαστική ανάμνηση & εμπειρία καθώς και θα σας εμπνεύσει να εξερευνήσετε περισσότερο τον κόσμο του ποιοτικού Ήχου. Σας ευχαριστούμε που είστε on-line μαζί μας και ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε μια ακόμη περιήγηση στον συναρπαστικό κόσμο του Home Audio (High-End & High Fidelity).

Καλή εξερεύνηση!

by D. Dravopoulos & hiendnews.gr audiophile e-magazine 

Κορυφαία και φέτος η παρουσία της Orpheus Audio Distribution με εκθέματα αριστουργηματικά ηχεία της Acapalla Audio Arts, ως πηγή τα ανυπέρβλητα πικάπ και κεφαλές της TechDAS & Clearaudio, ultra-high end ηχεία της νεοεισαχθείσας Stenheim καθώς και ότι πιο θελκτικό σε ενισχυτές & ψηφιακές πηγές από την Burmeister & μοναδική Dartzeel Audio. Μια World-Class παρουσίαση στην #HES2023 !

Dartzeel Audio high-end με ότι νεότερο σε προτάσεις από την αντιπροσωπεία Orpheus Audio.

Η TechDAS αγγίζει το απόλυτο στα ultra-end πικάπ, απευθύνεται σε ελάχιστους από εμάς που τα δίνουν όλα για όλα κοιτώντας μόνο την κορυφή. Αστρονομική τιμή – αστρονομικές επιδόσεις με το μοντέλο Air Force III να το καυχιέται σε κάθε βινύλιο.

Για πρώτη φορά στην χώρα μας, η Orpheus Audio παρουσιάζει το ολοκαίνουργιο μοντέλο πικάπ της Γερμανικής Clearaudio “Reference Jubilee”. Συγκλονιστικές επιδόσεις.

Burmeister Audio και κλασσική γοητεία στο solid-state πρώτης κατηγορίας.

Γνώριμα δείγματα αναλογικής ‘μαγείας’ από την Clearaudio σε πολλές & διαφορετικές ετικέτες τιμής.

H καθαριότητα των δίσκων βινυλίoυ συναντά την ναυαρχίδα πλυντηρίων LP της Clearaudio με το (σαν τανκ) στιβαρό μοντέλο Double Matrix.

Στην χώρα μας αντιπροσωπεύεται και η περίφημη Graham από την Orpheus Audio. Εδώ βέβαια, βλέπουμε τις διαχρονικές προτάσεις ενισχυτών με παγκόσμιας κλάσης τροφοδοσία, υπογραφής A.S.R. Audio.

H Orpheus Audiο εκθέτει στην #HES2023 νέα αλλά και κλασσικά μοντέλα των περίφημων Pathos Acoustics & Copland. Ιδίως η Copland έχει πολλά να μας πει φέτος, με τον νέο λαμπάτο ολοκληρωμένο ενισχυτή CTA407 ως ναυαρχίδα. Ζητήστε ακρόαση στην έδρα της αντιπροσωπείας.

Αναπροσανατολίζει το απόλυτο value-for-money, οδηγώντας πλέον και αποκλειστικά στα νερά της… η Audiolab UK ! Μιλάμε για μοντέλα σε κάθε κατηγορία τιμής που σηκώνουν χειροκρότημα διαρκείας. Ζήστε από κοντά τις σειρές ενισχυτών και πηγών 6000, 7000 & 9000 καθώς και το αριστουργηματικό all-in-one μοντέλο Omnia. Αναμένεται και o απίθανος server/streamer σειράς 9000 στην Orpheus Audio και καταστήματα μεταπώλησης, φυσικά προς ακροάσεις.

Ψηφιακά και -φυσικά- αναλογικά εκθέματα από την ιστορική LINN.

 

Επιτυχημένα και βραβευμένα μοντέλα ηχείων της Γαλλικής Triangle Speakers, με πρώτη και καλύτερη την πολύ προσιτή σειρά Borea Line.

Συνεχίζοντας την παράδοση η Triangle Speakers παράγει επετειακές εκδόσεις ηχείων.

Επέστρεψε (ως αναβαθμισμένη 2023 έκδοση) ένας πολύ αγαπημένος μας λαμπάτος ολοκληρωμένος ενισχυτής της Ιταλικής Unison Research. Μιλάμε για τον Smart 845 με λυχνίες 845 [Single Ended Triode, Class-A]. Ζητάτε τον αρμονικό πλούτο, το ρεαλιστικό σκηνικό ύψος και σώμα μουσικών, όπως και το σπάνιο τριοδικό άγγιγμα ; Ας δώσετε την προσοχή σας σε αυτό το μοντέλο .

H Γερμανική Audio Physic και τα ηχεία της πρεσβεύουν την γοητεία του κλασσικού, με ένδοξο παρόν και παρελθόν. Απολαύστε τα ιδανικά, στην έδρα της αντιπροσωπείας Orpheus Audio ή στα επιλεγμένα σημεία παρουσίασης-διάθεσης των Audio Physic. Το αξίζετε.

VTL Audio από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ένα όνομα στα λαμπάτα ενισχυτικά που δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις, καθώς και η πολυβραβευμένη Primare Audio σε solid-state δημιουργήματα, δίπλα-δίπλα.

Στην υποδοχή μας περίμενε το μοντέλο πικάπ “Metallica” της κορυφαίας Pro-Ject Audio !

Φυσικά, η αντιπροσωπεία Orpheus Audio εκθέτει και φέτος τα ανώτερα δείγματα κάθε κατηγορίας τιμής της πολυδιάστατης Pro-Ject Audio. Εγγυώνται αναλογικό παράδεισο στα χρήματα τους.

Εντός μιας μεγάλης σάλας μας υποδέχεται φέτος η αντιπροσωπεία Ακουστική Κρήτης. Μεγαλειώδης παρουσία επιβλητικών λαμπάτων Single-Ended Triode / Class-A monoblock ενισχυτών από την Thivan Labs καθώς και ηχεία του ιδίου κατασκευαστή. Συγκλονιστικός ήχος, ένα αριστοτεχνικά δεμένο μουσικό αποτέλεσμα και μια σκηνή σε φυσικές διαστάσεις και αναλογίες !

Πιο συγκεκριμένα, τα γοητευτικά από κάθε άποψη monoblocks ενισχυτικά SUN 833-X (ως μέρος ολοκληρωμένου ενισχυτή) της ThivanLabs οδηγούν ηχεία του κατασκευαστή με πολλά single-ended class-A watts. Το αποτέλεσμα σαφώς προικισμένο ηχητικά σε όλους τους τομείς, αφήνοντας μια επίγευση κλασικής πρώτης-τάξης λαμπάτης μουσικότητας που πείθει με δραματικές ερμηνείες αλλά και ανάλυση κάθε δύσπιστο.

Είτε στο τρίδρομο ανοικτής μπάφλας Grand Open, είτε σε κλασσικότερα δίδρομα με υψηλές σε φόρτιση κόρνας και μεγάλη μονάδα χαμηλών όπως εδώ το Eros 9 Ultra-Edition (ιδανικό σύντροφο για τα λαμπάτα της σχέδια), η ThivanLabs έχει τις απαντήσεις σε τιμή-σοκ. Η Ακουστική Κρήτης ακολουθεί πιστά τις μουσικές εντολές – και καλά κάνει !

Ότι πιο καινούργιο εκθέτει στην #HES2023 η αντιπροσωπεία της ThivanLabs Ακουστική Κρήτης, Τον Thivan Labs TMS-9 Premium, πράγματι κορυφαίο streamer/προενισχυτή με λάμπες στην προενίσχυση εξοπλισμένος με λυχνίες 300B! Ενσωματώνει phono stage και βέβαια streamer, ενώ στην πρόσοψη υπάρχει έγχρωμη οθόνη για όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Μεγάλη έκπληξη του Show !

Τα Γερμανικά Quadral ηχεία σειράς Signum 90/70/20 ως εξέχουσα περίπτωση επιδόσεων στην ετικέτα τιμής τους, με high-end ενισχυτές & πηγές της RESTEK αλλά και πολύ-πολύ πιο οικονομικούς ενισχυτές & πηγές της BC Acoustique.

Στην ανώτερη θέση του rack συστήματος με ηχεία της Quadral, η Ακουστική Κρήτης παρουσιάζει το μικρό-θαυματάκι all-in-one streamer & ενισχυτή της OCTAVIO μοντέλο “AMP” καθώς και άλλα compact audio δημιουργήματα.

Η DUAL πάντα στην πρώτη γραμμή των πικάπ της αντιπροσωπείας. Το 2023 ήρθαν νέα CS μοντέλα που αποτελούν άριστη πρόταση στην εισαγωγική & μεσαία κατηγορία πικάπ.

Στην ανώτερη κατηγορία προτάσεων, συναντήσαμε τα higher-end πικάπ της Perpetuum Ebner.

Ακόμη ένας ολοκληρωμένος από την ThivanLabs αυτή τη φορά με λυχνίες 845 και δελεαστική τιμή. Single-Ended Triode , τάξη-Α και εκφραστικότητα, ροή ήχου που δεν συναντάς σε αυτά τα πλαίσια.

Η ηχηρότερη φετινή μας ανακάλυψη, ή καλύτερα αποκάλυψη (!), στα φίλτρα & διανομείς AC-ρεύματος. Το μοντέλο οκτώ Schuko θέσεων Kratos της Ludic Audio. Με τιμή-σοκ, στα περίπου 400 ευρώ έχουμε να δηλώσουμε ότι παίρνει παντού άριστα ! Απίστευτο και όμως αληθινό …διαμάντι στην γκάμα της Ακουστικής Κρήτης.

Στην απέναντι “όχθη” των ThivanLabs βρίσκουμε την MAVIS Audio (Master Audio Visual Solution) να εκφράζεται σε high-end μεγάλα ηχεία δαπέδου των Kerr Acoustics (αριστερά με tweeter τύπου ταινίας/ribbon) και Ophidian.

Το εκθεσιακό δωμάτιο της Studio Hi-Fi Diapason στήριξε τον ήχο του στο εκπληκτικό δίδρομο νέο ηχείο βάσης της EPOS μοντέλο ES14N. Η νέα EPOS έφθασε στην ελληνική αγορά και αντιπροσωπεύεται από την Studio Diapason. Είναι το πρώτο μοντέλο της εγγλέζικης επωνυμίας που πλέον έχει μετακομίσει στην Γερμανία, σε τιμή 3.999 ευρώ, ενώ βγαίνει σε τρία φινιρίσματα: μαύρο, λευκό και καρυδιάς. Πολλοί audiophiles επισκέπτες ειλικρινέστατα μας δήλωσαν ότι θεωρούν την παρουσίαση και τις εδώ επιδόσεις, μέσα στις δύο καλύτερες της έκθεσης HES2023 !

Η Studio Hi-Fi Diapason παρουσιάζει φέτος το νέο πικάπ της Clearaudio ‘Concept Signature’ με την ολοκαίνουργια κεφαλή κινητού πηνίου επίσης της Clearaudio Concept MC Signature. Για την οδήγηση των ηχείων της EPOS επιλέχθηκε ο ενισχυτής Symphonic Line RG9 [MK5]. Στο audio rack της Artesania παρευρέθησαν επίσης το Clearaudio phono-stage ‘Balanced v2’ καθώς και το cd-player της Symphonic Line ‘Vibrato’. Υπήρχε και streamer πράγματι εξαιρετικών επιδόσεων, το Audiolab 9000N. Στη διανομή ρεύματος παίρνει την σκυτάλη το νέο μοντέλο AC-Filter της Isotek ‘Aquarius v5’ καθώς επίσης σε χρήση διακρίναμε και τα Q-point της περίφημης Nordost.

Κοντινό στην ολοκαίνουργια δημιουργία της Clearaudio, κεφαλή κινητού πηνίου Concept MC Signature που ακούσαμε εδώ, με πράγματι άριστο αποτέλεσμα (πενταδιάφανη & σωματώδης απόδοση). Η τιμή αυτής, περί των 1.500 ευρώ.

O εκθεσιακός χώρος της Sonus Hi-Fi μαγνήτισε το κοινό. Ακόμη μια παρουσία στην HES2023 που άφησε εποχή, με την υποδοχή -για πρώτη φορά στην χώρα μας- των ηχείων του τεράστιου Franco Serblin, σχεδιαστή και ιδρυτή της Ιταλικής Sonus Faber ! Την μουσική οδήγησε στα εκπληκτικά ηχεία βάσης μοντέλο Accordo by F.Serblin, με ψηφιακή πηγή από την Γαλλική ΥΒΑ , ο πλέον πρόσφατος και προσιτός high-end ολοκληρωμένος λαμπάτος ενισχυτής της Audio Research USA model I/50 Integrated.

Ακόμη ένας ολοκληρωμένος της Audio Research, ο μεγαλύτερος σε ισχύ G-Series Gallileo ολοκληρωμένος που φορά λυχνίες εξόδου ΚΤ150.

Η Sonus Hi-Fi αντιπροσωπεύει και την MoFi (Mobile Fidelity Sound Lab), ένα πολύ μεγάλο brand που εξελίσσεται τόσο στην παραγωγή πικάπ & κεφαλών, όσο και στα ηχεία. Παρόλο που η MoFi Electronics είναι σχετικά νέα στην αγορά των ηχείων, η επιτυχημένη απόδοση του μοντέλου SourcePoint 8 απέσπασε το βραβείο EISA 2023-2024 στην κατηγορία ηχείων βάσης !

Η κορυφαία δημιουργία του Franco Serblin ονομάζεται Ktêma και βρίσκεται στα χέρια της Sonus Hi-Fi ! Ως το ανώτερο σχεδιαστικό σημερινό δείγμα του Ιταλικού οίκου χειροποίητων high-end ηχείων, το μοντέλο δαπέδου αυτό προκαλεί σοκ & δέος τόσο στην όψη και κατασκευαστική ανωτερότητα όσο και με τις πρώτες νότες μουσικής. Μια ανακάλυψη… αποκάλυψη.

MoFi Labs και το καλύτερο phono stage της για πρώτη φορά σε Ελληνικό έδαφος από την Sonus Hi-Fi, μοντέλο MasterPhono !

H Γαλλική αισθητική της YBA επιστρέφει στα ψηφιακά. Εδώ η Sonus Hi-Fi εκθέτει το μοντέλο Passion Player.

Η παρουσία του high-end Ιταλικού οίκου ηχείων Franco Serblin άφησε και εδώ τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις, με το αριστουργηματικό μοντέλο Accordo Essence. Θα τολμούσαμε να αναφέρουμε ως ‘προσιτό’ στην κατηγορία του (κοντά στις 15.000 ευρώ ανα ζεύγος) διότι η σημασία στην κάθε λεπτομέρεια και φυσικά ο ηχητικός αισθησιασμός & κλάση του μας άφησαν όλους άναυδους.

Τα ηχεία δαπέδου του οίκου Franco Serblin οδήγησαν οι κορυφαίοι μονομπλόκ υβριδικοί τελικοί και προενισχυτής της Ελληνικής hARt Labs έχοντας ως ψηφιακή πηγή cd-player της Γαλλικής YBA από την σειρά Passion. Το πάθος για την φυσικότητα της μουσικής αναπαραγωγής, έλαβε σάρκα και οστά σε αυτό το εκθεσιακό δωμάτιο.

About HiEndNews

DIAPASON VIP 2
x

Check Also

S.I.N. Audio Boutique [Interviewed by hiendnews.gr e-magazine / English Edition]

  S.I.N. Audio – Interview 2023 [by hiendnews.gr e-magazine & audiophile news portal] “We create ...

Thivan Labs & Mavis [Interviewed by hiendnews.gr e-magazine / English Edition]

  Thivan Labs & Mavis Interview 2023 [by hiendnews.gr e-magazine & audiophile news portal]   How ...

Ludic Audio “Asgard” AC pass-through (passive) Power Distributor !

Ludic Audio - Παρουσίαση Διανομέα AC-Ρεύματος 6 θέσεων μοντέλο Asgard   Ludic Audio, πάντα μας ...