Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes
High Interest
Auralic VIP

High-End Show at the MOC 2023 [Highlights] Part Two !

advertisers-banners-bar
care orchestraHIGH-END AUDIO MUNICH MOC SHOW 2023

Highlights της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής Έκθεσης Home Audio

Μέρος Δεύτερο – Part Two

(Μόναχο, 18-21 Μαΐου 2023)

Μέρος Δεύτερο – Part Two

Burmester στους high-end ενισχυτές και ψηφιακές πηγές να τροφοδοτούν τα φιλόδοξα ηχεία της YG Acoustics μοντέλο Hailey 3.2. Οι ενισχυτές της Burmester μοντέλο 218 monoblocks απέδωσαν με άριστο χαμηλό, ασύγκριτη ακρίβεια εικόνας, χορταστικές διαστάσεις σκηνής και κορυφαία απόδοση λεπτομερειών. Το σύνολο προτείνεται ενθουσιωδώς σε όποιον κοιτά να επενδύσει σε αυτό το επίπεδο.

Εναλλάξ, την θέση του μεγαλύτερου δαπέδου Hailey της YG Acoustics έλαβε το μοντέλο Tor βάσης, ως ο καλύτερος δίδρομος εκφραστής της σειράς YG Speakers Peaks.

Σύμπραξη Luxman και Focal. Τί να πει κανείς για την αναλογική πηγή που σήκωσε πάνω της όλη την μουσικότητα και δραματικότητα με απίστευτη διαφάνεια μα και ωριμότητα, το flagship πικάπ Luxman μοντέλο PD-191A με τον ολοκαίνουργιο βραχίονα LTA-710 σχεδιασμένο από την Luxman/SAEC. Τα ρεύματα αφέθηκαν στο Γερμανικό φίλτρο-υπερπαραγωγή της Stromtank μοντέλο S 2500 Quantum MK-II τεχνολογίας αιχμής ως computer controlled lithium-iron-phosphate τροφοδοσίας με χρήση battery array να παρέχει ρεύμα σε αρκετές συσκευές!

Ένα σπάνιο high-end audio “Value For Money” πικάπ, αυτό της J. Sikora μοντέλο Reference. Πατέρας και γιός κ.Janusz & κ.Robert ως ομάδα, κυριολεκτικά άνοιξαν τα αυτιά των ακροατών με εξαιρετικές επιδόσεις. Επιβραβεύθηκαν από τους πάντες. Μια από τις σπάνιες υπερευκαιρίες στην σημερινή top-tier κατηγορία των αναλογικών πηγών. Το πικάπ J. Sikora Reference είχε εξοπλισθεί με τον βραχίονα KV12 Max και την κεφαλή της Aidas Mammoth Gold. Ατελείωτο και επικίνδυνα εθιστικό, πράγματι exit-level  !

Κοντινό πλάνο στην κεφαλή Aidas Mammoth Gold και στον αριστουργηματικό βραχίονα της J.Sikora.

Kharma σε ultra high-end διαθέσεις. Πολύ υψηλό το τίμημα για να αποκτήσετε τόσο τα ηχεία όσο και στο σετ των ενισχυτών !

Το Ελληνικό τρίο των σχεδιαστών πίσω από την hARt Labs προσγείωσε την ηχητική του άποψη και φέτος στο Μόναχο. Τα πράγματα δείχνουν πως το κοινό ενδιαφέρεται πραγματικά για τις καινοτομίες που προσφέρουν τα υβριδικά και λαμπάτα σχέδια του brand που προχωρά ακάθεκτο προς μια διεθνή καριέρα. Οι καλωδιώσεις από την επίσης Ελληνική Mamalos Cables.

Dual – ίσως το γνωστότερο όνομα στα πικάπ επιστρέφει στην MOC High-End Show ’23 με 5 χρόνια εγγύησης σε κάθε του μοντέλο εντός Ευρώπης ! Εδώ θα συναντήσετε τις νέες προτάσεις πικάπ CS 329 Full Automatic & plug and play, CS 429 Full Automatic, CS 418 manual (5 αστέρια στο What HiFi), CS 518 manual (5 αστέρια στο What HiFi) & CS 618 (semi-automatic Quartz Direct Drive) μεταξύ άλλων.

Παρόν, το αγαπημένο μας προσιτό (μεσαίο) μοντέλο CS 529 από την DUAL.

H Γερμανική ανωτερότητα κατασκευής και ήχου της A.M.G. σε όλο της το εύρος. Πικάπ μοντέλο Viella που θαυμάζουμε με τον “original” 12-ιντσών βραχίονα A.M.G. 12J2 και μαγνητικό anti-skating.

A.M.G. μοντέλο Giro MK II με θαυμαστή σχέση τιμής – απόδοσης, φέροντας τον βραχίονα εννέα ιντσών επίσης A.M.G. 9W1.

Στα της θρυλικής Audio Research ένα δείγμα τελικού ενισχυτή σημερινής σειράς Reference με λυχνίες ΚΤ150.

Linn το 2023: Στα πενήντα της πλέον ενεργά χρόνια παρουσίας, το ιστορικό home audio brand παρουσιάζει νέο ηχείο-ναυαρχίδα, το μοντέλο Linn 360 ! Φυσικά με πηγές server / streamer της Linn και… τί άλλο από διαχρονικά πικάπ, βραχίονες και κεφαλές στον ίδιο χώρο. Αναλυτικότερα, εδώ συναντάμε την ενεργή εκδοχή των ηχείων (piano black φινίρισμα) μαζί με τα Linn Klimax DSM streamer & πικάπ το κλασσικό-ονειρικό Linn Klimax LP12 .

New cabinet. New drive units. New electronics. New everything. Ultra-low distortion & Zero colouration.” Αυτά δηλώνει για την ναυαρχίδα ηχείου της αλλά και στα πενήντα της χρόνια η Linn UK. Τεσσάρων δρόμων με tweeter 19 χιλιοστών θόλου βηρυλλίου, midrange θόλου από ανθρακονήματα, midwoofer αλουμινίου/μαγνησίου και δύο woofers 220 χιλιοστών με κώνο από αλουμίνιο. Μαγικές στιγμές πληρότητας, ροής και διαφάνειας. Το golden-brownish (χρυσό-καφέ) χρώμα των ηχείων Linn 360 βαπτίζει τα ηχεία στο όνομα “Single Malt” και διατίθεται μόνον στην passive (παθητική) έκδοση του. Η ενεργή κυκλοφορεί αποκλειστικά σε piano black, όπως βλέπετε στην αμέσως πιο επάνω φωτογραφία.

Δεν θα μπορούσε να σημειώσει καμία απουσία η εξαιρετική Marten και τα εξωτικά μοντέλα ηχείων δαπέδου της. Εδώ προσέχουμε το μοντέλο Septet της σειράς Mingus.

Η αισθητική της Marten ξεκάθαρη και φέτος στο Μόναχο.

Όταν αναφερόμαστε στην αναλογική πρωτοπορία και σχεδιαστική τελειότητα, το πρώτο όνομα που μας έρχεται στο νου είναι αυτό της TechDAS. Σήμερα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τόσο αναλυτικά ο βραχίονας Air Force 10 του ανυπέρβλητου ultra high-end οίκου αναλογικών πηγών.

TechDAS σημαίνει ανωτερότητα και εφευρετικότητα παγκόσμιας πρωτιάς. Αν κινείστε στην πολύ υψηλή κατηγορία, σύντομα θα πρέπει να μάθετε κάθε τους σχεδιαστική λεπτομέρεια ως και αντιπροσωπεύονται στην χώρα μας. Ο κατασκευαστής έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στο να απομονώσει τους παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση των πικάπ και να πράξει τα δέοντα, με τρόπο που δεν κρύβεται, εύκολες και απλές αποδείξεις (βλέπε Suspension Air Level τεχνολογία). Φυσικά και επαληθεύονται αμέσως από τον καθένα μας, κατά την ακουστική εκτίμηση.

Πικάπ από την περίφημη Transrotor μοντέλο Tourbillon, στην συγκλονιστική βάση του. Μόνιμη παρουσία στις κορυφαίες ανά τον κόσμο εκθέσεις high-end audio.

Για το 2023 η Transrotor παρουσιάζει ένα νέο, πιο ‘λογικό΄σε τιμή μα επίσης πανέμορφο μοντέλο όπου ονομάζει Bellini.

Μας κέρδισε ολοκληρωτικά το νέο Transrotor Bellini TMD. Πανέμορφο και λαμπερό στην όψη, θα είναι διαθέσιμο από 4.500 ευρώ ως πλατό, ενώ στην τιμή των περίπου 5.500 ευρώ βρίσκεται πλέον έτοιμο για “παιχνίδι” – δηλαδή με τροφοδοτικό, βραχίονα και κεφαλή. Το θέλουμε πράγματι να φιγουράρει στο σαλόνι μας ως βασική μας high-end πηγή. Όλα τα επιμέρους σημεία ενός Bellini μπορούν να αναβαθμισθούν. Για παράδειγμα μπορείτε επίσης να αποκτήσετε το διάφανο προστατευτικό κάλυμμα ως extra με χειροποίητους μεντεσέδες όπου κλειδώνει και σταθεροποιείται σε οποιαδήποτε θέση, καθώς και ακόμα υψηλότερης ποιότητας τροφοδοτικά που ανεβάζουν τον ηχητικό πήχη επιδόσεων.

Περισσότερα στο Τρίτο Μέρος – Part Three, αύριο Τρίτη 23 Μαΐου 2023 !

by Demos Dravopoulos (hiendnews.gr e-magazine CEO) & hiendnews.gr team

About HiEndNews

Aphrodites 2 Side
x

Check Also

Three audiophile systems up to 3000 € for the best sounding summer days & nights !

Τρείς προτάσεις audiophile συστημάτων που θα “μαγέψουν” τους μουσικόφιλους. (έως 3.000,-€) Three audiophile systems up ...

High-End Show at the MOC 2023 [Highlights] Part Six !

HIGH-END AUDIO MUNICH MOC SHOW 2023 Highlights της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής Έκθεσης Home Audio Μέρος Έκτο ...

High-End Show at the MOC 2023 [Highlights] Part Five !

HIGH-END AUDIO MUNICH MOC SHOW 2023 Highlights της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής Έκθεσης Home Audio Μέρος Πέμπτο ...