blog, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, shop/, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, wp, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30,
Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes
High Interest
DIAPASON VIP 2

High-End Show at the MOC 2023 [Highlights] Part Three !

advertisers-banners-barcare orchestra

HIGH-END AUDIO MUNICH MOC SHOW 2023

Highlights της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής Έκθεσης Home Audio

Μέρος Τρίτο – Part Three

(Μόναχο, 18-21 Μαΐου 2023)

Μέρος Τρίτο – Part Three

Συνεχίζοντας την ξενάγηση μας στην φετινή πληθωρική High-End Home Audio Έκθεση του Μονάχου, την μουσική αυλαία του τρίτου μέρους παρουσίασης σηκώνει δικαίως η απίθανη ultra-end darTZeel συνδυαστικά με τα πανύψηλα πολύδρομα ηχεία της Stenheim Audio σειράς Reference. Μια κλασσική πλέον συνταγή. Το Stereophile magazine έχει αναφέρει τα monoblocks της darTZeel NHB-468 ενισχυτικά που βλέπετε στην φωτογραφία, ως από τα καλύτερα -ίσως αξεπέραστα- του πλανήτη.

Trafomatic Audio ολοκληρωμένος ενισχυτής των ~18.000,-€ αποδίδει 2x20W από τέσσερις λυχνίες 300Β (και δύο 6SN7 στα πρώτα στάδια) οδηγώντας μέχρι εσχάτων τα ηχεία σχολής κόρνας της Ελληνικής TuneAudio. Στις highest-end καλωδιώσεις και στο ομολογουμένως άριστο ‘φιλτράρισμα’ ρεύματος τροφοδοσίας οι προτάσεις του κ. Νίκου Κορακάκη (CEO) της Signal Projects.

Χειροπιαστά μπροστά μας τα καλύτερα ψηφιακά του πλανήτη. Η Metronome παρουσιάζει τον νέο Server & Streamer της. Έχουμε εθιστεί στον ‘αναλογικό’ ήχο κάθε ψηφιακής της δημιουργίας και κατενθουσιαστεί με τα τωρινά της επιτεύγματα.

Πλατό από την Grand Prix Audio μοντέλο Monaco V3.0 direct-drive εξοπλισμένο τον πολυπόθητο βραχίονα της Kuzma Safir 9 ιντσών, κεφαλή Kuzma CAR 50 αλλά και το step-up transformer της Consolidated Audio Copper Nano Monster Can !

Το Βερολίνο έβαλε την ηχητική του υπογραφή όπου υπήρχε το βαρύ όνομα της Kuzma στα αναλογικά. Ένα πολύ υψηλής ποιότητας Moving Coil κεφαλών Step-Up Transformer θα επιτρέψει στην κινητού σας πηνίου κεφαλή να σηκώσει ανάστημα στο ρεύμα εξόδου, επιτρέποντας έτσι την συνεργασία με ένα κορυφαίο MM προενισχυτή (phono-stage). Από την Consolidated Audio, τα Monster Cans σε τιμή €3.200 – €4.000.

Αναλογικό βαρύ πυροβολικό από την Kuzma επάνω στην μοναδική (και πολύ ακριβή) αντικραδασμική βάση αλουμινίου για πικάπ μοντέλο Kuzma Platis.

Η κορυφή της κορυφής των πικάπ ονομάζεται TechDAS. Το μοντέλο Air Force One Premium και οι καινοτομίες που φέρει απευθύνονται σε όσους διαθέτουν περί των 126.350€ για την απόκτηση ενός αναλογικού θρυλικού έργου τέχνης. Aποκαλείται μόνον ως αριστούργημα από τον παγκόσμιο τύπο.

Με την Vitus Audio δικαίως (και φέτος) να δέχεται το μαζικό χειροκρότημα ακροατών, η μουσική αλήθεια στον εκθεσιακό της χώρο συγκινεί. Ερμηνευτές του 2023, τα τρέχοντα μοντέλα Vitus Audio: τελικοί ενισχυτές SM-103 Mk.II ~200W Τάξη-A σε φορτίο ηχείων 4Ω όπως εδώ της Focal [€70.000], SD-025 Ψηφιακός μετατροπέας [€26.500], SP-103 Phono-Stage [€40.000], SL-103 Προενισχυτής [€36.000] και SCD-025 Mk.II CD-Player [€26.500].

Υλοποιήσεις υπερ-υψηλής κατηγορίας. Χωρίς υπερβολή, η Vitus Audio στην καλύτερη εκθεσιακή της παρουσία. Μόνο αν ακούσατε το συνολικό δέσιμο θα μας πιστέψετε πραγματικά.

Ο μέντορας της Ιταλικής θρυλικής Sonus Faber κ. Franco Serblin ξεκινώντας τον μύθο από το 1983, καταλήγει τα τελευταία χρόνια με δικές του αριστουργηματικές προτάσεις ηχείων, τελειοποιώντας την τέχνη του. Για πολύ εκλεκτούς που ακολουθούν πιστά τον προικισμένο σχεδιαστής άρα και οίκο της Serblin ! Εδώ το flagship μοντέλο Ktêma.

H MoFi διαθέτει και ηχείο στην γκάμα της, εκτός από την σειρά των επιτυχημένων πικάπ της. Στον χώρο της Mobile Fidelity Electronics συναντήσαμε το δίδρομο βάσης SourcePoint 10. Θέλει να σηκώσει τον πήχη ψηλότερα από κάθε άλλη φορά στην κατηγορία ως τα 4.000 ευρώ.

MasterPhono ονομάζεται και πρωτοπαρουσιάζεται εδώ, ο καινούργιος ‘μεγάλος’ προενισχυτής κεφαλών πικάπ της MoFi. Φιλοδοξεί να γίνει ο πειρασμός της χρονιάς.

Από την Moon by Simaudio ο ολοκληρωμένος ενισχυτής Moon 641 της ανώτερης σειράς North Collection φέρει ετικέτα τιμής 12,500 €, Dual Mono σχεδίαση, προενίσχυση με εφαρμογή του M-VOL3 – 3rd Generation “Gain Control” καθώς και οθόνη 4.3’’ LCD Color για ενδείξεις κάθε σας επιλογής.

Moon by Simaudio στους προ-τελικούς και στην ικανή οδήγηση κάθε επιλεκτικού ηχείου.

Ακόμη μια παράσταση νίκης από τον ‘σαν τανκ’ κατασκευασμένο Network Player (streamer & server αλλά και προενισχυτής) της Moon by Simaudio flagship μοντέλο Moon 891. Εκπληκτικός.

Με τέτοια αναλογική πηγή στο σύστημα, το πικάπ της J.Sikora Standard Max Line, τα υπόλοιπα συνοδά ακολουθούν πιστά τον μαέστρο ! Το σύστημα απαρτίζουν ηχεία της SoundSpace Systems, καλωδιώσεις της Gutwire και λαμπάτοι ενισχυτές της Audio Hungary.

H Ύψιλον Audio αφήνει άναυδους τους επισκέπτες με διαφάνεια, έκταση και φυσικότητα έκφρασης μέσω των πανύψηλων πολύδρομων ηχείων της Wilson Benesch αλλά και το συγκλονιστικού υπογούφερ της Wilson Benesch επίσης, μοντέλο Torus Infrasonic Generator. Οι καλωδιώσεις από την CrystalCable. Ultra-High-End σε κάθε νότα τους.

Να και η πολυαναμενόμενη αναβίωση του θρυλικού και προσιτού solid-state ολοκληρωμένου ενισχυτή σε καθαρή τάξη-Α της Musical Fidelity μοντέλο Α1. Γιατί τελικά, τα καλύτερα δείγματα ηχητικής κλάσης και επιτυχίας επιδόσεων επιστρέφουν από το παρελθόν …αναγεννημένα εντός 2023 !

Τον Άσσο της εκθέτει φέτος η διαχρονική Wilson Benesch. Ultra High-End πρόταση πρεσβεύει το GMT SYSTEM® Πικάπ και στην θέση βραχίονα ο Graviton Ti & Ai ανά διαστήματα με κεφαλές σειράς Tesselate.

Ζηλευτό όσο ελάχιστα, το Wilson Benech flagship GMT SYSTEM® πικάπ επάνω στο μοντέλο “R1” Rack System. Ηχητική πανδαισία με τα ενισχυτικά της Ypsilon SET100 Ultimates που ανέλαβαν να περάσουν την μαγεία μιας τέτοιας masterclass αναλογικής πηγής στα ηχεία επίσης Wilson Benesch μοντέλο Omnium (modular design).

Boenicke Audio από την Ελβετία με τα κορυφαίο τους W22 μοντέλο ηχείου σε μια μέσα & έξω παρουσίαση.

Καλώδια από την συγκλονιστική ZenSati, ενισχυτικά σύνολα από την Viola Audio Labs και επιλογές τρέχουσας σειράς ηχείων της Brodmann. Αριστοτεχνικό ηχητικό δέσιμο. Φυσικά, για να επιτευχθεί τέτοια υψηλή αισθητική στο σύνολο συναντάμε ψηφιακά της Γαλλικής Metronome Audio και της Aurender.

Για το κλείσιμο του τρίτου μας μέρους παρουσίασης, οι κόρνες της Cessaro μοντέλο Opus One να οδηγούνται μαγευτικά από τις βασισμένες σε λυχνίες προτάσεις ενισχυτών του Ιταλικού οίκου Alieno.

Περισσότερα στο Τέταρτο Μέρος – Part Four, την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 !

by Demos Dravopoulos & hiendnews.gr team

About HiEndNews

Expo VIP #2
x

Check Also

High-End Show at the MOC 2023 [Highlights] Part One !

HIGH-END AUDIO MUNICH MOC SHOW 2023 Highlights της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής Έκθεσης Home Audio (Μόναχο, 18-21 ...

Luxman Has A New Flagship: PD-191A Turntable !

H Luxman παρουσίασε το νέο της κορυφαίο Πικάπ μοντέλο PD-191A Οι ταγοί του βινυλίου έχουν ...

Προτάσεις Κλασικής Πασχαλινής Μουσικής [-HiEndNews.gr]

To audiophile e-magazine & news portal HiEndNews.gr σας Εύχεται Καλό Πάσχα με την αγαπημένη λίστα ...