blog, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, shop/, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, wp, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30,
Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes
High Interest
Auralic VIP

High-End Show at the MOC 2023 [Highlights] Part One !

advertisers-banners-bar

care orchestra

HIGH-END AUDIO MUNICH MOC SHOW 2023

Highlights της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής Έκθεσης Home Audio

(Μόναχο, 18-21 Μαΐου 2023)

Μέρος Πρώτο – Part One

by Demos Dravopoulos & hiendnews.gr team

Το e-περιοδικό & audiophiles news portal hiendnews.gr συναντά και πάλι την high-end home audio κοινότητα! Η κορυφαία έκθεση Ήχου Υψηλής Πιστότητας επέστρεψε στην έδρα της, στο εκθεσιακό μεγαθήριο The MOC στο Μόναχο, με πεντακόσιους εκθέτες, οκτακόσια brands-κατασκευαστές, περίπου είκοσι χιλιάδες επισκέπτες έως σήμερα μέσα σε τριάντα χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα ηχητικής σπουδής, αίγλης και πολυτέλειας. Σας παραθέτουμε ευθύς αμέσως, πρώτοι από όλους στην χώρα μας, ότι καλύτερο πήρε το φωτογραφικό ‘μάτι’ μα και το ‘αυτί’ μας. Η γιορτή του highest fidelity & high-end audio καλά κρατεί και το 2023 !

Ελληνική υπερπαραγωγή για μύστες της υψηλής ηχητικής αρετής, η ολοκληρωμένη πρόταση ενισχυτών και πηγών από την δική μας Ypsilon Audio. Φέτος εκφράζεται και πάλι από τα ηχεία της Kawero!® Acoustics μοντέλο Grande δαπέδου.

Στα Ελληνοκυπριακά της Aries Cerat – State Of The Art γαλανά νερά, ο δημιουργός πιστά επενδύει στις λυχνίες παραδίδοντας τον ήχο της δικής του -κυριολεκτικά- σχολής μέσα από τα εντυπωσιακά ηχεία κόρνας όπου σχεδιάζει & εκθέτει.

Στην βάση του, αποκαλύπτεται ένα νέο μοντέλο ηχείου της Aries Cerat, στα rack του εκθέτη συναντάμε επίσης το μοντέλο Protos ως ολοκληρωμένος ενισχυτής της σειράς Lanus.

Η Γερμανική MBL με έδρα το Βερολίνο συνεχίζει την τρανή πορεία της και το αποδεικνύει κάθε χρονιά με συνέπεια. Μοναδικότητα αποτελεί το παντοκατευθυντικό αριστούργημα μοντέλο ηχείου 101 X-Treme MKII, μια σπουδή στον ηχητικό ρεαλισμό και στο μουσικό σκηνικό μεγαλειώδες.

Ο στόλος της σειράς MBL Reference Line επιστρέφει και πάλι, ώστε να σαγηνεύσει τους πάντες τόσο με τις ψηφιακές πηγές & streamers όπως φυσικά και με τα μοναδικά ηχεία της. Επιβάλλεται. Εδρεύει εδώ και χρόνια στην πρώτη κατάταξη κατηγορίας ενισχυτών – προενισχυτών, τώρα και ψηφιακών πηγών.

Το απόλυτο κατά την Acoustical Systems πικάπ κοστίζει 599.999,- € δολάρια και ονομάζεται “The Apolyt” (!). Κατασκευάζεται στο City of Englewood, στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεν γνωρίζουμε κάποιο πιο ακριβό στον πλανήτη. Ο οίκος διαθέτει επίσης εργαλεία για ακριβές setup όπως και κεφαλές-βραχίονες.

Μάγεψε φέτος η Γερμανική Audio Physic παρουσιάζοντας (πιο προσιτά) ηχεία της συνδυαστικά με ενισχυτές και πηγές της περίφημης, κλασσικής Electrocompaniet. Αναλογικός ήχος στα ‘χέρια’ πικάπ-βραχίονα-κεφαλής της Clearaudio.

Dan D’Agostino Master Audio Systems στην κορυφαία οδήγηση των ηχείων της Wilson Audio και ψηφιακός παράδεισος από την θρυλική dCS. Πανάκριβο σύνολο, με κόστος άνω των πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ, που ακολουθεί πιστά κάθε νότα, κάθε παραγωγή και …κάθε επιθυμητή ένταση εντός σαλονιού ! Ρεαλισμός και πυγμή, που πηγάζει βέβαια από την γκάμα των dCS ψηφιακών και streamers/servers. Στο rack συμμετείχε λαμπάτος προενισχυτής της επίσης made in USA κορυφαίας Vacuum Tube Logic [VTL] που φαίνεται να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στον ήχο.

Chronosonic XVX ονομάζεται το ηχείο που βλέπετε και παράγει ο high-end audio οίκος της Wilson Audio. Το κόστος απόκτησης ενός ζεύγους Chronosonic κυμαίνεται στα 370.000 € !

Ότι εντυπωσιακότερο έχουμε γνωρίσει από την Κίνα, οι κόρνες και υλοποιήσεις της ESD Acoustic. Ο κατασκευαστής γνωρίζει και αποδεικνύει κλάση στο δύσκολο θέμα των ευαίσθητων ηχείων αυτής της σχεδιαστικής κατηγορίας. Βέβαια, αν προσέξετε στην ιστοσελίδα της, η ESD Acoustic διαθέτει τα πάντα: μονάδες ηχείων και carbon κόρνες (!), ενισχυτές και ψηφιακά, ηλεκτροδυναμικά ηχεία καθώς και τα επίσης προκλητικά μοντέλα σειρών Aviator και Dragon.

Σε πιο ρεαλιστικά πλαίσια τιμής απόκτησης, η σημερινή και παντοδύναμη JBL επενδύει στο κλασσικό / modern-vintage. Μια γκάμα που στα σίγουρα πρέπει να ακούσετε και να κρίνετε, περιλαμβάνει τόσο ενισχυτές & streamer/servers όσο και πλήθος πολύ αξιόλογων ηχείων, ως όφειλε.

Από την JBL, εδώ και το αγαπημένο μας Studio Monitor ηχείο βάσης (ενεργό) μοντέλο 4329P σε λευκό. Κόρνα JBL High Resolution στις υψηλές και οκτώ ιντσών μονάδα μεσοχαμηλών συνθέτουν ένα εθιστικό δίδρομο που ικανοποιεί σε όλες τις σκάλες έντασης.

Luxman Audio – ο θρύλος επιστρέφει με έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή, τον L-509Z ανώτερης σχεδιαστικής ‘γραφής’ ισχύος 125 watts σε φορτίο ηχείου 8Ω και τιμή περί των 12.000,-€. Ενσωματώνει πολύ υψηλών επιδόσεων phono-stage για κεφαλές κινητού μαγνήτη ή κινητού πηνίου.

Luxman πικάπ μοντέλο PD-151 MkII τιμής περί των 6.300,-€. Οδήγηση μέσω ιμάντα . Οι μηχανικοί της Luxman ήταν αποφασισμένοι να βελτιστοποιήσουν τον τελικό εγγυητή σταθερής ταχύτητας περιστροφής μα και κάθε σημείο. Το PD-151 Mark II φέρει πλατό 4,0 κιλών αλουμινίου και πρώτης κλάσης ποιότητα κατασκευής.

Εδώ και η σημερινή αναλογική ναυαρχίδα της Luxman, το μοντέλο PD-191A με τον ολοκαίνουργιο βραχίονα LTA-710 σχεδιασμένο από την Luxman/SAEC. Ο κινητήρας & τροφοδοτικό είναι τοποθετημένα σε αναρτώμενη επιφάνεια πάχους 3,2 χιλιοστών που έχει την δική της απόσβεση. Φορά την κεφαλή LMC-5 όπως παρουσιάζεται σήμερα στο Μόναχο.

ELAC – Ένα αεράτο υπόδειγμα ηχείων και πολλές σειρές για κάθε ‘τσέπη’, γούστο και χώρο. Συνοδεύεται από το σοβαρών επιδόσεων υπογούφερ της ELAC και τους προενισχυτές-ενισχυτές ELAC (αλά Audio Alchemy) που για αυτούς αναρτάται σύντομα δοκιμή στο hiendnews.gr e-magazine. Δεν σας κρύβουμε ότι ο αρθρογράφος μας αγόρασε το σετ προ-τελικού των ενισχυτών της ELAC διότι το θεωρεί σπάνιο δείγμα συνολικών μουσικών επιδόσεων στα χρήματα (κοντά στις 5.500,-€ για το πλήρες σετ προενισχυτή με digital to analog μετατροπέα & τελικό ενισχυτή).

Η Γαλλική Focal έχει και πάλι για σημαία της το τετράδρομο ηχείο-σταθμό που ονομάζει Grande Utopia EM Evo. Το γνωρίζουμε καλά και πλεόν κοστίζει περίπου 230.000 ευρώ το ζεύγος.

Για την Ιταλική αισθητική ήχου αναφερόμαστε πιστά στα υβριδικά σχέδια ενισχυτών και προενισχυτών ή ολοκληρωμένων της εθιστικής Pathos Acoustics. Πιστέψτε σε αυτά τα high-end έργα τέχνης και δώστε προσοχή σε κάθε μοντέλο του κατασκευαστή, είτε σε καθαρή τάξη Α είτε σε τάξη Α/Β.

Να και το εκπληκτικό νέο RPM 12 πικάπ της απίθανης Pro-Ject Audio, δείγμα σχεδιαστικής τελειότητας και μάλιστα direct-drive οδήγησης. Φορά carbon βραχίονα Pro-Ject Evolution για βραβείο. Θέλουμε και θα γίνει δικό μας, σύντομα!

Τα “Καρέλια” της Penaudio σίγουρα δεν είναι ηχεία μόνον για …καπνιστές. Κατασκευάζονται στην Φινλανδία. Το Karelia Model αναφέρεται ως η κορυφή στην γκάμα της. Μια λίστα με αρκετά ακόμη μοντέλα καλύπτει κάθε επιλογή ή ανάγκη χώρου. Εμείς αγαπήσαμε τα πιο οικονομικά Sonata Signature και Alba Lumi ευαισθησίας 89-90db /1 m/2,83 V.

Magico ηχεία state-of-the-art καθώς ο κατασκευαστής εντυπωσιάζει κάθε χρόνο στην MOC High-End Audio Show. Έτσι και φέτος, διότι δεν υπάρχουν και πολλοί να αγγίζουν τα 750.000,-€ σε πρόταση όπως το μοντέλο Μ9. Εδώ βλέπετε το πιο προσιτό τριών δρόμων και τεσσάρων μονάδων μοντέλο Magico S3 στην νεότερη MkII έκδοσή του να εμπνέει κάθε ακροατή υπό την οδήγηση των ενισχυτών της κατά βάση Ελληνικής Pilium Audio του κ. Κωνσταντίνου Πήλιου. Παντού υπάρχει το Ελληνικό Audio πνεύμα!

Από τους εκθεσιακούς χώρους της Chord επιλέγουμε τα ψηφιακά και νέα ενισχυτικά της. Μια Βρετανική σχολή που στέκεται στις πρώτες θέσεις εδώ και δεκαετίες.

Στην MOC ’23 και ο ολοκληρωμένος ενισχυτής Chord Electronics μοντέλο Ultima ισχύος 125 watts. Καταφθάνει στην χώρα μας και σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να του διαθέσετε χρόνο ακρόασης.

Coming Soon, Part Two of MOC ’23 Highlights !

About HiEndNews

Exclusive EAT VIP
x

Check Also

High-End Show at the MOC 2023 [Highlights] Part Two !

HIGH-END AUDIO MUNICH MOC SHOW 2023 Highlights της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής Έκθεσης Home Audio Μέρος Δεύτερο ...

Luxman Has A New Flagship: PD-191A Turntable !

H Luxman παρουσίασε το νέο της κορυφαίο Πικάπ μοντέλο PD-191A Οι ταγοί του βινυλίου έχουν ...

Προτάσεις Κλασικής Πασχαλινής Μουσικής [-HiEndNews.gr]

To audiophile e-magazine & news portal HiEndNews.gr σας Εύχεται Καλό Πάσχα με την αγαπημένη λίστα ...