Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes
High Interest
IXOEPILOGI 2023 VIP

High-End Show at the MOC 2023 [Highlights] Part Four !

advertisers-banners-barcare orchestraHIGH-END AUDIO MUNICH MOC SHOW 2023

Highlights της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής Έκθεσης Home Audio

Μέρος Τέταρτο – Part Four

(Μόναχο, 18-21 Μαΐου 2023)

Μέρος Τέταρτο – Part Four

HRS στις audiophile βάσεις & αντικραδασμικά racks με πρωταγωνιστή την αισθητική της περίφημης Brinkmann. Τόσο φυσικά στο πικάπ όσο και στα phono-stages και λοιπά συνοδά. Τα Audiovector πολύδρομα ηχεία πάντοτε με ribbon tweeter στο πόστο τους, όπως ανέλαβαν και περνούν την κλάση της Γερμανικής Brinkmann.

Αναλογικός παράδεισος το μοντέλο Taurus direct drive πικάπ, εξοπλισμένο με τον 12.1 βραχίονα από τον Γερμανικό οίκο Brinkmann.

Η Brinkmann προσπαθεί να παρουσιάσει μουσικά έργα με απόλυτη φυσικότητα μέσω των υλοποιήσεων της, αποφεύγοντας μια marketing καριέρα στον χώρο του πολύ εκλεκτού home audio.

Δύο ιστορικοί Γαλλικοί οίκοι, πράγματι Α+ κατηγορίας, αποφάσισαν να ενώσουν δυνάμεις ! Αναφερόμαστε φυσικά στην μαγευτική Metronome των κορυφαίων ψηφιακών πηγών -πλέον και streamers/servers- καθώς και την Jadis Electronics. Κυριολεκτικά ο συνδυασμός προσφέρει εθιστικό, μεγαλειώδη ήχο μέσω σχεδίων προ και τελικών ενισχυτών βασισμένων σε λυχνίες, εδώ και δεκαετίες.

Η Ελβετική DarTZeel ολοκλήρωσε και παρουσίασε στην MOC ’23 μια εξωτική κεφαλή πικάπ κινητού πηνίου, η οποία σύντομα θα έρθει στην χώρα μας. Σε δύο εκδόσεις -από όσα γνωρίζουμε- και ετικέτα τιμής που απευθύνεται σε όσους κοιτούν καθαρά στο απόλυτο.

Πασίγνωστη και διαχρονική αξία η Rega UK στα πικάπ, φέτος με το ανώτερης κατηγορίας πλατό-βραχίονα P10.

Ανανεωμένη και ναι, καλύτερη από ποτέ επιστρέφει στα δρώμενα η Musical Fidelity. Υπό την καθοδήγηση του τωρινού CEO κ. Heinz Lichtenegger, η γκάμα που παρουσιάζεται σήμερα θα συγκινήσει κάθε audiophile ανεξαρτήτως ηλικίας. Πολλά τα νέα σχέδια και μοντέλα, σε κάθε στάδιο κόστους. Μάλιστα, ο κατασκευαστής αναπολεί στο ένδοξο παρελθόν, παράγοντας πλέον και νέο πικάπ αλλά αναβιώνοντας και τον θρυλικό (και προσιτό για τα σημερινά δεδομένα) ολοκληρωμένο ενισχυτή σε τάξη Α μοντέλο Musical Fidelity Α1 !

Για να βρει και πάλι ιδανικό παρτενέρ η επανέκδοση του ενισχυτή “A1”, η Musical Fidelity παράγει πλέον σειρά ηχείων βασισμένη σε δύο λατρεμένα σχέδια βάσης,τα καθαρόαιμα Βρετανικά LS5/9 & LS3/5A ! Επιστροφή στην ανώτερη μουσικότητα των κλασσικών !

Ξυπνά την ακουστική μνήμη, με μια ένδοξη επιστροφή στην παραγωγή των Musical Fidelity model “A1” Solid-State Integrated pure Class-A Ενισχυτών !

Ακόμη μια Γαλλική συνύπαρξη, αυτή την χρονιά με την Jadis Electronics που αποφασίζει εδώ να οδηγήσει με λυχνίες KT170 σε τάξη-Α των Jadis A170 monoblock Anniversary ενισχυτών της (~25,000€ το ζεύγος) τα ηχεία “The Wall” της Davis Acoustics. Μπορεί να μοιάζουν ελαφρώς με Klipschorns, όμως πράγματι δεν έχουν καμία σχεδιαστική σχέση. Το υπόλοιπο σύστημα ολοκληρώνεται με τον JP80MC προενισχυτή καθώς και το JS2 Digital To Analog μετατροπέα. Ο ήχος απλά τεράστιος και ρεαλιστικά τρισδιάστατος σε αυτό το δωμάτιο, αξίζει να δείτε το video που ακολουθεί για ένα μικρό μουσικό διάλειμμα.


Davis Acoustics “The Wall” Model & Jadis στην προενίσχυση και ενίσχυση (πιστή στις λυχνίες) !

Burmester Audiosysteme που έδωσε πολλά μαθήματα σ’ αυτό το high-end ταξίδι, εκθέτοντας ένα άριστο σύνολο με πικάπ καθώς και τον ολοκαίνουργιο ολοκληρωμένο ενισχυτή της να οδηγεί τα επίσης Burmester ηχεία μοντέλο B38.

Εξαιρετικά ακριβής σε εικόνα, απίθανα διάφανος αλλά και χειμαρρώδης ερμηνευτικά εδώ ο νέος -σαν κόσμημα- ολοκληρωμένος ενισχυτής της Burmester.

Όταν η Klipsch αποφασίζει και ανακοινώνει νέο Flagship μοντέλο, γράφεται και νέα σελίδα στην ιστορία των ηχείων. Θαυμάστε το μοντέλο σχολής κόρνας Jubilee που αποδίδει φόρο τιμής στον ιδρυτή τηης κ. Paul W. Klipsch, τον άνθρωπο που ξεκίνησε τα πάντα πίσω στο 1946. Επιλέχθηκαν μοντέλα της McIntosh Audio για να παραμείνει ο ήχος στα made in USA πλαίσια.

Gryphon σε συναρπαστικές επιδόσεις και το ηχείο δαπέδου της EOS-2, τον ενισχυτή-απόγονο του Diablo 300 τωρινό μοντέλο Diablo 333 …μα και ως τέλεια επιλογή το πικάπ της Brinkmann Taurus.

Ένας high-end audio οίκος με άρωμα από την Σικελία. Η Angstrom Research επιχειρεί με επιτυχία, εδώ και περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια, τον δίαυλο επικοινωνίας του χθες με το σήμερα. Λαμπάτα σχέδια με “πολύχρωμο” ήχο και αρμονικό ρεαλισμό.

Συναντήσαμε και την Fyne Audio στις ανώτερες προτάσεις ηχείων. Οδηγητής αυτού του αποτελέσματος ο ολοκληρωμένος ενισχυτής της Ιταλικής Unison Valve μοντέλο Performance Anniversary με λυχνίες σε εφαρμογή Parallel Single Ended και καθαρή τάξη-Α. Κατά διαστήματα συμμετείχε ψηφιακή πηγή & ενισχυτής της Rega UK.

Μεγαλειώδης και η παρουσία της Pro-Ject Audio φέτος. Με σχέδια που στοχεύουν να κερδίσουν σε κάθε κατηγορία τιμής μέχρι και τον πιο δύσκολο ακροατή, ιδίως στις αναλογικές πηγές, είναι άραγε εφικτό να εκπληρώσει κάθε ηχητικό όνειρο; Ναι, είναι και η απόδειξη μπροστά σας, σε κάθε ύψος τιμής !

Η Pro-Ject Audio προξενεύει σε κάθε λάτρη των Pink Floyd μια μοναδική πρόταση πικάπ. To μοντέλο “The Dark Side of the Moon 50th Anniversary” με διάφανο βραχίονα και επίσης γυάλινο clamp σε σχήμα πυραμίδας. Το Concept Design της χρονιάς !

Πολλά τα νέα μοντέλα πικάπ της Pro-Ject που πρέπει να προσέξετε φέτος !

Έδώ και το Pro-Ject Audio μοντέλο T2-W (Wireless) όπου στέλνει τον αναλογικό του ήχο και στα …ψηφιακά μέσω bluetooth ! Φορά για πρώτη φορά και κεφαλή της Sumiko εργοστασιακά, όσον αφορά την Ευρωπαϊκή αγορά.

Ασυναγώνιστη στις προσιτές αναβαθμίσεις των πικάπ της, η Pro-Ject Audio ξέρει να εκτοξεύσει τις επιδόσεις στην βινυλιακή ροή χωρίς να ζητά πολλά, μέσω της σειράς προϊόντων βελτιώσεως πολλών μοντέλων. Επιλέγουμε τα απίστευτα ως προς το ηχητικό κέρδος μεταλλικά υποπλατό και ακρυλικά πλατό για τα πικάπ Debut Carbon καθώς και τα προσεγμένα Clamps και phono-stage της σειράς 2023 !

Για το τέλος του τέταρτου μέρους της παρουσίασης μας, μια έκπληξη από το πεδίο των ακουστικών. Η κορυφαία RAAL με τα ξακουστά Ribbon Tweeter της περνά στα ακουστικά. Εδώ το “Ιερό” για πολλούς μοντέλο SR-1b True Ribbon Earfield Monitor των περίπου 3.000,- €. Έχετε στο νου κάτι καλύτερο, τόσο για professional recording περιβάλλον όσο και για οικιακές solo απολαύσεις ;

Περισσότερα στο Πέμπτο Μέρος – Part Five, την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 !

by Demos Dravopoulos & hiendnews.gr team

About HiEndNews

Fruit One Neotech Audio Cables
x

Check Also

Three audiophile systems up to 3000 € for the best sounding summer days & nights !

Τρείς προτάσεις audiophile συστημάτων που θα “μαγέψουν” τους μουσικόφιλους. (έως 3.000,-€) Three audiophile systems up ...

High-End Show at the MOC 2023 [Highlights] Part Six !

HIGH-END AUDIO MUNICH MOC SHOW 2023 Highlights της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής Έκθεσης Home Audio Μέρος Έκτο ...

High-End Show at the MOC 2023 [Highlights] Part Five !

HIGH-END AUDIO MUNICH MOC SHOW 2023 Highlights της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής Έκθεσης Home Audio Μέρος Πέμπτο ...