Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes
High Interest
Orpheus 1

High-End Show at the MOC 2023 [Highlights] Part Five !

advertisers-banners-bar
care orchestra

HIGH-END AUDIO MUNICH MOC SHOW 2023

Highlights της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής Έκθεσης Home Audio

Μέρος Πέμπτο – Part Five

(Μόναχο, 18-21 Μαΐου 2023)

Μέρος Πέμπτο – Part Five

Ξεκινάμε το πέμπτο μέρος μας με ένα βαρύ πυροβολικό. O γερμανικός πασίγνωστος οίκος Thorens γιορτάζει τα 140 χρόνια δημιουργικής, αναλογικής ύπαρξης και μέσα στο πολυπληθές εκθεσιακό του Μονάχου παρουσιάζει τρία νέα προϊόντα: μια περιορισμένη επετειακή έκδοση του πικάπ TD 124 DD, νέες εκδόσεις των δίπολων ηχείων SoundWall (που πρωτοεμφανίστηκαν πριν από τέσσερις δεκαετίες) και στον γίγαντα αυτόν που εστιάζουμε εδώ: το πικάπ μοντέλο (New) Reference που βασίζεται σε ένα καινοτόμο σύστημα απομόνωσης κάθε κραδασμού. Το πλατό κίνησης με ιμάντα δεν μοιάζει με οτιδήποτε έχουμε δει στο παρελθόν και η συνεργασία με τον κατασκευαστή ενεργών απομονωτών κραδασμών Seismion οδήγησε σε ένα “πλήρως ενεργό σύστημα απομόνωσης”. Όμοιο δεν έχει ενσωματωθεί ποτέ στα χρονικά σε πικάπ. Από Τιμή; Σίγουρα θα βρίσκεται σε περιοχές που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά οι απλοί θνητοί, με τις φήμες να υποδηλώνουν εξαψήφιο ποσό ευρώ. Σημεία Αναφοράς είναι αυτά…!

Η Fink Team αγκαλιάζει την θρυλική EPOS. Εκτός από την γραμμή παραγωγής – αναβίωσης του εξαιρετικού δίδρομου βάσης ES14N όπου και προσφάτως παρουσιάσαμε αναλυτικά (μιας που κατέφθασε και στην χώρα μας), προβλέπεται τα δύο brands να πηγαίνουν πάντοτε μαζί στις εκθέσεις ! Εδώ θαυμάσαμε δημιουργίες ηχείων δαπέδου της Fink Team.

Καλωδιώσεις της διάσημης AudioQuest, Air-Tight ενισχυτές από την Ιαπωνία και ηχεία της Rockport Technologies. Δυνατό σύνολο με ιδιαίτερες αρετές που δεν σχολιάζονται έτσι απλά εντός μιας σύντομης εκθεσιακής παρουσίασης.

Η περίφημη ProAc παρουσιάζει εδώ το δίδρομο με ribbon tweeter μοντέλο K1 βάσης. Πολύ ευκολοδήγητο (90 dB & αντίστασης 8 ohms ) με απίθανη απόκριση για το είδος του 28Hz έως 30Khz θα παίξει άνετα ακόμη και με οκτώ ή δέκα “σοβαρών ενισχυτών” watts ! Το ερωτευτήκαμε για την σπάνια διαφάνεια του αλλά και το σκηνικό μεγαλείο που ανοίγει σε όλες τις διαστάσεις μπροστά μας.

Για πολλούς high end “πιστούς” τα καλύτερα μαγνητοστατικά ηχεία panels στον πλανήτη ονομάζονται AlsyVox. Στον εκθεσιακό χώρο, τιμώντας τον Έλληνα κατασκευαστή Pilium Audio και τους προ-τελικούς ενισχυτές του, μαζί με music server της Taiko και ψηφιακά με λυχνίες από τον Lampizator.

Νέο και πιο προσιτό σε σχέση με τα highest-end σεμιναριακά καλλιτεχνήματα ηχείων της Estelon, κάνει την πρώτη του εμφάνιση. Μιλάμε για το πανέμορφο ηχείο δαπέδου της Estelon μοντέλο Aura, συνδυαστικά με ενισχυτές της Moon by Simaudio και πηγές της ανυπέρβλητης dCS.

Κατασκευαστής με ιστορία πενήντα ετών, όχι από τους πλέον γνωστούς και προβεβλημένους ομολογουμένως, η Γερμανική B&M κέρδισε πολύ θετικές εντυπώσεις με το μοντέλο δαπέδου ηχείων της.

Για πρώτη φορά μπροστά μας, τα κάλλη του μεγάλου Pro-Ject Signature 12.2 πικάπ με βραχίονα τύπου ‘S’. Η ναυαρχίδα του κατασκευαστή είμαστε σίγουροι πως θα αποδίδει εκπληκτικά και σύντομα θα κοσμεί το σαλόνι πολλών μουσικόφιλων. Όσων κοιτούν αναλυτικά ότι καλύτερο στα χρήματα (εντός πρώτης κατηγορίας) !

Γαλλικά ηχεία από την Triangle με άψογο φινίρισμα και σπάνια δυναμική υπεροχή (μα και έκταση), με ότι νεότερο και αξιόλογο από την σημερινή Musical Fidelity. Ο ήχος που επιθυµούσαμε στις “λίστες” μας από τη χρυσή µας νιότη, ξετυλίγεται ονειρικά σε αυτό το πετυχημένο δέσιμο. Ίσως να γνωρίζετε, η Musical Fidelity παράγει πλέον και πικάπ πολύ υψηλών επιδόσεων !

Nagaoka (Japan) και νέες κεφαλές πικάπ κινητού μαγνήτη από την σειρά Jeweltone, εδώ η JT-80BK (MM). Πολλοί τις αποκαλούν ‘βαρελάκι’ λόγω του σχήματός τους. Το headshell του κατασκευαστή διαθέσιμο συνδυαστικά ή και μόνο του.

Στα της διάσημης Pro-Ject και πάλι, με την πλάτη πολλών μοντέλων της να φέρει πλέον εξόδους Balanced (XLR), για ‘πάντρεμα’ με τα δικά της Balanced phono-stages ή φυσικά και άλλων κατασκευαστών. Ναι, ως ισχυρίζεται, τα οφέλη για μια κεφαλή κινητού πηνίου είναι σημαντικά όταν λάβετε σοβαρά να ξεκινήσετε από αυτή την οδό σύνδεσης με ένα Pro-Ject Balanced προενισχυτή κεφαλής. Μάλιστα, στην σημερινή της γκάμα, τα νέα Balanced phono-stages δεν στοιχίζουν παράλογα.

Ακόμη μια φωτογραφία του πρώτου, νέου πικάπ κίνησης direct drive της Pro-Ject. Πολύ σύντομα κοντά μας και κοντά σας.

Takumi TT level 3.1 πικάπ-βραχίονας από την Ολλανδία στα 2.495,-€. Πανέμορφη και σοβαρών επιδόσεων πρόταση με Derlin πλατό και ικανό, ευέλικτο Takumi βραχίονα.

Στα ψηφιακά τώρα, δραστηριοποιείται και η Γαλλική YBA. Ένας νέος server & streamer κατέβηκε στην έκθεση του Μονάχου για να δώσει το παρόν του σχεδιαστή, που ξέρει όσο ελάχιστοι τα ‘digits’ και μάλιστα από πολύ παλιά !

H Ελληνική TruLife Audio (TLA) σε υβριδικές διαθέσεις μαζί με τα ιδιαίτερα ηχεία της Gershman Acoustics μοντέλο 30th Anniversary Grand Avant Garde (~14.000,-€). Σταθερά ξέρουν να μας γοητεύουν και οι δύο κατασκευαστές, με ήχο εξαιρετικά απτό και ρεαλιστικό. Ένα ακριβό -και πάλι- high-end απόκτημα που δεν ‘κραυγάζει’ με το design του, αλλά προσφέρει ουσία. Οι καλωδιώσεις της κλασσικής Cardas φαίνεται πως δένουν υποδειγματικά.

Από την Ιταλία, το νέο Mediterraneo X μοντέλο πικάπ-βραχίονα της Gold Note. Ποιότητα κατασκευής υπεράνω κριτικής και επιδόσεις για ατελείωτο χειροκρότημα. Τα της Gold Note ακούσματα χαρακτηρίζονται από φυσικότητα σε χροιές, πλούτο σωμάτων και συνέπεια στην απόδοση λεπτομερειών. Σε διάθεση και προς ακρόαση πολλά μοντέλα του κατασκευαστή, στην (νέα) έδρα τους, Ηχοεπιλογή !

Το ολοκαίνουργιο μοντέλο πικάπ της Gold Note εξοπλίζεται με οθόνη ενδείξεων & επιλογών αφής !

Gold Note σε υλοποιήσεις ultra ‘value-for-money’ στην μεσουψηλή κατηγορία. Πρώτο το μοντέλο TUBE 1012 που αναφέρεται ως Tube Buffer τάξης-A λαμπάτο (όπως προδίδει άλλωστε η ονομασία του), με στάδιο εξόδου που οι Ιταλοί ονομάζουν Totem-Pole Output Stage. Ακριβώς από κάτω το εξαιρετικό phono stage μοντέλο PH 1000 και το εξωτερικό τροφοδοτικό του σε ξεχωριστό σασί.

Περισσότερα στο Έκτο Μέρος – Part Six, την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 !

by Demos Dravopoulos & hiendnews.gr team

About HiEndNews

EPOS DIAPASON VIP 2023
x

Check Also

Three audiophile systems up to 3000 € for the best sounding summer days & nights !

Τρείς προτάσεις audiophile συστημάτων που θα “μαγέψουν” τους μουσικόφιλους. (έως 3.000,-€) Three audiophile systems up ...

High-End Show at the MOC 2023 [Highlights] Part Six !

HIGH-END AUDIO MUNICH MOC SHOW 2023 Highlights της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής Έκθεσης Home Audio Μέρος Έκτο ...

High-End Show at the MOC 2023 [Highlights] Part Four !

HIGH-END AUDIO MUNICH MOC SHOW 2023 Highlights της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής Έκθεσης Home Audio Μέρος Τέταρτο ...