Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes
High Interest
THE MAESTROS VIP 2

Hiendnews Summer 2021 Suggestions – Portability to die for!

advertisers-banners-barBest and Portable Audio Suggestions, Summer 2021

 by hiendnews.gr e-magazine

Το πάνοπλο και φορητό της χρονιάς. Συνδυάστε το με ένα ασύρματο ή κλασσικό ηχείο αξιώσεων και απολαύστε μουσική με την ψυχή σας, όπου και αν ταξιδέψετε. Το all-in-one που κέρδισε την καρδιά μας και προσέχει την τσέπη μας, κοστίζει 749 ευρώ, διαθέτει άριστο ψηφιακό μετατροπέα και ενισχυτή τάξης Δ στα χρήματα, δυνατότητα αποκωδικοποίησης MQA (και μέσω TIDAL streaming services), αρχεία DSD(64/128/256), DXD(24Bit/352.8Khz), φυσικά network & internet streaming, radio, Bluetooth & aptX συμβατότητα, αναλογική είσοδο, προενισχυτή κεφαλής πικάπ και CDs/LPs ripping κ.α. σε ένα σασί, περιλαμβάνει την συντριπτική πλειοψηφία των δυνατοτήτων που θα επιθυμούσε ένας υποψήφιος αγοραστής ή χρήστης τέτοιας συσκευής. Πληρέστατο και το firmware & user interface. Όπως γράφτηκε στις δοκιμές μας όσον αφορά όλα τα Cocktail Audio, η πραγματική higher fidelity ηχητική απόλαυση που φέρνουν ακόμη και σε ηχεία χαμηλής-εισαγωγικής τιμολόγησης μεταμορφώνοντάς τα σε κάτι ‘μεγαλύτερο’ από αυτό που συνήθως ακούγονται, είναι εθισμός ιδίως στις διακοπές μας και στους εξοχικούς χώρους όπου δεν προτιμούνται συνήθως ‘μεγάλα’ συστήματα. Διάθεση: Orpheus Audio & καταστήματα συνεργατών.

Καθαρός νικητής με διαφορά στα βραβεία EISA 2020-2021, το ασύρματο ζεύγος ηχείων της System Audio μοντέλο SA Legend 5.2 silverback δεν μας αφήνει περιθώρια παραπόνων. Δίδρομο αυτοενισχυόμενο με 150 watt ενισχυτή (τάξης Δ) στις πλάτες του, παίζει ποιοτικά και λεπτομερέστατα την μουσική μας, εκεί που οι συμβατικές υλοποιήσεις αφήνουν γρέζι, τεχνουργήματα και κακές χροιές, σκεπάζοντας ένα μεγάλο τμήμα της ηχητικής πληροφορίας και τελικά απόλαυσης. Το carbon-κόνου mid-woofer του μας δίνει ταχύτητα και σώματα. Χαρισματικό. Διάθεση: Orpheus Audio & καταστήματα συνεργατών.

Σε πιο higher-end audio νερά και για όσους η καλοκαιρινή τους τσέπη αφήνει περιθώρια δαπανών σε ήχο, το διαχρονικά πλέον λατρευτό μικρό ηχείο της καρδιάς μας ονομάζεται Tablette 10 Signature και κατασκευάζεται από την γνωστή βρετανική ProAc. Αν και βρίσκεται πολλά χρόνια στην αγορά δεν ξεπεράστηκαν οι αξίες και ικανότητά του να ‘εξαφανίζεται’ από τον χώρο αφήνοντας μόνο νότες στον ορίζοντα. Η 10 Signature έκδοση μπορεί να παρουσιάσει μπροστά σας μια πραγματικά μεγαλειώδη σκηνή τόσο σε βάθος & πλάτος όσο και σε ακρίβεια τοποθέτησης των μουσικών σε αυτή. Θα ρωτήσετε εύλογα αν θα βρείτε και έναν compact ολιγόκιλο ενισχυτή για τους καλοκαιρινούς μήνες να συνοδεύσει – φυσικά υπάρχουν αντάξιοι ολοκληρωμένοι στο ζητούμενο (και μερικοί υβριδικοί) που το οδηγούν ποιοτικά. Πρόκειται για μία εξαιρετική πρόταση, που απευθύνεται σε συνειδητοποιημένους ακροατές και λάτρεις της μουσικής. Χαρισματικό, ταξιδεύει εσάς και την παρέα σας (συχνότερα τα βράδια) σε μουσικούς προορισμούς που ένας connoisseur του ήχου δεν μπορεί να αφήσει πίσω του, στις διακοπές του. Διάθεση: Exclusive Audio, Χαλάνδρι.

H Mitchell Acoustics κυκλοφορεί το ασύρματο uStream One Bluetooth δίδρομο βάσης το οποίο προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Με αυτό, όσο οι ζεστές μέρες κρατούν, θέλουμε να μπούμε στο διαδίκτυο και να ακούσουμε τους αγαπημένους μας δίσκους ξανά και ξανά. Με εντολέα και transport το κινητό μας, οι λεπτομέρειες και η όλη απόδοση ξεφεύγει από τα συνηθισμένα πλαίσια ήχου της κατηγορίας όπου κινείται. Συμβατό και με τα Amazon Alexa, Google Assistant & φυσικά YouTube. Διάθεση: Exclusive Audio, Χαλάνδρι.

Ξεχάστε ότι ξέρατε για τους ενισχυτές ακουστικών – αν και λειτουργεί χαρισματικά και ως κανονικός λαμπάτος προενισχυτής! Στην τιμή-σοκ των 399,- ευρώ αυτός ο Single Ended Τριοδικός OTL (Output Transformerless) λιλιπούτειος θα σας συγκλονίσει. Το Valhalla 2 της τρομερής Schiit Audio, αν και θα σας αποξενώσει, σας βάζει με αντάλλαγμα την αισθησιακή μουσική απόδοση να κουβαλήσετε μαζί (προτείνουμε) από τα οικονομικότατα καλόηχα ακουστικά της Marshall έως ότι πιο ακριβό αντέχει το budget σας ή βρίσκεται στην κατοχή σας. Και έναν καλό-μικρό ψηφιακό μετατροπέα, μπορεί και της Schiit. Ακούστε και τα ψηφιακά του κατασκευαστή για να καταλάβετε ακριβώς “τι παίζει” εδώ, στο σήμερα. Διάθεση: Golden Acoustics / Analogue Corner, στοά Πεσμαζόγλου.


H ‘τσέπης’ έκδοση του ψηφιακού μετατροπέα DAC Box ‘E’ [mobile edition] είναι τόσο χαρισματική όσο και η ιδίας τιμολόγησης σε mini σασί. Κοστίζει μόλις 109,-€ και με το που συνδέσετε μέσω της USB-C εισόδου του θα λάβετε ήχο για τον οποίο η Pro-Ject Audio κερδίζει συνεχώς τις προτιμήσεις. Υποστηρίζει ανάλυση έως 32bit/192kHz. Ακουστικά δέχεται μέσω της 3.5 χιλ. βύσματος υποδοχής του και αμέσως ακούτε την ανώτερη διαφάνεια, δυναμικές και καλύτερη ομοιογένεια. Δεν θα σας προδώσει σε rock ή pop εντάσεις μιας που οδηγεί πολύ καλά τα περισσότερα ‘λογικά σε απαιτήσεις’ ακουστικά της αγοράς. Διάθεση: Orpheus Audio & καταστήματα συνεργατών.

Για όσους κουβαλάνε μαζί στις διακοπές και την (αναλογική) τρέλα τους, κακά τα ψέμματα: θα εντυπωσιάσουν όλη την παρέα και κυρίως το γυναικείο φύλο αν στις αποσκευές υπάρχει ένα πικάπ που δεν κοστίζει όμως πολλά. Aπόλαυση να μπορεί κανείς να το ‘φορτώσει’ στο πορτμπαγκάζ του, χωρίς να κινδυνεύει να χάσει την ηρεμία του. Στην κατηγορία κάτω των πεντακοσίων ευρώ, το ολοκαίνουργιο CS 418 της μεγάλης DUAL, προτείνεται ανεπιφύλακτα και για τέτοιες αποστολές. Τόσο γιατί διαθέτει στο πακέτο αγοράς έναν ικανό προενισχυτή κεφαλής ενσωματωμένο, άρα ως επακόλουθο δεν χρειάζεστε εξωτερικό phono-stage, όσο και γιατί με μικρή προσοχή δεν θα πάθει απολύτως τίποτα ενώ σίγουρα θα σας βάλει σε νυκτερινή διάθεση μουσικών διαδρομών μόλις με μερικά βινύλια σε μια τσάντα. Εννοείται πως οφείλει να επιστρέψει στην βάση του αν εκεί δεν βρίσκεται κάτι πιθανώς καλύτερο, γιατί ο ήχος του είναι πλουσιότατος, γεμάτος και αξιέπαινος. Διάθεση: Ακουστική Κρήτης & καταστήματα πώλησης DUAL πικάπ.

Tο πικάπ VT-Ε της Pro-Ject μπορεί να τοποθετηθεί στον τοίχο ή κάθετα σε ένα τραπέζι! Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι ανάλογο και τόσο ποιοτικό στα περίπου τριακόσια ευρώ, εξοπλισμένο και σεταρισμένο εργοστασιακά με την κεφαλή OM5E της Ortofon. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα στήσει στον τοίχο τους μουσικούς της καρδιάς σας και θα κοσμεί τον εξοχικό σας χώρο παίζοντας μουσικάρες και προκαλώντας πάνω του όλα τα βλέμματα και ώτα. Ότι πιο όμορφο και πρωτότυπο (ενώ παράλληλα αξιόπιστο) έχουμε βάλει στο ‘μάτι’. Διάθεση: Orpheus Audio & καταστήματα συνεργατών.

Η Dynavox με τον υβριδικό (λαμπάτο στο στάδιο προενίσχυσης) ολοκληρωμένο της ενισχυτή VR-400 [25W/κανάλι] προσφέρει πλούσιες αρμονικές και γλυκιά απόδοση σε όλο το φάσμα της μεσαίας και υψηλής περιοχής. Το Bluetooth όπως και το usb μας μετέδιδε ποιοτική μουσική και ο ολοκληρωμένος ενισχυτής αποδείχθηκε απολαυστική φορητή και κυρίως βολική λύση, αποφεύγοντας τα πολλά καλώδια και βάρη. Η ποιότητα από αρχεία των usb-sticks που τοποθετούνται κάτω ακριβώς από το ποτενσιόμετρο του, σίγουρα θα είναι ο βασικός μας σύμμαχος. Συμβατό με αρχεία MP3, WAV, APE, FLAC ενώ διαθέτει και δύο εισόδους και έξοδο για υπογούφερ! Η τιμή του, κοντά στα διακόσια πενήντα ευρώ, θεωρείται από εμάς ένα μυστήριο κατόρθωμα. Διάθεση: Orpheus Audio & καταστήματα συνεργατών.


Οι καλωδιώσεις σε μέρη με υψηλή υγρασία είναι ένα σοβαρό θέμα προς επίλυση. Η θρυλική Van den Hul διαθέτει επάργυρα καλώδια όπως το μοντέλο Coldwater ηχείων με τιμή 14 ευρώ το μέτρο, το οποίο θα σας προσφέρει τις υπηρεσίες του απροβλημάτιστα για χρόνια (το ασήμι ως επίστρωση είναι ένα μεταβατικό μέταλλο διάσιμο για την υψηλή αγωγιμότητα, καθαρότητα και ταχύτητα που φέρνει στον ήχο – όταν οξειδωθεί παραμένει αγώγιμο και πιο καλόηχο σε σχέση με τα αντίστοιχων θεμάτων γήρανσης των χάλκινων). Ομοίως το μοντέλο D-102 σε interconnect (RCA) κοστίζει 22 ευρώ ανα μέτρο και στην τιμή του δεν θα βρείτε εύκολα κάτι πιο ώριμο συνολικά σε επιδόσεις. Διάθεση: Exclusive Audio, Χαλάνδρι.

Ένα φορητό με μεγάλο και audiophile ήχο. Φινετσάτο, με θαυμαστή πιστότητα χροιών και συνάμα πολύ καθαρό σε όλο το φάσμα, κατέχει να παρουσιάζει την λεπτομέρεια με άνεση. Ξανακοιτώντας την τιμή του, στα 279,- ευρώ, διαπιστώνουμε πως μιλάμε για το καλύτερο στα χρήματα streaming portable net & radio player του 2021, τουλάχιστον στα αυτιά μας. Διαβάστε πρόσφατη δοκιμή στις σελίδες του hiendnews.gr e-magazine. Διάθεση: Diapason Studio Hi-Fi.

About HiEndNews

Golden Schiit VIP 2020
x

Check Also

HIGH-END EXPO: Munich’s Audio MOC 2022 (+HiFi Deluxe) [Part Six]

“The HIGH END, the internationally renowned audio exhibition, is the undisputed leader when it comes ...

HIGH-END EXPO: Munich’s Audio MOC 2022 (+HiFi Deluxe) [Part Five]

contact e-mail: abouthifi@gmail.com “The HIGH END, the internationally renowned audio exhibition, is the undisputed leader ...

HIGH-END EXPO: Munich’s Audio MOC 2022 (+HiFi Deluxe) [Part Four]

“The HIGH END, the internationally renowned audio exhibition, is the undisputed leader when it comes ...