Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes
High Interest
Golden Mag-Shunyata VIP

Hiendnews 2021 Suggestions – Fidelity to die for [part 2/2]!

advertisers-banners-barcontact e-mail: abouthifi@gmail.com


Best Audio Suggestions 2021 [Part 2/2]

by hiendnews.gr e-magazine

H Pro-Ject Audio και η υπέρβασή της για το 2021: το πικάπ Debut Carbon PRO.

Το δεύτερο εξάμηνο του 2020 ήρθε το μοντέλο Debut Carbon EVO (evolution) να τιμήσει πανηγυρικά το βινύλιο σε ένα ακαταμάχητο πακέτο – υπερπροσφορά ποιότητας και ήχου. Εδώ και περίπου δύο μήνες, βρίσκεται πλέον διαθέσιμο και το μεγάλο του αδελφάκι, το Debut PRO. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το PRO της Pro-Ject Audio διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις να γίνει η χρυσή ευκαιρία της χρονιάς που ακολουθεί και αυτό για σοβαρούς λόγους: προχωρά το ήδη επιτυχημένο σε ήχο EVO στα ακόμη υψηλότερα στάδια φέροντας νέο βραχίονα carbon/αλουμινίου με VTA ρύθμιση μεταξύ άλλων, νέα κεφαλή κινητού μαγνήτη (στην τιμή) που ξεπερνά τις 2M Blue της Ortofon και αγγίζει επόμενα tier επιδόσεων, αντικραδασμικές και λοιπές βελτιώσεις. Ο πλούσιος, γλυκός και καθαρός ήχος του Debut EVO εκτείνεται στο τωρινό PRO – φανταστείτε λοιπόν και γνωρίστε ένα EVO με μεγαλύτερη έκταση δυναμικών, καλύτερο παλμό & ζωντάνια μα και ικανότερο στην ανάγνωση/απόδοση λεπτομερειών. Όλα αυτά στην λίγο ανώτερη τιμή των 839,-€ για ένα πικάπ τέτοιας επιμέλειας και με κεφαλή αυτού του επιπέδου, θεωρούμε πως θα είναι το απόλυτο φετινό εορταστικό δώρο των ‘βινυλιοφάγων’ εν δράσει!

Διάθεση – Ακροάσεις: Orpheus Audio , Heaven Audio, Studio Diapason Hi-Fi, LyRe Audio Θεσσαλονίκη & σε επιλεγμένα καταστήματα συνεργατών της αντιπροσωπείας Orpheus Audio.

Skyanalog G-1. Κεφαλή κινητού πηνίου από την Κίνα όπου μας απέδειξε την αξία της. Φιλοδοξεί να γίνει γνωστή & να εκτοπίσει ηχητικά ανώτερες σε κόστος προτάσεις.

Η G-1 είναι ξεκάθαρα μια από τις καλύτερες κεφαλές της κατηγορίας της, κινητού πηνίου, που με το κατάλληλο πικάπ (όπως αυτό που τη συνόδευε στη δοκιμή μας, το Perpetuum Ebner model 1010) θα δώσει στον κάτοχό της πολλές ώρες πιστής και ευχάριστης απόδοσης του μουσικού και ηχητικού περιεχόμενου των δίσκων του. Διατηρεί το στοιχείο της ουδετερότητας και της εξαιρετικής πληροφόρησης, ενώ οι επιδόσεις της ξεφεύγουν εντυπωσιακά προς τα άνω, σε σχέση με το ότι προϊδεάζει η τιμή της. Η ιχνηλάτηση του 95% των δίσκων γίνεται με πολύ άνετο τρόπο, τέτοιο όπου αφήνει τον ακροατή να ηρεμήσει και να απολαύσει την αγαπημένη του μουσική. Ο πολύ ισορροπημένος (τονικά) χαρακτήρας της, που περιλαμβάνει κάτω από αυτό τον ορισμό την άνετη απόδοση των δυναμικών, την αρκετά άνω του μετρίου αναλυτική & διάφανη απόδοση όλων των λεπτομερειών αλλά και μια μεγάλη, σταθερή και τρισδιάστατη εικόνα που δημιουργεί, συνθέτουν ωριμότητα σπάνια στα περίπου χίλια ευρώ. Συστήνεται ανεπιφύλακτα!

Διάθεση – Ακροάσεις: Ακουστική Κρήτης

Audiolab UK μοντέλο 6000A – το κάτι παραπάνω για τον μουσικόφιλο που ψάχνει έναν ικανό σε οδήγηση, πληρέστατο higher fidelity ολοκληρωμένο ενισχυτή. Σε φιλική τιμή διάθεσης, εσωκλείει πολλές δυνατότητες διασύνδεσης, ηχητική φινέτσα όπως και τον καθαρό ήχο της φίρμας.

Το τιμημένο, διαχρονικό όνομα της Audiolab UK επιστρέφει δυναμικά στην χώρα μας. Ο κατασκευαστής ξεκίνησε την πορεία του το 1983 και προσφέρει αδιάκοπτα προτάσεις ενισχυτών και πηγών που θεωρούνται διαμάντια στην οικονομικότερη κατηγορία του higher fidelity. Ο ήχος του ολοκληρωμένου 6000Α που ακούσαμε παρέα με ένα ζεύγος Triangle Antal 40th anniversary και αναμένουμε για δοκιμή, μόνον ‘εκπτώσεις’ δεν κάνει. Πρώτα από όλα εντυπωσιαστήκαμε με την οδήγησή του σε μεσαίες-υψηλές στάθμες, μιας που τα πενήντα watts στα χαρτιά του δεν προδιαθέτουν τα όσα μπορεί στην πράξη. Στην συνέχεια, με την γενική αίσθηση ενός πολύ καλλιεργημένου προσιτού ενισχυτή σε αρμονικές & ανάλυση, με πυγμή και πεντακάθαρη περιγραφή στις χαμηλές συχνότητες διαπιστώσαμε πως αξίζει της ιδιαίτερης προσοχής όλων. Ο ολοκληρωμένος τηλεχειριζόμενος 6000A διαθέτει και digital to analog μετατροπέα (με 2 οπτικές και 2 S-PDIF εισόδους) όπως και phono-stage για κεφαλές κινητού μαγνήτη τόσο, μα τόσο καλό… που με την σύμπραξη ενός Pro-Ject Debut EVO πικάπ & φορώντας εργοστασιακά την κεφαλή 2Μ Red της Ortofon η απόδοση λεπτομερειών καθώς και το μέγεθος των μουσικών μας έκανε να τον θέλουμε αμέσως για το σπίτι. Αξιέπαινος όσο ελάχιστοι. Τιμή διάθεσης 969,- €.

Διάθεση – Ακροάσεις: Orpheus Audio , Heaven Audio, Studio Diapason Hi-Fi, LyRe Audio Θεσσαλονίκη & σε επιλεγμένα καταστήματα συνεργατών της αντιπροσωπείας Orpheus Audio.

 

 

E.A.T. model Forte S πικάπ με τον C-Sharp βραχίονα. Βαρέων βαρών αναλογική μαγεία.

Η European Audio Team εκθέτει μεγάλα και μικρότερά της μοντέλα high-end πικάπ στην αντιπροσωπεία της Exclusive Audio. Ακούγοντας προσεκτικά τις κεφαλές Van den Hul “The Frog Gold Edition” & “The Grasshopper III” (πρόσφατες εκδόσεις) τοποθετημένες στην αναλογική σύνθεση πλατό-βραχίονα της European Audio Team [E.A.T. εν συντομία] λάβαμε εξαιρετικά ζωντανή και παλλόμενη στερεοφωνική εικόνα με πιο σαφή όρια στον χώρο. Ιδίως η αίσθηση της φυσικότητας του χώρου κάθε ηχογραφήματος πλησίασε τον ακροατή με τρόπο που κανείς δεν ξεχνά εύκολα. Ανάλυση και ιδανική σχέση ταχύτητας/σωμάτων που εξασφαλίζουν -τουλάχιστον σε αυτό τον συνδυασμό με κεφαλές VdH και βραχίονα τον E.A.T. C-Sharp- ένα διαρκές χειροκρότημα. Η ευρύτερη επιμέλεια του συστήματος από τον κ. Ιωνά της αντιπροσωπείας καθιστά όλους μας τυχερούς στο ότι μπορούμε να συζητήσουμε κάθε ηχητικό παράγοντα μαζί του. Στην Exclusive μπορούμε να βελτιώσουμε τόσο τις υπάρχουσες γνώσεις όσο και τα μηχανήματα που κατέχουμε, αναβαθμίζοντάς τα και εκτινάσσοντας τις επιδόσεις τους.

Διάθεση – Ακροάσεις: Exclusive Audio

 

Shunyata Research USB & Ethernet Cables. High-end καλωδιώσεις για όσους εκτιμούν το απόλυτο και δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτό.

Nέα σειρά Sigma της Shunyata Research στα ψηφιακά audiophile καλώδια Ethernet & USB και μέσα σε μόλις δεκαπέντε λεπτά μας απέδειξε τί εστί. Με τουλάχιστον εντυπωσιακό τρόπο που πρέπει να βιώσετε για να εκτιμήσετε. Πιο συγκεκριμένα, οι κονβέρτορές μας (DAC) & net-streamer μας, διαφόρων κατηγοριών τιμής, βελτιώθηκαν κυρίως στις δυναμικές εκφράσεις, διαύγεια και στον πλούτο υφής σε όλο το φάσμα. Μια αναλογικότερη αίσθηση με πλουσιότερα σώματα και αισθητά καλύτερη πλέξη των αρμονικών δικαιώνει την τιμολόγηση αυτών των υπερβατικών καλωδίων ψηφιακής διασύνδεσης. Τα ψηφιακά μας επωφελήθηκαν και στο θέμα των μικρών λεπτομερειών, σημαντικά σε σχέση με προηγούμενα καλώδια χαμηλότερης αξίας και ως προς το ύψος-πλάτος-βάθος της σκηνής. Τέλος, και η παρουσία των μουσικών και οργάνων έφτασε στα ηχεία μας πιο ανάγλυφη-ρεαλιστική και διάφανη από ποτέ. Αν κινείστε προς το καλύτερο-δυνατό και είστε κάτοχος αξιόλογων ψηφιακών πηγών χωρίς ιδιαίτερα πλαίσια στα εξοδολόγιά σας, αποκτήστε ότι έχουν να σας προσφέρουν. Παρακολουθήστε την συνέντευξη του κ. Brandon Lauer (Shunyata Research) που μας παραχώρησε η Golden Acoustics προ περίπου δύο ετών εδώ, για πληρέστερη ενημέρωση: Interview with Shunyata Research.

Διάθεση – Ακροάσεις: Golden Acoustics

Το X-7000 είναι υπέροχο γιατί λειτουργεί όπως και τα πολύ ακριβότερα AC conditionairs! Η Dynavox σας ζητά μόλις 269,- € (ναι, καλά ακούσατε) για ένα φίλτρο ρεύματος που αν δεν έχετε σχετική εμπειρία, θα διαπιστώσετε τα οφέλη του ευθύς αμέσως, τόσο στον ήχο όσο και στην εικόνα. Τροφοδοτώντας όλες ή τις περισσότερες συσκευές σας συνδέοντας την παροχή τους κατευθείαν πάνω σε μια από τις έξι διαθέσιμες EU-Schuko του. Η καταστολή των θορύβων δικτύου είναι μεγάλο ατού και το αποτέλεσμα εντυπωσιακό. Στο X-7000 διαπιστώνουμε παρά το αδιανόητα χαμηλό της τιμής, κέρδη που αναφέρονται σε ανώτερη διαύγεια και μέγεθος σωμάτων, καλύτερη ροή, έκταση στο βάθος / ακρίβεια της σκηνής όπως και πολύ πιο ‘αγνό’ μεσαίο και άνω συχνοτικό φάσμα. Στα περισσότερα σπίτια υπάρχει πλέον έντονη η ανάγκη του. Παρέχοντας ρεύματα σε home-theater projectors ή στην τηλεόραση 4K OLED μας, οι χρωματικές αντιθέσεις και διακυμάνσεις ανέβηκαν κλάση αμέσως. Ίσως αξεπέραστο στα χρήματα αυτά.

Διάθεση – Ακροάσεις: Orpheus Audio , Heaven Audio, Studio Diapason Hi-Fi, LyRe Audio Θεσσαλονίκη & σε επιλεγμένα καταστήματα συνεργατών της αντιπροσωπείας Orpheus Audio.

.

Η περίπτωση της νεόφερτης Thivan Labs στην Ελληνική αγορά είναι απλή: πρόκειται για ένα καλοκατασκευασμένο λαμπάτο phono-stage, ιδιαίτερα απολαυστικό και ‘αισθησιακό’ σε ήχο, σε όλα τα μουσικά είδη της δοκιμής μας. Ο κάτοχός του θα συνειδητοποιήσει σύντομα την ορθότητα της επιλογής του, το πόσο ανώτερα της αξίας του τελικά αποδίδει.  Κοντολογίς, είναι από τα πιο αθόρυβα της κατηγορίας, με μεγάλο και ‘αριστοκρατικό’ ήχο που κανείς δεν θέλει να χάσει επιστρέφοντας σε κάτι υποδεέστερο τόσο σε σκηνικό μέγεθος όσο και πυκνότητα υφής των οργάνων. Αν έχετε στα σχέδιά σας μια επιλογή με λυχνίες που δεν χρωματίζει έντονα την μουσική σας και που θα αντέξει στον χρόνο, ακόμη και αν η παρούσα κεφαλή σας δεν κοστίζει πολλά, στα 2.400 € να η ευκαιρία από το Βιετνάμ. Μαζί, εφόσον είναι αναγκαίο, και με το ST10 step-up transformer όσον αφορά τις κεφαλές κινητού πηνίου, βάλτε το άμεσα στην λίστα ακροάσεων και γνωρίστε το ύφος αλλά και ύψος του κατασκευαστή. Ακολουθεί η ολοκληρωμένη δοκιμή του Thivan P10/ST10 συνδυασμού από το hiendnews.gr e-περιοδικό μας, εντός επομένων ημερών.

Διάθεση – Ακροάσεις: Ακουστική Κρήτης

 

advertisers-banners-barcontact e-mail: abouthifi@gmail.com


About HiEndNews

GOLDEN 2 VIP
x

Check Also

HIGH-END EXPO: Munich’s Audio MOC 2022 (+HiFi Deluxe) [Part Six]

“The HIGH END, the internationally renowned audio exhibition, is the undisputed leader when it comes ...

HIGH-END EXPO: Munich’s Audio MOC 2022 (+HiFi Deluxe) [Part Five]

contact e-mail: abouthifi@gmail.com “The HIGH END, the internationally renowned audio exhibition, is the undisputed leader ...

HIGH-END EXPO: Munich’s Audio MOC 2022 (+HiFi Deluxe) [Part Four]

“The HIGH END, the internationally renowned audio exhibition, is the undisputed leader when it comes ...