Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes
High Interest
A PLUS VIP

Hiendnews 2021 Suggestions – Fidelity to die for [part 1/2]!

advertisers-banners-bar
contact e-mail: abouthifi@gmail.com


Best Audio Suggestions 2021 [Part 1/2]

 by hiendnews.gr e-magazine

Triangle model Antal 40th Anniversary Limited Edition ηχείο δαπέδου.

Το ηχείο που ανέτρεψε τα δεδομένα της φετινής αγοράς, έρχεται από την Γαλλική Triangle και προσφέρει άριστες επιδόσεις, ξεφεύγοντας υπερθετικά και σε όλα τα σημεία από την κατηγορία τιμής του. Τριών δρόμων δαπέδου, με τουίτερ θόλου μαγνησίου σε φόρτιση χοάνης και phase-plug. Εύκολο στην οδήγηση, αποδίδει με μεγαλοπρέπεια την σκηνή προσεγγίζοντας ιδιαίτερα ρεαλιστικά το φυσικό μέγεθος των οργάνων. Το αισθητά αναβαθμισμένο ‘ευγενικό’ τουίτερ θόλου θα σας φέρει πιο κοντά στις upper-end απολαύσεις, χαρίζοντάς σας με άνεση κάθε λεπτομέρεια και καταγεγραμμένη ‘ανάσα’. Διατίθεται σε δύο εκδόσεις που χαρακτηρίζονται από το άψογο φινίρισμά τους, στην Santos Rosewood Gloss όσο και την Matt Blond Sycamore. Θα δεθείτε μαζί του!

Διάθεση – Ακροάσεις: Orpheus Audio , Heaven Audio, Studio Diapason Hi-Fi, LyRe Audio Θεσσαλονίκη & σε επιλεγμένα καταστήματα συνεργατών της αντιπροσωπείας Orpheus Audio.

 

Schiit Audio MODI 3+ DAC Ψηφιακός Μετατροπέας

Με τελικό ήχο που δεν φαντάζεστε, στην πλέον οικονομική κατηγορία (<200,-€), ο ψηφιακός μετατροπέας της Schitt Audio φορά το digital to analog chip της ΑΚΜ ΑΚ4490 και φέρνει σημαντική ηχητική αναβάθμιση σε άμεση σύγκριση με παλαιότερα high fidelity cd-players αλλά και εξόδους laptop ή τηλεοράσεων. Με μια λέξη, άριστο στα χρήματα. Αναλυτικότερα, η στερεοφωνική του εικόνα ήρθε στα ηχεία μας ως ικανοποιητικά μεγάλη, με καμία ανεπιθύμητη τάση επιθετικότητας στις υψηλές-μεσαίες. Η καθαρότητα σε όλο το συχνοτικό φάσμα μας εντυπωσίασε άρα το προτείνουμε χωρίς αναστολές.  Και όπως γράφουμε και στην πρόσφατη δοκιμή μας, ότι μα ότι δημιουργείται και φέρει το ‘περίεργο’ Γερμανικό όνομα της Schiit Audio, δηλαδή από τον κ. Mike Moffat ιδρυτή της τότε θρυλικής Theta Digital και τον κ. Jason Stoddard της επίσης θρυλικής Sumo Audio, υπογράφεται με το  ‘made in California’ και είναι εγγυημένα μια γνήσια audiophile προσέγγιση! Τιμή περί των 180 ευρώ.

Διάθεση – Ακροάσεις: Golden Acoustics

Ortofon 2Μ Black ‘250 LVB’ Limited Anniversary

Η επετειακή Ortofon 2Μ Black ‘250 Ludwig van Beethoven’ limited κεφαλή κινητού μαγνήτη δικαίως θέλει να φέρει ένα μεγάλο όνομα, ανάλογο με τον ήχο της. Δεν γνωρίζουμε κάποια κεφαλή τύπου MM (Moving Magnet) που να μπορεί συνολικά να σηκώσει ανάστημα σε αυτή την κορυφαία έκδοση της 2M σειράς ενώ θα προσηλυτίσει με τον ήχο της και αρκετούς που αναζητούσαν κάποια γνωστή στην αντίστοιχη κατηγορία τιμής από τις κινητού πηνίου. Διαθέτοντας ακόμη και ένα πικάπ των τετρακοσίων ευρώ, αυτό το εγχείρημα αναβάθμισης μπορεί να σας δικαιώνει και να σας βγάζει ασπροπρόσωπους για χρόνια. Αν και απευθύνεται σε ανώτερες κατηγορίες πλατό-βραχίονα, προσφέρει και στις οικονομικότερες συνθέσεις έναν εξαιρετικά ομοιογενή, καθαρό και αρμονικό αποτέλεσμα με μεγάλα σώματα και πιστά ηχοχρώματα. Ψάξαμε πολύ να βρούμε κάτι αρνητικό ως αναφορά στον ήχο της (δεδομένης της αξίας της), αλλά όπως διαπιστώσαμε και στην δοκιμή μας… κάτι τέτοιο απεδείχθη καθαρό χάσιμο χρόνου.

Διάθεση – Ακροάσεις: Orpheus Audio , Heaven Audio, Studio Diapason Hi-Fi, LyRe Audio Θεσσαλονίκη & σε επιλεγμένα καταστήματα συνεργατών της αντιπροσωπείας Orpheus Audio.

Dual CS 418 με κεφαλή Ortofon 2M Red και phono-stage.

Στην τιμή διάθεσης του Dual CS-418 ο ανταγωνισμός στα πικάπ καλπάζει, ιδίως μέσα στην τελευταία διετία. Βέβαια, η τεράστια εμπειρία του κατασκευαστή ξέρει να στοχεύει στο ‘καλύτερο στα χρήματα’ και φέτος έχει να το καυχιέται. Με καταβολές από το Primus Maximus (ότι ανώτερο διαθέτει η Dual του σήμερα) και σχεδόν το ίδιο οπτικά ‘σασί’ με το κορυφαίο μοντέλο, συγκαταλέγεται ανάμεσα στα δύο-τρία πιο ικανά να μας χαρίσει ήχο ανθρώπινο και ζεστό. Χαμηλές συχνότητες και πυκνή υφή οργάνων που ανήκουν σε ανώτερες κατηγορίες προτάσεων. Αξιέπαινο σε κάθε του λεπτομέρεια, μας κέρδισε καθολικά. Εργοστασιακά εξοπλισμένο με προενισχυτή κεφαλής moving magnet (κινητού μαγνήτη, με δυνατότητα απενεργοποίησής του μέσω διακόπτη) που αποδίδει φανταστικά με τις Ortofon 2Μ όπως και τις Nagaoka.  Επιπλέον, όλοι μας κερδίζουμε και πέντε χρόνια εγγύηση (εκτός της κεφαλής που το συνοδεύει), κάτι που σπανίζει στα αναλογικά αυτής της αξίας. Με μόλις 495,- € δικό σας και στην περιοχή των πιο πρόσφατων δοκιμών μας, ήρθε για ένα δυνατό μπράβο!

Διάθεση – Ακροάσεις: Ακουστική Κρήτης

O Γαλλικός οίκος high-end καλωδίων της Esprit Audio και η σειρά BETA.

Ακούγοντας τα μοναδικά, εκπληκτικά Γαλλικά καλώδια ultra high-end της Esprit Audio από την πανάκριβη σειρά της GAIA (δεν τολμούμε εδώ να αναφέρουμε τιμές, διαβάστε αναλυτικότερα: Παρουσίαση Esprit Audio GAIA Line) κυριολεκτικά δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε το τι μπορούν να ξεκλειδώσουν, ανεβάζοντας τόσο πολύ ένα σύστημα που το ξέρουμε καλά. Η επίδειξη στην έδρα της Exclusive Audio ήταν μια σπανιότατη εμπειρία στον τομέα των ultra-audio καλωδιώσεων του σήμερα. Σε κάτι πολύ πιο προσιτό που κρατά όμως τον βασικό χαρακτήρα και την αισθητική ήχου της Esprit, η σειρά BETA σε πρόσφατη δοκιμή μας. Δεν θα τα χαρακτηρίζαμε από τα πλέον ουδέτερα, αλλά σίγουρα από τα πλέον καλόηχα σε όλο το φάσμα και ταυτοχρόνως συναρπαστικά. Συναρπαστικά για την πληροφόρηση και την ομοιογένεια τους, όπως και για τον ελκυστικό «Γαλλικό» ανοικτό, ηχοχρωματικά πλούσιο και εκλεπτυσμένο ήχο τους. Αν δεν γνωρίζαμε την τιμή τους, δεν θα τα μπερδεύαμε -βέβαια- σε σύγκριση με τα ηχητικά κάλλη της σειράς GAIA, πάντως θα ορκιζόμασταν πως κοστίζουν πολύ περισσότερο από τα περίπου 400 € έως 600 € τόσο για τα RCA interconnects σετ 1,2 μ. όσο και για των ηχείων σε σετ 3ών μέτρων. Σημαντική εκτός από τον ήχο και η άριστη ποιότητα ακροδεκτών, όπως και η συνολική κατασκευή με καινοτομίες.

Διάθεση – Ακροάσεις: Exclusive Audio

Quadral’s model ‘Signum 20’ δίδρομα ηχεία βάσης.

Οι Γερμανοί τελικά δεν αστειεύονται. Όταν το θελήσουν είναι σε θέση να ταρακουνήσουν  τον ανταγωνισμό. Η νέα και προσιτή σειρά ηχείων Signum 2021 της Quadral έρχεται με πραγματικά εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και φινίρισμα για την κατηγορία, αποτελώντας κόσμημα για κάθε οικιακό χώρο. Το Signum 20 της δοκιμής ακούγεται πιο γεμάτο, καθαρό, ελεγχόμενο και ισορροπημένο από την πλειοψηφία των ανταγωνιστών του, όπως περιγράψαμε στην κριτική μας φέτος. Η υψηλή πιστότητα στα 500 περίπου ευρώ ξεκινά εδώ, μιας που το ηχείο θα συνεργαστεί χωρίς κόμπλεξ ακόμα και με ενισχυτές & πηγές πολύ μεγαλύτερης τιμής. Μουσικό, διαυγές και καλοδουλεμένο συχνοτικά θα υποδεχθεί κατά κανόνα θετικά ότι αξιόλογο -παρότι ίσως οικονομικό- σε ενισχυτή του προσφέρετε. Άριστη αγορά στο μέγεθός του για την τιμολόγησή του.

Διάθεση – Ακροάσεις: Ακουστική Κρήτης

Pro-Ject Audio TUBE BOX DS2, στην φωτό σε επένδυση καρυδιάς.

Tο προσιτό σε κόστος, εξαιρετικά εργονομικό λαμπάτο phono stage της Pro-ject Audio αποτελεί μια πάρα πολύ καλή λύση για κάποιον που έχει ένα μέτριο ως καλό πικάπ, για κάποιον που έχει δύο πικάπ, για κάποιον που επιθυμεί να εγγράφει τα LP του και δεν αρέσκεται σε αλλαγές καλωδίων κάθε λίγο & λιγάκι, καθώς το μόνο σετ εξόδου ενός τυπικού phono-stage τον περιορίζει. Επίσης και για κάποιον που η παρουσία μιας λυχνίας αποτελεί πόλο έλξης αισθητικά και ηχητικά, σε τελική ανάλυση, που ψάχνει ένα σοβαρό προενισχυτή να οδηγήσει την κεφαλή του, τόσο κινητού πηνίου όσο και κινητού μαγνήτη με γνώμονα την λογική τιμή. Ενσωματώνει δύο λυχνίες τύπου 12AX7. Ενδεχομένως, με την μελλοντική αντικατάστασή τους με άλλες, μέσα από μια γκάμα πολλών διαφορετικών εταιριών στην σημερινή αγορά [JJ, Gold-Lion, Mullard, Electroharmonix κα.], μπορείτε να φέρετε τον ήχο του -αν ξέρετε τι ζητάτε από κάθε μια- πιο κοντά στο δικό σας ‘απόλυτο’ και χωρίς ιδιαίτερο κόστος. Μουσικότατο και χορταστικό τόσο σε ανάλυση όσο και σε μέγεθος σκηνής ως έχει, στα 829,- €.

Διάθεση – Ακροάσεις: Orpheus Audio , Heaven Audio, Studio Diapason Hi-Fi, LyRe Audio Θεσσαλονίκη & σε επιλεγμένα καταστήματα συνεργατών της αντιπροσωπείας Orpheus Audio.

Ολοκληρωμένος λαμπάτος ενισχυτής Thivan DL-50 Anniversary.

Αν και δεν τον έχουμε παραλάβει ακόμα για δοκιμή, η αλήθεια είναι ότι για όση ώρα τον απολαύσαμε μας άφησε εντυπώσεις που δεν ξεχνιούνται. Ήχος μεταξένιος και ομαλός, με εντυπωσιακά πυκνή υφή οργάνων αλλά και άνετη ροή. Thivan Labs DL-50 Anniversary: Γέννημα – θρέμμα του Βιετνάμ, ήρθε φέτος στην χώρα μας να αποδείξει ότι στα 2.300 € υπάρχει αξιοζήλευτα υψηλό επίπεδο στους ολοκληρωμένους ενισχυτές λυχνίας. Φορά τέσσερις 6H13C εξόδου και στην ενεργή προενίσχυση δύο διπλοτριόδους 12AX7 (6ΗP2) & επίσης δύο 6SN7. Τα 15 πρώτα από τα 30 του watts έρχονται σε καθαρή τάξη Α. Όταν βρει ένα ηχείο που δεν θα τον προβληματίσει και ιδιαίτερα, η μουσική σε αγγίζει με τρόπο σπάνιο σε αυτό το αντίτιμο.

  Διάθεση – Ακροάσεις: Ακουστική Κρήτης

 

Van den Hul “The Frog” Gold Edition κεφαλή κινητού πηνίου.

.
Η Frog αποτελεί μια μεγάλη σπουδή στις κινητού πηνίου. Ένα παράδειγμα επιτυχίας αναλλοίωτης στο χρόνο. Ο ήχος της, πενταδιάφανος και ζωντανός, συμπαγής-γρήγορος και υποδειγματικά ‘φρέσκος’. Το ταχύ χαμηλό της και οι αισθαντικές μεσαίες-υψηλές δείχνουν στα πρώτα λεπτά του μουσικού προγράμματος την κλάση της Gold. Αν η δισκοθήκη σας περιλαμβάνει κυρίως jazz & rock πιστεύουμε σθεναρά πως δεν θα νιώσετε ποτέ, μα ποτέ την ανάγκη «φυγής» από αυτή λόγω της μουσικής υπερδιέγερσης που προκαλεί, ιδανικά χωρίς να κουράζει. Πάντα υπήρχε η έλξη για περισσότερες ώρες ακρόασης και απόλαυσης της live αισθητικής όπου προσφέρει. Δεν πρόκειται με τον ανοικτό ήχο της να τιμωρήσει μέτριες ή κακές ηχογραφήσεις, ενώ εκπλήσσει η ταχύτητα μεταβατικών και η ανάδειξη ισχνότατων λεπτομερειών στην έκδοση της πρόσφατης δοκιμής μας. Με μια υποσημείωση: Τα ενισχυτικά και ο προενισχυτής κεφαλής που θα την συνοδέψουν οφείλουν να είναι τουλάχιστον αντίστοιχου ή κοντινού επιπέδου τιμής. Μια θρυλική κεφαλή στα καλύτερά της, με κόστος 2.600 € – για όσους ξέρουν να αποκτούν ακριβώς αυτό που στοχεύουν.

 

Διάθεση – Ακροάσεις: Exclusive Audio

advertisers-banners-bar

contact e-mail: abouthifi@gmail.com
About HiEndNews

Golden vip top 3
x

Check Also

HIGH-END EXPO: Munich’s Audio MOC 2022 (+HiFi Deluxe) [Part Six]

“The HIGH END, the internationally renowned audio exhibition, is the undisputed leader when it comes ...

HIGH-END EXPO: Munich’s Audio MOC 2022 (+HiFi Deluxe) [Part Five]

contact e-mail: abouthifi@gmail.com “The HIGH END, the internationally renowned audio exhibition, is the undisputed leader ...

HIGH-END EXPO: Munich’s Audio MOC 2022 (+HiFi Deluxe) [Part Four]

“The HIGH END, the internationally renowned audio exhibition, is the undisputed leader when it comes ...