Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes
High Interest
Thales Banner Aphrodites

Hiendnews 2020 Suggestions – Fidelity to die for [part 2/2]!

advertisers-banners-bar


telluriumQ-1180X180-banner

Best Audio Suggestions 2020 Part 2/2

by hiendnews.gr e-magazine

Audio Hungary APX 200 (λαμπάτος push-pull) 2020 ολοκληρωμένος / τελικός ενισχυτής

Στην έκδοση του 2020 ο ολοκληρωμένος (ή τελικός ενισχυτής με passive-volume pot, όπως επιθυμείτε) της Audio Hungary μοντέλο APX 200 δαμάζει πολλά από τα ηχεία της αγοράς με τα εκατό λαμπάτα watts του και έρχεται πλέον με τις ευρύτερα διαθέσιμες λυχνίες KT90 εξόδου της Electroharmonix. Εντυπωσιάζει για τρεις λόγους και γι’ αυτούς προτείνεται χωρίς δεύτερη σκέψη: οδηγεί με πυγμή ηχεία που δεν το περιμέναμε, προσφέρει ιδιαίτερα πλούσια ηχοχρωματική παλέτα χωρίς θυσίες σε ταχύτητα και δυναμικές καθώς και τρίτον, διαθέτει άνω και κάτω συχνοτική έκταση με εξαιρετικό ‘αέρα’ και ουσία. Προσθέστε στην σύστασή μας αυτή την αξιοπιστία & αυτόματη πόλωση των λυχνιών όπως και μια ‘φιλική’ ετικέτα τιμής.

Oprheus Hi-Res USB & S-PDIF ψηφιακός μετατροπέας (τροφοδοσία από εσωτερική μπαταρία λιθίου)

Ο Orpheus Battery Hi-Res Digital to Analog μετατροπέας της Βουλγάρικης RT Audio Design μπορεί να μην αποκωδικοποιεί MQA ή DSD αρχεία υψηλής ανάλυσης, όμως αναπαράγει την μουσική έως εκεί που γνωρίζει (24bit/192kHz PCM) με έναν σπάνιο “hi-res” τρόπο. Τροφοδοτείται από επαναφορτιζόμενη μπαταρία μεγάλης αυτονομίας και συνεπώς απαλλάσσει τον αγοραστή από επιπλέον αγορά audiophile καλωδίου ρεύματος ή και πιθανών αναγκαιότητα φίλτρου γραμμής. Αποδίδει τόσο αρμονικά δεμένα, καθαρά, ‘αγνά’ και πλούσια τις μεσαίες και υψηλές συχνότητες που βρίσκει άνετα την θέση του ανάμεσα σε ενισχυτές και ηχεία ανεξαρτήτως ύψους τιμής. Μια ιδιάζουσα ‘αναλογική’ προσέγγιση στην έκφραση των ψηφιακών μετατροπέων, με κορυφαία αισθητική ήχου σε πολύ προσιτή για τα επίπεδα τιμολόγηση. Ανατρέξτε στην φετινή δοκιμή μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Nordost QRT models Qv2 & Qk1

Ανεπιφύλακτα – και επαναλαμβάνουμε και το ‘φανατικά’: σε περίπτωση που δεν διαθέτετε τα χρήματα να αποκτήσετε ένα από τα σοβαρά φίλτρα ρεύματος της αγοράς, αποκομίζοντας έτσι τα πολύ μεγάλα οφέλη της καθαρότερης παροχής AC στα μηχανήματα ήχου, ένα ζεύγος Nordost QRTs θα εκτοξεύσει τόσο τις επιμέρους επιδόσεις του συστήματός σας σε χροιές, ανάλυση χωρίς σκληράδες και διαύγεια όσο τις συνολικές σε ομοιογένεια, σώματα ειδώλων/εύρος σκηνής και δυναμικές αποστάσεις. Είναι ‘ο’ μονόδρομος στα ζητούμενα χρήματα. Τα Qv2 & Qk1 δεν κοστίζουν μια περιουσία και κάνουν την δουλεία τους με αξιοπρέπεια και ουσία. Τοποθετώντας στις κενές Schuko θέσεις και δοκιμάζοντας δύο Qv2 και ένα Qk1 σε απλό panasonic (πλαστικό) πολύπριζo, σε σειρά με τα μηχανήματα ήχου, οι τελικές διαφορές πριν & μετά προς το ανώτερο, ήταν πράγματι χαοτικές.

E.A.T. Προενισχύτριες λυχνίες 12AX7

Όπου υπάρχει πρόβλεψη και απαίτηση των πλέον διαδεδομένων λυχνιών 12AX7, η European Audio Team δημιούργησε το απόλυτο. Οι 12AX7 προενισχύτριες αυτές, ανώτατης δυνατής κατασκευαστικής ποιότητας, αποτελούν φωτεινή εξαίρεση και τρανή αναβάθμιση. Πωλούνται εξοπλισμένες με το επιπλέον ‘φόρεμά’ τους, ένα κοκκινωπό cool damper (ψήκτρα) που τις κρατά τόσο σε ιδανική θερμοκρασία όσο προσφέρει και κάποια αντικραδασμική ασπίδα. Στον ήχο, να αναμένετε περισσότερο αέρα ανάμεσα από τα όργανα & ερμηνευτές, πιο συγκεκριμένη και διάφανη τοποθέτησή τους στο χώρο, πιο ήσυχο περιβάλλον και ανώτερη καθαρότητα χαμηλών-μεσοχαμηλών συχνοτήτων, μεταξύ άλλων. Μαζί με τα παραπάνω και μια αισθητή αλλαγή ως προς την αμεσότητα κάθε σημείου της μουσικής σκηνής όπως και την γρηγορότερη απόκριση μεταβατικών, κάτι που αποδείχθηκε ευεργετικό σε πολλούς λαμπάτους προ & τελικούς . Στην μακροημέρευση… θα βρίσκονται ζωντανές και ενεργές για πολλά επόμενα χρόνια.

Κεφαλή πικάπ κινητού μαγνήτη Shelter 201 Japan

H κεφαλή κινητού μαγνήτη model-201 ξεκινά το συναισθηματικό ταξίδι των Shelter πιστή στον Ιαπωνικό τρόπο της, όπως περιγράψαμε και σε πρόσφατη δοκιμή μας. Ξεχωρίζει από ότι συνήθως υποθέτει κανείς στα διακόσια και κάτι ευρώ που κοστίζει, δίπλα δηλαδή σε δεκάδες άλλες αξιόλογες μα πολύ διαφορετικές προτάσεις-προσεγγίσεις. Στην περίπτωση που είστε έτοιμοι για ξεκούραστα μουσικά ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, σε πιο ‘εξωτικό’ και οργανικό δρόμο από τα συνηθισμένα και χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις στο θέμα της μέγιστης δυνατής ανάλυσης ή του ανάγλυφου χαμηλού, κοιτάξτε την περίπτωση της 201 MM. Σε αυτήν την χρηματική κατηγορία, έως τα τριακόσια ευρώ,  προτείνεται από εμάς χωρίς δεύτερη σκέψη.

Πολυκατευθυντικά ηχεία Duevel μοντέλο Venus

Duevel σημαίνει εμπειρία στα πολυκατευθυντικά ηχεία, προτάσεις για κάθε χώρο και ορθή τιμολόγηση. Με μια έντονη παρουσία παλλόμενης-ζωντανής σκηνής σε ένα οικιακό σαλόνι των περίπου τριάντα τετραγωνικών, ανάγλυφα-ρεαλιστικού ύψους τρισδιάστατα είδωλα μουσικών και ευρύτατο σκηνικό ορίζοντα τα Γερμανικά Venus των περίπου τεσσάρων χιλιάδων και τετρακοσίων ευρώ (ανά ζεύγος) επανήλθαν το 2020 επαληθεύοντας το μεγαλείο τους. Οδηγούμενα τόσο από μεσαίας-υψηλής ισχύος ενισχυτές λυχνίας (push-pull >60 watts) όσο και φυσικά από ποιοτικούς τρανζιστοράτους, απέδωσαν με άνεση σε όλο το φάσμα. Δίχως τους καρφωμένους περιορισμούς θέσεων ‘sweet spot’ των κλασσικών ηλεκτροδυναμικών αλλά επίσης χωρίς και την διάθεση να ανέβουν σε στάθμες party, θα τα λατρέψουν τόσο οι φίλοι της κλασσικής μουσικής και της όπερας όσο και της jazz/rock/ethnic διότι τοποθετούν μπροστά σε όλους τους καθημένους καλεσμένους ακροατές ένα αιωρούμενο τρισδιάστατο μεγαλείο. Η απόλαυση δε, εκτός μουσικής συνεχίζεται και στις ταινίες. Με την ενεργή παρουσία των Venus σε συσκότιση, το αποτέλεσμα συναρπάζει όσο ελάχιστα ηχεία λόγο της αμεσότητας, καθαρότητας και της ανάρτησης φωνών / εφέ στον χώρο.

Κεφαλή πικάπ κινητού πηνίου Kuzma Car -50

Με την Kuzma CAR -50 high-end κεφαλή κινητού πηνίου περάσαμε αρκετά στάδια ακροάσεων, ‘πάνω’ στον επίσης Kuzma 4point (229 χιλ./9.01 ιντσών) βραχίονα και Stabi M (υπερ)πλατό. Δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τις φετινές προτάσεις μας, διότι το ακρόαμα μετά τις πρώτες εκατό και πλέον ώρες στρωσίματος, έσφυζε από ρυθμική συνέπεια, απελευθερωμένη ροή, φυσικότητα και ανάλυση. Λιγότερο ‘αισθησιακή’ και πυκνή στις μεσαίες από μια Koetzu Rosewood μα ταχύτερη, πιο αναλυτική στα άκρα και πιο άμεση σε όλο το φάσμα. Επέστρεψε στις αναλογικές μουσικές βραδιές μας το ουδέτερο και ακριβές, ταυτόχρονα με μια διαφάνεια ανοικτής πόρτας στα καλά ηχογραφήματα.

Holo Audio Spring “Kitsuné Tuned Edition” Level 3 ψηφιακός μετατροπέας

Είναι μια από τις σπάνιες φορές που έρχεσαι σε επαφή με ένα από αυτά τα μηχανήματα που έχουν πετύχει κάτι πραγματικά σημαντικό τα τελευταία δύο χρόνια και υπερέχουν μεγάλης μερίδας του ανταγωνισμού τους. Το Holo “level 3” Kitsune tuned edition (όπως είναι η πλήρης ονομασία του), αποτελεί μια από τις ανώτερες εκδόσεις των Digital To Analog της Holo (υπάρχουν και οι πιο οικονομικές Level 1 και 2 καθώς και μια κορυφαία σε δύο σασί). Με λιανική τιμή στα τρεις χιλιάδες ευρώ, κατέχει αναλογικά ηχητικά χαρακτηριστικά και δυνατότητες αναπαραγωγής native αρχείων ως και DSD 1024 (!). Αποτέλεσμα να τα βάζει με ψηφιακούς μετατροπείς υπερπολλαπλάσιας αξίας και πολύ συχνά να βγαίνει νικητής της χρονιάς. Ένα τεράστιο μπράβο. Απίστευτα δυναμικά, με την μπότα από τα τύμπανα να περνά στους τελικούς της δοκιμής μας χωρίς στερήσεις, επιτρέπει να δημιουργηθεί το λεγόμενο chest thump effect που βιώνει κάποιος με μεγάλα PA σε rock συναυλίες, παραμένοντας στην συνολική κλάση του audio ελιτισμού. Οι κιθάρες με τις απόλυτα ρεαλιστικές χροιές και η φυσικότητα στα βιολιά, βιόλα και τσέλο καλών παραγωγών σε αυτή την τιμολόγηση ίσως να λέγεται και αθέμιτος ανταγωνισμός!

Ολοκληρωμένος ενισχυτής Vitus Audio μοντέλο SIA-30 σε καθαρή τάξη Α ή Α/Β (30W ή 200W αντιστοίχως σε 8Ω ηχείο)

Στις τριανταπέντε χιλιάδες ευρώ, αυτός ο ultra high-end ολοκληρωμένος ενισχυτής σειράς Signature, δημιούργημα της περίφημης Vitus Audio, προσφέρει μόλις τριάντα τρανζιστοράτα watts σε καθαρή τάξη Α ή διακόσια σε τάξη Α/Β. Αγγίζει ηχητικά επίπεδα ‘exit level’ ως οφείλει σε τέτοια τιμολόγηση, με πολλούς από τους επισκέπτες της (προ-Covid πανδημίας) έκθεσης “Ήχος και Εικόνα 2020” (HES 2020 – Sound & Vision) να κατατάσσουν το άκουσμα με τα ηχεία σειράς Utopia της Focal ως πρωτόγνωρο επίτευγμα. Ομοίως και στην έκθεση του Μονάχου 2019, απέσπασε άριστη κριτική από το σύνολο των net & printed audiophile περιοδικών. Όσοι εκλεκτοί στοχεύουν σε έναν fully balanced ολοκληρωμένο που ξεφεύγει για τα καλά από τα δεδομένα σύνορα των solid-state σε τάξη Α, θέλουν να ελίσσεται και στην τάξη Α/Β (200 watts στα 8Ω) παρότι θα παραμείνουν περισσότερο με τα τριάντα πρώτα του θερμά watts και βαριούνται τα καπρίτσια των λυχνιών… ιδού ο Vitus SIA-30.

advertisers-banners-bartelluriumQ-1180X180-banner
 

About HiEndNews

Expo VIP #2
x

Check Also

Hiend News 1st digital-EXPO 2021 is OPEN ! Enjoy: Part One of Showrooms !

Η ώρα έφτασε για την πληρέστατη παρουσίαση των φετινών εκθεσιακών χώρων προϊόντων ‘Ηχου Υψηλής Πιστότητας ...

Tim de Paravicini “The Legend” (1945-2020) – by Jonas Sakkis

Tim de Paravicini (1945-2020) The Baron & The Legend of true High Fidelity by mr. ...

Hiendnews 2020 Suggestions – Fidelity to die for [part 1/2]!

Best Audio Suggestions 2020 [Part 1/2]  by hiendnews.gr e-magazine Με μεγάλη διαφορά από τον κοντινό ...