Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes
High Interest
GOLDEN 2 VIP

Heaven’s Audio newest Triangle Borea speakers & Primare Auditions !

 

advertisers-banners-bar


telluriumQ-1180X180-banner
—————————-

—————————-

Triangle Borea BR08 speakers &

Primare Prisma I15 / SC15 & CD15

 

3-way Floorstanding Speakers & Amplification / Streamer-Network Player-DAC / Transport

—————————-

Presentation

—————————-

Η Heaven Audio by Orpheus έχει τιμήσει όλα αυτά τα χρόνια την υψηλή πιστότητα με το παραπάνω, όχι μόνο ως εμπορική εταιρεία – κατάστημα, αλλά κυρίως ως εμπειρότατος σύμβουλος. Οδήγησε με ειλικρίνεια και συνέπεια πάρα πολλούς χαϊφιντελιστές στο να βρουν, να καταλήξουν στον επιθυμητό ήχο στα διαθέσιμα χρήματα. Τον ήχο και τις ποιότητες που αρκετό χρόνο ‘κυνηγούσαν’ στο μυαλό τους. Τόσο στο αναλογικό του φάσματος όσο και στα ψηφιακά, τόσο στα παντρέματα ηχείων με ενισχυτή όσο και στις καλωδιώσεις και λοιπά αξεσουάρ.  Σε αυτό τον γεμάτο προτάσεις χώρο, κληθήκαμε και συναντήσαμε όλη την νέα σειρά Borea της πασίγνωστης Γαλλικής κατασκευάστριας εταιρίας ηχείων Triangle, με κύριο θέμα ακρόασης τα προσφάτως στημένα στον χώρο BR0‘8’ τρίδρομα δαπέδου και με οδηγό τους το σετ των τριών μεσαίων σε διαστάσεις Primare σε ρόλο τόσο πηγής-network streamer όσο και ενισχυτή και cd-transport. Ένα σύνολο έτοιμο να μας ανοίξει την πόρτα στον στον ήχο του, περνώντας με δυναμική και αξίες στο 2020. Λοιπές απαραίτητες αναφορές, η παρουσία των καλωδίων Nordost σειράς Frey II, ρεύματος της Isotek και η θριαμβευτικά χαμηλή τιμή των ηχείων, μόλις χίλια σαράντα εννέα ευρώ !!

Heaven Audio by Orpheus.

Σχεδιαστικά, το Borea ‘8’ εν συντομογραφία, αποτελεί ένα εμπνευσμένο σε μορφή και διάταξη μονάδων αλα σειράς Triangle Antal, κλασσικό τρίδρομο δαπέδου αντίστασης κοντά στα 3Ω και ευαισθησίας 91dB/W/m , με τέσσερις συνολικά μονάδες (tweeter, midrange και δύο woofers) και μια οπή εκτόνωσης bass reflex στην μπροστινή μπάφλα του ηχείου. Η μονάδα των υψηλών είναι τύπου μαλακού θόλου 25 χιλ. EFS, μια εντελώς νέα 16 εκ. μονάδα μεσαίων χάρτινου κώνου εμπνευσμένη από τα Esprit Ez της Triangle και δύο επίσης πρωτοεμφανιζόμενες fiberglass μονάδες χαμηλών 16 εκ. Τα ηχεία ξεπερνούν ελαφρώς το ένα μέτρο σε ύψος και ζυγίζουν 19,5 κιλά έκαστο. Διατίθενται σε μαύρο, λευκό χρώμα ή επένδυση καρυδιάς.

 

Ο κόσμος της Primare σειρά Prisma που ανέλαβε τον ρόλο οδηγού, cd-transport και πηγής σετ τριών κομματιών:

Τo transport / cd της Primare Prisma DD-15.

Ο ολοκληρωμένος και βραβευμένος με EISA, dac/streamer (δυνατότητα αποκωδικοποίησης αρχείων εως PCM 384kHz & DSD 128) μοντέλο Prisma i15 και αναφερόμενης ισχύος 100 watt στα 4Ω φορτίου προσφέρει απίστευτη ευελιξία και δυνατότητες…

… και το SC15, προενισχυτής και αυτόνομη ψηφιακή πηγή / μετατροπέας (DAC) / network streamer / file server με ενσωματωμένο Chromecast, φυσικά bluetooth και συνολικά πολύ εντυπωσιακές ικανότητες τόσο σε ήχο (το πλέον σημαντικό) όπως και σε δυνατότητες διασύνδεσης.

Μια απροσδόκητη, μεγάλη μουσική σκηνή:

Είναι εξαιρετικά σπάνιο να βρεθεί ηχείο στα χίλια ευρώ το οποίο να διαθέτει όλα τα καλά στοιχεία του Borea BR08 της  Γαλλικής Triangle. Προσωπικά, έως τώρα, θεωρώ πως είναι και το πολύδρομο δαπέδου που ξεπέρασε ακόμη και την τρέχουσα επόμενη σειρά της ίδιας, -ας μου επιτραπεί από μνήμης και οχι σε άμεση σύγκριση- Triangle Esprit-line, σε σημεία.Με την οπή εκτόνωσης (bass reflex) μπροστά, το ‘8’ απέδωσε άνετα μέσα στον μικρό προς μεσαίο χώρο του καταστήματος. O χαρακτήρας του σταθερά ευγενικός, χωρίς εκείνη την εύκολα αναγνωρίσιμη ταυτότητα/αίσθηση όλων των παλαιότερων εισαγωγικών μοντέλων της φίρμας στις υψηλές & μεσουψηλές συχνότητες όταν ο ενισχυτής δεν είχε την απαιτούμενη ‘στόφα’ να συνοδεύει ιδανικά ηχεία της εταιρίας. Το BR08 ήρθε για να συνυπάρξει ευκολότερα με τα διαθέσιμα συνοδά. ‘Συναισθηματικό’ και μεγάλο σε ήχο, με πληρότητα σωμάτων σε όλες διαβαθμίσεις στάθμης του ολοκληρωμένου Primare I15 και πρωτίστως καθαρότητα από άκρο σε άκρο. Δε λείπει η ισορροπία σε όλα τα ακούσματα κατά την δίωρη επίσκεψή μας και εδώ δίνουμε και τα πρώτα συγχαρητήρια στο σύνολο που επέλεξε η Heaven Audio ώστε να αναλάβει προσωπικά το τελικό αποτέλεσμα. Επιστρέφοντας στις επιδόσεις του συνόλου, τα χαμηλά αξίζουν ιδιαίτερο χειροκρότημα μιας που σε μεσαίες στάθμες ακούστηκαν πολύ πιο καθαρά σε σχέση με τον κοντινό ανταγωνισμό και όχι μόνον. Η εξαγωγή πληροφορίας και η καθαρότητα λεπτομερειών ήταν εξαιρετική, με την μεσαία περιοχή να δείχνει και να τοποθετείται κατά ένα τρόπο πιο κοντά στην έκφραση των περισσότερων push-pull λαμπάτων ενισχυτών, λίγο πιο πίσω και αρκούντως θερμή, έτσι ώστε έβαζε και τους πλέον απαιτητικούς μέσα στη μουσική χωρίς να πετά εκτός προγράμματος τις μετριότερες παραγωγές. Ένα κοινό στοιχείο που παρατήρησα σε όποιο είδος και κομμάτι μουσικής αναπαρήγαγε, ήταν η τονική ισορροπία. Δεν υπήρχε τάση υπερβολής, ούτε στον όγκο των χαμηλών, ούτε στην φωτεινότητα ή έλλειψη αυτής στις υψηλές, μα ούτε και κάποια ελαφριά προβολικότητα της μεσαιοχαμηλής περιοχής – ότι πιο σύνηθες σε εισαγωγικές τρίδρομες προτάσεις. Το μείγμα αρετών έκανε το αποτέλεσμα πολύ ευχάριστο, αρκούντως αποκαλυπτικό και ξεκούραστο συνάμα, με την τάξη ή σχολή ενίσχυσης μη ανιχνεύσιμη με σιγουριά (κάτι για το οποίο είμαι σίγουρος ότι θα εντοπίσετε και εσείς αν ακούσετε το όλο σύστημα της παρουσίασης).

Στην διάθεσή μας εκατοντάδες τίτλοι σε compact disc και φυσικά η χαοτική δισκοθήκη των Tidal & Spotify. Με το streamer της Primare το Tidal έλαμψε και σε καμία περίπτωση δεν μας έλειψε το cd player με το αντίστοιχο πρόγραμμα. Από μόνο του, επίτευγμα.

 

Τελικά συμπεράσματα ακροάσεων παρουσίασης:

Αποχωριστήκαμε τον σημερινό ‘εισαγωγικό’ ήχο της Γαλλικής Triangle με απόηχο τον ενθουσιασμό. Επιτέλους κάτι πολύ, πολύ αξιόλογο στα χίλια ευρώ. Η τιμή είναι ασυναγώνιστη για το ηχείο που προσφέρεται. Χωρίς ίχνος αμφιβολίας, πρόκειται για την μεγαλύτερη ευκαιρία στην αγορά των τρίδρομων δαπέδου του σήμερα και ένας ‘μονόδρομος’ για να μπει κανείς στον χώρο του ποιοτικού ήχου με αξιώσεις. Το Borea ‘8’ προσφέρει σπάνιες ποιότητες στην κατηγορία του σε όλο το συχνοτικό φάσμα, ανώτερη ομοιογένεια και δέσιμο όπως και απίστευτα καθαρές χαμηλές οκτάβες. Η δυνατότητα έκφρασης και παράθεσης λεπτομερειών δεν ανήκει σε καμία περίπτωση στην κατηγορία τιμής του και η αγορά του θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα μιας που κάλλιστα μπορεί να συνδυαστεί και να επιδείξει τις αξίες ενός λαμπάτου ή τρανζιστοράτου ενισχυτή έως και έξι φορές της αξίας του. Τόσο ικανό. Σε αντίθεση με τις παλαιότερες σειρές, η Triangle επιστρέφει πιο συμβατή από ποτέ με μεγαλύτερη γκάμα ενισχυτών, χωρίς τις όποιες ελαφρώς τονισμένες υψηλές-μεσουψηλές περιοχές που πέρναγαν εύκολα στο ακροατήριο, αν το υπόλοιπο σύνολο δεν έδενε ιδανικά με το ηχείο.

Τα Primare στον ρόλο πηγής-streamer-ενίσχυσης οδήγησαν, πάνω από όλα, ανετότατα τα Borea και τα συνόδεψαν παραδίδοντάς τους χορταστικό μέγεθος ειδώλων, λεπτομέρεια και έλεγχο. Ακούγοντας περισσότερο streaming μέσω της διαδικτυακής βιβλιοθήκης της Tidal, οι περιορισμοί σε γνώριμα θέματα όπως τα άλμπουμ Romeo Duende, John Abercrombie The Third Quartet, Brian Bromberg’s Wood κ.α. πρέπει να θεωρηθούν αμελητέοι σε σχέση με τα αρχεία μας σε σκληρό δίσκο. Οι διαστάσεις της σκηνής και η σφικτή, άριστη έκφραση των χαμηλών στον χώρο της Heaven Audio ήταν αποκάλυψη στα χρήματα, με την συνολική απόδοση συνεχώς να μας εκπλήσσει. Όλα τα θετικά συστατικά μιας ολοκληρωμένης λύσης streaming, ψηφιακού κονβέρτορα και ολοκληρωμένου ενισχυτή που θα ελπίζαμε να συναντήσουμε κάποτε σε απίθανο value-for-money ήταν εκεί με την Primare, αφήνοντάς μας με την απορία σε τι επίπεδα θα φτάσει η τελική μουσικότητα του Borea όταν οδηγηθεί από ακόμη ακριβότερα ενισχυτικά-πηγές. Αν κινείστε στην αγορά για ένα σύνολο ηχείων δαπέδου & ταυτόχρονα ψηφιακής πηγής-streamer/file player-ενισχυτή τόσο ώριμο και ικανό ως πακέτο να περάσει το μουσικό μήνυμα ‘αισθησιακά’ στον ακροατή, βάλτε τις λέξεις ‘ορθή λύση’ κατά νου και σπεύστε να επαληθεύσετε (ελπίζουμε) τα γραφόμενα στην έδρα της Heaven. Ακόμα ψάχνω και δεν βρίσκω παρατηρήσεις στα χρήματα.

Τιμή ηχείων Triangle Borea μοντέλο BR 08 (ζεύγος): 1049,- ευρώ

Τιμή Primare Prisma μοντέλο SC 15 preamp/streamer/network player/dac: 1499,- ευρώ

Τιμή Primare Prisma I15 ολοκληρωμένος ενισχυτής & streamer/dac: 1799,- ευρώ

Τιμή Primare Prisma transport DD 15: 1279,- ευρώ.

Σε Διάθεση – Ακροάσεις στην:

Heaven Audio – Orpheus Audio Πετρούπολης

 

Παλαιολόγου Κωνσταντίνου 6, Ίλιον

Τηλ: 2105066320

 

 

 

 

 

 

About HiEndNews

Orpheus VIP 1
x

Check Also

Hiend News 1st digital-EXPO 2021 is OPEN ! Enjoy: Part One of Showrooms !

Η ώρα έφτασε για την πληρέστατη παρουσίαση των φετινών εκθεσιακών χώρων προϊόντων ‘Ηχου Υψηλής Πιστότητας ...

Tim de Paravicini “The Legend” (1945-2020) – by Jonas Sakkis

Tim de Paravicini (1945-2020) The Baron & The Legend of true High Fidelity by mr. ...

Hiendnews 2020 Suggestions – Fidelity to die for [part 2/2]!

Best Audio Suggestions 2020 Part 2/2 by hiendnews.gr e-magazine Στην έκδοση του 2020 ο ολοκληρωμένος ...