Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes
High Interest
Nagaoka Exclusive

GAIA – THE ULTIMATE CABLES FROM ESPRIT AUDIO !

advertisers-banners-bar


ESPRIT CABLES “GAIA” ULTRA-END CABLES

Η ‘θέα του απόλυτου’ στις ultra audio καλωδιώσεις.

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε μέσα Σεπτέμβρη το hiendnews e-magazine, καθώς ο οικοδεσπότης της Exclusive Audio κ. Ιωνάς Σακής μου ζήτησε να αφιερώσω χρόνο συνάντησης και απόλαυσης με την ultra high end σειρά καλωδιώσεων της Esprit Audio όπου και μόλις παρέλαβε ως αντιπροσωπεία. Η σειρά τιτλοφορείται Gaia και ταξινομείται στην κορυφή, ανώτερη από την έως τώρα masterclass σειρά Eureka.

Κάθε αγωγός των Gaia είναι κατασκευασμένος από χιλιάδες πολύ λεπτούς κλώνους χαλκού υπερυψηλής καθαρότητας σε 10 ομάδες με τους θετικούς και αρνητικούς αγωγούς να είναι συστριμμένοι μεταξύ τους. Φυσικά κι εδώ ισχύει η ασύμμετρη κατασκευή που φτάνει μέχρι και τη θωράκιση, ενώ και εδώ εφαρμόζεται η ξεχωριστή πόλωση (μέσω μπαταρίας) των μονωτικών στρωμάτων (για τον έλεγχο των κραδασμών αλλά και της βελτιστοποίησης της απόδοσής τους), όπως και η χρήση φεριτών για τον έλεγχο της ακτινοβολίας RF. Όλα τα παραπάνω δεν κάνουν ένα μέτριο καλώδιο καλό, αλλά ένα καλό καλύτερο, όπως  μας έχει αναφέρει ο κατασκευαστής αλλά και πιστοποιήσαμε κι εμείς με τις δικές μας δοκιμές στο hiendnews. Τα καλώδια τερματίζονται με βύσματα κορυφαίας ποιότητας κατασκευασμένα από την ίδια εταιρία και είναι φτιαγμένα από επάργυρο χαλκό. Όλα τα παραπάνω φυσικά έχουν προκύψει μετά από εκτεταμένες ακροάσεις.

Η γαλλική εταιρεία λειτουργεί με το μοντέλο μιας πλούσιας γκάμας όπου απαριθμεί –πλέον- περί των εννέα σειρών. Kατά κανόνα κάθε μια διαθέτει interconnect, ηχείων, βραχίονα (phono-cable) και ρεύματος σε προσιτές (>280 ευρώ) έως highest-end τιμολογήσεις. Η Esprit Cables έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την χώρα μας, μιας που μια αναλυτική παρουσίαση των καλωδίων της στο προσεχές μέλλον όπως και η πρόσφατη δοκιμή μας (εδώ: της προσιτής σειράς Beta) προ μηνών στο hiendnews.gr, τόνωσε το ενδιαφέρον στην ελληνική αγορά μέσω και της ιστοσελίδας μας.

Με την πρώτη σε επιδόσεις ultra high-end σειρά Gaia στην διασύνδεση των ψηφιακών πηγών της θρυλικής Metronome  στο αναλογικό σήμα (μέσω rca), τα καλώδια ηχείων μεταξύ του ολοκληρωμένου Musical Fidelity Μ8xi ενισχυτή και των πενταδιάφανων ηχείων της ProAc K6 μα και παντού στην τροφοδοσία τα ρεύματος της σειράς, γνωρίσαμε το μαγικό άγγιγμα της ανώτερης-δυνατής δημιουργίας των Γάλλων. Νιώσαμε την απόλυτη ειλικρίνεια, με σπάνια αίσθηση σωμάτων και ροής κατά την αναπαραγωγή ηχογραφημάτων jazz. Μια αιφνίδια και πανεύκολα αντιληπτή στροφή προς την ουσία της κάθε νότας μα συνάμα και προς το ηχοχρωματικό πλούτο που τα προηγούμενα καλώδια τελικά στερούσαν σε σημαντικό βαθμό, αρα και κάτι τελικά εφικτό μέσω του υπαρκτού συστήματος στο σαλόνι της Exclusive Audio . Η τιμή των Gaia είναι ακόμη και για τους περισσότερους audiophiles και μουσικόφιλους (με χαρισματικά προφανώς συστήματα) απαγορευτική, ως ανέρχεται για τα ηχείων σε μήκος 2.5 μέτρων στα 17.900 ευρώ, το interconnect rca (1.2 μέτρα) στα 10.800 ευρώ και τα τροφοδοσίας ρεύματος AC Shuko με μήκος 2 μέτρα έκαστο στα 9.930 ευρώ. Κυριολεκτικά όμως, επιβάλλεται η ακρόαση όταν κάποιος επενδύει και κοιτά μόνο στο ανώτατο άκρο του σημερινού high end audio και με διάθεση ‘cost-no-object’ μπρος στην ηχητική τελειότητα. Με επιδόσεις πέραν κάθε φαντασίας αλλά και λογικής, μια γνωριμία με τα Gaia της Esprit Cables θα σας κάνει να αναθεωρήσετε με βεβαιότητα κάθε ενδοιασμό ως προς το νόημα μιας τέτοιας αναβάθμισης. Συζητούμε, διαπιστώνουμε και ζούμε τελικά την υπέρβαση που ένα τέτοιο σύνολο καλωδίων φέρει σε αξιόλογα & ταιριαστά audiophile δημιουργήματα, για όσους δεν μπορούν να δεχθούν κάτι λιγότερο από την θέα της κορυφής. Το σύστημα μεταμορφώθηκε όσον αφορά την αίγλη και τον ρεαλισμό στις μεσαίες, διατηρώντας τον πολύ καλό έλεγχο και την μουσική πορεία των προηγούμενων στην θέση των Gaia και πολύ προσιτών Beta του ιδίου κατασκευαστή, αλλά αποκτώντας πολύ καλύτερη υφή, άρθρωση και παρουσία, στοιχεία που επέτειναν την εντύπωση ότι κυριολεκτικώς “από το πουθενά” το σύστημα άνοιξε σε βαθμό πρωτόγνωρο, αποκαλυπτικό στα όρια του θεαματικού. Όσο άρτια, συναρπαστικά και συνεκτικά μας ακούστηκαν τα προσιτά interconnects & ηχείων σειράς Beta (~300-600 ευρώ), τόσο μοναδικά και υπερθετικά στα επίπεδα του σημερινού state-of-the art τα δημιουργήματα της σειράς Gaia.

Λίγα λόγια για την πόλωση

Η τεχνολογία αυτή έχει αναπτυχθεί για την βελτιστοποίηση των εργαστηριακών μετρήσεων ακρίβειας όπου μετά από μετρήσεις διαπιστώθηκε η μη γραμμική λειτουργία των διηλεκτρικών. Με βάση αυτή την παρατήρηση διαπιστώθηκε ότι όταν εφαρμοστεί πολώση (με DC τάση) σε ένα διηλεκτρικό αυτό αρχίζει να συμπεριφέρεται σχεδόν ιδανικά, κι έτσι η διηλεκτρική συμπεριφορά του δεν επηρεάζει  πλέον το σήμα που μεταφέρει ο αγωγός.

Αντιπροσωπεία – Ακροάσεις:

About HiEndNews

GOLDEN 2 VIP
x

Check Also

HES 2022 EXPO CIVITEL HOTEL THIS OCTOBER ! HXOS & EIKONA / HIENDNEWS.GR A.V. SHOW IS BACK !

Η κορυφαία έκθεση συστημάτων Ήχου και Εικόνας επιστρέφει με συνέπεια στο ραντεβού της, έπειτα από ...

HXOS EIKONA SHOW 2022 ! THE BIGGEST AUDIO/VIDEO EXPO IN GREECE IS COMING….

Σε λίγες ημέρες ανακοινώνονται οι λεπτομέρειες της μεγάλης έκθεσης hxos eikona show 2022 στην Αθήνα ...

HIGH-END EXPO: Munich’s Audio MOC 2022 (+HiFi Deluxe) [Part Seven]

contact e-mail: abouthifi@gmail.com “The HIGH END, the internationally renowned audio exhibition, is the undisputed leader ...