Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes
High Interest
Aphrodites Vision 2

From Handcrafted to Worldclass high-end Audio !

advertisers-banners-bar

contact e-mail: abouthifi@gmail.com
Από το χειροποίητο στο world class seller | Βασίλης Καραγιάννης

Η ψηφιακή πένα του κ. Βασίλη Καραγιάννη θα μας συντροφεύει στο εξής και για όσο εκείνος το επιθυμεί, συμμετέχοντας στα δρώμενα του hiendnews.gr. Εμβαθύνοντας στις απολαύσεις του high fidelity & high-end audio. Tο e-περιοδικό μας παρουσιάζει με ευκαιρία αυτή μιας νέας ‘χειραψίας’, γνωστά ή άγνωστα “Items of desire” που συνθέτουν-προσφέρουν ήχο υψηλής πιστότητας και απαράμιλλου ρεαλισμού, ανεβάζουν την λίμπιντο των μουσικόφιλων. Αξίζουν να τα δούμε σαν ποίηση, καλλιτεχνία, διαχρονική γοητεία μα και σαν δίαυλο ανώτερης επικοινωνίας με την ουσία και την ερμηνεία κάθε μουσικής όπου αναπαράγεται μέσα σε έναν οικιακό χώρο.

by Vasilis Karagiannis

Από όλες τις γλώσσες ,το ελληνικό «χειροποίητο» είναι το πιο  δυνατό γιατί εμπεριέχει την ποίηση, τη δημιουργία, την αληθινή ζωή, την επικοινωνία του ολικού ανθρώπου με τους ομοίους του.

«Το πάθος για παιχνίδι, η τάση για απεριόριστη ευχαρίστηση ,η βίωση στιγμών με χαρά ,όλα αυτά ακτινοβολούν ποιότητα». Ο Παράκελσος ο μέγας αλχημιστής που αναζητεί την Prima materia στην ψυχή των ανθρώπων, λέει ότι «αυτό το είδος της ποιότητας διακατέχει κυρίως τα παιδιά που παίζουνε στους δρόμους, τους εραστές και τους τεχνίτες που φτιάχνουν πράγματα με τα χέρια τους».

Το χειροποίητο συνεπώς υπάρχει από μόνο του. Δεν είναι παρά η οργάνωση του δημιουργικού αυθορμητισμού, η ωρίμανση και η εξέλιξη ιδεών που προκύπτουν από τη βίωση, η συνοχή του χρόνου που παραμένει ελεύθερος. Σίγουρα αποτελεί ένα είδος ποίησης του χρηστικού, μια επιβράβευση των ανθρώπινων σχέσεων, μια ολοκληρωμένη πρόταση που αφορά τις επιθυμίες. Ο επιπλοποιός δεν φτιάχνει καρέκλες, τραπέζια η κρεβάτια αλλά την υποδομή να κάθεται κάποιος άνετα, να διασκεδάζει με τους φίλους του, να τρώει καθημερινά με την οικογένεια ,να χαλαρώνει διαβάζοντας δίπλα στο τζάκι ,να κοιμάται με γλυκά όνειρα σε ένα κρεβάτι που έχει δουλευτεί με μέθοδο που δοκιμάστηκε στο χρόνο. Αν το σκεφτεί κανείς βαθύτερα πρόκειται για ένα εξατομικευμένο τρόπο επικοινωνίας που συγγενεύει με τις καλές τέχνες και απεχθάνεται τους περιορισμούς.

Wilson’s Audio Sasha DAW, ο απόγονος της σειράς των θρυλικών ηχείων δαπέδου WATT / Puppy βάση σχεδίων David A. Wilson. Δημιουργία που σαγηνεύει με τον ήχο της, στην κατηγορία των πολύδρομων μεσαίας ευαισθησίας. 

Ο δημιουργός και ο καταναλωτής βρίσκονται πρόσωπο με πρόσωπο, αναλύουν τις ανάγκες, προσδιορίζουν το χώρο, διαιωνίζουν τον χρόνο, λειτουργούν τελετουργικά.

Ο μυθικός ηχητικός αισθησιασμός που προσφέρουν οι δημιουργίες του Tim de Paravicini, του “Baron” του high-end audio σε αγγίζει από τις πρώτες νότες. Τα διαχρονικά δημιουργήματά του κατατάσσουν την φίρμα EAR-Yoshino ανάμεσα στις πρώτες-πρώτες του Audio Items of Desire. Ο βαρόνος Timothy de Paravicini ήταν ένας Άγγλος σχεδιαστής ηλεκτρονικών που αφιέρωσε την ζωή του στην μούσα της μουσικής και επένδυσε στην αξία του χειροποίητου ενίοτε και μοναδικού (one-of-a-kind designs).

Η χειροποίητη δημιουργία είναι γνώση που μεταδίδεται μέσα από τη χρήση των αντικειμένων. Εμπεριέχει τη διαδικασία της έρευνας ,την ιδέα ,την προσεκτική επιλογή των υλικών ,την παράδοση, κυρίως όμως αποτελεί ένα είδος συναισθηματικής αρχιτεκτονικής. Επιδιώκοντας  ο αγοραστής να γίνει πελάτης και να τους επιβραβεύσει μακροπρόθεσμα, μερικές φορές περνώντας από γενιά σε γενιά ,με την εκτίμηση και κυρίως με την ευχαρίστηση που θα νοιώσει.

Thivan Labs από το Βιετνάμ. Μια πρωτοεμφανιζόμενη εταιρία φέτος στην χώρα μας. Πιστεύει ακράδαντα στο χειροποίητο τόσο στον τομέα των ενισχυτών [με λυχνίες & σε τάξη Α], πηγών όσο και ηχείων τύπου κόρνας αφιερωμένα στα λίγα watts. Ίσως η πλέον προσιτή επιλογή σήμερα, για κάποιον αθεράπευτα ρομαντικό λάτρη της μουσικής.

Στο χειροποίητο κυριαρχεί  διαχρονικά στην κοινότητα το κύρος ,ο σεβασμός για την δουλειά και τον άνθρωπο ,η καλή φήμη. Υπάρχει μια αμφίδρομη σχέση μέσα από τη δυνατότητα κριτικής  ή παρατηρήσεων που βελτιώνει το τελικό προϊόν. Τα σύγχρονα αντικείμενα πολυτελείας με το χαρακτηρισμό “handmade” ή “hechoamano” διατηρούν κάποια στοιχεία από αυτή τη στάση ζωής ,την ποιότητα των υλικών ,το μεράκι στη λεπτομέρεια. Τα ελβετικά ρολόγια ,τα σκοτσέζικα single malts ουίσκι ,τα γαλλικά κρασιά, κονιάκ και σαμπάνιες ,τα πούρα Αβάνας είναι οι επίγονοι των θρύλων των αναγεννησιακών προγόνων τους .Οι σύγχρονοι δημιουργοί παράγουν bestsellers εκεί που οι παλαιότεροι έγραφαν ποιήματα.

Shindo Labs (Japan), ένα όνομα ταυτόσημο με το esoteric high-end audio. Λυχνίες 300Β μα και άλλες πιο δυσεύρετες (ή σε αντίθεση και κάποια μοντέλα με ευρύτερα διαθέσιμες) προσφέρουν την ροή & ηχοχρωματική προσέγγιση που μόνο ένας ενισχυτής ή προενισχυτής με new-old-stock ‘συστατικά’, σαν ‘ζωγραφισμένος’ στο χέρι σε ιδιαίτερο καμβά, γνωρίζει πως να φέρει στην επιφάνεια.

van den Hul κεφαλή πικάπ κινητού πηνίου μοντέλο ‘Colibri’. Δεν θα μπορούσε να λείπει από καμία μερική αφιέρωση των πλέον διαχρονικών Items of high-end Audio Desire. Όπως και να διαγραφεί από την μνήμη των όσων έχουν ακούσει τα αγαπημένα τους ηχογραφήματα να αναπαράγονται με αυτή. Περιγραφή και αμεσότητα που εξιτάρει, άφθονη ανάλυση, ζηλευτές δυναμικές διακυμάνσεις, σκηνική ακρίβεια. Χαρισματική και φυσικά χειροποίητη !

Kondo Ongaku. Απατηλό όνειρο για πολλούς, Ιαπωνική σχολή χειροποίητης τελειότητας. Ένας θρυλικός ολοκληρωμένος λαμπάτος ενισχυτής, που μπορεί με τα κατάλληλα συνοδά να οδηγήσει τον ακροατή ακριβώς ‘εκεί’ πίσω στον χώρο και χρόνο του μουσικού γεγονότος. 

Στο προσεχές διάστημα θα (ξανά) συναντήσουμε & απολαύσουμε τις υψηλότερες κορυφές – ανεξίτηλα σημεία αναφοράς ηχητικής απόλαυσης του οικιακού audio. Υποσχόμαστε να φρεσκάρουμε την ακουστική μνήμη σας όπως και την δική μας, πάντα με ‘ποιητική’ διάθεση και τις νότες ως το ταχύτερο όχημα επικοινωνίας. Αποκλειστικά στο hiendnews.gr e-magazine.

 

About HiEndNews

Expo VIP #2
x

Check Also

Ideon Audio: The 2021 Interview !

The hiendnews e-magazine 2021 Interview of Ideon Audio.   Με την Ελληνική Ideon Audio γνωριστήκαμε ...

GAIA – THE ULTIMATE CABLES FROM ESPRIT AUDIO !

ESPRIT CABLES “GAIA” ULTRA-END CABLES Η ‘θέα του απόλυτου’ στις ultra audio καλωδιώσεις. Μια ευχάριστη ...

EISA 2021-2022 Awards – High Fidelity with Stars !

EISA 2021-2022 Awards [Expert Imaging and Sound Association] (Audio Category Selections) by hiendnews.gr Η EISA ...