Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes
High Interest
Aphrodites Vision 2

EISA 2021-2022 Awards – High Fidelity with Stars !

advertisers-banners-barEISA 2021-2022

Awards

[Expert Imaging and Sound Association]
(Audio Category Selections) by hiendnews.gr

Η EISA (Expert Imaging & Sound Association) είναι ένας οργανισμός που εκπροσωπεί και εκπροσωπείται από τα 60 πιο αξιοσέβαστα περιοδικά, ενημερωτικούς ιστότοπους & e-magazines ειδικού ενδιαφέροντος μέσα από 29 χώρες που καλύπτουν φυσικά και το high-fidelity οικιακό Audio, Προϊόντα Ήχου Surround και βελτιώσεων Οικιακού Κινηματογράφου, Φωτογραφία, Κινητές Συσκευές και Ήχο Αυτοκινήτου. Κάθε χρόνο τα μέλη της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων της EISA, συμπεριλαμβανομένων των συντακτών διαφόρων έντυπων & net εκδόσεων, δοκιμάζουν μια πολύ μεγάλη γκάμα νέων προϊόντων από τον τομέα του Home Audio (Οικιακού Ήχου υψηλής πιστότητας που μας ενδιαφέρει στο hiendnews.gr) πριν συγκρίνουν τα αποτελέσματα και έπειτα ψηφίσουν για να αποδώσουν βραβεύσεις στην κάθε κατηγορία.

Για να δοθεί ένα βραβείο EISA, όλα τα προϊόντα ενός γκρουπ (πχ. ηχείων, πικάπ κα.) υποβάλλονται σε μια ολοκληρωμένη διαδικασία κριτικής πολλαπλών βημάτων μέσα στο τρέχον έτος. Παρότι η ετήσια Συνέλευση της EISA στην Αμβέρσα και η Συνάντηση Βραβείων, τον Μάιο & Ιούνιο 2021 αντιστοίχως, ακυρώθηκαν για άλλη μια φορά λόγω της πανδημίας, η περιεκτικότητα των προϊόντων της Ένωσης όπου δοκιμάστηκε δεν μειώθηκε. Η EISA λοιπόν, φιλοξένησε τουλάχιστον 40 διαδικτυακά σεμινάρια που έθεσαν νέες τεχνολογίες και μάρκες μπροστά στο εξειδικευμένο συντακτικό κοινό της, αλλά και υποδέχθηκε πολύ γνώριμες εταιρείες με εκπληκτικές σε απόδοση και ποιότητα νέες υλοποιήσεις. Σε συνδυασμό τακτικών τηλεδιασκέψεων των Ομάδων Εμπειρογνωμόνων και την αποστολή προϊόντων μεταξύ των κρατών μελών, επετράπη και φέτος στην δημοκρατική διαδικασία ψηφοφορίας της EISA να καθορίσει τα προϊόντα που κέρδισαν. Το hiendnews.gr αναρτά σε αυτή την παρουσίαση το μεγαλυτερο πλήθος νικητών της κατηγορίας οικιακού ήχου υψηλής πιστότητας, όπου μόλις κέρδισαν το βραβείο τους!

Wilson Audio SabrinaX – Πολύδρομο High-End Ηχείο Δαπέδου

Το τρίδρομο μοντέλο δαπέδου Sabrina της Wilson Audio καθιερώθηκε εδώ και χρόνια ως ένα εξαιρετικά συμπαγές ηχείο πολύ υψηλών επιδόσεων, αλλά με το φετινό μοντέλο ‘Χ’ η εταιρεία έχει κάνει σημαντικές αλλαγές για περαιτέρω ενίσχυση της συνοχής και συνολικής απόδοσης αλλάζοντας κυριολεκτικά διάσταση. Μια με το αδρανές υλικό ‘X’ για το οποίο ο θρυλικός κατασκευαστής δεν αποκαλύπτει πολλά και από το οποίο πήρε το όνομά του το τρέχον μοντέλο, μια με το αριστοτεχνικό δέσιμο των μονάδων και την μεγάλη εικόνα σκηνής του μέχρι και την κορυφαία επιλογή χρωμάτων & φινιρίσματος Wilson-Gloss, το Sabrina X κέρδισε επάξια το βραβείο. Το tweeter του, προέρχεται από τα κορυφαία μοντέλα της εταιρείας ενώ αποδίδει άριστη λεπτομέρεια και «αέρα», ενώ η μεσαία περιοχή φέρει χαρακτήρα από τα κλασσικά παλαιότερα Sabrina που έχουν κλέψει καρδιές. Ακόμη, ένα ανασχεδιασμένο woofer που φορά, προσφέρει το πιο γρήγορο μπάσο της Wilson σειράς που απαιτείται το 2021 σε αυτά τα -σοβαρά- χρήματα. Η ρεαλιστική ατμόσφαιρα που δημιουργεί μπροστά μας και ζήσαμε φέτος στις εγκαταστάσεις της Orpheus Audio, πάντα βέβαια με αξιόλογους ενισχυτές και πηγές, σκιαγράφησε εδώ και μήνες τον σημερινό νικητή.

Monitor Audio Silver 500 7G – Πολύδρομο Ηχείο Δαπέδου

Η έβδομη γενιά της σειράς Silver της Monitor Audio ενσωματώνει ένα ευρύ φάσμα ακουστικών καινοτομιών. Υπέροχα δαπέδου, τα Silver 500 7G με το μεταλλικό/κεραμικό tweeter C-CAM διαθέτουν νέα σχεδίαση και περίβλημα, για καθαρότερα και πιο ευγενικά πρίμα, ενώ οι μονάδες μεσαίας περιοχής και μπάσων RST II είναι κατασκευασμένες από βελτιωμένο κράμα με κεραμική επίστρωση για ανώτερη ακαμψία. Προσθέστε ένα εκλεπτυσμένο ποιοτικό crossover μα και μια κλασσική box-καμπίνα και έχετε ένα ηχείο με πρωτιά EISA, εξειδικευμένο να βγάλει τα πάντα στην επιφάνεια.

Thorens TD 124 DD – High End Πικάπ

Κοντά στις 9.000,-€ η Thorens ξαναχτυπά με την χάρη του παλιού άριστου. Το high-end πικάπ μοντέλο TD 124 direct-drive διατηρεί τη θρυλική θέση στους αναλογικούς χάρτες της καρδιάς μας και εξακολουθεί να είναι περιζήτητο. Ενώ η τρέχουσα έκδοση μπορεί να μοιάζει πολύ με την αρχική, το ‘DD’ δεξιότερα του αριθμού του μοντέλου εκφράζει ότι προτιμάται στο σήμερα ένα σχέδιο με άμεση κίνηση, ανασχεδιασμένο βραχίονα και σοβαρή τροφοδοσία. Φυσικά και δείχνει vintage, αλλά ο ήχος πατά γερά στις επιταγές της νέας δεκαετίας: φρέσκος, ευκίνητος και συνάμα δραματικός.

Ortofon 2M Black “LVB 250” – Κορυφαία κεφαλή πικάπ Κινητού Μαγνήτη

Η τελευταία βελτιωμένη επετειακή έκδοση-φόρος τιμής “Ludwig van Beethoven – 250 (χρόνια από την γέννησή του)” της κορυφαίας Ortofon κινητού μαγνήτη ‘Black’ στην κλασσική σειρά κεφαλών πικάπ ‘2M’ φέρει εκτός από περίσσιο ηχητικό ταλέντο και μια εικόνα του συνθέτη στο πλάι του σώματός της. Με μια μεταξένια, εκλεπτυσμένη προσέγγιση του κάθε ηχογραφήματος, ιδανική κυρίως για κλασσική, τζαζ και ακουστική μουσική καθώς και με τα αποδιδόμενα μεγάλα σώματα της, κάνουν την παρουσία των μουσικών ειδώλων τόσο ρεαλιστική που προσπερνά ότι προηγούμενο ακούσαμε τελευταία σε κινητού μαγνήτη. Μια επίσης μεγάλη σκηνή με σοβαρές επιδόσεις βάθους-πλάτους και ακρίβεια στην εστίαση καθιστά τα ακουστικά όργανα και τις φωνές να συγκλονίζουν, θυμίζοντάς μας κεφαλές κινητού πηνίου διπλάσιας ή τριπλάσιας αξίας. Η βράβευση και εδώ, αναμενόμενη.

Pro-Ject Debut PRO – Πικάπ / carbon-alumin βραχίονας – Κεφαλή.

Η Pro-Ject μας έδωσε ‘σήμα’ φέτος, πως δεν θα χαρίσει ‘κάστανα’ στον ανταγωνισμό. Ξεκινώντας με ένα συγκλονιστικό ηχητικό επίτευγμα στα χρήματα, αυτό του νέου πικάπ Debut EVO όπου απολαύσαμε, χρησιμοποιούμε ως σημείο αναφοράς στα πεντακόσια και κάτι ευρώ του (!) και τελικά αποκτήσαμε, συνεχίζει ακάθεκτη τις βελτιώσεις επάνω σε αυτόν τον ‘καμβά’. Με λίγα μόλις παραπάνω ευρώ, μπορείτε πλέον να αγοράσετε τον νικητή των EISA 2021-2022 που ονομάζεται Debut PRO και συνεχίζει τις εκπλήξεις αλά Pro-Ject!  Για τον εορτασμό της 30ης επετείου της εταιρείας είδε το φως αυτό το διαμαντάκι, ενώ γιορτάζουμε και εμείς ένα σπάνιο πικάπ στην τιμή του, με περίσσια αρετή, κλάση και τόλμη. Έρχεται εξοπλισμένο με μια άριστη κινητού μαγνήτη, την νέα Pick-It Pro κεφαλή προεγκατεστημένη και έναν βραχίονα από carbon και εσωτερικό αλουμινίου όπου διδάσκει ήχο στα χρήματα. Αυτό έλλειπε, να μην κέρδιζε την πρώτη θέση.

Cambridge Audio DACMagic 200M – Ψηφιακή πηγή – μετατροπέας & προενισχυτής

Στα ψηφιακά πάλι και στην κατηγορία των digital to analog μετατροπέων, ίσως γνωρίζετε ήδη το πολύ προσιτό DacMagic της Cambridge. Η Cambridge Audio κατασκευάζει το DACακι αυτό από το 1994. Επί σειρά ετών, φέρνει στην ακουστική μνήμη μας αξιόλογες παραστάσεις σε διάφορα συστήματα. Ήρθε η ώρα του να αναβαθμισθεί και να σκαρφαλώσει την σκάλα των επιδόσεων. Με το όνομα DacMagic 200M ανταποκρίνεται επάξια στο προηγούμενο των επιφανών προγόνων του με έναν ελκυστικό συνδυασμό καλής κατασκευής, ευκολίας χρήσης και απόδοσης, υποστήριξης ακουστικών και λειτουργίας ως και κλασσικού προενισχυτή. Ευρεία συμβατότητα κάθε μορφής αρχείων, μέχρι ανάλυσης 768kHz/24-bit και DSD512 (μέσω εισόδου USB). Εύκολο και βολικό στη χρήση, δεν είναι μόνο μια εξαιρετική συσκευή σε οικονομικά πλαίσια (ξεπερνά κατά πολύ τα ευρώ του σε ήχο) που θα οδηγήσει τα ακουστικά ή τον τελικό / ολοκληρωμένο ενισχυτή σας σε αξιέπαινα αποτελέσματα, αλλά μια αλάνθαστη high fidelity επιλογή που βάζει τα ‘γυαλιά’ σε μερικές ακριβότερες. Ήρθε και το βραβείο και έδεσε.

Hegel V10 – Προενισχυτής κεφαλής πικάπ κινητού μαγνήτη ή πηνίου

Η μηχανή ήχου της Hegel ξαναζεσταίνεται και περνά στο 2021 κεφάτη. Άξιζε την αναμονή στην κατηγορία των προενισχυτών κεφαλής πικάπ (phono-stages) και ο βραβευμένος ‘V10’ εξυπηρετεί πλέον το ευρύ φάσμα κεφαλών κινητού μαγνήτη & κινητού πηνίου, με πρωτοκλασάτη απόδοση, πλήθος ρυθμίσεων φόρτωσης και υποηχητικό φίλτρο που επιλέγονται μέσω διακοπτών dip switches ως βάση. Hegel σημαίνει κομψότητα και ροή ήχου, νορβηγικό στυλ που αγαπά τα βινύλια όσο και τα ψηφιακά με αναλογικές -κατά το δυνατόν- αρετές. Αξίζει, λοιπόν, να του αφιερώσετε χρόνο και να συνειδητοποιήσετε γιατί κέρδισε το φετινό βραβείο στην κατηγορία του.

System Audio Legend 40.2 Silverback – Ασύρματα Hχεία Δαπέδου

Τα κομψά ενεργά πολύδρομα δαπέδου της System Audio δεν είναι μόνο εκπολιτισμένα και λεπτομερέστατα σε ήχο, αλλά γεμάτα τεχνολογία που επιτρέπει στον χρήστη να επιτύχει τον βέλτιστο ήχο, να τον προσαρμόσει στο δικό του γούστο και χώρο. Ακούστε τα Legend δαπέδου μαζί και με τον -προαιρετικό- ασύρματο στερεοφωνικό ‘διανομέα’ τους, όπου για αυτόν μπορείτε να μάθετε περισσότερα κατά την διάρκεια επίδειξης στις εγκαταστάσεις της αντιπροσωπείας Orpheus Audio. Έχετε επιλογή αυτόματης και χειροκίνητης παραμετροποίησης για να προσαρμόσετε το ηχείο στο δωμάτιό σας. Η System Audio προσφέρει τα τελευταία χρόνια γενναιόδωρα ήχο και την ευελιξία της ύπαρξης DSP. Ωστόσο, το πιο εντυπωσιακό από όλα είναι ο συναρπαστικά ώριμος χαρακτήρας αυτού του ασύρματου ενεργού, ο οποίος επενδύει στην ανάλυση, την ισχύ και γοητεία του γεμάτου-καθαρού μπάσου μα και την εξαιρετική αντίληψη και απόδοση του ρυθμού.

Rotel Michi X3 – Ολοκληρωμένος ενισχυτής με DAC & Phono-Stage

O πιο προσιτός από τους ολοκληρωμένους ενισχυτές της ανανεωμένης σειράς με το βαρύ όνομα ‘Michi’, φυσικά της Rotel. Αναμφίβολα -ξανά- επιτυχημένος κρατώντας βραβείο EISA, με ισχύ 200 watt ανά κανάλι σε ηχεία 8Ω και 350 watt σε 4Ω αντιστοίχως συνδυάζει την δύναμη και ξεγνοιασιά του «οδηγεί οτιδήποτε» με την ταχύτητα, τη ζεστασιά και την ικανότητα αναλυτικής κατανόησης των ηχογραφημάτων. Με ενσωματωμένο ψηφιακό μετατροπέα και phono-stage, έχει πολλά κάλη και ίσως συμφέρει.

NAD C 298 – Τελικός δικάναλος ενισχυτής

Το ιστορικό όνομα της NAD στα έδρανα του high-fidelity είναι κατά κανόνα αναγνωρίσιμο, όπως και η ηχητική ταυτότητα του κατασκευαστή. Η εταιρεία ξεκίνησε την ιστορία της δημιουργώντας ενισχυτές με καινοτομίες, μουσικότητα και υψηλή τεχνολογία εδώ και σχεδόν μισό αιώνα. Όλα αυτά τρέχουν στο ‘αίμα’ του σημερινού και κατά τα άλλα πάναπλου σε εξωτερική εμφάνιση τελικού ενισχυτή ισχύος και ονομασίας ‘C 298’. Η ενεργειακά αποδοτική τεχνολογία ενίσχυσης (Purifi Eigentakt) που υλοποιεί, του δίνει τη δυνατότητα να οδηγεί σχεδόν κάθε ηχείο χωρίς προβλήματα. Ο ήχος του είναι πάντα ευγενικός, πλούσιος σε υφή και καθαρός από συχνοτική άκρη σε άκρη, ενώ αν επιθυμείτε γεφυρώνεται και σας παρέχει λειτουργία ως μονομπλόκ των 600 Watt + ανά ηχείο! Κατά τα άλλα και τα 185 watt ανά κανάλι σε stereo mode, όσο και το βραβείο του, θεωρούμε πως δεν θα αφήσουν πολλά ηχεία και κατόχους ανικανοποίητους.

 

About HiEndNews

IDEON VIP 1
x

Check Also

Ideon Audio: The 2021 Interview !

The hiendnews e-magazine 2021 Interview of Ideon Audio.   Με την Ελληνική Ideon Audio γνωριστήκαμε ...

From Handcrafted to Worldclass high-end Audio !

Από το χειροποίητο στο world class seller | Βασίλης Καραγιάννης Η ψηφιακή πένα του κ. ...

GAIA – THE ULTIMATE CABLES FROM ESPRIT AUDIO !

ESPRIT CABLES “GAIA” ULTRA-END CABLES Η ‘θέα του απόλυτου’ στις ultra audio καλωδιώσεις. Μια ευχάριστη ...