Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes
High Interest
Orpheus VIP 1

Dynavox – The world’s best ‘value for money’ audio offers !

advertisers-banners-bar
contact e-mail: abouthifi@gmail.com


DYNAVOX AUDIO

Ανακαλύψτε έναν παράδεισο για τους μουσικόφιλους μέσα από μια σειρά πολύ οικονομικών προϊόντων ανώτερης ηχητικής ποιότητας.

 

H Γερμανική Dynavox Audio στην έδρα της κοντά στον ποταμό Ρήνο ξέρει ακριβώς το ‘πώς’, μπορεί και προσφέρει audio δημιουργήματα σπάνιας έως και απίθανης ποιότητας ήχου ως προς τα ζητούμενα χρήματα. Στην εδώ παρουσίαση σας εκθέτουμε έξι προϊόντα όπου θεωρούμε υπερευκαιρίες και καταλαμβάνουν κορυφή της δυνατής ηχητικής απόδοσης στην παρούσα τιμολόγησή τους. Ότι μπορεί να φέρει τον αναπαραγόμενο ήχο ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στο αληθινό και να κάνει την προτροπή μας χρυσή επιλογή ενός μουσικόφιλου, με πολύ περιορισμένη τσέπη για την ηχητική του απόλαυση, είναι και χαρά μας και χρέος μας. Η χαρά μας θα είναι διπλή, μόλις το διαπιστώσει και ο ίδιος αποκτώντας κάποιο προϊόν της Dynavox. Ολοκληρωμένες, αξιόπιστες και πράγματι ώριμες σε ήχο προτάσεις, αν αναλογιστεί κανείς την δαπάνη που απαιτείται και το τι ουσιαστικό τελικά εισπράττει από την αγορά τους. Ιδού λοιπόν !

 

DYNAVOX VT 80 MK Ολοκληρωμένος Ενισχυτής

Εδώ έχουμε να κάνουμε με την πρώτη σε σειρά χρυσή ευκαιρία της Dynavox Audio, τον ολοκληρωμένο ενισχυτή VT 80 MK. Με ισχύ εξόδου πρακτικά έως 70 Watt στα 4Ω αντίστασης ηχείου, δυνατότητες αναπαραγωγής αρχείων wav, mp3, wma & flac (τόσο από σκληρό δίσκο, usb stick όσο και από κάρτες SD), είσοδο ακουστικών, δύο εξόδους προς ζεύγη ηχείων, δύο line εισόδους και bluetooth ασύρματη επικοινωνία με το κινητό, laptop ή όποιο ψηφιακό transport επιθυμείτε για εύκολες απολαύσεις youtube/spotify/tidal κ.α. υπηρεσίες… ξεκινάμε πολύ καλά. Ποιός να φανταζόταν όμως το πόσο ευγενικά και με σώμα αποδίδει τους μουσικούς και χωρίς τσιγκουνιές το μέγεθος της ηχογραφημένης σκηνής. Πόσο ώριμα αναπαράγει τις χροιές των οργάνων στα 199,-€ της νέας του (2020) αυτής εκδοχής. Κυριολεκτικά άπιαστος στην κατηγορία τιμής του. Διαθέτει και έξοδο για subwoofer μα και ενσωματωμένο ραδιόφωνο.

Όπως είχαμε συμπεράνει και στην πρόσφατη δοκιμή μας στο hiendnews και μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη στο link που ακολουθεί [ https://www.hiendnews.gr/dynavox-vt-80-mk-mini-integrated-review/ ] : “Είναι ξεκάθαρο ότι ο VT-80MK έχει άποψη κι αυτή η άποψη μας άρεσε πολύ. Αποδίδει την ουσία της μουσικής με ποιότητα και πληρότητα, επαναπροσδιορίζοντας το σημείο εισόδου στο πραγματικό High Fidelity από την άποψη του κόστους. Αποδείχθηκε ότι η Dynavox, τουλάχιστον στον VT-80MK, πράγματι χρησιμοποιεί πολύ επιτυχημένα, μια ώριμη και δοκιμασμένη κυκλωματική σχεδίαση στο αναλογικό τμήμα, αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες που της δίνει η σύγχρονη βιομηχανία ηλεκτρονικών (ως προς τη μείωση του κόστους) προσθέτοντας όμως τις δικές της σχεδιαστικές πινελιές, για να του δώσει χαρακτήρα. Oι περιορισμοί, λόγω της χαμηλής τιμής του, δεν αλλοιώνουν το μουσικό μήνυμα, το οποίο περνάει με όμορφο και χορταστικό τρόπο. Ο ήχος του είναι πράγματι εθιστικός, επιβεβαιώνοντας τον ισχυρισμό της DYNAVOX. Το κερασάκι στην τούρτα είναι οι δυνατότητες διασύνδεσης που τον καθιστούν ένα πραγματικό πολυεργαλείο, με ευρύτατο αγοραστικό κοινό, με τις επαγγελματικές χρήσεις να είναι εντός του πεδίου του. Ακόμα και για όσους έχουν πολύ ποιοτικά (και ακριβά) ενισχυτικά στο βασικό τους σύστημα, είτε είναι φαν των τρανζίστορ είτε των λυχνιών είτε της τάξης D, η ακρόασή του VT-80ΜΚ έχει οπωσδήποτε νόημα, το λιγότερο για μια θέση στην κρεβατοκάμαρα, στο γραφείο, στο εξοχικό, ή -για μερικούς- στο σαλόνι. Προσωπικά, παρά τις όποιες αδυναμίες του, τον αγόρασα χωρίς να το σκεφτώ δεύτερη φορά. Μέσα στην πληθώρα των συσκευών που διατίθενται στην εποχή μας, τον θεωρώ cult προϊόν και θα ήταν ανοησία να τον αφήσω να φύγει.”

DYNAVOX TC 750 MM Phono Stage

(προενισχυτής κεφαλής πικάπ κινητού μαγνήτη)

Η μοναδική αξιόλογη λύση σε αυτά τα ευρώ, για τους κατόχους πικάπ που χρειάζονται άμεσα προενισχυτή κεφαλής (phono stage) πολύ καλής ηχητικής απόδοσης. Στα 45 € ξεκάθαρα χωρίς αντίπαλο ! Άριστη θωράκιση από εξωτερικές παρεμβολές, πολύ χαμηλού θορύβου, θα τιμήσει τόσο τους μουσικόφιλους όσο και όποιους το γλυκοκοιτάζουν για επαγγελματική χρήση μιας και το βινύλιο έχει εκτοξευθεί σε ζήτηση και πωλήσεις. Ήρθε για να μείνει ως ηχητικός μονόδρομος στα χρήματα.

 

 

DYNAVOX Χ2000 Audiophile Πολύπριζο

Η τελευταία προσθήκη στην γκάμα της φίρμας είναι το audiophile πολύπριζο πέντε θέσεων μοντέλο X2000 με κόστος μόλις 179,- € !! Διαθέτει ενσωματωμένο ανιχνευτή φάσης, κάτι απαραίτητο για την σωστή σύνδεση-τροφοδοσία ρεύματος των αγαπημένων σας συσκευών ήχου, αντικραδασμική κατασκευή και λειτουργία Master & Slave που θα σας επιτρέψει ανοίγοντας πρώτα για παράδειγμα την τηλεόρασή σας ή τον ενισχυτή σας (από την θέση Master) να ανοίξετε ή κλείσετε τις αμέσως επόμενες σε σειρά, αυτομάτως. Η Master & Slave δυνατότητα μπορεί φυσικά και να απενεργοποιηθεί. Το Χ2000 επιπλέον φιλτράρει παθητικά παρεμβολές στο ρεύμα του δικτύου καθώς σας δίνει την δυνατότητα να το συνδέσετε με αποσπώμενο καλώδιο AC της αρεσκείας σας. Στην συσκευασία περιλαμβάνεται και μια ποιοτική εισαγωγική πρόταση καλωδίου ρεύματος με την υπογραφή Dynavox. Το βάρος του είναι κοντά στα δυόμιση κιλά και διατίθεται σε μαύρη και ασημένια απόχρωση αλουμινίου. Μπορεί να ‘σηκώσει’ και να ‘καθαρίσει’ ως φίλτρο, έως και 2300W. Αποκλείουμε να βρείτε συνολικά καλύτερο στα χρήματα.

 

DYNAVOX ESA 18 MK ΒΤ Ολοκληρωμένος Ενισχυτής

Ο ολοκληρωμένος Dynavox ESA-18 MK BT είναι ο διάδοχος του στερεοφωνικού (μίνι) ενισχυτή E-SA18, ο οποίος ήταν πάρα πολύ επιτυχημένος επί σειρά ετών. Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, η νέα αυτή υλοποίηση έχει ένα πλήρως επανασχεδιασμένο μεταλλικό σασί με συμπαγή πρόσοψη αλουμινίου 4 χιλιοστών, ελαφρώς αλλαγμένες διαστάσεις και ασύρματη διασύνδεση Bluetooth. Διαθέτει είσοδο ακουστικών και επιλογή loudness, 2 εισόδους γραμμής line in και μια έκπληξη… την είσοδο μικροφώνου! Η είσοδος ‘mic’ μπορεί να ρυθμιστεί ως προς την ένταση και την ηχώ (echo) ώστε εκτός ενός ιδιαιτέρα γλυκού και καθαρού ήχου που προσφέρει κατα την αναπαραγωγή, να γίνει και η ψυχή μιας διασκεδαστικής βραδιάς ή πάρτυ με διάθεση τραγουδιού. Ο ενισχυτής προσφέρει ισχύ 2 x 75 watt και στα περίπου 150,- € τιμή διάθεσης μας φτιάχνει την διάθεση.

 

DYNAVOX RCM 400 Πλυντήριο Δίσκων

Ένα πολύ καλό καθάρισμα των δίσκων βινυλίου σας είναι σημαντικότατο τόσο για την τελική ποιότητα ήχου όσο και για την μακροβιότητα των LPs. Το αν γίνεται και εύκολα και οικονομικά, ακόμη καλύτερα. Με το RCM 400 ηλεκτρικό πλυντήριο δίσκων η υπόθεση γίνεται παιχνιδάκι, στα 400 € όπου κοστίζει η συσκευή. Στο πακέτο περιλαμβάνεται υγρό καθαρισμού που θα καλύψει πάρα πολλούς δίσκους όπως και ειδική βούρτσα. Ένας βραχίονας αναρρόφησης θα αναλάβει την απομάκρυνση των καθαριστικών υγρών όπου συλλέγονται όπως σε όλα τα high-end πλυντήρια σε εσωτερική δεξαμενή χωρητικότητας 250 ml.

DYNAVOX TV 50 Ολοκληρωμένος ενισχυτής

O ψηφιακός ολοκληρωμένος ενισχυτής Dynavox TV-50 θα αυξήσει την ηχητική απόδοση κάθε τηλεόρασης προσφέροντας ευκολία χρήσης και ανώτερη καθαρότητα σε όλο το φάσμα. Εκεί και προσδιορίζεται από τον κατασκευαστή, μιας που διαθέτει ενσωματωμένο ψηφιακό μετατροπέα και συνδέεται με όλες τις γνωστές ψηφιακές εξόδους (οπτική, S/PDIF).  Ίσως το πιο σημαντικό για τους αναγνώστες μας, το ότι φέρει τον ευγενικό χαρακτήρα ήχου της φίρμας – δεν κουράζει και δεν αποδίδει ‘γρεζάτα’ – ιδιαίτερα εκτιμητέο στα 199 ευρώ του. Συνοδεύεται από τηλεχειριστήριο. Αποδίδει 2 x 50 watt σε αντίσταση ηχείων 4Ω.

 

Η Dynavox για το 2021, διαθέτει μια γενναιόδωρη γκάμα που περιλαμβάνει τόσο λαμπάτες όσο και solid-state προτάσεις ενισχυτών (προ-τελικών όσο και ολοκληρωμένων), ψηφιακών και αναλογικών πηγών, καλωδιώσεων που μας εκπλήσσουν με το πόσο ώριμα συμβάλουν προς ένα καλύτερο τελικό αποτέλεσμα παρά το εξαιρετικά χαμηλό κόστος τους.  Προσθέστε και επίχρυσους ακροδέκτες, ηχεία από μόλις 100 ευρώ [!] & μονάδες ηχείων (ribbon tweeters, midrange και woofers) για τις δικές σας κατασκευές και πειραματισμούς – σε τιμές που δεν φαντάζεστε !   Γνωρίστε όλο τον θησαυρό της και κερδίστε στην αντιπροσωπεία και καταστήματα της Orpheus Audio !

 

Διάθεση – Ακροάσεις – Αντιπροσωπεία:


OPRHEUS AUDIO
 

About HiEndNews

Fruit One Neotech Audio Cables
x

Check Also

Mid-Year Audiophile Hiendnews Choices: On A Serious Note ! [Part 1/2]

2022 Mid-Year Audiophile Hiendnews Choices: On A Serious Note ! Ένα συνεπές update των προϊόντων ...

Dominus Orchestra LP: The Tribute to Paice Ashton Lord’s, “Malice In Wonderland” 180 gram. LP & Video – Live in Athens, December 9, 2018

(αναδημοσίευση: ΔΙΣΚΟΡΥΧΕΙΟΝ / VINYLMINE, 2022) DOMINUS ORCHESTRA Eλληνικό tribute στο “Malice in Wonderland” των Paice ...

Living with plug-and-play Pro-Ject T1 SB Turntable on a 30K System !

Introducing Pro-Ject T1 SB as the analog source on a higher-end, ~30k euros audiophile system. ...