Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes
High Interest
Focal Utopia II Side

BLACKBOX AV SHOW 2023 HIGHLIGHTS !

advertisers-banners-bar


BLACKBOX AV SHOW 2023 – HIGHLIGHTS

To BLACKBOX Audio Videο Show επέστρεψε και φέτος, δυνατό-ηχηρό-ποιοτικότερο & ουσιαστικότερο από κάθε άλλη χρονιά! Απευθύνεται στους απανταχού λάτρεις της τεχνολογίας, του ήχου, της εικόνας, και της μουσικής. Παράλληλα με το εμπορικό κομμάτι της έκθεσης high-end audio υπήρξε και music market με τις καλύτερες δισκογραφικές εταιρείες του κόσμου όπως οι Acoustic Sounds, Mobile Fidelity, Impex, Analoghonic, Columbia Japan για να απολαμβάνετε την μουσική σας στο μέγιστο δυνατό επίπεδο χωρίς φυσικά να λείπουν δισκογραφικές που έχουν γράψει ιστορία όπως Warner, Universal και Blue Note!

Το BLACKBOX AV Show 2023 ναι, ανατρέπει τα δεδομένα των στατικών και αδιάφορων μέχρι στιγμής, εκθέσεων ήχου και εικόνας όπως οι διοργανωτές άλλωστε δηλώνουν, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να ακούσει επίσης και live συναυλίες με αγαπημένους καλλιτέχνες, να παρακολουθήσει workshops με Έλληνες και ξένους ομιλητές σε επίκαιρα θέματα, να ζήσει μία πρωτόγνωρη εμπειρία στο σύνολο. Ως επισκέπτες βρεθήκαμε και σας παρουσιάζουμε τους χώρους που μας έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση φέτος, μεταξύ αυτών και πολλών κλασσικών “επιστροφών” πασίγνωστων high-end audio κατασκευαστικών οίκων. Καλή σας περιήγηση λοιπόν, σε αυτό το μικρό εκθεσιακό οδοιπορικό μας υπό το πρίσμα του φωτογραφικού φακού !

by D. Dravopoulos & hiendnews.gr audiophile e-magazine 

Δικαιωματικά, η audio αυλαία μας ανοίγει με την εκθεσιακή σάλα-γίγας της Heaven Audio. Την χρονιά αυτή, η Heaven κάνει και την υπέρβαση παρουσιάζοντας κορυφαίες προτάσεις κυρίως των ELAC [ηχεία] & Octave [λαμπάτων ενισχυτών/προενισχυτών] ως βλέπουμε εδώ στην φώτο, JBL στα μεγάλα της δημιουργήματα, Luxman, Chord, Gigawatt, Acoustic Signature high-end πικάπ, Atlas & Nordost καλωδιώσεις. Και οι θρύλοι του audio Mark Levinson & MBL συστεγάζονται εδώ ! Φυσικά, δεν θα απουσίαζαν σημερινά δημιουργήματα της μοναδικής Luxman καθώς και πάρα πολλές λοιπές προτάσεις που ήταν μαζί μας στον μαγευτικό αυτό χώρο.

Ο κατασκευαστής high-end ηχείων ELAC πήρε τα πρωτεία με το υψηλόβαθμο μοντέλο Concentro S 509. Οδηγήθηκαν με τα λαμπάτα monoblocks & προενισχυτές της -επίσης- Γερμανικής Octave και πηγές κορυφαία πικάπ της Acoustic Signature ή ψηφιακά της περίφημης Chord, τα οποία μπορείτε να απολαύσετε και στην έδρα της Heaven Audio σε μόνιμη εκθεσιακή παρουσία.

Τα monoblocks της Octave MRE 220 με λυχνίες ΚΤ150 στην σημερινή τους εκδοχή έδεσαν ιδανικά με τα Γερμανικά ηχεία της ELAC. Στην BlackBox ’23 τα monoblocks παρουσιάστηκαν σε παγκόσμια πρωτιά !

Αναλυτικότερα, στο μεγάλο σύστημα με ηχεία της ELAC η σύνθεση είχε ως εξής: Πικάπ (πλατό) το Acoustic Signature μοντέλο Typhoon Neo [14.850,-€] με βραχίονα τον επίσης Acoustic Signature μοντέλο TA5000 9 ιντσών [6.650,-€] και κεφαλή την εξαιρετική νέα Luxman LMC-5 [2.490,-€]. Στο ρόλο του phono-stage συναντήσαμε το μοντέλο Octave Phono Module ενώ στο επίσης κρίσιμο σημείο των ψηφιακών επιλέχθηκαν μοντέλα της Chord HUGO TT2 [4.960,-€] συν το M Scaler [4.350,-€] .

Luxman στον ίδιο χώρο της Heaven Audio με τα πιο πρόσφατα μοντέλα σε ολοκληρωμένους ενισχυτές τάξης Α & Α/Β όπως και ψηφιακές πηγές.

Η ιστορική Thorens παρουσίασε στην σάλα της Heaven Audio επιλεγμένες κλασσικές προτάσεις πικάπ.

Μια σπάνια έκπληξη από την Heaven Audio αποτέλεσε και το Ελληνικό νέο δημιούργημα ‘Azog Phono’ phono-stage που επιμελείται & σχεδίασε ο κ. Αναστάσιος Ζωγράφος. Η Heaven έδωσε τα ‘ρέστα’ της στο fine tuning και φυσικά στην αποκλειστική διάθεση προς όλο τον πλανήτη. Στόχος βέβαια, το απόλυτο στην προενίσχυση solid-state κεφαλών πικάπ. Σύντομα περισσότερα!

Ο γίγαντας της JBL Home Audio μοντέλο Studio 4367 για πρώτη φορά ακούγεται σε Ελληνική έκθεση ! Την κλάση τους πέρασαν ατόφια ο εκπληκτικός τελικός ενισχυτής της Mark Levinson No 5302 & προενισχυτής No 5206 με CD-DAC το Mark Levinson No 5101. Στα ρεύματα το φίλτρο της Gigawatt Power Control.

JBL desktop all-in-one σε ειδική τιμή προσφοράς εδώ, εντός Heaven Audio. Το μοντέλο που βλέπουμε είναι το L75 MS και ‘γεμίζει’ μικρούς και μεσαίους χώρους για …πλάκα !

Ακόμη μια παρουσία που κλέβει την παράσταση φέτος. Στον εκθεσιακό χώρο της Heaven Audio στήθηκε το Thorens Soundwall HP 600 (δηλαδή open baffle τύπου ηχεία και ενίσχυση), ένα σύστημα που ο προορισμός του είναι high-end Home Theaters αλλά και σαλόνι, στην υψηλή κατηγορία απαιτήσεων. Η τιμή ανέρχεται στα 22.950 ευρώ για αυτό το flagship “Dipole meets D’Appolito” ηχείο ανοικτής μπάφλας.

Ένας εκθεσιακός χώρος που απέσπασε φέτος και στην BlackBox AV τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις, αυτός της Sonus Hi-Fi. Ο κ. Σάκης Χατζηδημητρίου αντιπροσωπεύει πλέον στην χώρα μας τα ηχεία του περίφημου κ. Franco Serblin, Ιταλού σχεδιαστή, γνωστός για την ίδρυση της Sonus Faber. Χέρι-χέρι με την οδήγηση των Γαλλικών YBA ενισχυτών-προενισχυτών και πηγών το αποτέλεσμα ήταν χωρίς υπερβολή εκπληκτικό.

Στο σύνολο τους τα ηχεία Franco Serblin παρουσιάζονται και καταχειροκροτούνται. Το μεγάλο δαπέδου Ktêma όπως και τα Accordo Essence & Accordo διδάσκουν μουσικότητα και σημασία σε κάθε σχεδιαστική λεπτομέρεια που κάνει διαφορά.

Στο δεύτερο εκθεσιακό Showroom της Sonus Hi-Fi το παρόν με άριστες επίσης επιδόσεις έδωσαν τα ηχεία και συσκευές της MoFi Fidelity Electronics, βραβευμένα με EISA 2023-2024 στην κατηγορία high-end ηχείων βάσης. Συγκεκριμένα, το ‘χρυσό’ MoFi SourcePoint 8 παρέχει μια σίγουρη & συναρπαστική ακρόαση, κατάλληλη για μικρά και μεσαία δωμάτια. Υποστηρίζεται από πλούσιο μπάσο με γούφερ των 200 μμ. (8 ιντσών) και ολοκληρώνεται με διαυγή πρίμα.

Ακούσαμε στην Sonus Hi-Fi και πικάπ/κεφαλή της MoFi Electronics & Soundsmith όπως και το πολυαναμενόμενο μεγάλο phono-stage MoFi MasterPhono. Ψηφιακή πηγή και ενισχυτής επιλέχθηκαν εδώ και πάλι από την γκάμα της YBA.

Η Ελληνική hARt Labs high-end audio δυναμικά και στο Radisson Blu Park Hotel κατά την διάρκεια της BlackBox ’23, με τον καλύτερο ‘ever’ εκθεσιακό ήχο (τουλάχιστον στα αυτιά μας) ! Και αυτό, γιατί τα ηχεία της Estelon πιθανότατα, έδεσαν με απόλυτη χημεία με τα ενισχυτικά της hARt Labs και τις καλωδιώσεις της επίσης Ελληνικής Mamalos. Σκέτη απόλαυση. Όταν δε το μουσικό πρόγραμμα ανέλαβε το πικάπ της Analog Music Manufacturer (AMG Turntables) με κεφαλή Soundsmith, το σύνολο απέδωσε μ-α-γ-ι-κ-ά !

Κοντινό στο πικάπ της Βαυαρέζικης Analog Music Manufacturer που επέτρεψε μπροστά μας μια άκρως ρεαλιστική μουσική σκηνή, πάντοτε με τα ηχεία της μοναδικής Estelon και ενισχυτές της hARt Labs.

H Porfyra Audio του κ. Παναγιώτη Κομηνού εξέπληξε για δεύτερη συνεχή χρονιά τους audiophiles & μουσικόφιλους επισκέπτες στα εκθεσιακά πλαίσια (και δωμάτια). Αυτή τη φορά με λαμπάτη νέα προενίσχυση και τελικό ενισχυτή solid-state σε τάξη Α αρκετών (πλέον των ενενήντα) watts. Σύντομα ακολουθεί από το hiendnews.gr και δοκιμή του νέου αυτού τελικού Porfyra Audio από τον αρθρογράφο μας Θ.Μωραϊτη, ένα μοντέλο που αποδίδει σαφέστατα πολύ πιο πάνω από την τιμή του. Τα ηχεία Sigma Audio με RAAL ribbon tweeter (μέση και εσωτερικά στην φώτο) τόσο δαπέδου -πρώτη παρουσίαση- και βάσης μας έχουν πείσει για μια θέση στην πρώτη κατηγορία και μάλιστα με πολύ δελεαστική τιμή (<4.000 ευρώ/ζεύγος), Είναι σε θέση να αναδείξουν άριστα τις χωρικές λεπτομέρειες μιας καλής ηχογράφησης και να ξυπνήσουν με τα πρώτα λίγα watts, χαρακτηριστικά που ταιριάζουν σε ακριβότερα ηχεία.

Νέο μοντέλο λαμπάτης προενίσχυσης από την εξαιρετική Ελληνική Porfyra Audio και μάλιστα με εξωτερική τροφοδοσία.

Η τιμή του νέου Η-AR1 λαμπάτου pre της Porfyra Audio με εξωτερική τροφοδοσία κυμαίνεται στα 4.500 ευρώ. Ένα άριστο value-for-money! Οι καλωδιώσεις από την Mamalos Cables.

Athens Pro Audio στην υποδοχή! H αντιπροσωπεία της Focal & NAIM στην χώρα μας, κατεβαίνει φέτος με ένα ultra high-end σύνολο που περιελάμβανε τα μεγάλα Stella Utopia EM Evo τρίδρομα ηχεία της σειράς Utopia III Evo μαζί με τους ονειρικούς ενισχυτές της NAIM Statement και πικάπ της θρυλικής S.M.E.

Πολυπόθητα μοντέλα της ανανεωμένης Focal, σε στατική θέα.

Το Focal ηχείο δαπέδου Theva #3 αποτελεί μια πιο προσιτή επιλογή, κοντά στα 1.500 ευρώ το ζευγάρι.

Αριστερά, τα Statement flagship ενισχυτικά της NAIM και …για πρώτη φορά η Athens Pro Audio στήνει στην μεγάλη εκθεσιακή αίθουσα πικάπ της S.M.E. αλλά και streamer της NAIM.

Μια εξαιρετική εμφάνιση στην BlackBox έκανε και φέτος η Element Audio. Εκτός από τα εκπληκτικά σε όλα τους ηχεία της Estelon Audio, γνωρίσαμε τα νέα (πιο προσιτά) ψηφιακά της πολυβραβευμένης Ελληνικής Ideon Audio “ΙΟS”, δίπλα ακριβώς από ένα audio rack αφιερωμένο σε πικάπ της J.Sikora Turntables με κεφαλή της AIDA Cartridges και φυσικά ότι ανώτερο στις λαμπάτες δημιουργίες ενισχυτών, προενισχυτών & phono-stages της Zesto Audio. Την καλωδίωση ανέλαβε -ποια άλλη- από την ZenSati Cables. Διακρίναμε και μια αγαστή συνεργασία με την Ελληνική hARt Labs. Πρωτοκλασάτος ήχος από άκρη σε άκρη.

Το ηχείο που πρωταγωνιστεί στον εκθεσιακό της Element Audio είναι το ολοκαίνουργιο Estelon AURA, οδηγούμενο από ένα full-rack της λαμπάτης και Class-A τιμημένης Zesto Audio. Το πικάπ της J. Sikora εξοπλίσθηκε με την κεφαλή της AIDA μοντέλο Silver και οι συνολικές επιδόσεις άγγιξαν το απόλυτο. Οι καλωδιώσεις της ZenSati με επιλογές από τις σειρές Seraphim, Authentica & Zorro επέτρεψαν την πληροφόρηση και διαφάνεια στη νιοστή δύναμη!

.
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

About HiEndNews

50 Cambridge Audio
x

Check Also

S.I.N. Audio Boutique [Interviewed by hiendnews.gr e-magazine / English Edition]

  S.I.N. Audio – Interview 2023 [by hiendnews.gr e-magazine & audiophile news portal] “We create ...

Thivan Labs & Mavis [Interviewed by hiendnews.gr e-magazine / English Edition]

  Thivan Labs & Mavis Interview 2023 [by hiendnews.gr e-magazine & audiophile news portal]   How ...

Ludic Audio “Asgard” AC pass-through (passive) Power Distributor !

Ludic Audio - Παρουσίαση Διανομέα AC-Ρεύματος 6 θέσεων μοντέλο Asgard   Ludic Audio, πάντα μας ...