blog, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, shop/, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, wp, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30,
Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes
High Interest
THE MAESTROS VIP 2

Audimaxim Soundcube C3 Portable Bluetooth Presentation!

advertisers-banners-barcontact e-mail: abouthifi@gmail.com


AUDIMAXIM C3 PORTABLE BLUETOOTH SOUNDCUBE

Γεμάτος, μεστός και χορταστικός φορητός ήχος στα 300 ευρώ !

Audimaxim model Soundcube C3 [bluetooth & usb battery portable player].

Δε πιστεύουμε ότι από την Ευρώπη ή την Αμερική θα μπορέσει να υπάρξει σύντομα διαθέσιμη, σε τόσο παρανοϊκά χαμηλή τιμή, άλλη ‘κουζίνα’ με επίκεντρο την φορητότητα ποιοτικού ήχου και με τόσο αδιάκοπη δραστηριότητα ως προς το καλύτερο. Από μια τέτοια λοιπόν ‘κουζίνα’ σας παρουσιάζουμε την Audimaxim αρχής γενομένης με το μοντέλο C3, προς το παρόν. Portable & battery powered bluetooth, ένα φορητό που προσδιορίζεται ως το μεγάλο αδελφάκι του C1 ‘cube’ συνυπάρχοντας στον πλούσιο κατάλογό της εταιρείας. Τα C3 & C1 soundcubes παρέδωσε με χαμόγελο επιτυχίας στο hiendnews.gr μόλις πριν δύο εβδομάδες η πανταχού-παρούσα Heaven Audio, μιας που τα εισάγει και παρουσιάζει πλέον στον χώρο της στην περιοχή Ίλιον. Διατίθενται στην αγορά μας όχι απλά για να βρει κανείς ακόμη ένα καλόηχο μα και οικονομικό φορητό, αλλά κυρίως για τις ηχητικές τους καταθέσεις που σχεδόν όλοι θα τις αγαπήσουν, εκτός φυσικά από τον εισαγωγέα τους που τις γνωρίζει ήδη και ξέρει πολύ καλά τι κάνει, τι επιλέγει σε κάθε κατηγορία τιμής.

Η Audimaxim κατασκευάζει στην Κίνα και μια σειρά από νέα higher-end audio προϊόντα όπως ηχεία βάσης & δαπέδου (μοντέλα Serenade και κόρνας Bach κ.α.) μα και ενισχυτές με ενσωματωμένη ψηφιακή πηγή (πχ. τον DA-80). Ένας συνδετικός κρίκος με τo τι ‘ψάχνει’ η σημερινή high-end κορυφαία σκηνή παγκοσμίως, σε τιμές σοκαριστικά χαμηλότερες. Με λίγα λόγια, ο σχεδιαστής δείχνει δραστήριος, έμπειρος και δυναμικός, έτοιμος να σκοράρει χωρίς πολλές προσπάθειες και αστοχίες. Ας πάμε όμως να δούμε τι κρύβεται μέσα σε αυτό το πρώτο δείγμα γραφής σε φορητό ήχο, το μοντέλο C3. Είναι το μεγαλύτερο σε διαστάσεις στην γκάμα των portables της.

Το Soundcube της παρουσίασης παραλάβαμε στην μαύρη του εκδοχή, μέσα από μια πλούσια χρωματική παλέτα προς επιλογή. Άψογο σε κάθε του σημείο και καθόλου ‘φαντεζί’, μιας που προτιμούνται οι γραμμές της minimal σχολής. Ντυμένο περιμετρικά με ένα ‘κοστούμι’ δερματίνης που προσθέτει τόνους πολυτέλειας, φέρει τοποθετημένη και μια ζώνη μεταφοράς επίσης δερμάτινης υφής.

Audimaxim 4-buttons Control Center.

Το ‘κέντρο ελέγχου’ του C3 βρίσκεται στην πάνω του πλευρά, έτσι ώστε να δίνεται άνετη πρόσβαση. Εκεί βρίσκουμε τέσσερα καλαίσθητα μεταλλικά πλήκτρα. Το πρώτο από αριστερά σε σειρά είναι το on/off του portable με διπλή λειτουργία επίσης ως play/pause. Μόλις αυτό πατηθεί και ανοίγοντας την συσκευή, ακούμε από τα ηχεία φωνητική αναφορά ‘power on’, ομοίως στην περίπτωση που το κλείνουμε, το ‘power off’.  Έπειτα συναντάμε τα επίσης διπλής λειτουργίας πλήκτρα μετάβασης σε αρχή/προηγούμενο ή επόμενο κομμάτι, τα οποία στο πάτημα διαρκείας τους (κάτι περισσότερο των δύο δευτερολέπτων) ανεβάζουν ή κατεβάζουν την ένταση του portable. Το τέταρτο πλήκτρο είναι και το Bluetooth connection όπου ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί την σύζευξη με το tablet, κινητό ή όποια συσκευή παίζει τον ρόλο του wireless bluetooth transport της μουσικής. Ακριβώς από πάνω του ένα μπλε led μας πληροφορεί για το επιτυχές ‘δέσιμο’ των συσκευών, μαζί και πάλι με φωνητική ενημέρωση. Συνυπάρχουν η είσοδος USB (η οποία δέχεται FAT-16 έως 64 μορφοποιημένο φορμά αρχείων, κοινώς τα περισσότερα στικάκια σας) και παίζει αρχεία wav,flac,wma,ape,aac,mp3 από εκεί, αλλά και μια AUX είσοδος mini-jack για να συνδέσετε αναλογικά με καλώδιο όποια συσκευή επιπλέον επιθυμείτε (ακόμα και τηλεόραση ή Η/Υ από την έξοδο ακουστικών τους). Μίνιμαλ λοιπόν αλλά πλήρες, με διακριτικό το λογότυπο της Audimaxim ανάμεσα στα πλήκτρα και στις εισόδους. Στην πίσω πλευρά συνδέουμε την τροφοδοσία του, όταν αυτή απαιτείται για να φορτίσει η μπαταρία των 2600mA του. Στο πάτημα του τέταρτου πλήκτρου μπορούμε επίσης να ακούσουμε και το ποσοστό διαθέσιμης μπαταρίας που απομένει.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Audimaxim C3 είναι εντυπωσιακά: Ενσωματώνει ενισχυτή Τάξης-Δ νέας γενεάς που προσφέρει έως 60 watts ισχύος, ζεύγος δίδρομων ηχείων με μονάδες μεσοχαμηλών 3 ιντσών και tweeters θόλου 3/4 της ίντσας, τα δεύτερα τοποθετημένα off-vertical-axis προς τα άκρα, κάλυψη συχνοτικού εύρους από 55Hz έως 20KHz. Το βάρος του δε, αναλογικά των διαστάσεων του (33 εκ. μήκος, 20 εκ. ύψος, 14 εκ. βάθος) , ανέρχεται στα 4.7 κιλά, κάπου δηλαδή στο μέσο όρο μιας ‘medium-size’ φορητής συσκευής.

Στα του ήχου…

To Audimaxim C3 αφέθηκε να παίζει μέσω bluetooth για πολλές ώρες με το κινητό μας & το tablet μας σε συνεχή τροφοδοσία. Πριν αρχίσουμε να το κρίνουμε σε ‘αυστηρότερα’ πλαίσια, του δώσαμε συνεπώς την δυνατότητα να στρώσει με περίπου εξήντα ώρες μεσαίων και χαμηλών εντάσεων, ώστε να μας ξεδιπλώσει τον τελικό χαρακτήρα και αρετές του. Πιστεύουμε ακράδαντα πως ότι έχει να κάνει με ηχητικό προϊόν χρειάζεται το λεγόμενο burn-in, κοινώς το στρώσιμο που συχνά αναφέρουμε, είτε για να μας αποδείξει πως αυτό αρκεί για να παρουσιάσει πλήρως ένα άλλο τελικό ‘εγώ’ του, είτε για να δείξει πως οι διαφορές πριν και μετά τελικά μπορεί να είναι μικρές ή ελάχιστες. Εδώ διαπιστώσαμε κάτι ενδιάμεσο, οι διαφορές άνοιξαν και άλλο τα συχνοτικά άκρα του και προσέθεσαν μια δόση απολαυστικής ευκινησίας και διαφάνειας. Τα εξήντα watt ανά κανάλι του ενισχυτή του είναι υπέραρκετα ώστε να οδηγήσουν ποιοτικά (και πολύ δυνατά) το δίδρομο σετ ηχείων που ενσωματώνει το C3. Σημαντικό πως η συσκευή δεν ανεβάζει θερμοκρασία λόγω και της τάξης Δ λειτουργίας ενισχυτή όπου φέρει. Ακόμη, η αντοχή της μπαταρίας εντυπωσιάζει.

Αν αγαπάτε την rock & hard rock σκηνή, εδώ μιλάμε για σκέτη απόλαυση! Μεγάλος ήχος με εξαιρετικό σώμα από χαμηλή ένταση, ξεκούραστος ακόμα και σε κακές παραγωγές. Το ελαφρώς σκοτεινό off-axis άκουσμα, εντείνει την προσοχή μας στον πλούτο της μεσαίας και χαμηλής περιοχής χωρίς να καταστρέφει την ρυθμική συνέπεια. Σχεδιασμένο για ατελείωτο music play, με πρίμα που στέκονται ΄λίγο πιο πίσω’ κατά τρόπο που βρίσκει κανείς και στην έκφραση αρκετών λαμπάτων ενισχυτών. Πρίμα, που δεν στερούν μέγεθος στα πιατίνια και ότι κινείται συχνοτικά εκεί, ούτε προσθέτουν αφύσικη λαμπράδα, έρχονται σε ισορροπία βραβείου με την επίσης ογκώδη μεσαία του. Για την παρουσίαση μας τοποθετήσαμε μόνιμα το Audimaxim C3 με τα tweeters του να δείχνουν στο ύψος των αυτιών μας και σε απόσταση 2 περίπου μέτρων, ώστε να ακούσουμε ιδανικά τα όσα μπορεί να μας περιγράψει.

Οι μεσαίες χαρακτηρίζονται από μια ματ υφή χωρίς να δίνουν εμφατικά προς τα έξω τις φωνές. Συριστικά ανύπαρκτα, λες και ο δημιουργός του έχει βάλει στόχο να εξαφανίσει σκληράδες και άκομψες εξοχές. Το Soundcube C3 είναι απλά.. το αντίθετο του ‘λεπτόηχου’. Όταν οι υψηλές έρχονται από ένα επιλεγμένο τουίτερ θόλου, τα προβλήματα σβήνουν δια της απουσίας τους! Εδώ ο σχεδιαστής έχει δώσει πολύ προσοχή, η έκταση των υψηλών όπως και η σαφήνεια να διαπιστώνεται έχοντας το C3 σε ένα λογικό ύψος, ενώ τοποθετώντας την συσκευή αρκετά πιο κοντά στο έδαφος πχ. σε ένα τραπεζάκι δαπέδου, μην περιμένετε να σας ‘αρπάξει’ η ανάλυση και λεπτομέρεια. Δεν έχει σχεδιαστεί για να ‘αστράφτει’ στις υψηλές σε τέτοιες θέσεις, διότι τα εμφανή προβλήματα που θα έρθουν σύντομα θα το παροπλίσουν. Στεκούμενοι στα δίδρομα ηχεία του, είναι σε θέση να καλύψουν άρτια και χωρίς αργοπορίες τις χαμηλές-μεσοχαμηλές και ικανοποιητικά την άνω ‘αύρα’ αρμονικών. Μαζί με τον πράγματι επιτυχημένο και μεστό σε ήχο ενισχυτή του (ειλικρινά νομίζαμε πως είναι ένας τάξης Α/Β προσανατολισμένος να δώσει πλούσια σώματα) είναι σε θέση να σας κάνει να πιστεύετε –μπορεί και με κλειστά μάτια- το ότι ακούτε μια πρώτης κατηγορίας υλοποίηση που κοστίζει έως και τριπλά χρήματα. Στα μουσικά και πάλι, συνεχίστε όπως εμείς με προγράμματα jazz και κλασσική από Spotify Premium & Tidal Premium, έπειτα ξανά και ξανά rock & hard rock σε ότι ένταση τραβά η όρεξή σας και ξεχάστε το πώς περνούν έτσι οι ώρες. Τελειώνοντας, πατούσαμε ξανά και ξανά repeat στα rock κλασσικά Doctor-Doctor (UFO), Calling Card (R. Gallagher), Mistreated (Deep Purple), Empty Rooms (Gary Moore) και αποφασίσαμε να του δώσουμε βραβείο συνοχής και πληρότητας στην κατηγορία έως τα 400 ευρώ. Τί παραπάνω θα ζητούσαμε από αυτό; Δεδομένης της τιμής του, απολύτως τίποτε.

 

Συμπέρασμα

Συνολικά θα πούμε πως με το Soundcube C3 φορητό Bluetooth των μόλις 310,- ευρώ (!) ελάχιστοι θα μείνουν ασυγκίνητοι. Η Audimaxim ως κατασκευαστής πατά γερά πλέον στις γραμμές τόσο των higher-end προτάσεων, όπως ηχεία δαπέδου & ενισχυτές, όσο και στα φορητά portables αξιώσεων. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα επίπεδο ηχητικό όσο και κατασκευαστικό που στέκεται στο βάθρο των πρώτων με τον υψηλότερο δείκτη απόδοσης ως προς την τιμή διάθεσης. Ο ήχος του, σωματώδης από χαμηλές εντάσεις και ταυτόχρονα σπάνια ευγενικός, οδεύοντας προς το σκοτεινό, χαρίζει μεγάλης διαρκείας (ιδίως rock & pop) απολαύσεις. Δυναμώστε όσο θέλετε, μα και από τα πρώτα βήματα της έντασης θα λάβετε χαμηλό χορταστικό και καθαρό. Ταξιδιάρικο, διακριτικό στην όψη και πανέμορφο portable που θα ζηλέψει ο καθένας μας, μόλις το αντικρίσει και έπειτα το ‘ζήσει’. Στην διάθεσή σας προς επίδειξη, τόσο το μοντέλο της παρουσίασης όσο και το μικρότερο μονόδρομο C1, στην ανανεωμένη έδρα της Heaven Audio στο Ίλιον.

Tιμή Audimaxim C3 Soundcube: 310,-€

Διάθεση & Ακροάσεις Audimaxim:

.

About HiEndNews

Care Orchestra VIP
x

Check Also

High-End Show at the MOC 2023 [Highlights] Part Two !

HIGH-END AUDIO MUNICH MOC SHOW 2023 Highlights της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής Έκθεσης Home Audio Μέρος Δεύτερο ...

High-End Show at the MOC 2023 [Highlights] Part One !

HIGH-END AUDIO MUNICH MOC SHOW 2023 Highlights της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής Έκθεσης Home Audio (Μόναχο, 18-21 ...

Luxman Has A New Flagship: PD-191A Turntable !

H Luxman παρουσίασε το νέο της κορυφαίο Πικάπ μοντέλο PD-191A Οι ταγοί του βινυλίου έχουν ...