blog, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, shop/, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, wp, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30,
Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes
High Interest
LAB 12 EXCLUSIVE AUDIO 2023

TITAN AUDIO “EROS” AC Mains PowerBlock Presentation.

advertisers-banners-bar
contact e-mail: abouthifi@gmail.com


care orchestra


Παρουσίαση Audiophile AC-Πολύπριζου Ρεύματος
Titan Audio

model Eros Mains AC PowerBlock

 

Η προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια οδηγεί στην υπέρβαση και στην διανομή ρεύματος.

.

by Demos Dravopoulos

Με έδρα την Βόρεια Ιρλανδία, η Titan Audio έχει να αποδείξει σημαντικές εξελίξεις στον χώρο της διανομής ρεύματος. Τόσο με το πολύ ιδιαίτερο καλώδιο AC audio συσκευών που έχουμε στα χέρια μας και ακούμε προσεκτικά, μοντέλο Eros Signature, φέροντας και την ονομαζόμενη Force Field Modulation εξωτερική τροφοδοσία (με στόχο την εξολόθρευση των παρεμβολών EMI, RFI & Wi-Fi) όσο και με το audiophile PowerBlock πολύπριζο από την ίδια σειρά, μοντέλο Eros της παρουσίασης μας. Έναν άριστο κόμβο διανομής AC που τελικά βάζει στην άκρη τα όσα συν και πλην πολύ γνωστών audio ενεργών φίλτρων ρεύματος.

Στον διανομέα ρεύματος Eros Mains PowerBlock, κάθε Schuko θέση από τις έξι διαθέσιμες είναι εσωτερικά καλωδιωμένη με κορυφαίας καθαρότητας χάλκινους αγωγούς OCC (Single Crystal Copper). Χρησιμοποιούνται ακριβώς ίδιοι αγωγοί με αυτούς που παρέχονται στο μεμονωμένο καλώδιο AC της Titan Audio, μοντέλο Eros Signature. Οι Schuko του Eros PowerBlock είναι φυσικά συναρμολογημένες με εξαρτήματα πολύ υψηλών προδιαγραφών, όπως επίσης φέρουν άριστης ποιότητας γείωση. Επιπροσθέτως, υπάρχει και σημείο γείωσης που βρίσκεται στο εσωτερικό του πλαισίου ώστε να βοηθήσει στην μείωση τυχόν παρεμβολών που θα μπορούσαν να ζημιώσουν αισθητά μια αναμενόμενη ηχητική απόδοση.

Το πλαίσιο του Titan Eros PowerBlock κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο υψηλής ποιότητας, όπως άλλωστε και η βάση στήριξης του. Το σασί του επικαλύπτεται εσωτερικά με επίστρωση που λειτουργεί ως επιπλέον ασπίδα σε εξωγενείς παρεμβολές, μελετημένη καθαρά για audiophile εφαρμογή.

Η βάση στήριξης του πλαισίου έχει σχεδιαστεί με τρόπο ώστε να μειώνει σημαντικά ανεπιθύμητους κραδασμούς όπως και να κρατά σε ύψος από το δάπεδο καλώδια και πρίζες. Πάρα πολύ σημαντικά θέματα στο σημείο της διανομής ρεύματος, μιας που έχουμε ζήσει καταστάσεις στις οποίες η εξύψωση των αγωγών-καλωδίων (και μάλιστα κάθε είδους) από το πάτωμα, απέδειξαν υπαρκτά οφέλη τόσο στην τελική συνοχή του φάσματος όσο και στην καθαρότητα των συχνοτικών άκρων και πεδίου σκηνής. Η Titan Audio γνωρίζει τα κέρδη από την ανύψωση καλωδίων και πιστεύει σε αυτή. Με την προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια να φέρνει μεγάλες διαφορές, έτσι και η βάση στήριξης του Eros AC PowerBlock εφοπλίζεται εσωτερικά με επιπλέον αντικραδασμικό συνθετικό καουτσούκ (νεοπρένιο), ενώ τα δύο ‘πόδια’ του διανομέα συνδέονται με στερέωση από ανοξείδωτο χάλυβα. Μια κατασκευή  που χαριτολογώντας θα χαρακτηρίζαμε ως ‘τανκ’.

Η μονάδα Force Field της Titan στο καλώδιο AC Eros Signature, τροφοδοτείται και παρέχει  ΄ασπίδα’ μέσω φόρτισης χρησιμοποιώντας μια θέση ρεύματος. Δημιουργεί ένα προστατευτικό πεδίο γύρω από το μήκος του καλωδίου – στην ουσία σπρώχνει τη θωράκιση έξω από την καλωδίωση του κύριου πυρήνα και (αντ’ αυτού) κατά μήκος του εξωτερικού του κελύφους.  “Ακούγεται” από τα πρώτα δευτερόλεπτα !

Ακούγοντας με το Eros PowerBlock να λαμβάνει ρεύμα αρχικά μέσω του ομώνυμου καλωδίου Eros (Signature, με το module Force Field της Titan ενεργό) και τα ‘κλασσικά’ καλώδια ρεύματος σε πηγές-ενισχυτές μας (από την Oyaide σειράς Tunami αλλά και των Supra, Nordost) αφήσαμε ανενεργά τα AC φίλτρα των εταιριών Shunyata και PS-Audio. Οι διαφορές ήταν εμφανείς με μιας. Eδώ φαίνεται να παίζει σημαντικό ρόλο ο συνδυασμός του ‘ενεργού’ Force Field module του ‘πρώτου’ Eros Signature καλωδίου ρεύματος τροφοδότησης του PowerBlock διανομέα και βέβαια η άριστη ‘παθητική’ επιμέλεια-κατασκευή του PowerBlock. Μέγιστος στόχος η αποβολή κραδασμών και συνάμα της ολοένα αυξανόμενης αερομεταφερόμενης παρεμβολής από κύματα Wi-Fi,EMI,RF που βομβαρδίζουν τους χώρους ακρόασης μας και που δεν μπορούμε έτσι απλά να αποφύγουμε, εισάγοντας αρνητικές επιπτώσεις στην ακουστική μας εμπειρία. H «Force Field Technology» του Eros AC καλωδίου σε δράση, συνδυαστικά με το κορυφαίο Eros PowerBlock μας απέδειξαν ότι μπορούν να αποτελέσουν εναλλακτική στην θέση κάποιου κορυφαίου ενεργού φίλτρου, αφήνοντας όλες τις νότες να εκφραστούν με ευρύτερη δυναμική κλίμακα και συναρπαστική καθαρότητα.

Εναλλάσσοντας με άλλα καλώδια τροφοδοσίας του PowerBlock (συγκεκριμένα τα premium FP-S55N της Furutech και Supra LoRad) στην θέση του Eros [Signature] και επίσης ένα ‘απλούστερο’ audiophile πολύπριζο που χρησιμοποιώ για συγκρίσεις, είναι ξεκάθαρο ότι η διανομή ρεύματος με τα Titan Eros Signature AC+ForceField & Eros Mains PowerBlock απέδειξε -και μάλιστα εύκολα- πως αναδεικνύονται εξαιρετικά ισχνές λεπτομέρειες μέσα από ένα μοναδικά τρισδιάστατο σκηνικό περιβάλλον μπροστά μας, σε βαθμό συναρπαστικό. Με τον θόρυβο παρεμβολών να φαίνεται πως καταστέλλεται πολύ καλά, αφήνοντας ταυτόχρονα την συνολική δυναμική κάθε νότας στο φάσμα να περνά αβίαστα, η επένδυση προς ένα ακριβό ενεργό φίλτρο ρεύματος δεν αποτελεί πια δεδομένη, ανώτερη λύση. Στο hiendnews είμαστε σίγουροι πως με την πρώτη επίδειξη των Titan Audio ‘Eros’ και σε όποια αξιόλογη ηχοπρόταση της αντιπροσωπείας Exclusive Audio, θα διαπιστώσετε εύκολα μια πλέον τρισδιάστατη, φυσικότερη σκηνή στις ηχογραφήσεις, γεμάτη σώματα και νέες λεπτομέρειες να δίνουν το παρόν. Τελικά, αφήνοντας εκτός και κάθε άγχος περιορισμών στις δυναμικές ή επιβολής χαρακτήρα μέσω ενεργών AC φίλτρων στο σύστημά μας.

Διάθεση – Ακροάσεις – Αντιπροσωπεία TITAN AUDIO:

EXCLUSIVE AUDIO

About HiEndNews

Care Orchestra VIP
x

Check Also

High-End Show at the MOC 2023 [Highlights] Part Two !

HIGH-END AUDIO MUNICH MOC SHOW 2023 Highlights της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής Έκθεσης Home Audio Μέρος Δεύτερο ...

High-End Show at the MOC 2023 [Highlights] Part One !

HIGH-END AUDIO MUNICH MOC SHOW 2023 Highlights της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής Έκθεσης Home Audio (Μόναχο, 18-21 ...

Luxman Has A New Flagship: PD-191A Turntable !

H Luxman παρουσίασε το νέο της κορυφαίο Πικάπ μοντέλο PD-191A Οι ταγοί του βινυλίου έχουν ...