Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes
High Interest
CHAMELEON AUDIO TOP 2

The Grand Munich High End Expo 2015 Part 4

soundgallery_mini_promo

 a new partner: Sound Gallery – Athens

 

 


THE HIGH END EXPO 2015 – MOC – MUNCHEN COVERAGE PART 4

covered by Mr. George Chatzakos & Mr. George Katrakazas

exclusively for hiendnews.gr


moc15_tuneaudio

Η Ελληνική παρουσία στα μεγαλεία της. Εδώ, με την μεγάλη κόρνα Anima (32.000,-€) της Tune Audio να αποτελεί γνώριμο εκθεσιακό άκουσμα για όσους παρευρέθηκαν στις πρόσφατες Ελληνικές και Ευρωπαϊκές εκθέσεις και θετική εντύπωση σε όσους δεν την έχουν ξανακούσει.  Στο Μόναχο συμπράττει όπως και πέρυσι με τα ενισχυτικά και ψηφιακά της Modwright, τα αναλογικά της VPI και τα καλώδια της Skogrand. Νεόφερτος εδώ, ο ψηφιακός μετατροπέας Elyse tube-dac (6.900,-€) και το εξαίρετο phono stage PH-150 (7.900,-€). Ήχος ‘live’ με αρμονικό, ιδανικά πυκνό και δυναμικό ήχο.  Οι καλωδιώσεις από την γκάμα της Skogrand Cables, Wagner ρεύματος (~2.500,-€) και Tchaikovsky interconnect (~6.900,-€) έδεσαν άρτια το σύνολο. Επί των βινυλίων, τα παγκόσμιας φήμης αναλογικά της V.P.I. παραδίδουν μαθήματα ορθής τιμολόγησης με το πλατό-βραχίονα Prime (~3.800,-€).

 

moc15_skogard

Η Νορβηγική πρόταση στα καλώδια ήχου περιλαμβάνει στο σύνολο έξι μοντέλα τα οποία φέρουν το όνομα συνθετών της κλασσικής περιόδου.

 

 

moc15_completenordost

Στη βιτρίνα της Nordost θαυμάσαμε δείγματα από όλη της την γκάμα. Στην σημερινή συλλογή ο κατασκευαστής φρόντισε να μην αφήσει στην γωνία τους λάτρεις του home theater, παρουσιάζοντας και τα νέα Nordost 4K ultra high definition cables.

moc15_nordost2

Odin ρεύματος και ηχείων με υπογραφή Nordost καθώς και νέο Valhalla 2 interconnect – μια γκάμα για γεμάτες τσέπες όπου προσφέρει πάνω από όλα ανώτερα επίπεδα διαφάνειας και λεπτομέρειας. Ενδεικτικά, τα Valhalla 2 ηχείων (2.5μ.) κοστίζουν 11.590,-€ (!) ενώ τα κορυφαία Odin κοστίζουν 25.290,-€ (!).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

moc15_auralic_merak

Οι τελικοί Merak της Auralic στα 400 watt (@4 Ohms) προετοιμάζουν το έδαφος των διάσημων και κορυφαίων ψηφιακών.

moc15_auralic

Σύμπραξη με ζεστό, ευγενικό και ταχύτατο αποτέλεσμα.  Τα Stereophile Class A+ ψηφιακά της Auralic δημιουργούν πρόσφορο κλίμα με τα ηχεία Vivace της Γερμανικής Kaiser Acoustics. Εδώ πρωτοπαρουσιάστηκε και το Auralic Aries Mini Wireless (~500,-€).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

moc15_auralic_system

Το Auralic Aries Mini [~500,-€] κλέβει την παράσταση και αναμένεται να κάνει κυριολεκτικά πάταγο. Στο μεσαίο ράφι του rack το τιμημένο με δάφνες Stereophile Class A+ ψηφιακό που εκτόξευσε στα ύψη την φίρμα Auralic, VEGA Digital-To-Analog (3.450,-€). Το παρόν έδωσε και ο προενισχυτής της.

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

moc15_kharma

Εντυπωσιακό όσο ελάχιστα εκθέματα, το νέο πολύδρομο ηχείο-υπερπαραγωγή της Kharma μοντέλο Exquisite Midi Grand Signature [153.000,-€]. Μια ηχητική πανδαισία-πρόκληση με οδηγό τα monoblocks της εταιρίας Signature Mono Power Amplifiers από την ίδια σειρά [80.000,-€ / ζεύγος] καθώς και το φυσικό ταίρι-προενισχυτή P1000 [80.000,-€]. World-class high end. Οι καλωδιώσεις επίσης της Kharma ‘Enigma Exteme’ ξεπερνούν σε αυτό το σύνολο τις 90.000,-€. Για πολύ λίγους και τυχερούς.

moc15_kharma2

Kharma Acoustics – Εδώ και καιρό, χωρίς τις μονάδες Accuton.

 

moc15_orpheus_kharma

Το Transport της Orpheus Labs σειρά Heritage (30.000,-€) φορά τον μηχανισμό της Esoteric VMK-5 και προσφέρει ανεξάρτητη έξοδο για DSD παράλληλα με τις κλασσικές ψηφιακές εξόδους. FireWire και 192kHz USB θα βρείτε στον κονβέρτορα της Orpheus – ετοιμαστείτε για ακόμη ένα υψηλό τίμημα. Κατασκευάζονται στην Ελβετία.

moc15_kharma_orpheus

Τα ψηφιακά και ενισχυτικά της Ελβετικής Orpheus Labs [με συνολικό κόστος όπου ξεπερνά τις 150.000,-€] εκφράσθηκαν μαζί με τα ηχεία Kharma Elegance dB11-S. Σαγηνευτικό αποτέλεσμα που σίγουρα δεν άφησε πολλούς ανικανοποίητους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

moc15_proac1

Τα αγαπημένα μας και ανανεωμένα Βρετανικά ProAc μαζί με την εκλεκτή τους παρέα solid-state της Sugden ‘Masterclass’ – πιστά και δοσμένα στην τάξη Α. Στο βάθος τα εκπληκτικά νέα Studio 148 (~2.250,-€) και τα Response D48 (Ribbon) ενώ την αίθουσα γέμισαν ήχο με μέγεθος, ανάλυση και εκτεταμμένες σκηνικές διαστάσεις τα πρωτοεμφανιζόμενα K-Series Κ-8.

 

moc15_ear

Έκθεση χωρίς θρύλους δεν υφίσταται, έτσι και εδώ για πολλοστή φορά η Esoteric Audio Research (E.A.R.) μας γυάλισε στο μάτι με τις γνώριμες προτάσεις τελικών και ολοκληρωμένων σε τάξη Α καθώς και το χαρισματικό ψηφιακό λαμπάτο player Acute. Για όσους θέλουν να ξεφύγουν μια και καλή από την ατέρμονη αναζήτηση και να δέσουν άγκυρα στον ήχο του Tim de Paravicini. Ωριμότητα, εμφάνιση, λυχνίες και λογική τιμολόγηση.

moc15_ear2

Solid-State και Single Ended με 100 watt σε τάξη Α προσφερόμενα για φορτίο ακόμη και ενός Ohm. 70 κιλά balanced ή unbalanced τελειόφοιτος μουσικής σχολής Esoteric Audio Research. Για λίγους που γνωρίζουν πολλά – και πάνω από όλα τι ζητούν μέσα στον γαλαξία του high end.

moc15_magenpan

Τα θηρία της Magnepan -χρόνια τώρα proudly made in USA- μοντέλο 20.7 (23.000,-€ στην χώρα μας – παραδόξως 13.850,- στις ΗΠΑ). Η οδήγηση στα χέρια της PS Audio και συγκεκριμένα του BHK Signature 250 στερεοφωνικού τελικού.

moc15_psaudio

Ο νέος Bascom King της PS Audio, BHK Signature 250 Stereo amplifier [~7.000,-€] προσφέρει 250/500 watt αντιστοίχως σε φορτία 8 και 4 Ohms. Υβριδικός με χρήση λυχνίας τύπου 6922 παρέχει ισχύ ταυτόχρονα με υψηλούς δείκτες δυναμικών και συνολικού ρεαλισμού. Απροβλημάτιστος και ‘βράχος’ με τα μεγάλα planar full-range ηχεία της Magnepan 20.7. Δεν έλλειπε το καθαρό ρεύμα που μόνο το Perfectwave P10 Power Plant [~4,500 €] ξέρει να τροφοδοτεί τα αρεστά σας σύνολα και επίσης ο ψηφιακός μετατροπέας Perfectwave Directstream DSD DAC [~5.550,-€]. Πρόταση exit-level αν ψάχνετε για το ταίρι κάποιου δύσκολου φορτίου ή μεμβράνης.

moc15_vpi

Ένα δείγμα από την τρέχουσα σειρά της V.P.I. εκτός του νέου Prime.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

moc15_kharma3

Η Kharma Acoustics προκαλεί τις αισθήσεις μας ακόμη και χωρίς μουσική.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

moc15_sudgenmaster

Sugden Masterclass τελικοί solid-state σε τάξη Α. Σωστή η επιλογή της ProAc, τα μεγάλα Carbon 8 έβγαλαν τον πραγματικό εαυτό τους. Η σειρά της Βρετανικής εταιρίας ‘Masterclass’ περιλαμβάνει όσον αφορά την ενίσχυση, έναν στερεοφωνικό στα 75 watt τάξης Α και μονομπλοκ που αποδίδουν 165 watt στα 8 Ohm ( μοντέλα SPA-4 & MPA-4) καθώς και τον ολοκληρωμένο IA-4 με 33 watt ονομαστική ισχύ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About HiEndNews

Exclusive EAT VIP
x

Check Also

Canor Audio: An Interview with Zdeňek Březovják & Igor Naco Ovád ! [English]

An interview with the chief designers & co-owners of Canor Audio, made in Slovak. Enjoy ...

Heaven’s Audio newest Triangle Borea speakers & Primare Auditions !

  —————————- —————————- Triangle Borea BR08 speakers & Primare Prisma I15 / SC15 & CD15 ...

Sound & Vision Show 2020, Athens – Part Nine

ΗΧΟΣ & ΕΙΚΟΝΑ SHOW 2020, ATHENS SOUND & VISION SHOW 2020, ATHENS PART NINE —————————- ...