Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes
High Interest
Orpheus VIP 1-2 Heaven

October Suggestions: 10 best of the best Bookshelf Speakers. (έως 3500 €)


advertisers-banners-bartelluriumQ-1180X180-banner


—————————-

10 best of the best Bookshelf Speakers (< 3.500,-€)

suggestions from hiendnews.gr team 2018-2019

_______________________________________

ProAc Tablette 10 Sig.

“Η επιστροφή που βίωσα με το Tablette 10 Signature στις βασικές αρχές της αγαπημένης ενασχόλησης μας ήταν καθηλωτική. Μου επαναπροσδιόρισε προσδοκίες, με βοήθησε να επανακαθορίσω μουσικές προτεραιότητες, μου υπενθύμισε βασικές αλήθειες και παραδοχές. Πρόκειται για μία εξαιρετική πρόταση, που απευθύνεται σε συνειδητοποιημένους ακροατές και λάτρεις της μουσικής. Με έναν καλό ολοκληρωμένο ενισχυτή λυχνιών, σωστή επιλογή αναλογικών και ψηφιακών πηγών, δημιουργείται μία άκρως θελκτική πρόταση, που υπερβαίνει κατά πολύ προσδοκίες και χαρίζει απλόχερα ατελείωτες στιγμές μουσικής νιρβάνα. Προσωπικά το συμπεριλαμβάνω στην most wanted λίστα συσκευών, που θα αποκαλύψω κάποια στιγμή.” – Χ. Τσιάτης (δοκιμή: Proac Speakers Tablette Sig. 10). Η σκηνική ανάπτυξη-διαύγεια άρα και σαφή θέση των μουσικών μέσα σε αυτή συναρπάζει ακόμη και σε μέτριες ποιοτικά ηχογραφήσεις. Σχεδόν αξεπέραστη στο μικρό του μεγέθους, παρά τα χρόνια, η πρόταση Tablette των Βρετανών, καταλήγοντας στην κορυφαία σημερινή εκδοχή.

 

AudioSolutions Figaro B

Η ανερχόμενη AudioSolutions εξελίσσεται και διαθέτει σήμερα, μέσα από την γκάμα της προσιτής σειράς Figaro, το μοντέλο ‘B’ ως αντικατάσταση των Rhapsody βάσης. Σταθερά, το hiendnews.gr αναζητά πάντα και τον καλύτερο δυνατό ήχο στα διαθέσιμα χρήματα, έχοντας βρει εδώ μια σίγουρη & εγγυημένη πρόταση για εσάς. Το ηχείο προσφέρει μεστό, ώριμο αποτέλεσμα με γλυκύτατα πρίμα από το tweeter μαλακού θόλου και ανοικτή μεσαία-μεσοχαμηλή περιοχή από το midwoofer χάρτινου κώνου. “Εσωκλείει” στην καμπίνα και τους δύο δρόμους του όλα εκείνα τα αναγνωριστικά των μεγαλύτερων δαπέδου της Figaro, όπως το φυσικό και πλούσιο χαμηλό. Τέλος, δεν αποτελεί κανένα εμπόδιο για λαμπάτους ενισχυτές των είκοσι και πλέον watts.

Focal Aria 906

Focal σημαίνει πλέον μεγάλη, εμπορική και πληθωρική σε απόψεις ποικιλία ηχείων – για όλες τις τσέπες. Ξεχωρίσαμε το μοντέλο Aria 906 ως μια από τις προτάσεις διότι συνδυάζει το κλασσικό τόσο σε εμφάνιση όσο και σε ήχο-κατατεθέν του κατασκευαστή. Όχι, δεν διαθέτει tweeter βηρυλλίου αλλά ικανοποιεί συνολικά τόσο σε ευγένεια όσο και ανάλυση. Η διαύγειά του θα σας αφήσει να εκτιμήσετε με άνεση το σύστημά σας όσο και τις παραγωγές όλων των ειδών: δεν προβληματίζεται ούτε με την κλασσική ούτε με το hard rock! Κατεβαίνει στις χαμηλές έως τους περίπου 55 κύκλους και παίζοντας με τις καλωδιώσεις, ίσως ένα υπογούφερ και ποιοτικούς ενισχυτές άνω των τριάντα watts, το ηχείο θα εκφραστεί με δυναμισμό και ταχύτητα.

Elac Vela BS 403

Η κρυστάλλινη καθαρότητα και ακρίβεια του ήχου της Elac σε όλο της το μεγαλείο και εδώ, στο μικρό αυτό διαμαντάκι. Με ικανοποιητικό πλούτο μα κυρίως διαφάνεια χαμηλών συχνοτήτων, εξαιρετική σκηνική εστίαση και εσωτερική λάμψη, αναζητεί το λιγότερο… ότι πιο ποιοτικό στην κατηγορία τιμής σε ενίσχυση,πηγές & καλωδίωση. Τα πάει άριστα και με λαμπάτους ισχύος σαράντα και πλέον watts. Φορώντας ribbon tweeter τύπου Oskar Heil, μια φανερή -εξάλλου- προτίμηση του Γερμανού κατασκευαστή σε παρα πολλά μοντέλα Elac, είναι κομμένο και ραμμένο από την ίδια στόφα των μεγαλύτερων και πολύ ακριβότερων δαπέδου. Ταχύ σαν πύραυλος (ας μας επιτραπεί, αλλά το σωστό να λέγεται!).

 

Reference 3A MM de Capo BE

 ‘Ψαγμένο’ και συμβατό με μόλις οκτώ-δέκα (!) και άνω watts ισχύος, ανοίγει τον χάρτη της επιλογής ενισχυτή περιλαμβάνοντας ‘απαγορευμένες περιοχές’ για συνηθισμένα δίδρομα βάσης. Εκφραστικό, ανοικτό όσο ελάχιστα, πεντακάθαρο και συνάμα επιλεκτικό, φορά στην ανανεωμένη του έκδοση tweeter βηρυλλίου. Το Καναδέζικο αυτό καθαρόαιμο βάσης των 92db/8Ω, αν και θεωρείται πλέον κλασσικό μετά από τόσα χρόνια ύπαρξης, μας συγκινεί κάθε φορά που το ακούμε σωστά στημένο. Aπαιτεί στροφή σε ποιοτικά -λαμπάτα ίσως- ενισχυτικά χαρίζοντάς σας αμεσότητα και εξαιρετικά πειστικές χροιές.

 

Cambridge Audio Aeromax 2

Το πλέον προσιτό των προτάσεων, με κόστος μόλις 649,-€ (ζεύγος), φορά μονάδες 4ης γενεάς BMR® των Βρετανών σχεδιαστών. Αποδίδει όλα τα είδη μουσικής με προσοχή στην λεπτομέρεια, διαύγεια και αμεσότητα. Επαρκές χαμηλό & άνετη έκφραση δυναμικών σχέσεων σε όλο το φάσμα, όταν αυτό οδηγείται από αξιόλογο ενισχυτή. Τόσο στο παρελθόν όσο και προσφάτως, πέρασε με πράσινο την εισαγωγική κατηγορία και κατευθύνθηκε με εγωισμό προς τις επόμενες. Επιπλέον, με την εγγύηση μουσικότητας της πασίγνωστης Cambridge Audio εάν αυτό συνδυαστεί με την προτεινόμενη γκάμα πηγών και ενισχυτών της.

Audiovector QR1

“Είναι τόσο αποκαλυπτικά ώστε να σοκάρουν ευχάριστα παρέα με καλώδια που κοστίζουν όσο είκοσι ζευγάρια από αυτά, αλλά, ευτυχώς, δεν είναι καθόλου υστερικά στις αντιδράσεις τους. Αντίθετα, είναι προικισμένα με όλα τα…καλούδια των πλέον εμπορικών ηχείων της αγοράς, όπως τη μεγάλη έκταση και ανάλυση στα πρίμα, τις γερές δυναμικές στο βαθύ χαμηλό και τον εν γένει πιο καλογυαλισμένο ήχο της εποχής μας, χωρίς όμως να αποκόβουν τον ακροατή από την ουσία της μουσικής που αναπαράγουν.” – Πάρις Κωτσής (δοκιμή: Audiovector QR1 ).  Τονίζοντας την προσφορά του σε τομείς όπως η ομοιογένεια και ανάλυση, σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να διαθέσετε μέρος από τον πολύτιμο χρόνο σας και εδώ, αν ψάχνεστε όντως ανάμεσα στις σοβαρότερες προτάσεις της κατηγορίας.  Πάνε σχεδόν δύο χρόνια από τότε που το συναντήσαμε στην δοκιμή, οι επιδόσεις του και ιδιαιτερότητές του όμως είναι έντονες στην μνήμη μας.

Falcon LS3/5a ‘BBC’ Monitors

Μια ακόμη αναβίωση, για τους πιστούς της εποχής-σχολής των LS3/5a Monitors από την Falcon Acoustics. Το ακούσαμε στις εγκαταστάσεις της Aphrodite’s Vision, νυν Melody Club, σε σύμπραξη με ενισχυτές τάξης Α της Sugden. Το αποτέλεσμα των δύο αυτών κλασσικών, μόνο ως αισθησιακό και εθιστικά μουσικό στα χρήματα μπορεί να χαρακτηρισθεί.

Monitor Audio Silver 100

Με τα Monitor Audio Silver 100, το ένα κρατούμενο είναι το ‘πάντρεμα’ μιας καλοεστιασμένης & μεγαλούτσικης εικόνας των μουσικών με αυτό της ρυθμικής συνέπειας. Το δεύτερο, ο σεβασμός στον ακροατή και η παρουσία του ήχου του, που επιτρέπει πολύωρες ακροάσεις χωρίς κόπωση. Προτιμώντας να κινηθεί στο ‘μουσικό’ και όχι απαραιτήτως ‘μαλακό’ μα λιγότερο στο ‘αναλυτικό’, αποτελεί μια από τις ασφαλέστερες επιλογές ηχείων βάσης του σήμερα.

GoldenEar Aon 3

Ο τεράστιος σε όγκο και σκηνή ήχος της GoldenEar, εδώ σε ‘συσκευασία’ βάσης. Tweeter τύπου ribbon και παθητικό γούφερ ανά πλευρά αναλαμβάνουν να παρουσιάσουν τους μουσικούς με πυγμή, ρεαλισμό και μέγεθος. Επακόλουθο να γεμίζουν εύκολα ενα μικρό-μεσαίο δωμάτιο με χαμηλές νότες που ‘προσφέρονται’ συχνότερα σε πολύδρομα δαπέδου. Στις εγκαταστάσεις της εταιρίας Βιντεορυθμός έχουμε απολαύσει επίσης, όλη -σχεδόν- την γκάμα της εταιρίας. Το Aon 3 δεν διαφέρει σε πολλά από τα μεγαλύτερα αδέλφια του που έχουν περάσει από τις ψηφιακές σελίδες του hiendnews.gr σε δοκιμή.

About HiEndNews

Hxoepilogi VIP 2 new
x

Check Also

Tellurium Q Ultra Blue Speakers Cable & SOtM sHP-100 DAC/Headphones Amp

———————– Με την Tellurium Q γνωριστήκαμε πολύ καλά τα τελευταία δύο χρόνια και μάλιστα με ...

Cambridge Audio Alva TT Review

Camridge Audio ALVA TT Turntable Από την Μεγάλη Βρετανία με σεβασμό στο Βινύλιο. Review Η ...

December Suggestions: 9 best of the best Cable Brands

—————————- 9 best of the best Interconnect, AC & Speaker Cables Brands hiendnews.gr team 2019 ...