Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes
High Interest
Tellurium Q Shelter Chameleon Audio

Ideon at Exclusive Audio Event


advertisers-banners-bar

telluriumQ-1180X180-banner_________________________

Ideon Audio & Exclusive Audio

Presentation in November 2019

_________________________

 High End Digital To Analog Converters

Η Exclusive Audio, Πανελλαδικός Premium Partner της Ideon Audio.

Το hiendnews.gr παρευρέθηκε στο κάλεσμα των εταιριών Ideon & Exclusive Audio, με έδρα ακροάσεων τις εγκαταστάσεις της Exclusive στο Χαλάνδρι. Σύμφωνα με την συνεργασία αυτή, η Exclusive Audio θα έχει την δυνατότητα προώθησης, δειγματισμού και πώλησης όλων των προϊόντων της Ideon Audio στην Ελλάδα. Παράλληλα, στον εμπορικό της χώρο και έδρα ακροάσεων στο Χαλάνδρι, θα υπάρχει σταθερά προς ακρόαση όλη η γκάμα της Ideon Audio. Οι δύο εταιρίες έχουν εργαστεί για την σύνθεση διαφορετικών ηχοσυστημάτων βασισμένων στα ψηφιακά προϊόντα της Ideon Audio σε ιδανική συνέργεια με προϊόντα που αντιπροσωπεύει η Exclusive Audio παρουσιάζοντας συνολικές λύσεις ήχου που σε κλιμακούμενα επίπεδα ανταγωνίζονται ξεπερνώντας άνετα σε απόδοση, συστήματα πολλαπλάσιας κατηγορίας τιμής. Βασικός σκοπός άλλωστε της συνεργασίας αυτής είναι η παροχή όχι απλώς συσκευών ή ενός καλού συστήματος προς τους μουσικόφιλους, αλλά μιας πραγματικής μουσικής εμπειρίας με την αξιοποίηση των τελευταίων τεχνολογιών, τάσεων και σύγχρονων υλοποιήσεων στον χώρο.

Με την Ελληνική Ideon Audio πρωτογνωριστήκαμε προ πολλών ετών στην έκθεση Ήχος και Εικόνα, ανακαλύπτοντας εκεί το πρώτο της δημιούργημα, το digital to analog μοντέλο Ayazi. Έπειτα,με την πάροδο των επόμενων δύο-τριών χρόνων, η εταιρία κατάφερε την παγκόσμια αναγνώριση και ανάδειξη, όπως επίσης το να αποσπάσει κορυφαίες κριτικές από τον Ελληνικό και Παγκόσμιο τύπο κατασκευάζοντας προϊόντα που αναβαθμίζουν σε υπερθετικό βαθμό τον ψηφιακό ήχο (τρανταχτό παράδειγμα το USB 3R Redrive-Reclock-Regenerate περνά με άριστα τις δοκιμές του Absolute Sound magazine). Συνεχίζει σταθερά την ανοδική της high-end πορεία, με το σημερινό Absolute DAC μετατροπέα.

Η φιλόμουση έδρα της Εxclusive Audio στο Χαλάνδρι (Αθήνα) με την πάντοτε πολύτιμη εμπειρία του οικοδεσπότη κ. Ιωνά Σακκή , επιμελήθηκε μια σύνθεση αναφοράς. Mέσω αυτής παρουσίασε σε κοινό και δημοσιογράφους την κορυφαία σημερινή πηγή της Ideon Audio,  “Absolute Digital To Analog Converter” καθώς και τις υπόλοιπες υλοποιήσεις της.

Αναλυτικότερα:

 

Τα ηχεία της Βρετανικής ProAc μοντέλο K-6 (K-Range), πρώτα και καλύτερα όπως και ικανά να αποδώσουν ισχνές διαφορές μεταξύ ενισχυτών, καλωδίων και πηγών, μια ανοικτή και ευρύτατη μουσική σκηνή και πραγματικό ηχοχρωματικό πλούτο. Προϋπόθεση τα υψηλής ποιότητας συνοδά. Εδώ και δεκαετίες, δεν έχουμε ακούσει ηχείο της ProAc να μην αποδίδει εξαιρετικά και να μην μπορεί να κερδίσει με άνεση το δικό μας ‘άριστα’. Ομοίως και σήμερα.

Φυσικά έδωσε το παρόν και το εμβληματικό transport της Metronome – Kalista Audio. Ανέλαβε τον ρόλο του διαβιβαστή όταν η επιλογή ήταν δίσκοι από την συλλογή των CDs. Η Metronome Audio & Kalista Audio αντιπροσωπεύονται επίσης από την Exclusive Audio.

Ο πρωταγωνιστής της Ελληνικής Ideon Audio στο Σαββατιάτικο κάλεσμα παρουσίασης: το ανώτερο δείγμα της, The Absolute DAC (~27.000,-€). Είτε ακούσαμε αρχεία DSD, είτε PCM, είτε ακόμη αρχεία που είχαν δημιουργηθεί από ψηφιοποίηση βινυλίων, μας άφησαν στην μνήμη μια σπάνια βινυλιακή ροή, με πενταδιάφανη και φυσική παρουσία ερμηνευτών όπως και δυναμικές διακυμάνσεις για βραβείο, καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος. 

Ideon’s Absolute DAC

Επιλογή της ημέρας ο υπέρ-αρκετός σε ικανότητες οδήγησης των ProAc υβριδικός ενισχυτής της Beyond Frontiers Audio, μοντέλο Tulip SRPP ολοκληρωμένος (~17.000,-€) μέγιστης 2 x 360 watt σε φορτίο ~4Ω.

Το μεγάλο αδελφάκι του Ideon 3R ( Re Drive – Re Clock – Re Generate ), το 3R Master Time Black Star, έτοιμο να αναπροσδιορίσει τα ψηφιακά ύψη του όποιου κονβέρτορα στην κατοχή σας.

Master Power LPS της Ideon. Γραμμική τροφοδοσία με ρυθμίσεις… χιλιοστού ! Μια υπερκατασκευή. Ακριβώς από κάτω και μια πρόταση βελτίωσης της τροφοδοσίας των laptop pc με αποτελέσματα που δεν μπορεί εύκολα να υποθέσει κανείς αν δεν ακούσει σε σύγκριση.

Ο Θ. Μωραΐτης, συμπαρουσιαστής του event της Exclusive Audio, “πιλοτάρει” το καλύτερο σε ηχητική συμβολή playback software server της αγοράς, όπου ονομάζεται MusiCHI Suite. Μέσω windows based laptop και με βελτιωμένη την τροφοδοσία του. Εδώ και η συνέντευξη του προγραμματιστή και εμπνευστή του MusiCHI software, κ. Philippe Watel: http://www.hiendnews.gr/music-chis-software-heart-soul-mr-phillip-watel-interviewed-english/

Το ‘standard value’ της Ideon Audio ήταν εκεί, μοντέλο Ayazi (mk2 edition) – άλλωστε δεν μπορεί να λείπει και ο κονβέρτορας με τις πλέον επιτυχημένες πωλήσεις που έκανε την εταιρία γνωστή.
Διάθεση – Ακροάσεις:

highend.show

Η IDEON AUDIO και η αντιπροσωπεία EXCLUSIVE AUDIO θα συμμετέχουν στην έκθεση HXOS & EIKONA SHOW 2020, 25 & 26 Ιανουαρίου.

banner

About HiEndNews

Golden vip top 3
x

Check Also

RT Audio Design of Sofia, Bulgaria – Interview [English]

Interview with mr. Tsvetan Tsenko & mr. Ivaylo Ratzov of: R.T. Audio Design – Bulgaria ...

Interview with CEO of Vitus Audio, mr. Peter Brauninger [English]

Vitus Audio Interview with Mr. Peter Brauninger (CEO) at Sound & Vision Show 2020, Athens ...

Tellurium Q Ultra Blue Speakers Cable & SOtM sHP-100 DAC/Headphones Amp

———————– Με την Tellurium Q γνωριστήκαμε πολύ καλά τα τελευταία δύο χρόνια και μάλιστα με ...