Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes
High Interest
CHAMELEON AUDIO TOP 2

HXOS & EIKONA SHOW 2017 – HIGHLIGHTS PART ONE

advertisers-banners-bar


aphroditesvision-banner1-VIP Aphrodite’s Vision


ihodomi-banner-1170x180px-01-1 ΗΧΟΔΟΜΗ


mastersoundbanner Audio Vision Art


Exclusive Audio


Obscure Audio


telluriumQ-1180X180-banner

Tellurium Q Cables


banner-horizontal-porfyra-audio-correct

Porfyra Audio


Athens Pro Audio


audioveterans-Banner-One

Audio Veterans


soundgallery_mini_promo Sound Gallery Of Athens


goldenacoustics_1170x180_tsakiridis-house Golden Acoustics


Chameleon Audio


Videorythmos


hxoepilogi-banner1

ΗΧΟΕΠΙΛΟΓΗ


HXOS & EIKONA SHOW 2017

HIGHLIGHTS PART ONE:


Περίπου μια εβδομάδα μετά την λήξη της έκθεσης HXOS & EIKONA SHOW 2017 σας παρουσιάζουμε όσο περιεκτικά μπορούμε τις καλύτερες στιγμές που ‘έπιασαν’ το αυτί και ο φακός του hiendnews.gr. Όπως και πέρισυ έτσι και φέτος, το Ήχος και Εικόνα Show έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Radisson Park Hotel στο κέντρο της Αθήνας και το ενδιαφέρον μας επικεντρώθηκε σε ότι νεότερο & αξιόλογο διέθεταν οι χώροι.  Ας αφήσουμε όμως τις μεγάλες αναλυτικές εισαγωγές για να σας αφήσουμε τετ-α-τετ με τις εικόνες όπου καθρεπτίζουν -ίσως καθαρά- την ηχητική υπογραφή του κάθε εκθέτη και σας προσκαλούν με τον τρόπο τους να ζήσετε, πλέον από κοντά, το κάθε τί που κεντρίζει το ενδιαφέρον σας. Enjoy !

  — Ντέμος Δραβόπουλος (hiendnews.gr director)


Exclusive Audio


metronome-exclusive-17

Η Exclusive Audio, μια εταιρία με πολύτιμη εμπειρία και συνέπεια στον χώρο της υψηλής πιστότητας, γνώριμη στους περισσότερους αναγνώστες μας, παρουσίασε φέτος μια ψηφιακή πηγή για όσκαρ και ένα εξαιρετικό ευρύτερα σύνολο. Ο λόγος στα ψηφιακά και την Γαλλική Metronome με το κορυφαίο της σετ cd-transport μοντέλο Kalista σε σύμπραξη με το πρωτοεμφανιζόμενο στην χώρα μας Digital To Analog Converter / Server & Streamer μοντέλο DSC1 – μάλιστα φέροντας τον σειριακό αριθμό #1! Η ηχητική τους έκφραση ήταν τόσο κοντά στα καλύτερα αναλογικά setups παγκοσμίως, όπου τα πρώτα δευτερόλεπτα θεωρούσαμε δεδομένο ότι παίζει κάποιο βινύλιο. Από τα ελάχιστα κορυφαία ψηφιακά παραδείγματα  playback της έκθεσης, για να μην πούμε με απολυτότητα το καλύτερο που έχουμε ακούσει ως έκθεμα σε πρόσφατες διοργανώσεις.

zelaton-17

Στον χώρο της Exclusive Audio κύριος εκφραστής του φετινού ηχοσύνολου επιλέχθηκε το μικρό και καλόβολο ηχείο της Zellaton μοντέλο Legacy, δύο δρόμων με παθητικό ακτινοβολητή στην ‘ράχη’ του. Κορυφαία επίπεδα ανάλυσης, ταχύτητας και απόδοσης λεπτομερειών σε βαθμό δύσκολο να ξεπεραστεί στο μέγεθός του.

metronome-17-3

Το πολύ υψηλών επιδόσεων σύνολο της Exclusive περιελάμβανε προενισχυτή της E.A.R. (Esoteric Audio Research), τελικούς ενισχυτές της Goldmund μοντέλο Telos 1000 NextGen (365 watts/8Ω), πικάπ-βραχίονα της E.A.T. (European Audio Team) Forte S, τα εκπληκτικά ψηφιακά της Metronome καθώς και τις ιδιαίτερα αγαπητές και διαχρονικές κεφαλές & καλωδιώσεις της Van Den Hul.


Ηχοεπιλογή


hxoepilogi-17-1

Την τιμητική της είχε φέτος η διάσημη Focal, με έντονη παρουσία στις σάλες του Park Hotel. Τα ολοκαίνουργια Scala Utopia Evo έδειξαν τι εστί η “Ουτοπία” των Γάλλων σε μεγάλες δόσεις και σε άρτια μουσική σύμπραξη με τα κορυφαία Vitus Audio όπου εκπροσωπούνται στην χώρα μας από την εταιρία Ηχοεπιλογή.

hxoepilogi-17-3

Οι “οδηγοί” των Focal, ο ολοκληρωμένος ενισχυτής Vitus Audio SIA-025 MkII και το cd-player/DAC SCD-025 Mk II από την σειρά Signature. Στην άλλή πλευρά της σάλας θαυμάσαμε κομμάτια της Vitus από την σειρά Reference, τόσο πηγή όσο και τελικό ενισχυτή. Ένα από τα τρία πιο ικανά higher end setups της έκθεσης.

hxoepilogi-17-2

…και το άριστο Sopra της Focal πέρασε “με πράσινο” από τα αυτιά μας, πάντα με τα Vitus να υποστηρίζουν ταχύτητες, δυναμικές, πλούτο σωμάτων και οδήγηση.


Athens Pro Audio


focal1-17

Το ‘σπίτι΄της Focal στην Ελλάδα, τόσο των επαγγελματικών (studio) όσο και των οικιακών σειρών, η Athens Pro Audio, μπαίνει δυναμικά φέτος στον χώρο με ανώτερες προτάσεις και με τις νέες, ιδιαίτερα φιλόξενες εγκαταστάσεις της αντιπροσωπίας να βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας. Εδώ παρουσίασε το πιο ‘τίμιο’ (ας μας επιτραπεί) ηχείο της Focal των τελευταίων χρόνων, το πολύδρομο μοντέλο Kanta. Εξαιρετικές μεσαίες και υψηλές συχνοτικές περιοχές, γεμάτες αρμονικές και ευγένεια. Σώματα, διαφάνεια και ρεαλισμός ειδώλων που συναντάς συχνότερα σε ακριβότερες συνθέσεις ηχείων καθώς και ένα χορταστικό χαμηλό συγκροτούν ένα ηχείο αναφοράς στην κατηγορία τιμής. Ξεπερνά κατά πολύ τον εαυτό του.

focal3-17

Τα Kanta της Focal γνωρίζουν καλά την ροκ, την jazz μα και την κλασσική. Δύσκολο ; Πλέον εφικτό στην μεσαία κατηγορία τιμής τους. Επίσης, υπολογίζουν και την όποια αισθητική του διακοσμητή εσωτερικών χώρων σας ή …της γυναικείας παρουσίας που θα συζεί μας σας αλλά και μαζί τους!

focal2-17

Το ανώτερο digital file transport / streamer της Melco μοντέλο N1ZS/2 με δίσκους audiophile grade solid state, καλώδια της Atlas και Transparent Cables καθώς και τα φημισμένα Mola-Mola Makua Pre-DAC & Kaluga monoblocks εκφράστηκαν με θέρμη και ρεαλιστικά σώματα ειδώλων, καλύτερα από όποια άλλη έκθεση τα συναντήσαμε στο παρελθόν. Σε δεύτερο, επίσης άρτιο setup το οποίο όμως δεν απολαύσαμε όσο θα θέλαμε, ένας θηριώδης και ικανότατος Musical Fidelity Nu-Vistor ολοκληρωμένος έπαιρνε κατά καιρούς την σκυτάλη.

focal4-17

Δεν θα έλλειπαν ποτέ από την Athens Pro Audio τα διασημότερα ανα τον κόσμο Studio Series ενεργά monitors της Focal. Επίσης, η εταιρία διαθέτει και προτάσεις ακουστικής επιμέλειας με προϊόντα της Acousonics.


Chameleon Audio


 

chameleon-17-1

Σίγουρα ανάμεσα στις τρεις-τέσσερις καλύτερες ηχητικά αλλά και αισθητικά high end παρουσίες της χρονιάς. Η Chameleon Audio ξέρει να συνθέτει υποδειγματικά τον ήχο της και ο ενθουσιασμός ήταν έκδηλος στα πρόσωπα των επισκεπτών. Στον πρώτο από τους δύο χώρους της Chameleon Audio συναντήσαμε τα ηχεία της Audio Solutions από την σειρά Vantage μοντέλο ‘M’ ‘δεμένα’ ιδανικά με τον ολοκληρωμένο λαμπάτο σε τάξη Α της άριστης Audio Hungary, συγκεκριμένα το μοντέλο Qualiton A50i (50 watts), πηγές οι πολυβραβευμένες Metrum NOS Digitals και Reed Turntables καθώς και καλωδιώσεις της Tellurium Q. Ήχος με πολύ μεγάλες δόσεις ρευστότητας, ακρίβειας και πάνω από όλα αισθησιασμού.

chameleon-17-3

Η ανώτερη αναλογική πηγή – πρόταση της Reed, μοντέλο Muse 3C. Κεφαλές της Shelter Audio.

chameleon-17-2

Η Audio Hungary δεν αναπαύεται στις δάφνες της. Εδώ θαυμάζουμε το πρωτότυπο σχέδιο μονομπλοκ τελικών ενισχυτών βασισμένων στην λυχνία 6C33 – Single Ended – Class A. Με την επίγευση που μας έχουν αφήσει τα Audio Hungary μέχρι τώρα (η καλύτερη δυνατή), φανταζόμαστε τι ακολουθεί με αυτές εδώ τις παρουσίες και στον ηχόκοσμο των SETs !

chameleon-17-4

Το φίλτρο ρεύματος PliXiR αντιπροσωπεύει η Chameleon Audio. Προσωπική αγάπη του ιδιοκτήτη της εταιρίας – το εμπιστεύεται ασυζητητί παντού, σε σύμπραξη με τα καλώδια της Tellurium Q.

chameleon-room2-2-17

Ηχεία από την νεόφερτη AQ (Acoustique Quality, κέντρο) και Audio Solutions (άκρες), οδηγούνται από τα ενισχυτικά της Audio Hungary αλλά και Canary Audio. Από τα ελάχιστα κορυφαία της έκθεσης στο μέγεθός τους.

chameleon-room2-17

Η Canary Audio USA παρουσιάζεται και εκπροσωπείται πλέον από την Chameleon Audio έπειτα από απουσία χρόνων. Ο προσιτός τελικός M70 σε λειτουργία τάξης Α έως το τελευταίο watt και λυχνίες 6CA7 δείχνει την κλάση της αλλά και την εμπειρία της. Οι υπόλοιπες θρυλικές προτάσεις βασισμένες σε λυχνίες 300B από κοντά, στις εγκαταστάσεις του αντιπροσώπου.

chameleon-room2-3-17

Δεν απουσιάζουν ποτέ οι value-for-money λαμπάτες υλοποιήσεις της Icon Audio. Προσφέρουν ανώτερη μουσικότητα άρα και ευτυχία στους (όντως φανατικούς) οπαδούς του ήχου τους, χωρίς να κοστίζουν μια περιουσία. Πολλές εκδόσεις για όλα -κυριολεκτικά- τα λαμπάτα γούστα!


Videorythmos SA


videorythmos4-17

TO ηχοσύνολο “Value For Money” της έκθεσης. Ένας “τοίχος από μουσική” που συνολικά κοστίζει κάτω από 3.500 ευρώ (χωρίς αναλογική πηγή) !! Ηχεία της GoldenEar που γεμίζουν με ρεαλισμό και υπαρκτό χαμηλό τον χώρο, οδηγούνται αψεγάδιαστα από τα προσιτά, κλασσικά και ώριμα βρετανικά REGA. Το conditioning του ρεύματος που παίζει σημαντικότατο ρόλο, από την εξαιρετική και πολύ προσιτή Furman. Το πλατό δεξιά… πιο άλλο από το πασίγνωστο Michell Engineering με κεφαλή της Audio Technica.

videorythmos2-17

Στον High End γαλαξία της εταιρίας, όπου γνωρίζει παρα πολύ καλά εδώ και δεκαετίες, βρέθηκαν φέτος και τα Boulder. Μια εταιρία με ιστορία στα ανώτατα επίπεδα ήχου και ένας τέλειος οδηγός των Magnepan που και αυτά εδρεύουν στον Βιντεορυθμό.

videorythmos3-17

Fully-Balanced Boulder Amplification !

videorythmos1-17

Τα νέα εισαγωγικά μοντέλα της REGA , Brio ολοκληρωμένος και Apollo CD-player παραδίδουν σεμινάριο απόδοσης σε σχέση με την μικρότερη δυνατή εκταμίευση αλλά και μέγιστη αξιοπιστία. Αναντικατάστατα.

electrocompaniet-17

Τα μουσικότατα Electrocompaniet σε όλες τους τις σημερινές εκδόσεις. Διαχρονικά και πλούσια σε όλο το φάσμα.


Tsakiridis Devices


tsak4-17

Spendor δίδρομα ηχεία βασής, Προενισχυτής – Τελικοί Μονομπλοκ Tsakiridis Devices Alexander New Edition & Apollon (KT120 version), Exposure ψηφιακά και Tsakiridis φίλτρα ρεύματος για το Park 2017 στο κυρίως πλάνο. Φέτος ο συνδυασμός άγγιζε το τέλειο στα χρήματα. Αναρωτιέται κανείς πως το πετυχαίνει. Η καλύτερη συνολικά εμφάνιση της εταιρίας των τελευταίων ετών.

tsak-17-top

Αυτός ο ολοκληρωμένος της Tsakiridis Devices θα κάψει καρδιές και θα ανοίξει καταθέσεις ! Με την γοητευτική σε χροιές και ατμοσφαιρικότητα λυχνία EL84 σε μεγάλες push-pull δόσεις, 25 “καθώς πρέπει” watts, ενσωματωμένο MM phono stage και USB-DAC όπως και ενεργή προενίσχυση ρωτήστε άφοβα την τιμή… μόλις 990 ευρώ !! Ναι, καλά ακούσατε και θα ακούτε πλέον πολύ καλύτερα ! Σύντομα κοντά σας αλλά και στην διαδικτυακή παρέα μας.

tsak1-17

Ποτέ οι τελικοί ενισχυτές Apollon δεν έπαιζαν ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ! Εξαιρετικές συνολικά επιδόσεις, ρεαλισμό-έλεγχο και δυναμικές για βραβείο στα ‘κυβικά΄τους, με τέσσερις λυχνίες Tungsol KT120 ανα κανάλι (δύναται να φέρουν και τις KT150 ή EL34/6550/KT88/KT90). Τους απολαύσαμε με ηχεία της Spendor σε τριοδική λειτουργία και χαμηλή ανάδραση – κυριολεκτικά πέταγαν !

tsak17-top-2

Χάρμα τσέπης και οφθαλμών ο ιδιαίτερα επιμελημένος νέος (fully upgraded) Alexander προενισχυτής – φυσικά λαμπάτος. Σοβαρές επιδόσεις στην κατηγορία και αρκετά πιο “ψηλά” από όπου τιμολογιακά προσδιορίζεται και κατατάσσεται.

tsak2-17

Επιστροφή και επιδρομή των Single Ended & Class A προτάσεων της Tsakiridis Devices. Τόσο σε 300Β Single Ended Triode με λυχνίες της Electroharmonix (Achilleas) όσο και σε …τάξη Α single ended με την λυχνία KT150 (new Orpheus) τα νέα μονομπλοκς είναι έτοιμα με λίγα watts να αποδώσουν την αναμενόμενη μαγεία. Τα χρόνια περνούν και η εταιρία μονίμως βελτιώνεται.

tsak3-17

Οι νέοι και πανέμορφοι Orpheus single ended τελικοί μονομπλοκ ενσωματώνουν πλέον την λυχνία ΚΤ150 στην θέση της ιστορικής 845. Βέβαια, υπάρχει και δυνατότητα παραγγελίας του προηγούμενου μοντέλου με την λυχνία 845. Εδώ όμως η ισχύς είναι σχεδόν η ίδια – περί των 25 watts, ο ήχος ακόμη πιο ταχύς και κοντρολαρισμένος και οι ΚΤ150 φημίζονται για την αξιοπιστία και την μακροζωία τους !

tsak17-300b-integre

Σχεδόν έτοιμος να βγει στην παραγωγή, το εδώ prototype ολοκληρωμένου με τέσσερις 300Β Electroharmonix (δύο ανα κανάλι) και δυνατότητα λειτουργίας σε single ended ή σε push-pull τάξη Α με ανώτερη ισχύ – κάτι που μας θύμισε τα αμερικάνικα μονομπλοκς της Manley. Είμαστε έτοιμοι να τον υποδεχθούμε και να τον γνωρίσουμε πολύ καλύτερα από κοντά.

 


 

 

advertisers-banners-bar


ihodomi-banner-1170x180px-01-1 ΗΧΟΔΟΜΗ


Exclusive Audio


aphroditesvision-banner1-VIP Aphrodite’s Vision


mastersoundbanner Audio Vision Art


Obscure Audio


telluriumQ-1180X180-banner

Tellurium Q Cables


banner-horizontal-porfyra-audio-correct

Porfyra Audio


Athens Pro Audio


audioveterans-Banner-One

Audio Veterans


soundgallery_mini_promo Sound Gallery Of Athens


goldenacoustics_1170x180_tsakiridis-house Golden Acoustics


hxoepilogi-banner1

ΗΧΟΕΠΙΛΟΓΗChameleon Audio


Videorythmos


About HiEndNews

Golden Acoustics Artnovion
x

Check Also

Audio Video Show 2019 – Warsaw – Highlights Part 1

—————————- THE WARSAW AUDIO VIDEO SHOW HIGHLIGHTS Part 1 _______________________________________ χορηγοί επικοινωνίας: —————————- Σύντομα στην ...

Warsaw, Poland – The Audio Video Show 2019 ! Just started !

—————————- THE WARSAW AUDIO VIDEO SHOW intro _______________________________________ χορηγοί επικοινωνίας:   _______________________________________ Μια πρόγευση: οι ...

HXOS EIKONA SHOW & HIENDNEWS: THE EXPO 2020 !

—————————- Δοκιμάστε, αγγίξτε, φωτογραφίστε, ακούστε και ζήστε από κοντά συσκευές υψηλής τεχνολογίας και όπως πάντα ...