Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes
High Interest
Hxoepilogi VIP 1

The Grand Munich High End Expo 2017 – [Part 9]

soundgallery_mini_promo

Sound Gallery Of Athens


Audio Harmony


racksaudiodesign-ayion-banner1

Racks Audio Design – Ayon Audio


definitive_1170 x180(1)

Directed Audio


musical-maestros-new-m6si

The Maestros


Obscure-VIP2

Obscure Audio


1170x180-goldenacoustics-offer-focal-UTOPIA-new-offer

Golden Acoustics


chameleon-VIPbanner-2

Chameleon Audio


ideon-banner-sommer

Ideon Audio Greece

 


hiendnews-moc-presentation2017

The Grand Munich High End Expo 2017

PART 9

moc17-ideonaudio1

Ακόμη μια Ελληνική εταιρία που θριαμβεύει με το ντεμπούτο της στην Γερμανία και έτσι ξεκινά το ένατο από τα δώδεκα αφιερώματα-μέρη της μεγάλης έκθεσης High End 2017. Η Ideon Audio χτυπά σε δύο ταμπλό, τόσο στην περιοχή του λεγόμενου ‘value for money’ με το μοντέλο ‘Ayazi’ ψηφιακό μετατροπέα της (κοντά στα 1.000,- ευρω) και το 3R USB Redriver-Reclocker-Regenerator (200,- ευρώ) ως πακέτο-φονέα γιγάντων όσο και με το νέο της ‘υπερόπλο’, τον μετατροπέα ‘Absolute DAC’. Ένα ψηφιακό μεγαθήριο που δεν συμβιβάζεται όσον αφορά σχεδίαση και ποιότητα κατασκευής και φορά κονβέρτορες “hyperstream” 32 bit 8x ES9038PRO SABRE chips της ESS. Ακρίβεια, ουδετερότητα, διαφάνεια όπως και ρεαλιστικά μεγέθη ειδώλων εκτιμήθηκαν δεόντως στον εκθεσιακό χώρο με το “μικρό” ψηφιακό σε μόνιμη δράση! Το ‘δέσιμο’ του Ayazi με τους προ-τελικούς της Octave και τα ηχεία της Fink Team μοντέλο ‘WM’ απεδείχθη επιτυχές όσο ελάχιστα. Το ‘WM’ του ηχείου της Fink προκύπτει από το Washing Machine = πλυντήριο, ζυγίζει 135 κιλά το κάθε ένα και κοστίζει 65.000 ευρώ – βέβαια, λίγο ακριβό για να φέρει τέτοιο όνομα εκτός αν το βάπτισε έτσι κάποιος ‘νονός της μαφίας” ας μας επιτραπεί το χιούμορ ! Κατα τα άλλα, μέγιστη η τιμή για το Ayazi ως πρώτη επιλογή σε ένα τόσο ακριβό και μεγάλο setup. Ως transport χρησιμοποιήθηκε Η/Υ Mac με software το Audirvana .

moc17-tidalbig

Το κορυφαίο ηχείο της Γερμανικής Tidal ονομάζεται La Assoluta και μαζί με τα ολοκαίνουργια Camira DAC και τους Ferios ενισχυτές άνοιξε τις μουσικές του πόρτες σε ευρύτερο κοινό. Τα Ferios monoblocks αποτελούν την εξτρεμιστική εξέλιξη της σειράς Impulse ενώ το Camira το απόλυτο Γερμανικό σημείο τελειότητας-αναφοράς του brand. Τιμές υποφερτές για ελάχιστες τσέπες που δεν συμβιβάζονται με τίποτε εκτός από τις κορυφές στον ήχο.

moc17-tidal-camira

Tidal Camira DAC – ψηφιακός μετατροπέας. Με ελάχιστο φωτισμό θαυμάστε τον εσωτερικό κόσμο του απόλυτου reference της εταιρίας.

moc17-VonSchweiker-VAC

Συνεχίζοντας υπό συνθήκες χαμηλού φωτισμού (χάριν εντυπωσιασμού;) η Αμερικανική Von Schweikert παρουσίασε για τα 40 χρόνια ύπαρξης της στον χώρο του ηχείου το πανύψηλο κορυφαίο της μοντέλο Ultra 11 με τιμή 295.000 δολάρια ! Συνοδεύεται από προτάσεις της επίσης made in USA και πιστή στους ενισχυτές με λυχνίες “VAC – Valve Amplification Company” και ψηφιακά της Βουλγάρικης APL HiFi. Το συνολικό κόστος, όσο και να επιθυμεί η καρδιά, έχει ξεφύγει από τα πλαίσια μιας υψηλής ή -απλώς- λογικής, αν θέλετε, εκταμίευσης.

Ηχείο Wilson ALEXX, το πιο πρόσφατο (τέταρτο σε σειρά) δημιούργημα της Wilson στα κόκκινα και όλη η στρατιά προτάσεων της Nagra ‘HD’ όπως και το TA reel 2 reel Recorder – μα και εδώ το πλατό / βραχίονας PRO της Kronos Turntables ;;; ! Μεγάλος μουσικός ορίζοντας, χαμηλές ‘ala Wilson’ και αναλυτική υφή. Ένα από τα κορυφαία εκθεσιακά δωμάτια με σχεδόν απαγορευτική τιμή απόκτησης του συνόλου.

moc17-nordost

Οι καλωδιώσεις αλλά και φίλτρα ρεύματος Nordost . Όλη της η έκταση δένει μεταξύ τους τα ηχεία της Audio Physics και Moon ενισχυτικά και πηγές. Εστίαση στα νέα “grounding devices” και φίλτρα της σειράς QKORE / QRT σε πολλές επιλογές (από QKORE1 ~2500 euros έως QKORE6 ~5000 euros, και QKORE καλωδιώσεις AC).

 

moc17-kondokawero

Τα legendary Ιαπωνικά uber-hi-end λαμπάτα της Kondo (και οι τελικοί all-silver & silver-transformers Kagura ήταν εκεί) με τα τρίδρομα ηχεία της Kaiser Acoustics μοντέλο Kawero! Υπεράνω κριτικής ήχος-σχολή και διαχρονική αξία έργων τέχνης. Μην ρωτάτε τιμές διότι είναι το τελευταίο που θα απασχολήσει τους ελάχιστους τυχερούς μελλοντικούς κατόχους.

moc17-orpheus

Ένα μικρότερο ηχείο της Karma Acoustics (διότι έκανε διπλή εμφάνιση φέτος) με τις φετινές προτάσεις της Orpheus Labs (Swiss Made).

 

moc17-avid

Η Βρετανική Avid HiFI παρουσίασε με τακτ και κλάση το μικρότερο ηχείο της Reference Four (με μονάδες τιτανίου / titanium coil) ,νέα Reference προ-τελικούς καθώς φυσικά και τα πολύ γνωστά πλατό – αναλογικές πηγές της.

Η EAR Yoshino και ο δημιουργός της, Timothy de Paravicini όπου βρισκόταν εκεί, ακάθεκτος επί το έργο ! Όλα τα πανέμορφα Βρετανικά μοντέλα ήταν στον χώρο, μια ηχητική τελειότητα που περιλαμβάνει ενισχυτές & προενισχύσεις σχεδόν πάντοτε με χρήση λυχνιών, πικαπ και ψηφιακά. Τα ηχεία που επιλέχθηκαν ήταν της Rockport Technologies μοντέλο Lyra και οδηγήθηκαν από τους EAR Yoshino 890 Class A ως monoblocks. Κορυφαία μουσικότητα και αξιοζήλευτη συνολική έκφραση.

moc17-ear1

Το μικρότερο phono-stage MM/MC της EAR, το πολύ προσιτό Phonobox, με τρεις λυχνίες ECC83 και ποτενσιόμετρο στάθμης.

moc17-thomasmayerok

Το δωμάτιο του Thomas Mayer με τις τεράστιες κόρνες Sphera και τα ηχεία Hadron της Azzolina Audio. Οδήγηση από 300B push-pull και 211 single-ended μονομπλοκ ενισχυτές. Δυναμικές και λαμπάτη εσωτερικότητα σου απαγορεύουν την έξοδο ! 

moc17-thomasmayes

Οι 211 λυχνίες εξόδου (δεξιά) στα monoblocks του Thomas Mayer είναι της Elrog tubes.

moc17-thomasmayes3

Τα πανέμορφα προενισχυτικά του Thomas Mayer.

 


PART 10 to be continued tomorrow.


Audio Harmony


soundgallery_mini_promo

Sound Gallery Of Athens


racksaudiodesign-ayion-banner1

Racks Audio Design – Ayon Audio


polk_1170 x180

Directed Audio


maestros_ear

Maestros by Exclusive Audio

Chameleon Audio


Obscure-VIP2

Obscure Audio


Golden acoustic_inside_article_banner

Golden Acoustics


sonus3-sonus

Sonus Hi-Fi


About HiEndNews

Aphrodites VIP Total brands
x

Check Also

Canor Audio: An Interview with Zdeňek Březovják & Igor Naco Ovád ! [English]

An interview with the chief designers & co-owners of Canor Audio, made in Slovak. Enjoy ...

Heaven’s Audio newest Triangle Borea speakers & Primare Auditions !

  —————————- —————————- Triangle Borea BR08 speakers & Primare Prisma I15 / SC15 & CD15 ...

Sound & Vision Show 2020, Athens – Part Nine

ΗΧΟΣ & ΕΙΚΟΝΑ SHOW 2020, ATHENS SOUND & VISION SHOW 2020, ATHENS PART NINE —————————- ...