Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes
High Interest
GOLDEN 2 VIP

December Suggestions: 9 best of the best Cable Brands


advertisers-banners-bar


telluriumQ-1180X180-banner


—————————-

9 best of the best Interconnect, AC & Speaker Cables Brands

hiendnews.gr team 2019

_______________________________________

Nordost Cables

Ανάμεσα στα μεγαλύτερα high end ονόματα στις καλωδιώσεις, η Nordost (USA) πρωτοστατεί στον χώρο εδώ και δεκαετίες. Ο ήχος των καλωδίων της χαρακτηρίζεται κατά κανόνα από κορυφαίες επιδόσεις σε ταχύτητα μεταβατικών και χαμηλών συχνοτήτων, διαυγέστατες υψηλές, άριστη ανάλυση σε όλο το φάσμα και μια απροβλημάτιστη μεταφορά των δυναμικών ικανοτήτων του συστήματός σας. Όσο ψηλότερα ανεβαίνουμε στην γκάμα, τόσο μεγαλύτερο το κέρδος σε ομοιογένεια, φυσικότερη παρουσία του συνόλου των μουσικών στην σκηνή καθώς και ευκρίνειας στην παράθεση λεπτομερειών. Μια ξεχωριστή κατηγορία από μόνα τους.

Διάθεση-Ακροάσεις: Heaven Audio Orpheus – Orpheus Audio και σε επιλεγμένα καταστήματα.

Van den Hul

Από τις πρώτες εταιρίες παγκοσμίως όπου ασχολήθηκαν σοβαρά με το θέμα audio καλωδιώσεις, πίσω στην δεκαετία των ’80s. Σήμερα η Van den Hul (VDH) προσφέρει μια μεγάλη-σταθερή γκάμα καλωδιώσεων για όλες τις εφαρμογές, πλούσια σε καινοτομίες όπως ίνες από carbon όπου ‘τρέχουν’ παράλληλα με επάργυρους αγωγούς. Ως κεντρικά χαρακτηριστικά του ήχου των προτάσεων, αν και διαφέρουν σημαντικά από μοντέλο σε μοντέλο, διακρίνουμε συνολικά μια ‘ευγενική φύση’ και έναν ήπιο χαρακτήρα.  Αξιοσημείωτη και η βελτίωση στην απόδοση αγνότερων και καθαρών υψηλών-μεσαίων μεταξύ συσκευών που αξίζουν μια καλύτερη καλωδίωση.

Διάθεση-Ακροάσεις: Exclusive Audio και σε επιλεγμένα καταστήματα.

Tellurium Q

Κερδίζοντας με την αξία τους αναρίθμητες άριστες σε βαθμολόγηση δοκιμές, το όνομα της Tellurium Q αποτελεί πλέον ένα από τα εγγυημένα κεφάλαια στην αγορά. Κατόρθωσε να δημιουργήσει μια γκάμα βασισμένη σε πολύ υψηλής καθαρότητας αγωγούς χαλκού ή 99.9999999% καθαρότητας ασήμι (σειρά statement). Χαρακτηριστικά που διαθέτουν όλες οι καλωδιώσεις της εταιρίας, ακόμη και η οικονομικότερη: Γεμάτος ήχος και ρεαλισμός σωμάτων ως πρώτο, ανώτερη δυνατή παράθεση λεπτομερειών και ομογένειας ως δεύτερο, πράγματι σε κάθε ‘σκαλί’ της γκάμας. Μια δεδομένη αναβάθμιση σε κάθε κατηγορία, συμβατή με τα περισσότερα ποιοτικά συνοδά.

Διάθεση-Ακροάσεις: Chameleon Audio και σε επιλεγμένα καταστήματα.

Via Blue

Ο Γερμανός κατασκευαστής έβαλε ‘τα δυνατά’ του, επαναπροσδιορίζοντας το λεγόμενο value-for-money στην οικονομικότερη πλευρά των σοβαρών σε επιδόσεις καλωδιώσεων audio. Με πολύ λογικό κόστος μπορείτε να αποκτήσετε καλώδια ηχείων και interconnect όπου σφύζουν από ποιότητα στα χρήματα. Σε όλα τα Via Blue η περιοχή των υψηλών συχνοτήτων διαθέτει αέρινο και ευχάριστο χαρακτήρα. Πολύ καλή έως άριστη και η στερεοφωνική εικόνα όπου λάβαμε από γνώριμα ηχοσύνολα πλαισιωμένα με πολύ ακριβότερες καλωδιώσεις. Η διαύγεια και η σκηνική διαφάνεια στα περισσότερα γνωστά μας μουσικά ορχηστρικά & jazz/rock θέματα βελτιώθηκε σημαντικά σε σχέση με πλήθος άλλων προτάσεων εισαγωγικής/μεσαίας κατηγορίας της αγοράς. Το ηχητικό, λοιπόν, κέρδος αποδεικνύεται εύκολα και σε συνολικό βαθμό, προκαλώντας άμεσα το ενδιαφέρον μας. Αν κινείστε στην κατηγορία των 250-600 ευρώ για ένα σετ καλωδίων ηχείων-interconnect κοιτάξτε σίγουρα και εδώ.

Διάθεση-Ακροάσεις: Golden Acoustics.

Signal Projects

Ο Έλληνας κατασκευαστής που κατάφερε να κερδίσει την παγκόσμια αναγνώριση και καταξίωση στο ζητούμενο των highest end καλωδιώσεων, κ. Νίκος Κορακάκης -ιδρυτής της Signal Projects- κατέχει το θέμα όσο λίγοι παγκοσμίως. Διαθέτει γκάμα που απευθύνεται κυρίως σε σοβαρούς audiophiles και μουσικόφιλους με δεδομένο τα πολύ υψηλά standards ποιότητας και επιλογής μετάλλων. Εκπληκτικές επιδόσεις ανά κατηγορία, τιμημένα ως κορυφαία σε παγκόσμιο επίπεδο και ιδιαίτερα στην Ιαπωνία (μια ομολογουμένως δύσκολη αγορά), όσον αφορά τις Ultra high end σειρές.

Διάθεση-Ακροάσεις: ΗΧΟΕΠΙΛΟΓΗ.

Analysis Plus

Ξεκινώντας με την αναφορά της Analysis Plus (USA) στην συνεργασία της με την NASA και προχωρώντας έπειτα στην μεταξύ μας ‘γνωριμία’ εδώ και πολλά χρόνια: είτε ήρθε στα χέρια μας προ ετών με σκοπό να πλαισιώσει λαμπάτους προ-τελικούς της Audio Research & McIntosh, είτε τρανζιστοράτους και ηχεία της Βρετανικής σχολής.Tα αποτελέσματα τουλάχιστον ανάγλυφα στην μνήμη μας και η μουσικότητα άγγιξε κορυφή. Εξαιρετικές καλωδιώσεις που προσφέρουν κατά κανόνα βελτίωση της μουσικής ροής και εικόνας, μας έφεραν πιο κοντά στην ‘ατμόσφαιρα’ του κάθε χώρου ηχογράφησης. Ένα ρεαλιστικό φως στις άνω συχνοτικές περιοχές που ποτέ δεν προκάλεσε κόπωση σε διάρκεια, μας άφησε να εκτιμήσουμε τον πλούτο αρμονικών και την φυσικότητα των ηχοχρωμάτων του κάθε συστήματος με άνεση.

Διάθεση-Ακροάσεις: Melody Club.

Audio Quest

Μέσα από μια κυριολεκτικά τεράστια γκάμα, εστιάσαμε στα οικονομικότερα δείγματα ηχείων & interconnect (Rocket Series) διαπιστώνοντας σοβαρά οφέλη. Το όλο σύστημα απέδωσε μια πιο ισορροπημένη τονικά παρουσίαση, με καλές δυνατότητες εστιασμού, μεγαλύτερες διαστάσεις σκηνής και καθαρότερο βάθος αυτής. Επίσης, οι υψηλές και μεσαίες ακούστηκαν πιο ‘ευγενικές’ και απαλλαγμένες από σκληράδες σε σεταπ ενισχυτών-πηγών όπου το κόστος τους δεν υπερβαίνει τα δύο χιλιάδες ευρώ. Αξίζει να σημειώσουμε τις εξαιρετικές επιδόσεις των jumper cables της σε καθαρότητα και ταχύτητα χαμηλών συχνοτήτων οδηγώντας το σήμα από το tweeter στις μπόρνες των woofer, σε περίπτωση που μια διπλοκαλωδίωση του ηχείου σας υπερβαίνει το budget ή κάνει την ζωή σας πιο περίπλοκη.

Διάθεση-Ακροάσεις: ΗΧΟΕΠΙΛΟΓΗ.

Supra Cables

Πλούσιο σε ήχο, με ευγενικό και αρκούντως καθαρό χαρακτήρα ήταν το ηχητικό αποτέλεσμα που λάβαμε στο πλήθος συνδέσεων των πηγών-ενισχυτών-ηχείων με καλωδιώσεις της ιδιαίτερα γνωστής Supra Cables. Αναλυτικότερα, τα συστήματα μετά από πολυήμερο στρώσιμο των καλωδίων όπου κρίθηκε απαραίτητο (>400 ώρες), εκφράστηκαν με όγκο και καλό έλεγχο στις χαμηλές συχνοτικές περιοχές, υστερώντας ελαφρώς σε διαφάνεια μεσαίας περιοχής πάντα σε άμεση σχέση με τις περισσότερες μεσαίες και κατά πολύ ακριβότερες σειρές άλλων εταιριών, προβάλλοντας όμως με οργανικό τρόπο και επάρκεια εύρους την ηχογραφημένη σκηνή σε ορχηστρικά έργα. Καλώδια με ηχητική ταυτότητα η οποία είναι ήπια και ευχάριστη.

Διάθεση-Ακροάσεις: Σε επιλεγμένα καταστήματα.

Shunyata Research

Κερδίζοντας επί σειρά ετών βραβεύσεις και τιμητικές δοκιμές τόσο για τα εξαιρετικά φίλτρα ρεύματος όσο και για τις καλωδιώσεις, η Shunyata Research διαθέτει πλέον γκάμα για όλες τις ανάγκες και τσέπες. Το σημαντικότερο όσον αφορά τα εισαγωγικά και τα μεσαία σε κατηγορία και τιμολόγηση καλώδια:  Η περιοχή των υψηλών και μεσαίων συχνοτήτων διακρίνεται από τις καλύτερες, με άψογο σώμα, ύψος και διαφάνεια. Hχος χωρίς καμία τραχύτητα. Όσο ανεβαίνουμε την σκάλα της γκάμας, το αποτέλεσμα ενισχύεται από ανώτερη ροή και καθαρότητα σε όλο το φάσμα.

Διάθεση-Ακροάσεις: Golden Acoustics.


highend.show

 

About HiEndNews

Aphrodites VIP Total brands
x

Check Also

Tellurium Q Ultra Blue Speakers Cable & SOtM sHP-100 DAC/Headphones Amp

———————– Με την Tellurium Q γνωριστήκαμε πολύ καλά τα τελευταία δύο χρόνια και μάλιστα με ...

Cambridge Audio Alva TT Review

Camridge Audio ALVA TT Turntable Από την Μεγάλη Βρετανία με σεβασμό στο Βινύλιο. Review Η ...

Schiit Audio Yggdrasil DAC Review

_________________________ Schiit Audio Yggdrasil DAC _________________________ Theta’s Mike Moffat strikes again Digital To Analog Converter ...