Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes
High Interest
Orpheus VIP 1

Clearaudio Turntables Event at President Hotel


advertisers-banners-bar
telluriumQ-1180X180-banner
_________________________

Clearaudio Turntables by Orpheus Audio Event

at President Hotel, Athens.

_________________________

_________________________

Hotel President, Athens.  Παρευρεθήκαμε σε έναν ειδικά διαμορφωμένο ηχητικό παράδεισο, όπου επιμελήθηκε η εταιρία Orpheus Audio για την παρουσίαση των νέων προϊόντων της Clearaudio Turntables, με την δεύτερη να κοντεύει τα σαράντα και πλέον χρόνια κορυφαίας παρουσίας και δημιουργίας στον αναλογικό χώρο. Σε ‘πρώτη εκτέλεση’ ζήσαμε συγκριτικά τεστ εξωτερικής τροφοδοσίας των Concept & Master Innovation με οικοδεσπότη τον CEO του θρυλικού Γερμανικού οίκου Clearaudio, κ. Robert Suchy. Το εκ των δεξιών σύστημα περιλάμβανε ως πηγή το πλατό Performance με τον βραχίονα Tracer και την κεφαλή Charisma v2 ΜΜ (την ανώτερη στην γκάμα των moving magnet) και phono-stage το Balance V2 (σε δύο σασί) τα οποία πρώτα απολαύσαμε στο συγκριτικό μεταξύ της νέας εξωτερικής τροφοδοσίας του πικάπ Smart Power 12V και χωρίς την χρήση αυτής. Τα νέα τροφοδοτικά που παρουσιάστηκαν εδώ, λειτουργούν με μπαταρία και προσφέρουν έως και δέκα ώρες συνεχής χρήσης χωρίς φόρτιση, όπως επίσης διαθέτουν ενσωματωμένο monitoring-έλεγχο αυτής. Το κόστος απόκτησης του εξωτερικού τροφοδοτικού 12V είναι μόλις 800,-€ και η διαφορά που έγινε αντιληπτή άμεσα και ξεκάθαρα δεν συνάδει με το τόσο λογικό ποσό της προτεινόμενης αναβάθμισης. Το κέρδος ήταν δυσανάλογα υψηλό, με το value-for-money της Smart Power 12V να χτυπά κόκκινο, σε όλα τα σημεία βελτίωσης (πλάτος-ύψος σκηνής, ρεαλισμό χροιάς & πλούτος αρμονικών, υγρασία στις φωνές, υφή στις χαμηλές). Αξιοσημείωτη στην συνολική ηχητική άποψη η παρουσία του ολοκληρωμένου ενισχυτή της Primare με τα νέα ηχεία της Audio Physic Classic 35 και καλωδιώσεις της Nordost. Το μεγάλο σύστημα της βραδιάς περιελάμβανε το κορυφαίο πλατό Master Innovation με βραχίονα τον Statement, κεφαλή την θρυλική Goldfinger, επίσης το rack της Clearaudio και το μεγαλύτερο phono-stage των Γερμανών. Ως αναλογικό σύνολο, παραδίδουν τον ήχο τους στα μονομπλοκ της Burmester Audio model 911 τα οποία με την σειρά τους οδηγούν τα μοναδικά Wilson Audio Sasha Daw. Και εδώ, βιώσαμε την τεράστια συμβολή της μεγαλύτερης εξωτερικής τροφοδοσίας του Master Innovation, μοντέλο Smart Power 24V. Ομοίως με το μικρότερο σεταπ, το μεγάλο αυτό σύστημα ανέβηκε επίπεδα σε διαφάνεια, πυκνότητα υφής και απόδοσης σωμάτων όπως και αρμονικού πλούτου (ιδίως σε ακούσματα πιάνου). Mε λίγες λέξεις, το αποτέλεσμα ήρθε ακόμη πιο φυσικό, αγγίζοντας τα όρια της φιλοσοφίας και δυνατοτήτων του  συνολικού συστήματος-πρότασης της Orpheus Audio.

Το ανώτερο δείγμα τελειότητας της Clearaudio, στα αριστερά, Master Innovation όπου φορά την αξεπέραστη κατά πολλούς κεφαλή Goldfinger. Στο δεξί κάτω ‘πόδι’ του rack του πλατό, η εξωτερική 24V τροφοδοσία μπαταρίας που έφερε τα πάνω, ακόμη πιο πάνω στον ήχο !

Mr. Robert Suchy of Clearaudio (CEO).

Πρώτο κλήθηκε το εξαιρετικό στα χρήματα μοντέλο Performance με την κεφαλή Moving Magnet. Ξεκινήσαμε ακροάσεις χωρίς την εξωτερική προτεινόμενη τροφοδοσία – αναβάθμιση και έπειτα, φυσικά με τα ίδια ακούσματα, καταγράψαμε τις μεγάλες αντιθέσεις στην συνολική έκφραση και  πλούτο της απόδοσης των ηχογραφήσεων.

Η περίφημη 12V Smart Power τροφοδοσία που μεταμόρφωσε, ή καλύτερα εκτόξευσε την απόδοση του πικάπ Clearaudio Performance.  Η διαφορά ήταν κυριολεκτικά απρόβλεπτη. Χωρίς καμία δόση υπερβολής οι επιδόσεις τόσο σε διαφάνεια, αντιθέσεις, αρμονικό πλούτο όσο και σκηνικό πλάτος & ύψος κατά τα τεστ Α / Β (χωρίς και με εξωτερική τροφοδοσία) έγιναν όχι απλώς αντιληπτές αλλά ζηλευτές από το σύνολο των ακροατών. Η ρεαλιστική υγρασία και εκφραστικότητα στις φωνές ξεπέρασε κάθε ‘μαντεψιά’, οτι δηλαδή μια εξωτερική τροφοδοσία των οκτακοσίων ευρώ της Clearaudio θα φέρει αλλαγές τόσο έντονες που μόνον από αναβαθμίσεις Phono-Stage και ενισχυτών-προενισχυτών θα περίμενε κανείς.

Clearaudio Master Innovation πλατό, Goldfinger κεφαλή και ο κορυφαίος βραχίονας των Γερμανών.

Σχετικά με τα δυο νέα αυτά τροφοδοτικά: τα Smart Power 12v battery απευθύνονται σε κατόχους Concept – Performance DC και τα Smart Power 24v battery σε κατόχους Ovation και όλη την σειρά Innovation.

 

Το ultra-high end σύστημα-πρόταση της Orpheus Audio εκφράστηκε από ηχεία της Wilson Audio (Sasha Daw) και Audio Physic. Ο προσδοκώμενος ήχος ήταν εκεί, με όλη του την αύρα.

Φοβερό το νέο Clearaudio Concept Active πικάπ με ενσωματωμένο phono stage και έξοδο ακουστικών ! Θα περάσει και αυτό από τις ψηφιακές σελίδες του hiendnews.gr audiophile e-magazine μεταφέροντας τις αναλογικές του χάρες σε κοινή θέα.

Η καθαριότητα των βινυλίων είναι ίσως… η πλέον απαραίτητη διαδικασία και ‘αρχοντιά’. Τα Double Matrix και Smart Matrix της Clearaudio θα σας κάνουν την ζωή πιο εύκολη και τα μουσικά σας ταξίδια σκέτη απόλαυση, χωρίς εμπόδια.

Final Headphones. A Class of its Own.

Με διοργανωτή την Orpheus Audio η εκδήλωση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Μεγάλη η προσέλευση του κοινού (δεν έμεινε ούτε μια κενή θέση) όπως και το ενδιαφέρον για τον ανώτερο ποιοτικά ήχο και δη αναλογικών πηγών – βελτιώσεων στο κεφάλαιο Clearaudio.

 


Clearaudio Presentation in Athens, President Hotel (short introduction video).

banner

HXOS EIKONA SHOW 2020 WEBSITE

About HiEndNews

The Maestros VIP 1
x

Check Also

RT Audio Design of Sofia, Bulgaria – Interview [English]

Interview with mr. Tsvetan Tsenko & mr. Ivaylo Ratzov of: R.T. Audio Design – Bulgaria ...

Interview with CEO of Vitus Audio, mr. Peter Brauninger [English]

Vitus Audio Interview with Mr. Peter Brauninger (CEO) at Sound & Vision Show 2020, Athens ...

Tellurium Q Ultra Blue Speakers Cable & SOtM sHP-100 DAC/Headphones Amp

———————– Με την Tellurium Q γνωριστήκαμε πολύ καλά τα τελευταία δύο χρόνια και μάλιστα με ...