Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes
High Interest
50 Cambridge Audio

Cambridge Audio & Q Acoustics British Sound Presentation
advertisers-banners-bartelluriumQ-1180X180-banner_________________________

Cambridge Audio & Q Acoustics – The British Sound Presentation

by WaveMotion Greece

_________________________

25/9/2019-Αθήνα. Η WaveMotion ανακοίνωσε την επίσημη διανομή των προϊόντων δύο σημαντικών Βρετανικών Εταιρειών, της Cambridge Audio και της Q Acoustics. Η παρουσίαση των Brands έλαβε χώρο την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, στο Life Gallery Athens Hotel, σε Δημοσιογράφους, εκπρόσωπους του ελληνικού Τύπου Τεχνολογίας και στους Συνεργάτες του Δικτύου Εξουσιοδοτημένων Μεταπωλητών, από τον τομέα του Ήχου και Εικόνας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με καλεσμένους τους δημοσιογράφους τεχνολογίας και ήχου. Το audiophile e-magazine μας, hiendnews.gr ήταν πιστό στο ραντεβού και παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσίαση της γκάμας τόσο της Cambridge Audio όσο και Q Acoustics. Την ημερίδα άνοιξε ο κ. Νικόλαος Τζιραλής, CEO της WaveMotion, κάνοντας μία αναδρομή στην πορεία και την εξέλιξη της αντιπροσωπίας στον χώρο του ήχου, ενώ ο κ. Tony Stott, εκπρόσωπος Μάρκετινγκ της Cambridge Audio, ανέλαβε να παρουσιάσει τις αξίες και αρχές της της Βρετανικής Εταιρείας, καθώς και κάποια σημαντικά στοιχεία των τεχνολογιών που χρησιμοποιεί στα προϊόντα της.

Ξεκινώντας την παρουσίαση, μια αναφορά στους οικοδεσπότες μας κ. Tony Stott (αριστερά, Cambridge Audio) και κ. Νικόλαος Τζιραλή (CEO της WaveMotion Hellas). H WaveMotion διανέμει επίσημα στην ελληνική αγορά τα παρακάτω κορυφαία σε πωλήσεις διεθνή brand names. Κατέχουν ηγετικές θέσεις στον τομέα της δραστηριότητάς τους με δεκαετίες στον χώρο του HiFi και αμέτρητες βραβεύσεις: Harman/Kardon, JBL, Infinity, Cambridge Audio και Q Acoustics.

Ως κορυφαίο / main σύστημα παρουσίασης στον χώρο απολαύσαμε τον συνδυασμό των ανώτερων στην γκάμα της Q Acoustics ηχεία Concept 500 και τα επίσης κορυφαία Cambridge Audio EDGE. Όσον αφορά το ηχείο, εδώ επιλέγεται η διάταξη D’Appolito (δηλαδή midwoofer-tweeter-midwoofer επιλογή θέσεων μονάδων ηχείων) και στοχεύει στην ανώτατη δυνατή καθαρότητα σε όλο το φάσμα. Ευκολοδήγητο, με οπή bass reflex, το ζεύγος δαπέδου αφέθηκε στην ισχύ, δυναμισμό και ποιότητες ότι ανώτερου έχει να επιδείξει στα ηλεκτρονικά φέτος η Cambridge, τα Edge ! Η Q Acoustics με αυτοπεποίθηση κατατάσσει το δημιούργημά της Concept 500 ως ένα από τα ικανότερα ηχεία δαπέδου στον κόσμο ανεξαρτήτως κόστους. Σε σύμπραξη με τον ενισχυτή Edge A και προενισχυτή/digital workstation/network player Edge NQ παραδίδει έναν ήχο που παγκοσμίως έχει αποδοθεί ως εξαιρετικά συμπαγής και ψυχαγωγικός.

H αναλογική αίσθηση, μαγεία του ήχου και το ξέσπασμα των πωλήσεων μουσικής στην μορφή βινυλίου αναζωπυρώνει το πνεύμα του British School of Sound ! Ως πρωτοπόρος η Cambridge Audio δεν θα μπορούσε να μην διαθέτει μια άριστη πρόταση όπως και εδώ στην κορωνίδα του rack παρουσίασης, πάνω από την σειρά Edge, εδρεύει το ALVA TT Direct Drive πικάπ με την δυνατότητα μετάδοσης του αναλογικού ήχου του μέσω Bluetooth. Πιο κάτω η ανώτερη βραβευμένη ήδη πρόταση network/digital to analog/streamer Edge NQ και ενισχυτής Edge A των 200 watts /4Ω αντίστασης ηχείου.

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, ένα πικαπ σαν το Alva TT σου δίνει απροβλημάτιστο λύσεις αναλογικής πηγής και μια ανεξάντλητη μαγεία, την ιεροτελεστία του vinyl playback. Έτοιμο προς χρήση χωρίς ανάγκη σεταρίσματος, εξοπλισμένο με κεφαλή Moving Coil και ενσωματωμένο Phono Stage όπως φυσικά και την ψηφιακή εκπομπή σε δέκτες bluetooth. Όλα αυτά στο πακέτο υπερπροσφοράς της Cambridge Audio.

Ακόμη πιο προσιτή τιμολόγηση εδώ, ο Cambridge CXN (v2) Network Streamer / DAC που ουσιαστικά είναι ένα μέρος του Edge NQ (στην κορυφή) ενώ στην δεύτερη θέση του rack ο ενισχυτής CXA 80 που προσφάτως χαρακτηρίσαμε ως ‘διαμαντάκι’ της κατηγορίας έως 3.000 ευρώ. Με το δίδρομο βάσης Cambridge Audio Aeromax 2 και τα δύο (!) Aero 9 ενεργά sub-woofers (στις γωνίες κάτω των ηχείων) έχουμε ένα high fidelity σύστημα δωματίου που διαθέτει βαθύ χαμηλό και ανοίγει τον κόσμο της παγκόσμιας δισκογραφίας τόσο απολαυστικά όσο …δεν φαντάζεστε!

Ακόμη ένα σύστημα της Cambridge με υψηλό δείκτη ποιότητας ως προς την απόδοση: το cd-transport Cambridge Audio AXC35 με την ακρίβεια στροφών που αφορά το CD και όχι transport/players με συμβατότητα σε αυτό. Ο κ. Tony Stott επισημαίνει την σπουδαιότητα της ακρίβειας ενός cd transport η οποία έχει παραγκωνισθεί στις μέρες μας στις οικονομικότερες σειρές. 

Την εισαγωγή καθώς και την εταιρική έκθεση -προ ακροάσεων- ανέλαβε ο CEO της Wavemotion κ. Νίκος Τζιραλής παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων και τον ηχόκοσμο της JBL portable / hifi / ασύρματων ηχοσυνόλων καθώς και ακουστικών. Μια φίρμα που δεν χρειάζεται συστάσεις και αναφέρεται ως πρώτη σε πωλήσεις στην χώρα μας.

Η Q-Acoustics, ως το πλεον πρόσφατο απόκτημα της WaveMotion αναλύθηκε τόσο σε σημεία όσο και στην ευρύτερη γκάμα της. Ξεκινώντας από τα 490 ευρώ περίπου για ένα ζεύγος ηχείων!

Εδώ βλέπουμε τον χάρτη-πορεία της Cambridge Audio με το ντεμπούτο της πίσω στο 1968 και το “ιστορικών επιδόσεων στα χρήματα” DacMagic να αναφέρεται ως ένα από τα σημεία σταθμός. Έως και σήμερα, στην τωρινή έκδοσή του, θεωρείται επίτευγμα μουσικότητας στην κατηγορία ψηφιακών converters και συνάμα προενισχυτή έως τα 600 ευρώ!

Ο κ. Tony Stott και η παρουσίαση της σειράς AX. Πολύ προσιτή και πάνω από όλα ευγενική μουσική παρουσία.

Αναλύοντας τα πλεονεκτήματα κάθε σειράς.

Τα πλέον οικονομικά ηχεία της Q Acoustics σε αχτύπητη τιμή διάθεσης !

Tις πιο θετικές εντυπώσεις μας άφησε η ακρόαση των set up που είχαν υλοποιηθεί, με 3 διαφορετικούς συνδυασμούς προϊόντων της Cambridge Audio και της Q Acoustics. Ως καλεσμένοι στον Υπέροχο Βρετανικό Ήχο που γνωρίζουμε εδώ και δεκαετίες, επαληθεύσαμε το ‘dna’ του στους ενισχυτές EDGE, CX και AXA, το ολοκαίνουριο πικάπ ALVA TT, υλοποιήσεις ύστερα από χρόνια εμπειρίας με την υπογραφή της Cambridge Audio. Μαζί τους τα ηχεία της Q Acoustics: Concept 500, Concept 40 and Q3050. Ευχαριστούμε από καρδιάς την WaveMotion και εκτιμούμε στο μέγιστο τις επιλογές της στον ήχο του σήμερα.


WaveMotion                                                                                                               Harman/kardon, JBL, Infinity, Cambridge Audio και Q Acoustics.

 

 

About HiEndNews

Golden vip top 3
x

Check Also

Audio Video Show 2019 – Warsaw – Highlights Part 2

—————————- THE WARSAW AUDIO VIDEO SHOW HIGHLIGHTS Part 2 _______________________________________ χορηγοί επικοινωνίας: HXOS EIKONA SHOW ...

Audio Video Show 2019 – Warsaw – Highlights Part 1

—————————- THE WARSAW AUDIO VIDEO SHOW HIGHLIGHTS Part 1 _______________________________________ χορηγοί επικοινωνίας: —————————- Σύντομα στην ...

Warsaw, Poland – The Audio Video Show 2019 ! Just started !

—————————- THE WARSAW AUDIO VIDEO SHOW intro _______________________________________ χορηγοί επικοινωνίας:   _______________________________________ Μια πρόγευση: οι ...