Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes
High Interest
50 Cambridge Audio

Acoustic Energy Aego³ 2.1 Wireless Audio


advertisers-banners-bar


ΗΧΟΕΠΙΛΟΓΗ


Fruit Of The Tube


 

Golden Acoustics


mastersoundbanner Audio Vision Art


A+ Audio


Exclusive Audio


ideon-banner-2018-inside

IDEON Audio


aktyna-banner-inside

AKTYNA


TAD-banner-1

TAD speakers – Technical Audio Devices Labs Inc.


Aphrodite’s Vision


 

ΗΧΟΔΟΜΗ


large_vicoustic-VIP-projecting

Projecting And Sounding Art


audioveterans-Banner-One

Audio Veterans


Chameleon Audio


telluriumQ-1180X180-banner

Tellurium Q Cables


large_vicoustic-VIP-projecting

Projecting And Sounding Art


Videorythmos


AE – Aego³ Review

2.1 compact wireless audio desk


 

ae-aego33

Acoustic Energy Aego3 2.1 Σύστημα Ηχείων

chris-tsiatis

by Christos Tsiatis

Πολλοί ενδεχομένως να αναρωτηθείτε τον λόγο παρουσίασης και δοκιμής ενός budget συστήματος ηχείων στις σελίδες του ιστότοπου μας, που είναι αφοσιωμένος σε υλοποιήσεις high end συσκευών. Κατόπιν ωριμότερου σκέψεως, αποφασίσαμε ως ομάδα να προβάλουμε και οικονομικές προτάσεις, οι οποίες όμως είναι σωστά σχεδιασμένες και υλοποιημένες, και μπορούν να αποτελέσουν μία εναλλακτική πρόταση, είτε για δευτερεύουσα χρήση, είτε ως εισαγωγικό εξοπλισμό για νέους χρήστες. Η αρχή λοιπόν γίνεται με το σύστημα ηχείων της Acoustic Energy Aego3. Σχεδιασμένο στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Αγγλία, κατασκευάζεται για λόγους κόστους στην Ασία – συνήθης πρακτική και επιβεβλημένη για λόγους ανταγωνιστικότητας. Είναι η τελευταία έκδοση του μοντέλου που έχει πουλήσει εξαιρετικά, ακριβώς λόγω της απόδοσης του, που το κάνει να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό του. Προσφέρεται σε δύο εκδοχές – η μία με ζεύγος δορυφόρων (υπό εξέταση) και η άλλη με soundbar.

Aego-3-Table-and-Tablet-review1

Περιγραφή

Ανοίγοντας την συσκευασία, παρατηρούμε ότι αποτελείται από το subwoofer – μετρίου μεγέθους – και δύο κομψούς μεταλλικούς δορυφόρους. Το subwoofer, που είναι και η καρδιά του συστήματος καθότι εμπεριέχει την βαθμίδα ενίσχυσης που οδηγεί τις μονάδες, αποδίδει 65 Watts RMS με απόκριση συχνότητας 50Hz-16kHz. Τυπικής σχεδίασης, μαύρου χρώματος, που έχει καμπύλες ανάλογες των δορυφόρων στο επάνω μέρος, για οπτική ταυτοποίηση. Πάνω ακριβώς από την υφασμάτινη γρίλια της πρόσοψης, υπάρχει μιά σειρά LED ενδείξεων, που μας πληροφορούν για τις ακόλουθες λειτουργίες: επιβολή εισόδου, επιλογή ρύθμισης χαμηλών, ένταση, standby και αν υπάρχει ενεργή σύνδεση Bluetooth. Οι συνδέσεις γίνονται από την οπίσθια όψη. Όλες οι υποδοχές είναι σε θύλακο στο κάτω κομμάτι, έτσι ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί εφαπτόμενο του τοίχου. Εξ’αριστερών είναι δύο RCA ακροδέκτες που συνδέονται οι δορυφόροι, είσοδος minijack, είσοδος οπτικής ίνας και η είσοδος ρεύματος. Όλα τα απαιτούμενα καλώδια διασύνδεσης παρέχονται – κοινώς ζεύγος RCA 3 μέτρων για τους δορυφόρους, οπτική ίνα 2 μέτρων και καλώδιο minijack 3.5MM 2 μέτρων, όπως φυσικά και το καλώδιο ρεύματος. Παρέχεται τηλεχειριστήριο επίπεδο, μεγέθους λίγο μικρότερο από πιστωτική κάρτα για τον έλεγχο των λειτουργιών, που είναι και ο μοναδικός καθότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Οπότε προσοχή μην το χάσετε ή παραπετάξετε γιατί θα υπάρχει αντικειμενική αδυναμία λειτουργίας του συστήματος. Στην χρήση του έχει καλή επικοινωνία με την συσκευή, και από απόσταση ή ακόμα και με το subwoofer κρυμμένο. Απλώς η αίσθηση των κουμπιών δεν είναι η καλύτερη και λόγω μεγέθους εκλείπει η ευκολία χρήσεως. Ίσως ένα σημείο που θα πρέπει η εταιρεία να επέμβει σε μελλοντική αναβάθμιση. Πέραν των δύο εισόδων εξωτερικών πηγών, το subwoofer συνδέεται μέσω πρωτοκόλλου Bluetooth 4.0 Apt-X. Μπορεί να δεχθεί μέχρι 4 συσκευές. Κάθε φορά που ενεργοποιείται, αναζητεί την πλέον πρόσφατη για να συνδεθεί. Μπορείτε φυσικά να προσθέσετε καινούργιες, απλά αντικαθιστούν τις υφιστάμενες με σειρά παλαιότητας. Στην αναπαραγωγή όμως μία μόνον μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Οι δορυφόροι έχουν καμπίνα αλουμινίου, με κλίση προς τα πίσω, έτσι ώστε να προβάλλουν τον ήχο προς τον καθήμενο ακροατή, ειδικά όταν χρησιμοποιείται επάνω σε γραφείο, διασυνδεδεμένο με υπολογιστή. Προσωπικά τους βρίσκω κομψούς και φυσικά είναι πολύ εύκολα διαχειρίσιμοι λόγω μικρού μεγέθους. Ας προχωρήσουμε λοιπόν στο διά ταύτα.

Ακουστική εκτίμηση

ae-aego3-review-5Στην αξιολόγηση του προσέφεραν υπηρεσίες φορητές συσκευές ως πηγές – κινητό, tablet, όπως επίσης το Marantz CD-63 SE ως transport με σύνδεση οπτικής ίνας, Mac Mini μέσω Bluetooth πρωτοκόλλου και desktop με minijack καλώδιο από την κάρτα ήχου. Πέραν των παρεχόμενων καλωδίων, χρησιμοποίησα καλύτερης ποιότητας οπτική ίνα και καλώδιο minijack της Chord, το οποίο σας συστήνω σαν βελτίωση – μέσα στα πλαίσια δυνατοτήτων του συστήματος.

Πρώτα τοποθετήθηκε στο γραφείο, οι δορυφόροι εκατέρωθεν της οθόνης σε διάταξη τριγώνου με την θέση μου και το subwoofer σε διάφορες θέσεις – συνεργάστηκαν πολύ καλά ανεξαρτήτως τοποθέτησης του. Το αποτέλεσμα, ειδικά σε τόσο κοντινή απόσταση, ήταν πάρα πολύ καλό και με εξέπληξε ευχάριστα καθότι δεν το περίμενα. Η σκηνή ήταν πολύ μεγάλη με καλό βάθος, ακρίβεια αποτύπωσης λεπτομέρειας και συντελεστών επ’αυτής. Πολύ καλά στοιχεία ρυθμού, όγκος χαμηλών ελεγχόμενος (αν δεν υπερβείτε την θέση 2 ή 3 μάξιμουμ καθότι εγκυμονεί κίνδυνος οι χαμηλές να υπερκαλύψουν το υπόλοιπο συχνοτικό φάσμα), γενικά ‘δεμένος’ ήχος. Μετά δοκίμασα το σύστημα τοποθετώντας τους δορυφόρους σε βάσεις  – με το subwoofer στο κέντρο – σε δωμάτιο κανονικού μεγέθους. Έπαιξαν αντίστοιχα καλά, γεμίζοντας άνετα τον χώρο και προσφέροντας ικανοποιητικότατες εντάσεις χωρίς παραμόρφωση. Εντυπωσιακό αποτέλεσμα τηρουμένων των αναλογιών μεγέθους. Το επόμενο βήμα ήταν να τοποθετηθούν στο σαλόνι εκατέρωθεν της τηλεόρασης 55 ιντσών. Εδώ άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια οι περιορισμοί. Ακριβώς λόγω της μεγάλης απόστασης μεταξύ τους στην τοποθέτηση, του μεγάλου χώρου που κλήθηκαν να καλύψουν, υπήρξαν υποχωρήσεις στο θέμα της σκηνής. Έχασε ως προς το ύψος και βάθος, χωρίς όμως να απολέσει τα ποιοτικά στοιχεία ο ήχος, όπως την διαφάνεια και μουσικότητα. Σαφώς το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο, όταν έπαιζε με πηγή την τηλεόραση, από το πως παίζει η τηλεόραση μόνη της. Η αδυναμία αφορά αναπαραγωγή μουσικού προγράμματος σε μεγάλο χώρο, κάτι για το οποίο δεν είναι σχεδιασμένο, υπερβαίνει τις λειτουργικές του δυνατότητες και φυσικά δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ανάλογη απαίτηση. Απλά το δοκίμασα για να διαπιστώσω τα όρια. Και οφείλω να ομολογήσω ότι συμπεριφέρθηκε πολύ καλά, δεδομένων των συνθηκών.

Επίλογος

Το Aego3 με εξέπληξε ευχάριστα καθότι ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες μου – και παραπάνω. Είναι ένα πολύ καλά σχεδιασμένο και υλοποιημένο σύστημα ηχείων, κυρίως για χρήση γραφείου αλλά που μπορεί πολύ καλά να παίξει τον ρόλο δεύτερου συστήματος ή ακόμα και αναβάθμισης του audio κομματιού της τηλεόρασης σας, λόγω της μουσικής του απόδοσης. Εύκολο στην τοποθέτηση, χρηστικό, επικαιροποιημένο ως προς τις λειτουργίες, αποτελεί μία πολύ καλή και οικονομική πρόταση σχεδόν για κάθε χρήση. Συνίσταται θερμά.


Στοιχεία επικοινωνίας

Βιντεορυθμός ΑΕ

Παναθηναικού 5, Αθήνα

21 0642 3000

http://www.videorythmos.gr/

Τιμή

346 Ευρώ

[στην τιμή περιλαμβάνεται και το subwoofer / digital to analog converter – η ολοκληρωμένη πρόταση της δοκιμής]


editors-note

” Ιούλιος. Βρισκόμασταν στην έδρα της εταιρίας Βιντεορυθμός ΑΕ στο κέντρο της Αθήνας και ακούγαμε κατενθουσιασμένοι το ‘μικρό’ τρέχον Magnepan 0.7 μαγνητοστατικό ηχείο σε σύμπραξη με ενισχυτές και ψηφιακά της Electrocompaniet & Meridian όπως και καλωδιώσεις της Chord. Σταθερές αξίες. Ήχος μεγάλος ο οποίος σε γεμίζει. Μια ψηλή-πλατιά μουσική σκηνή-ολογράφημα άνοιγε μπροστά μας σε καλές παραγωγές και με τρόπο τέτοιο όπου τα κλασσικά ηλεκτροδυναμικά ηχεία προσπαθούν (με δυσκολία) να προσεγγίσουν, ανεξαρτήτως τιμής. Στο φινάλε της μουσικής μας ξενάγησης, περάσαμε σε ένα μικρότερο showroom όπου βρεθήκαμε απέναντι από ένα λιλιπούτειο θαυματάκι, ακούγοντας τα ίδια tracks της πρότερης ακρόασης του μεγάλου συνόλου. Το all-in-one wireless Aego ‘3’ των 346,-€. Πιστέψτε με, σε ένα γραφείο ή μικρό δωμάτιο / σαλόνι, η desktop bluetooth compact αυτή πρόταση της Acoustic Energy είναι ότι πιο κοντά μπορεί να αποκτήσει κανείς ώστε για κάποιο διάστημα να ζήσει πανευτυχής έχοντας ως κέρδος μεγάλο μέρισμα από την γοητεία του ‘διπλανού’ ικανότατου συνόλου σε τιμή αδιανόητη. All-in-one ‘κελεπούρι’ για τις διακοπές σας αλλά και χρησιμότατο κατά την επιστροφή στο γραφείο ! Φυσικά, φύγαμε παρέα για την δοκιμή που διαβάζετε σήμερα.” -D. Dravopoulos

 


advertisers-banners-bar


 

ΗΧΟΔΟΜΗ


Aphrodite’s Vision


large_vicoustic-VIP-projecting

Projecting And Sounding Art


Videorythmos


Chameleon Audio

ΗΧΟΕΠΙΛΟΓΗ


Fruit Of The Tube


 

Golden Acoustics


mastersoundbanner Audio Vision Art


A+ Audio


Exclusive Audio


ideon-banner-2018-inside

IDEON Audio


aktyna-banner-inside

AKTYNA


TAD-banner-1

TAD speakers – Technical Audio Devices Labs Inc.


audioveterans-Banner-One

Audio Veterans


telluriumQ-1180X180-banner

Tellurium Q Cables

About HiEndNews

GOLDEN 2 VIP
x

Check Also

Tellurium Q Ultra Blue Speakers Cable & SOtM sHP-100 DAC/Headphones Amp

———————– Με την Tellurium Q γνωριστήκαμε πολύ καλά τα τελευταία δύο χρόνια και μάλιστα με ...

Cambridge Audio Alva TT Review

Camridge Audio ALVA TT Turntable Από την Μεγάλη Βρετανία με σεβασμό στο Βινύλιο. Review Η ...

December Suggestions: 9 best of the best Cable Brands

—————————- 9 best of the best Interconnect, AC & Speaker Cables Brands hiendnews.gr team 2019 ...