Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes
High Interest
Focal Utopia II Side

About HIEND NEWS

High End. Το κυνήγι της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής σε συνάρτηση με το προσωπικό μας γούστο, το οποίο πάμπολλες φορές αποκλίνει από το γούστο του διπλανού μας ακροατή. Οι συχνά πανάκριβες και θρυλικές υλοποιήσεις οι οποίες υπόσχονται πως μπορούν να στήσουν μπροστά σας μια ολόκληρη μπάντα  με μοναδική ακρίβεια ή μια συμφωνική, εκπλήσσοντας ακόμα και τους ίδιους τους παραγωγούς των συμπιεσμένων σε δύο κανάλια ηχογραφήσεων. Τα πάντα ξεκινούν από την μαγεία των μουσικών, προχωρούν στο γούστο, την αισθητική και γενικευμένα την ποιότητα των παραγωγών. Έπειτα αφήνονται στην μαεστρία, στην έκφραση και ικανότητα της απόδοσης των μηχανημάτων μας ως σύνολο.High End. Πόσο δόκιμος είναι τελικά αυτός ο όρος και πόσο κόντρα πάει στις πιο συμβατικές προτάσεις του HiFi ;

Τίποτε δεν είναι υπεράνω κριτικής. Ομοίως και ο κριτής. Αυτό πρεσβεύει η νεοσύστατη ιστοσελίδα μας όπου διαρκώς καλείται να σας ενημερώνει σχετικά με τα δρώμενα και τις νέες δημιουργίες. Να δοκιμάζει ότι κατά καιρούς θεωρεί πως επικεντρώνει το ενδιαφέρον αρκετών εκλεκτών αναγνωστών.  Τα συμπεράσματα, τα δεσίματα μεταξύ αξιόλογων υλοποιήσεων, για όλες τις τσέπες και διαστάσεις δωματίων. Η πρόκληση: η ανίχνευση και παρουσίαση του ηχητικού DNA των προϊόντων όπου περνούν από τον χώρο μας. Περνούν στην σελίδα μας και ίσως και στην καθημερινή απόλαυσή μας.

Ασχολούμαστε με το hifi & hiend από τα τέλη της δεκαετίας του ’80. Τότε που το έντυπο, τα περιοδικά του χώρου ήταν ελάχιστα –στην χώρα μας μόνον ένα- και το διαδίκτυο στην σημερινή του μορφή σκιαγραφήθηκε σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Στο σήμερα, έχοντας ακούσει και αγοράσει  αναρίθμητες συσκευές και παρελκόμενα, παράλληλα με το αμείωτο κέφι και την αγάπη για την μουσική και την ποιότητα αναπαραγωγής της, μας έκανε εξωστρεφείς. H κρίση μας μπορεί να μην είναι απόλυτη, αισιοδοξούμε πάντως πως θα βοηθήσει τις επιλογές σας και θα επαληθεύσει σε μεγάλο ποσοστό τα γραφόμενα των δοκιμών στο hiendnews.gr .

Στις λεπτομέρειες…

Στην ιστοσελίδα μας φιλοξενούνται με γοργούς ρυθμούς ανανέωσης τα πρόσφατα νέα της αγοράς καθώς και αρκετές δοκιμές υλοποιήσεων ανά μήνα. Αν και το επιτελείο των τεχνικών μας διαθέτει ότι μπορεί να χρειαστεί κανείς για να μετρήσει τις «bench επιδόσεις» πχ. ενισχυτών και ηχείων μα και το πόσο «τίμιο» μπορεί να χαρακτηρίζεται το ζητούμενο απόκτησης από αυτή την οπτική γωνία, θεωρούμε πως η τιμιότητα μετριέται μόνον από τα ακουστικά μας όργανα (και το moto “touch it, feel it”), το κατά πόσον αυτά εξιτάρονται «χωρίς παρωπίδες και συναλλαγές κάτω από το τραπέζι». Το πόσο τίμιο, άρτιο θεωρούμε τελικά τον ήχο τους στην κατηγορίας τους και ευρύτερα, σε σχέση με την προτεινόμενη λιανική τους και όχι το κόστος των υλικών κατασκευής τους τα οποία ούτως ή άλλως εκτίθενται υπό το φως του φωτογράφου και του αρθρογράφου.

Επιλέξαμε εκτός του κειμένου και την παράθεση επί μέρους και συνολικής βαθμολογίας. Πολλοί πιστεύουν πως δεν υπάρχει λόγος να θεσπίζεται κατά αυτόν τον τρόπο η αξιολόγηση των προϊόντων μιας που μπερδεύουν ή ξεκαθαρίζουν το τοπίο με ανακρίβειες. Αντιθέτως η ομάδα του hiendews.gr θεωρεί απαραίτητο συμπλήρωμα το συμπέρασμα όπου εκφράζεται και με βαθμό. Έτσι και ύστερα από καιρό, ο αναγνώστης θα διαθέτει έναν μπούσουλα, ένα γρήγορο σημείο προσανατολισμού, μιας που οι προτεραιότητες ποικίλουν. Κάποιος θέτει τον πήχη με γνώμονα τις δυναμικές, κάποιος άλλος με γνώμονα την διαφάνεια ή την ρωμαλέα οδήγηση του μεσαίας ευαισθησίας ή χαμηλής αντίστασης ηχείου του. Αν μια συσκευή παρουσιάζει κατά την κρίση μας και κατά μέσο όρο περισσότερα μειονεκτήματα παρά πλεονεκτήματα.

Η προσεκτική και επίμονη ακρόαση μιας συσκευής στους γνώριμους χώρους και setups θεωρείται επιβεβλημένη. Έτσι εκτός των χώρων της ιστοσελίδας μας, το hiendnews.gr θα δημιουργήσει ένα πραγματικό εργαλείο για τους ακροατές, συλλέγοντας κατά την προσταγή των αναγνωστών ότι είναι δυνατόν να μετακινηθεί και να έρθει στον δικό σας χώρο για παρουσίαση. Εκεί θα βγουν τα ασφαλέστερα προσωπικά συμπεράσματα του κάθε αναγνώστη και εν δυνάμει αγοραστή, στο σαλόνι του ιδίου. Τέλος, η περιοχή μεταχειρισμένων θα είναι πάντοτε ανοικτή για λίστες τόσο καταστημάτων όσο και ιδιωτών – πάντα σε λογικά πλαίσια. Εμείς, θα είμαστε πιστοί στα ραντεβού μας για να σας ενημερώνουμε με τον ιδανικότερο τρόπο. Let the music begin !

Η Ομάδα του HiEnd News διοργανώνει για πρώτη φορά στην χώρα μας επιδείξεις ήχου κατ’ οίκον, στον χώρο σας ή στις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες συντελεστών της ομάδας. Το μόνον που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας / αίτησης ραντεβού, καθορίζοντας ποιες ηχητικές πηγές / dac, ηχεία, ενισχυτικά, καλώδια, βελτιωτές ρεύματος και λοιπές hiend υλοποιήσεις / τρέχοντα ή παλαιότερα μοντέλα θέλετε να σας… επισκεφθούν στον δικό σας χώρο για ακροάσεις διάρκειας έως και τεσσάρων ωρών ώστε να βγάλετε τα πιο ασφαλή συμπεράσματα – στο περιβάλλον που εσείς διαμορφώνετε ηχητικά !

Αφήνετε την αίτηση συλλογής / λίστας των υλοποιήσεων της επιλογής σας, όπου επιθυμείτε να συγκεντρώσει η ομάδα του HiEnd News και να στήσει στον χώρο σας. Στην συνέχεια επικοινωνούμε μαζί σας για να κανονίσουμε την ημέρα και τον χώρο επίδειξης εφόσον όλα τα προϊόντα είναι διαθέσιμα . Μπορούμε να συγκεντρώσουμε προς επίδειξη υλοποιήσεις από έναν πολύ μεγάλο στόλο πασίγνωστων audiophile εταιριών, τρέχοντα ή παλαιότερα προϊόντα μαζί με τις πιο γνωστές μάρκες καλωδίων κτλ. ώστε να ‘δέσετε’ αυτό ακριβώς το σύνολο που έχετε στο μυαλό σας ανεξαρτήτως εάν προέρχεται από διαφορετικούς αντιπροσώπους !

Φιλικά,

Demos Dravopoulos

Owner & publisher

Kim Diamantopoulos

Co-owner & General Manager

 

contact email: abouthifi@gmail.com – info@primeartgroup.com